video

In de spraakmakende, onthullende video hieronder treedt een grote verscheidenheid aan sprekers, afkomstig uit een breed scala van verschillende rassen en culturele achtergronden op in de uitvoering van een stuk in gesproken woord. Ze maken een belangrijk punt: we zijn niet wat we lijken. Er zit meer in ons als individu dan dat de buitenkant laat zien, dan welke godsdienst we belijden of waar we geboren zijn; onder al deze uiterlijke kenmerken zijn we één. We zijn mens! Dus als we iemand veroordelen gebaseerd op hun uiterlijk, ontzeggen we ons de ontdekking van het ongelofelijke wezen dat onder het oppervlak bestaat. Het is zowel een verloren kans aan onze kant als een onrecht aan de ander ten aanzien van diens recht om gezien te worden als een heel en volledig persoon.

Het herinnert me aan de eerste keer dat ik naar Toronto verhuisde. Ik kwam uit een heel klein dorp in het noorden van Brits Columbia (Noord West Canada), waar maar weinig culturele verscheidenheid is. Toen ik daarheen verhuisde, begon ik te werken als ober in een Italiaans restaurant en ontmoette ik verscheidene Sri Lankese en Indiase koks in de keuken. Ik kan me herinneren dat ik dacht: “ik zal nooit hun namen kunnen onthouden en ik heb waarschijnlijk helemaal niets met ze gemeen”. Ik was geen racist, ik was gewoon nooit eerder blootgesteld aan andere rassen of culturen en nam aan dat ze heel anders waren dan ik. Toen ik ze leerde kennen, realiseerde ik me hoe dom deze houding was en dat het enige verschil tussen ons onze uiterlijke verschijning was.

Hier is de video

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Zoals de video duidelijk maakt, als we iemand beoordelen op zijn of haar ras, zijn we ons onbewust aan het afzonderen van hen, omdat ze “anders” zijn. Het lijkt nogal belachelijk als je het op die manier neerzet, vind je niet? Want door deze afzondering, enkel en alleen gebaseerd op labels, voeren we oorlog met en tégen elkaar. Dat is belachelijk en het verdient echt onze aandacht te kijken naar wat de invloed van de media is die ons haat laat zaaien en ons gescheiden houdt van vele andere rassen en religies.

Als je je realiseert dat het alleen maar labels zijn die de maatschappij aan iedereen van ons heeft gegeven, dan ontstaat er een diepgaande verschuiving in ons. Je begint aan de grenzen, die ons zowel psychologisch als fysiek van elkaar scheiden, te twijfelen. Misschien zijn er andere redenen voor de crises aan te wijzen waar de wereld momenteel mee te maken heeft en zijn de labels juist een dekmantel omdat we er zolang van overtuigd waren dat we allemaal anders waren dan alle anderen.

“We zijn bedoeld om vrij te zijn en pas als we alle labels verwijderd hebben en stoppen met zo klein te leven en te denken zullen we vrij zijn om onszelf en anderen te zien zoals we werkelijk zijn.”

Meng je in de discussie! Wat denk jij? Zit hier meer achter? Zijn we echt verschillend of is het alleen maar ons voorkomen dat anders is? Deel je gedachten hieronder.

