DELEN
matt7-7
matt7-7
vraag en het zal gegeven worden

Denk groot, droom groots!

Maak NU een PLAN

door Petra Maartense

 

Denk groot, droom groots, wens, fantaseer…. !

 

Leef je uit… zet al je idealen eens op papier. Stel het je voor, je leven zoals je het leeft als er geen beperkingen waren….

Het is nu de tijd!

Terwijl de poorten juist nu wagenwijd openstaan, zie ik mensen en masse weer in hun ‘comfort-zone’ terugduiken… Je kunt naar buiten kijken, zien wat er allemaal op je wacht, maar je kunt ook naar buiten gààn om het mee te maken!

De zogenaamde ‘comfort-zone’ lijkt misschien wel veilig, een mooie schuilplaats, vanwaaruit je af kunt wachten… Maar er zal niks gebeuren, als je niet zelf een stap zet!

De comfort-zone is een illusie van veiligheid, gebaseerd op angst en schijnzekerheden. Vroeg of laat vallen al die muren weg. En zal je VRIJ zijn.

Buiten-je-comfort-zone

Vanwaar toch de angst voor vrijheid? Voor ongekende mogelijkheden? Voor onbeperkt jezelf zijn?Als alles kan, waarom zou je het dan niet doen?

Denk groot!

Droom groots!

Wens, fantaseer!

Je kunt kiezen!!!

Maak een PLAN!

planMaak een plan! Het is nu een perfect moment daarvoor. Het nieuwe jaar staat voor de deur, geheel blanco. Het geeft ons de kans om weer met een schone lei te beginnen. Wat zijn je dromen, je idealen, wat wil je bereiken in 2013? Schrijf het eens op en maak het zo specifiek en ideaal mogelijk. Beperk jezelf niet. Denk groot!

 

Wat laat je achter en heb je niet meer nodig in 2013? Neem lekker afscheid van al je zelftwijfel, je angsten voor mislukking, de angsten voor je eigen stappen. En wat dacht je van je angst voor teleurstelling – die zichzelf alleen maar bewerkstelligt als je hem laat voortbestaan?

Zet jezelf eens in de modus van moed en zelfvertrouwen en leef je uit! Wat zou je het liefste willen? Schrijf het op, alsof je een bestellijst maakt voor het universum. Want zo werkt het! Je bestelt het. Dus waarom jezelf beperken als er geen beperkingen zijn, behalve dan degene waarmee we onszelf beperken?

comfort zone“Ask and it is given….” Het is een Goddelijke wet! Het universum levert op bestelling. Het is alleen wel aan ons om de juiste vragen te stellen, om goed op te letten, om te zien hoe het geleverd wordt – meestal niet in de vorm waarin we het verwachten of zelf kunnen bedenken, maar een stuk intelligenter! Het universum, het Goddelijke is namelijk veel intelligenter dan wij. Soms lijkt iets in tegenspraak met onze wensen, maar blijkt achteraf dat het een perfect onderdeel was van het plan. Geduld en vertrouwen is vereist. Maar plannen werken altijd! Alle wensen worden gehoord.

Van ons wordt gevraagd om duidelijk zijn en eenduidig te zijn. Angst en twijfel, gebrek aan vertrouwen, teleurgesteld zijn en cynisme helpen de eenduidigheid niet, integendeel. Als we onze vragen en wensen formuleren, dan wordt dat beter verstaan als de wensen vanuit je hart komen. Van daaruit staan we regelrecht in verbinding met ons Hogere Zelf, de Goddelijkheid. Eerlijk zijn is ook belangrijk. Naar jezelf, naar het Goddelijke. Durf heel eerlijk te zijn. Ook over je angsten en twijfels, want dan word je ook daarbij geholpen.

Vervolgens is het een kwestie van openstaan om te ontvangen, opletten en de kansen grijpen, die ons geboden worden. Het afwijzen werkt averechts… Als je je bestellingen niet aanneemt, er niet voor open staat om ze te ontvangen, tja… dan stagneert de stroom. Maar als je kunt zien wanneer dat gebeurt, kan je het ook herstellen en kan het weer verder stromen. Natuurlijk is ook dankbaarheid een enorme stimulans voor het universum om door te gaan met jou kadootjes geven… Want dankbaarheid betekent dat je het kunt ontvangen. En nog iets: Delen…comfort zone

Die laatste is interessant. Want natuurlijk kun je van alles voor jezelf wensen, maar als het ook anderen ten goede komt, doorgegeven wordt, de wereld mooier en beter maakt, stroomt het door en blijft het dus makkelijker naar je toestromen. Of het nu gaat om liefde, geld, ideeën, inzichten, kracht, moed, gezondheid, succes, vertrouwen, gezonde relaties of… wat kan je nog meer verzinnen? Overal zit een ‘deelelement’ in. Als je bijvoorbeeld anderen hun succes niet gunt, beperk je je eigen succes. Jaloezie, hebzucht, egoïsme, ijdelheid, arrogantie, slachtofferschap, schuldgevoelens of wrok bijvoorbeeld zijn zeer stagnerende factoren. Kijk ernaar en durf ze te zien bij jezelf. Om ze te ontmantelen. Het is niet wat je echt wilt (dat geloof ik namelijk niet), het is een vorm van zelfsabotage.

