nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Een zwarte maan

Deze nieuwe maan is een hele speciale maan, omdat het de tweede maan in één maand is. Ook wel een zwarte maan genoemd en is een soort van overtreedster; ze overtreedt wetten en structuren, ze daagt uit. Verder draagt ze ook al de energie van de volgende volle maan van 14 november.

Beide manen geven een extra push in het onder ogen en naar boven halen van essentiële stukken van jezelf. Er is dus een soort extra selectie dit jaar. Je zal een keus “moeten” maken en iets los “moeten” laten.

In de komende 14 dagen krijg je de ruimte, om je hier op voor te bereiden. Start liever geen nieuwe projecten in die periode; geen levenskans omdat ze niet gedragen zullen worden door dat wat jij echt wilt.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Deze tijd zal je helpen inzicht te verwerven in waar jij je nog laat manipuleren.

Maan in de schorpioen kracht

Je kan je een emotionele jojo voelen en extra zin krijgen om je terug te trekken. Schorpioen is het teken dat speelt op het scherpst van de snee, tussen dood en leven. Een diepe emotionele energie die tot op de bodem gaat. Wat jij probeert verborgen te houden voor de ander zal zeker belicht worden. Spreek eerlijk vanuit je diepste gevoel, want deze energie zal je uitvluchten tegenwerken.

De schorpioen houdt ook graag de controle omdat hij net zo gevoelig is. Probeer dus niet de ander te manipuleren en zeg ook nee tegen manipulatie van de ander naar jou. Weet dat zowel manipuleren als gemanipuleerd worden een teken van zwakte is.

Volg je intuïtie en luister ernaar. Er is een groot verschil tussen oordelen en keuzes maken. Als je intuïtie je vertelt dat die ander of dat project niet goed voelt voor jou, luister daar dan naar. Dat wil niet zeggen dat die ander slecht is, het vertelt je enkel dat de frequentie of de energie van die ander niet aansluit op jouw energiepatroon.

Op het werk zal je de kans of opening krijgen om dingen bespreekbaar te maken. Projecten die niet gefundeerd zijn op je passie en gevoel van vreugde zullen hier in gevaar komen. Vecht er niet voor het is een verloren zaak. Wees blij, dat er duidelijkheid komt.

Het is belangrijk dat je loslaat wat niet echt in je structuur thuishoort. Je kan het gevoel hebben dat je moet vechten voor je deel, bekijk dan heel goed of het wel jouw deel is of je kleinzielig ego dat denkt: “ik heb er nu al zoveel tijd en energie in gestoken” of “loslaten is nu gezichtsverlies”. Ga niet mee in die valkuil maar kijk verder.

Maan in de vissenkracht: emoties als drijfveer om te scheppen

Neptunus wil zijn dromen waarmaken. Heeft lak aan de regeltjes van de maatschappij. Deze nieuwe maan zal je helpen af te ronden met dingen die energie van je vreten. In deze stand is hij meesterlijk in zijn onthechting en een bewustzijn van de verbondenheid. Maar pas op voor misleiding en het moeder Theresia syndroom. Hsp’ers zijn altijd bezig de ander te helpen maar echt helpen is ruimte maken voor de ander, is luisteren. Doe niks in de ander zijn/haar plaats, gun de ander de kans om zelf verantwoordelijkheid te nemen.

Ontdek de magie van vriendschap, van verbinding. Luister en kijk verder dan je neus lang is, vlucht niet in een droomwereld maar maak je dromen waar. Je hebt iets te bieden dat uniek is, iets dat waardevol is voor de ander. Stel je open voor de ander maar verlies jezelf niet. Zeg gerust:” tot daar en niet verder”.

Laat je niet overweldigen door de emoties van anderen. Niks is fout in deze wereld, dus bezondig je niet aan medelijden. De kosmos werkt feilloos, en wat jij op menselijk niveau niet begrijpt zal zeker zijn duidelijke reden hebben op kosmisch en op zieleniveau.

Zwarte maan in Schorpioen

Zwarte maan is altijd al pittig, maar in schorpioen die het onderste uit de kan wil halen en een venijnige staart heeft, kan het best heftig zijn. Lieve mensen, deze stand zal je in contact brengen met je diepste angsten die je ver weg hebt gestopt. En ook die facetten van jezelf waar je zo moeilijk naar kan kijken, de energie is ondersteunend om deze nu te begrijpen en los te laten.

Zit je constant in gevaarlijke of moeilijke situaties, dan heb je  de kans om inzicht te krijgen in het waarom, of liever, waaraan je wilt ontsnappen. Zoals je weet is alles waaraan je veel denkt, juist datgene wat zich zal manifesteren in je leven. Het mechanisme is dat waar je bang voor bent, ga je juist opzoeken of uitnodigen in je leven.

Bijvoorbeeld bang voor de dood, dan kan je juist steeds zoeken om je grenzen te verleggen en gevaarlijke sporten doen. Je flirt als het ware met dat waar je geen controle over hebt of met dat stukje waarmee je je niet wil verbinden.

Oude wrok gevoelens kunnen plots oprispen, want een schorpioen heeft een olifantengeheugen en vergeet nooit wat het aangedaan werd.

Pluto het onvermijdelijke gebeurt toch

Pluto is een heel hevige kracht, een alles of niks. Buigen of barsten, actie / reactie. Er zullen vele positieve mogelijkheden en veel energie beschikbaar zijn om tot communicatie te komen. Doch er is één maar, er zal een blokkade zitten op het hoger inzicht. En dat zal het werkpunt zijn. Als je niet vooruit geraakt in een dispuut, is het omdat de hogere visie hier geen kans krijgt.

Blijf uit weerstand en vechtmodus, accepteer de feiten die spelen (= neutraal benoemen zonder oordeel). Forceer niks, maar doe de moeite om het waarom, de essentie van het probleem op tafel te brengen. Niet wat je wil of de verwachtingen maar het waarom, het welke waarde het voor jou heeft. Het wat echt op je lever ligt in plaats van de “lullige” excuses die je maakt om je gezicht niet te verliezen. Als je neutraal bent zal het hogere inzicht kunnen binnenkomen.

Relaties krijgen de kans om uit te bloeien

Op het gebied van langdurige relaties en huwelijken zullen er duidelijk lijnen getrokken worden, zullen er knopen doorgehakt worden. Maar alles zal de liefde en schoonheid van de relatie versterken. Oude zielebanden en tweelingrelaties kunnen nu extra in de kijker komen.

Al bij al weer een boeiende stap op onze levensladder.

Isabelle Lambrecht

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in