Dit bericht gaat over de brand in de Notre Dame die op 15 april 2019 begon. Het raakt veel mensen diep en ik heb hier mijn beschrijving gegeven met mijn astrologie en ervaringen als achtergrond.

Paris is ‘Par Isis’, de stad van de godin Isis. De zachte goddelijke oerkracht van het goddelijke vrouwelijke die voorbij gaat aan het afgescheiden mannelijke of vrouwelijke krijgt de kans om te herrijzen. Deze gebeurtenis is een kans om het gewonde mannelijke en vrouwelijke te overstijgen. Lees hieronder welke krachten hier aan het werk zijn. Simultaan was er ook brand in de al-Aqsa moskee in Jeruzalem in de gebedsruimte. Deze brand is snel en op tijd geblust. De schade is beperkt gebleven.

De Notre Dame stond maandagmiddag in brand. De vertaling van het woord ‘Notre Dame’ is ‘onze dame’. Heel Parijs en haar bewoners zijn zwaar aangedaan en wereldwijd is men geraakt door deze gebeurtenis. De Notre Dame kathedraal is een cultureel erfgoed dat van groot historische belang is.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Goddelijk vrouwelijk verankeringspunt

temple-of-isis
Tempel van Isis. Philae island – Aswan . Afbeelding van マサコ アーント

Energetisch is in de Notre Dame een krachtig Isis verankeringspunt en hiermee een kosmische ankering van het goddelijke vrouwelijke. Rondom dit verankeringspunt of misschien kun je het ook een poort noemen, zijn veel krachtmetingen geweest, met pogingen om deze kracht te beheersen en te gebruiken. Maar de oorspronkelijke kracht van het non-duale goddelijke vrouwelijke, waarin het mannelijke en vrouwelijke een zijn, daar onder die puinhopen van alle dualistische overheersing is deze oorspronkelijke kracht van het verankeringspunt van de goddelijkheid aanwezig. In de oorsprong van Parijs is Isis verankerd in de basis. ‘Par Isis’, was de oorsprong waarop Parijs is gevestigd.

Grote effecten

Als ik dit alles astrologisch benader, dan komt de samenstand van Venus met Cheiron onder de aandacht. Deze huidige samenstand gaat over het gewonde vrouwelijke. Venus staat in Vissen en is verbonden met het collectieve en het grotere geheel. Het gaat ons dus allemaal aan. En dit gezien vanuit het goddelijke vrouwelijke verankeringspunt zal grotere effecten voor Europa en de wereld hebben vermoed ik. Meer dan we kunnen zien.

Nog een heilige brand

Simultaan was er ook brand in de al-Aqsa moskee in Jerusalem in de gebedsruimte. Deze brand is snel en op tijd geblust. Je kunt hier ook een filmpje vinden. De schade is gelukkig beperkt gebleven.

Samenzwering

Grote krachten zijn betrokken in deze transformerende kracht. Iedereen benadert dit vanuit zijn of haar eigen invalshoek. Met het overlevingspunt (Priapus) in Leeuw en Maagd zijn dominantie en oordelen, versnippering betrokken. Het zijn grote oude symbolieken die betrokken zijn bij deze brand van de Notre Dame en ongetwijfeld zullen de krachten die heersen hier ook in betrokken zijn. Maar het is aan ons of wij bezig gaan met deze krachten onze aandacht geven, om onze angst te voeden of de kracht van de onvoorwaardelijke zachte hartsenergie de ruimte te geven. Het as heeft ook het oorspronkelijke ankerpunt en de poort blootgelegd. Maak gebruik van de transformerende kracht van het vuur zou ik je willen adviseren.

Iets dieps komt op gang

Cheiron staat in Ram en verwijst ook naar de gewonde oorsprong, handelen en de wond rondom strijd en hardheid en het gewonde mannelijke. De oorsprong wordt hier geraakt en er wordt hier dus iets dieps in gang gezet.

Diepe heling voor onze hartepijn - Notre Dame

Heling van het gewonde Hart

Maandagmiddag voor de brand was ik een beschrijving aan het maken voor de volle Maan van aanstaande vrijdag. Daarin is het thema van het helen en eenwording van het gewonde mannelijke en vrouwelijke aan de orde. Thema is diepe transformatie (zwarte Maan in Waterman en Vissen in 8ste huis ingaand Neptunus.)

