Depressie is iets dat vandaag meer en meer mensen raakt. Het is een woord dat we gebruiken om te omschrijven hoe we voelen wanneer we verdrietig, ongemotiveerd, rusteloos zijn en in erge gevallen ons hopeloos, krachteloos en nutteloos voelen. Wanneer we ons depressief voelen, is het moeilijk om gemotiveerd te raken om iets te doen en we kunnen ook erg tranerig en emotioneel zijn of ons doods en levenloos voelen. En het is iets dat meerdere mensen zullen ervaren wanneer we onze energievelden uitbreiden omdat, hoe meer we energetisch bewust worden en ascensie aanvaarden, hoe groter het risico is dat we (tijdelijk) depressief zijn.

Betekent dit dat wanneer we ons energieveld uitbreiden we het risico lopen om depressief te zijn? Absoluut, en om verscheidenen redenen. Wanneer we bewust zijn van nieuwe niveaus van energie, dat wil zeggen dat we alles hebben gehaald uit onze bestaande energetische verbindingen, creëren we twee verschillende energiestromen. Een stroom bestaat uit onze eigen energie en de tweede uit het nieuwe, hogere niveau van energie. We raken depressief omdat de hogere energie niveaus onze energie onder druk zet, en ons heel bewust maakt van diens lagere vibratie. Dit proces perst letterlijk alle beperkende aspecten uit ons zodat we kunnen weten welke dat zijn (zoals vastzitten in een bankschroef of zoals tandpasta uit een tube duwen), en dat is waarom ons leven zo donker en ‘slecht’ lijkt wanneer we depressief zijn. We moeten een verbinding creëren met de nieuwe stroom door die dingen los te laten die onze vibratie naar beneden halen, zodat we de nieuwe energie kunnen integreren. De twee niveaus kunnen niet samen in ons bestaan, we moeten kiezen in dewelke we willen zijn.

Wanneer deze lagere aspecten losgelaten zijn, voelen we ze aan als zware emotionele energie, herinneringen aan onze beperkingen, mislukkingen, twijfels, verwarring en de werkelijkheid die we op dit moment hebben. We zijn ons ten volle bewust van alles in ons leven dat niet werkt, ons geen vreugde brengt en niet erg vervullend is. Nu voelen we ons vastzitten en staan we stil, en dat is ook zo. Dit is het punt waarop we moeten aflijnen op de nieuwe niveaus van energie en de kanalen creëren om ze in onze werkelijkheid te integreren zodat ze onze nieuwe vibratie worden. Indien we ons zeer bewust zijn van dit proces, openen we onszelf naar nieuw potentieel. Indien we dat niet zijn, raken we depressief, voelen we ons verschrikkelijk en kunnen we afdalen op een spiraal van zelfveroordeling en angst, die ons fysiek en mentaal ziek kan maken.

De reden voor depressie is dat we energetisch niet langer afgelijnd en volledig verbonden zijn met onze bestaande energie en vibratie. Het doel van depressie is ons bewust te helpen worden van de nieuwe energieën waarop we ons kunnen aflijnen. Psychologen definiëren het als een verstands-gebaseerd probleem, maar het is echt energetisch. Wanneer je je ‘depressief’ voelt, staat je energie onder druk, en ben je volledig bewust van wat er losgelaten kan worden om je te helpen aflijnen op en integreren van de nieuwe energieën. Aflijning en integratie worden bereikt door intentie, bewustzijn, loslaten en gronding. Dit staat ons toe verbinding te maken met nieuwe energie en brengt ons op een hoger niveau van energetische vibratie. Wanneer dit gebeurt, kan dat heel ongemakkelijk aanvoelen en als we eraan denken waarom dit gebeurt kunnen we onze depressie gebruiken om dat los te laten wat ons verlangen om te ascenderen niet meer dient, en onszelf voor te bereiden op nieuwe en hoger vibrerende energieën, om onze nieuwe, uitgebreide werkelijkheid te worden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

 

door Jennifer Hoffman  www.enlighteninglife.com

Vert. Fran Tielemans

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

3 REACTIES

  1. Dit is precies gaande nu.. alle puzzels zijn op zijn plek gevallen.. ik "weet" waar alles vandaan komt en me niet meer dient.. maar ik voel me gekweld dat alle pijnen er nog zijn.. letterlijk kan ik niks en voel me helemaal vast.. als ik wist hoe ik m'n ego kon loslaten.. die vecht zich letterlijk elke seconde terug en houdt me in z'n greep..

    • Zoek hulp bij het loslaten van de pijnlijke emoties. Dit advies geldt voor iedereen die niet verder komt dan het punt waarop alles op zijn plaats valt en met veel pijn blijft zitten. Hier is vaak geen doorkomen aan en als je eenmaal in die cirkel belandt ga je van depressie naar depressie .Emoties loslaten samen met een goede therapeut is vaak een kwestie van 1 of 2 behandelingen.Dit maakt dat je weer verder kunt i.p.v. iedere keer heel veel energie kwijt bent aan opkrabbelen en terugvallen.

  2. Dit is exact het antwoord dat ik nodig had. Prachtig geformuleerd.
    Nu ik dit artikel gelezen heb kan ik mijn tijdelijke depressies eindelijk plaatsen;

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in