Veel liefde

Alanna Kettler

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

21 REACTIES

 1. Om te beginnen zijn wij mensen, en geen verschillende rassen. De video spreekt voor zich. Een dier is een dier. een mens is een mens. Dit zijn 2 rassen. De kleur verschillen zijn enkel etnisch en genetisch bepaald. Het klimaat waar despetreffende persoon vandaan komt. Denk aan antillen bijvoorbeeld, ze hebben een bruine huidskleur, vanwege de felle zon. Bescherming. Wat maakt het ook uit, er hoort geen verdeeldheid te zijn. Helaas zijn ze er wel. Tegen mij wordt wel eens gezegd, jij hebt zeker adhd, vanwege mijn enthousiasme, vroeger uit verveling, als kind zijnde, deed ik stoeptegels tellen totdat ik bij de 1000 was. Al heel jong deed ik dit. Weet je zeker dat er niet een beetje autisme in zit? Wordt gevraagd. Ongelooflijk, ik wordt voor gek verklaard omdat ik diepgang heb. Onderzoekend, totdat ik iets, tot aan de wortel ontrafeld heb, denk ik te veel, te ver wordt dan gezegd, maar iemand die niet gewend is om met zijn of haar gevoel om te gaan wordt wel gelooft, omdat hij of zij er boeken over schrijft om er vervolgens bakken met geld mee te verdienen. Wie of wat is een professor? De ware professoren zijn de mensen, die alle zintuigen met de hersenen, laten samenwerken. Het gevoel en/of intuïtie laten mee wegen in wetenschapppelijke onderzoeken, wordt na gelaten. Dit moet veranderen. Ik heb het gevoel hoog, zo ook mijn verstand. Want gevoel valt niet te bewijzen, zeggen ze dan. Maar wel zeggen dat niks onomstotelijk is, aannames, niet eens vaststellingen. Verhalen hoeven niet gelooft te worden, ze hoeven alleen maar verteld te worden. Het wordt vanzelf gelooft door veel mensen.
  Stop het labelen!!

 2. Kippevel en een brok in mijn keel; wat een prachtige verwoording voor de ridiculiteit waarin we in deze wereld mensen labelen en uitsluiten.

 3. Sterke boodschap !
  En hopelijk kunnen we deze ook in ons dagelijkse leven toepassen. Want soms sluipt het “label geven” er heel gemakkelijk in, ondanks we onszelf vertellen dat iedereen hetzelfde is.
  Gelukkig begint het voetvolk recht te staan tegen de “machthebbers” en pikken we hun zoetekauwde onzin niet meer.

 4. Wat een prachtige boodschap.
  Ik voel tranen opkomen dus voor mij is het waarheid. Wilde dat het al zover was, zonder labels, zonder hokjes, en dat we zonder oordeel met elkaar konden samenleven….
  Verbeter de wereld, dus ik begin bij mezelf.

 5. Discriminatie naar opleiding is vrij normaal, "alleen voor hoger opgeleiden, zo creeer je ook een scheiding. Verder discrimineert de overheid m.i.meer dan haar burgers.

  • Elles toch niet helemaal waar.
   Met een flinke dosis humor en charme kom je ook een heel eind.
   Het is maar wat voor uitstraling je heb.het gaat om de uitstraling.
   Lelijke mensen ,( wat heet lelijk ) kunnen toch veel bereiken.
   Ik ken er genoeg. ze zijn op een gemakkelijke manier verder gekomen in hun leven.een sterk en aangenaam lelijk mens doet schoonheid vervagen.
   Maar elles dat is mijn mening.

   • humor en charme heeft niets met uitstraling te maken, net iedereen kan charmeren of is humoristisch aangelegd. ik heb het zelfs moeilijk met charmeurs.
    Waar we naar kunnen werken is liefde uitstralen , pure liefde , en dat geldt ook voor de migranten onder ons, mn vriendin is marokkaanse en ze straalt echt liefde uit en vindt werk , een huis enz niemand ziet haar als vreemde.
    elke minderheidsgroep, homo, lesbiennes, migranten, invalide mensen enz hebben zelf dit ook in de hand en leven met dit etiket terwijl ze zichzelf er niet om veroordelen komt alles ook in orde. Het is altijd van beide kanten