Onvoorwaardelijkheid super zachte liefde

De voorlopers zijn in het huidige innerlijke proces bezig om de super zachte Wezensessentie door te laten stromen in hun lichaam. Deze Wezensessentie voelt vrouwelijk aan, maar heeft in Wezen de Matrix (dualiteit) geïntegreerd en is niet afgescheiden in mannelijke en vrouwelijk. Deze kracht kan het harde mannelijke in ons, dat moet strijden om te overleven en het super vrouwelijke dat in de strijd onder de voet gelopen wordt vanuit het Kosmische Hart verenigen. De intense onvoorwaardelijke zachtheid van het goddelijke vrouwelijke is de transformator van deze intense hartepijn in ieder van ons. En neemt nu in hen die daar aan toe zijn haar plek weer in, tot in het diepste stoffelijke van ons lichaam.

Notre Dame aanjager

En daarin is deze gebeurtenis met de Notre Dame een aanjager die ons diep raakt in ons Hart en daarmee dit proces in gang kan zetten. Deze intense non-duale kracht kan de meest beschadigde in overleving zijnde mannelijke kracht doen inkeren. Maar dit zul je eerst in jezelf mogen doen alvorens deze kracht buiten zichzelf zijn impact krijgt. Dinsdag kun je meer lezen in mijn volle Maan artikel, op mijn website en andere nieuwswebsites.

Welke keuze maak jij?

Het voelt voor mij als een keerpunt en grote omkering, deze gebeurtenis. We kunnen er voor kiezen deze aanjager van het Hart te gebruiken om innerlijk deze gewonde krachten te laten integreren in het kosmische Hart, waardoor onze Wezensessentie (godsvonk) vat gaat krijgen direct in de materie en door kan gaan stromen de wereld in.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

7 REACTIES

 1. Wilma en Celisia ik weet wat jullie bedoelen, dus ook wat Manuela bedoeld; ik voelde het ook zo. ik kreeg duidelijk het gevoel dat deze vreselijke brand heel erg veel meer betekend dan dat wat we zagen met onze stoffelijke ogen. Ik kreeg er kippevel van, omdat het aanvoelde alsof die enorme vuurzee een begin was van iets veel groters…. Maar ik weet niet wat!

 2. Jenne,

  Je bent duidelijk iemand van een zeer oude stempel. Die tijden dat wij in de rollen werden gedrukt door het geloof, als dominante man en onderdanige vrouw zijn voorbij. Godzijdank, hahaha.

  De tijd is aangebroken om ons Zelf te mogen Zijn, zowel mannen als vrouwen.

  Maar helaas Jenne, ik vrees dat jij dit niet gaat lukken in dit leven.

 3. Alles is vergankelijk, ook de Notre Dame, in deze mannenwereld, hebben vrouwen hun onderdanige rol te vervullen, Every bode needs somebody, en wat is daar nu verkeerd aan, je word geboren en bent wie je bent, vervul je rol zo goed mogelijk, laat je hoofd niet op hol brengen door die paar ongelukkigen, groet !

 4. Mijn gevoel zegt me dat het hier ook gaat om de energie van de plek en niet de materiele vorm. Veel mensen zijn verdrietig om het verlies van de kathedraal maar voor de notre dame stond er waarschijnlijk iets anders dat is vernietigd. Het is frappant dat er tegelijk brand heeft gewoed in de moskee in Jeruzalem. Beide zijn, hoe mooi ook, toch symbolen van de gewonde mannelijke energie. Bijzonder dat die tegelijk afbranden. Het zegt mij dat we geen waarde moeten hechten aan de vorm want die is vergankelijk en de energie erachter kan verdraaid zijn. Krachtplekken zijn eeuwig wat de mens er ook op bouwt.

 5. Ik had al zo.n vermoeden dat deze brand een boodschap in zich droeg. Ik voel nu nog veel meer.
  Bedankt voor de uitleg.

 6. Wat je hier beschrijft precies dat gevoel heb ik erbij.

  Ik zat aan de buis gekluisterd en had het om een of andere reden heel erg heet.

  Misschien nog gekker is is dat ik voor het eerst in 20 jaar geen menstruatie klachten heb. Vind dat heel bizar samen vallen allemaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in