volle licht

“Je kunt je niet warmen aan een kaarsvlammetje.” Ik hoor het mijn moeder nog zeggen. Ze doelde op relaties, op als een jongen me niet genoeg liefde gaf, maar (veel) later ben ik gaan beseffen dat dit net zo goed geldt voor zelfliefde. En voor jezelf op waarde schatten.
Ik voel namelijk dat de wereld onze liefde en ons licht keihard nodig heeft nu. Maar hoe kun je jouw volle licht delen, als je nog niet durft te gaan staan voor wie je bent en wat je kunt?

Olielampje

Ik vergelijk het vaak met een olielampje. Hoe veel mensen lopen niet rond in het leven met hun licht gedimd? Hun enorme volle licht, hun enorme potentie, gedimd tot een klein vlammetje. Maar als je een olielampje te ver dicht draait, gaat hij zelfs uit, je ontneemt hem de voeding die hij zo nodig heeft. Wat we meer en meer mogen beseffen is dat we onze eigen olie, onze eigen voeding, mogen zijn. We mogen eerst onszelf helemaal opvullen met zelfliefde, onze voeding. We mogen zien wat voor waarde wij kunnen brengen in deze wereld en alles wat we aan een ander willen geven, eerst aan onszelf geven. Hoe vaak vertel jij een ander dat je hem bewondert? Dat je van hem houdt? Wat er allemaal zo leuk, lief en fijn is aan die persoon?
En hoe vaak doe je dat voor jezelf?

Wat is jouw unieke licht?

Ik geloof dat we niet voor niets in deze tijd op aarde zijn. Dat we allemaal onze rol te spelen hebben. Dat we allemaal op onze eigen manier een bijdrage mogen leveren. Wat is jouw bijdrage? Wat is jouw missie hier, jouw purpose in deze tijd op de aarde? Ik geloof dat voor velen van ons onze bijdrage nu mag zijn dat wij ons licht verspreiden, om anderen ermee aan te steken. Om zo een cirkel van licht over de hele aarde te laten stralen. En daar hoeven we vaak helemaal niet veel voor te doen. Soms is een glimlach naar iemand die een slechte dag heeft al genoeg. Een lief woord. Een hand op een arm. Een knuffel. Het hoeven niet altijd grootse gebaren te zijn, kleine gebaren kunnen een enorm effect hebben.

Jouw licht reikt verder dan je denkt

Ik leg het aan mijn klanten, coaches, therapeuten en andere lichtbrengers met een eigen praktijk, altijd zo uit: Stel je voor dat jij een moeder helpt om bij zichzelf te komen, om zich beter te voelen over zichzelf, om meer liefde te voelen voor zichzelf, dan geeft zij dat weer door aan haar kinderen, aan haar partner, aan haar vriendinnen. Haar kinderen voelen zich veiliger in huis omdat hun moeder veel beter haar grenzen aan kan geven en niet meer zo snel boos reageert. Haar partner voelt zich meer gezien en kan zich weer verbinden met haar. Haar vriendinnen zien wat het met haar doet om veel zelfverzekerder te zijn en worden misschien geïnspireerd hier zelf ook stappen in te zetten, waardoor ook het leven voor degenen om hen heen weer verbetert. Zo kan jouw licht oneindig veel anderen aansteken. Zo kan jouw liefde vele anderen indirect raken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als wij ons licht delen, kunnen we – in mijn ogen – de hele wereld helen.

Dus, de volgende keer dat jij je licht dimt, denk dan eens hieraan, kijk wat jij nodig hebt om weer volop te kunnen schijnen en gun jezelf dat.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in