 6. Het is inmiddels 15.30 u. en door mij is het filmpje niet meer te openen, helaas en vreemd, wat is de reden, verwijderd door……??
  Oorlogen komen naar mijn mening niet door rassenverschillen, maar door de regimes die deze oorlogen veroorzaken en het gewone volk is de dupe ervan.
  Mensen die misschien niet eens een negatief beeld van anderen hebben, maar door de haat die door de regimes opzettelijk wordt veroorzaakt. Met een enorme "hidden agenda", die tegenwoordig steeds doorzichtiger wordt, vooral ook door het Internet, waardoor mensen in alle landen met elkaar kunnen contacten en zien hoe het op andere delen van de wereld is en dat wat hun voorgeschoteld wordt door hun regeringen, leiders enz. helemaal niet klopt en het ook heel anders kan, zoals in andere landen.
  Gisteravond (zo. 7 febr.) bij Tegenlicht een programma, hoe mensen in diverse landen de straat op waren gegaan en veranderingen verlangden. Ze keken hoe het nu is in deze landen. Ze hadden nog niet veel voor elkaar gekregen, maar gaven ook nog niet op. Meer mensen moeten samen op gaan staan……..helaas is het niet overal even vriendelijk en wordt verzet e.d. met wapens onderdrukt.
  Blijven hopen, niet alleen in het hoofd (passief), maar met zijn allen gaan doen wat we kunnen (actief). En het gaat ons echt lukken, blijf erin geloven!!!

  • Helemaal mee eens, krijg wel eens het idee dat regeringen niet normaal kunnen denken. Zit Syrie te wachten op bommen uit Nederland?

   • Elles, het zit hem in de enorme "hidden agenda", waar Joany over schrijft. Over geheime schaduwregeringen gesproken. Godzijdank begint het klootjesvolk in sneltreintempo wakker te worden.
    Joany, goed gedaan! Power to the people!

 7. Alleen 'racisten' halen het in hun botte hoofd om te gaan waarschuwen tegen 'racisme'. Want labels hebben geen substantie. Zij bestaan uit gebakken lucht. Het zijn verzinsels, en in dit geval worden ze bedacht en de wereld in geschoven door de makers van dit doortrapte filmpje, met de bedoeling om een 'racistisch' en dus discriminerend onderscheid te maken tegen anderen die – net als zij – een eigen mening hebben. Dat mensen zelfstandig denken vinden de opdrachtgevers en sponsoren van dit suggestieve filmpje zeer onwenselijk. Dáártegen is hun campagne gericht.

  • In eerste instantie dacht ik, boud gesteld je commentaar, maar als ik er over nadenk ben ik het gedeeltelijk met je eens. Het zijn de overheden die negers eerder als verdachten zien, die aanzetten tot haat en journalisten die braaf onzin neerpennen, vervolgens. Kijk hoe fake 9/11 de moslims in een kwaad daglicht stelt. Zo'n zoetig filmpje dat werkt niet.

 8. We zijn allemaal 1 zo zijn mijn gedachten ook.
  Alleen heeft elk persoon zijn eigen identiteit of karakter.
  Alleen huid etc dat is aangepast aan het land de warmte
  Zoals in Afrika.maar dit gaat niet over uiterlijk . Innerlijk.
  Onze ziel komt uit de zelfde bron.
  En we gaan ook terug naar waar alles begon.
  Ik ga met mensen om uit zoveel verschillende landen.
  Hun eigen ik dat is anders , maar als mens totaal niet.
  Het is alleen het andere jasje wat een mens aan heeft de.
  Het omhulsel. dat is heel mooi.
  Maar van binnen zijn wij gelijk. gewoon een mens.
  Zoals iedereen op aarden.

 9. Hoi,

  We zijn allemaal hetzelfde, onderdeel van het grote geheel.
  Als je een grote kei met een hamer in stukken zou slaan en deze stukken zou inpakken in 10 verschillende soorten pakpapier dan heb je 10 verschillende pakjes met verschillende vormen en een verschillend uiterlijk en zelfs qua vorm een verschillende vorm en toch allemaal met dezelfde inhoud (geest). Afhankelijk van de omgeving, je ouders en vele andere factoren vormt zich je persoonlijkheid en daarin zijn we verschillend.

  Mooie video die dit heel duidelijk weergeeft.

  Herman S.

 10. The Video is Beautifull
  It touch my heart

  Only the skin is different, but on the inside we are the same. Uniek but the same. Look in to Your heart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in