Een bevriende Inka uit Peru zei eens tegen mij en dat vond ik erg mooi:

“Ik ken niemand die geen vrede, liefde en geluk wil, dus waarom zouden we niet met z’n allen de wereld mooier kunnen maken?”

 

Maak een plan en ‘denk groot’ betekent ook: Wat kan ik betekenen in het algemeen belang? Wat kan ik bijdragen aan de wereld, waar de wereld mooier van wordt? Wat is mijn doel in het leven? Waar ben ik goed in? Hoe wil ik dat bereiken? Hoe ga ik dat vormgeven? Wat heb ik ervoor nodig?

 

Als je het moeilijk vindt om zo over jezelf te denken, dan is het natuurlijk hoog tijd om jezelf wat hoger in te schatten en je eigenwaarde te erkennen en wat meer zelfvertrouwen te gaan ontwikkelen. Ook dat kan je wensen!

Maar voor dit moment is het dan wellicht een goed idee om je Plan te maken alsof je het voor voor je beste vriend doet. Waarbij je jezelf dan natuurlijk als beste vriend beschouwt 😉 Wat zou je hem wensen? Wat kan hij allemaal, waar is hij goed in? Wat heeft hij ervoor nodig? Help je beste vriend om het mooiste plan te maken dat er bestaat. Droom groots!

 

Alle gedachten over wat wel of niet kan, wat de ‘realiteit’ is en wat de rampen van de wereld zijn, daar heb je niks aan. Daarmee hou je een wereld in stand, die we niet meer willen! Herinner je je idealen, stel je eens voor hoe het eruit zou zien als je die kon verwezenlijken… Begin gewoon en ga door… Ga door. De ene gedachte levert de volgende gedachte op, zoals je de ene voet voor de andere zet als je wandelt.groots

En als je Plan klaar is, kun je dat ook gaan doen. Je zou bijvoorbeeld eens echt een wandeling kunnen gaan maken, om je nieuwe plannen voor het nieuwe jaar goed te laten bezinken en te integreren in je systeem. Dan stel je je voor hoe je bij elke stap een stapje verder komt op je pad, jouw droompad. Hoe stap voor stap je dromen zich verwezenlijken. Want dat is natuurlijk wel een vereiste: Dat je de stappen zet, die gezet willen worden op weg naar jouw doelen. Ze dienen zich aan, je hebt ze uitgenodigd. Je hoeft alleen maar bereid te zijn die weg te gaan. Goed opletten wat zich aandient en JA zeggen.

Zie de kansen en de mogelijkheden en verklaar je bereid. En niet gefrustreerd raken onderweg als je niet meteen het einddoel gemanifesteerd ziet, weet dat je onderweg bent. Vertrouw er op dat het zich ontvouwt en dat je geholpen wordt. Want jij hebt je bereid verklaart door keuzes te maken. Met je PLAN wandel je ontspannen en vol vertrouwen voort. Je zult je gesteund voelen, je zult merken dat je wordt gesteund. Je ziel wil niets liever dan dat jij je plannen uitvoert! En als je doet wat je ziel wil, dan ben je helemaal gelukkig! Zielsgelukkig. Dat wens ik jou, ons en de wereld toe: Een zielsgelukkig 2013! Met grote stappen… en ondertussen genieten van elke kleine stap!

 

Petra

Wie moeite heeft z’n dromen en idealen in beeld te krijgen, kan ook meedoen aan Herschrijf je eigen leven. We beginnen in 2013 weer. Zie www.happyview.info of mail voor meer informatie hierover: happy.view@xs4all.nl

4 REACTIES

 1. Petra…en voor Iedereen…

  Moge de Wind in je rug zijn,
  de Zon in je gelaat.
  en…
  Dat de Wind je op zal tillen,
  om te dansen met de Sterren !!!

  ! LAAT JULLIE LICHT SCHIJNEN !

 2. Petra,je bent een Kanjer!
  Heel goed! Wat een mooie Inzicht,Kracht en Energie geeft jij
  door.Jij geeft de mens van Nu,echt handvaten voor Geluk,
  die we zeker in deze Tijden nodig hebben!!
  Groei en Zelfbewustzijn.
  Dank je wel!!
  Groetjes,
  Gaby

 3. dank aan petra,een vraag ik heb het vandag 2-01-2013 ontvangen ben ik telaat om mijn brief te schrijven.Ik heb een groot en een heel groot wens, en uit die grote wens kan vershillent wens uit komen,groetjes merelijn

 4. Dankje wel Petra!

  Ik ben nu bezig mijn Plan op papier te zetten 🙂

  Ik denk vaker ”Groot” zoals jij het beschrijft, hierdoor merk ik dat ik dan open sta voor nieuwe mogelijkheden die verhelderend werken!

  Liefs Anne en een mooi 2013 toegewenst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in