Home Hooggevoeligheid Dit is wat WiFi, mobieltjes, tablets enz. met de hersenen van kinderen...

Dit is wat WiFi, mobieltjes, tablets enz. met de hersenen van kinderen doen – Wetenschappers trekken aan de bel

Dit is wat WiFi, mobieltjes, tablets enz. met de hersenen van kinderen doen

*De inhoud van dit artikel beschrijft maar een fractie van het onderzoek naar de gevaren van het gebruik van draadloze apparatuur. Wij adviseren je zelf verder te onderzoeken en willen je hiermee aanmoedigen om hier meer aandacht aan te schenken.

Wist je dat de hersenen van kinderen veel meer straling absorberen dan die van volwassenen?

Dr. Martin Blank van de afdeling Fysiologie en Cellulaire Biofysica aan de Universiteit van Colombia, is lid van een groep wetenschappers uit de hele wereld die internationaal een beroep doet op de Verenigde Naties over de gevaren van het gebruik van verschillende draadloze apparaten, zoals mobieltjes, tablets en WiFi.

Hieronder de link naar zijn video, waarin hij uitleg geeft over de verschillende gevaren van deze apparaten.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat straling van mobiele telefoons kanker kan veroorzaken. Wist je dat het Internationaal Instituut voor Onderzoek naar Kanker (IARC) de radiofrequentievelden (waaronder die van mobiele telefoons) in 2011 heeft geclassificeerd als mogelijk carcinogeen? Nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) toegaf dat straling van mobiele telefoons kanker kan veroorzaken, heeft het idee dat het gebruik van mobiele telefoons gevaarlijk zou kunnen zijn, in 2011 veel algemene geloofwaardigheid gekregen. Die verklaring is gebaseerd op een verklaring van een team van 31 wetenschappers uit 14 landen, aan wie verzocht was dit bewijsmateriaal te beoordelen. Klik hier als je er meer over wilt lezen. Het is behoorlijk verrassend nieuws, vooral dat de hersenen van een kind veel meer straling absorberen dan die van een volwassene.

Hieronder de link naar een video van Dr. Devra Davis, één van de meest gerespecteerde en geloofwaardige onderzoekers naar onder andere de gevaren van mobiele telefoons.

“… een mobiele telefoon is een tweerichtings microgolfradio (magnetronstraling),” legt Dr. Davis uit. “De industrie heeft een succesvolle slag geleverd om de term ‘radiofrequentie-energie’ te mogen gebruiken in plaats van ‘magnetronstraling’. Om de reden dat de mens bekend is met de term ‘radiofrequentie-energie’, die veel lekkerder in het gehoor ligt.

We luisteren door middel van een radio naar muziek. Iedereen heeft meer energie nodig. Dus wat klinkt er nou beter dan dat?

Máár radiofrequentie-energie is slechts een ander woord voor ‘magnetronstraling’. Als mensen zouden weten dat ze een tweerichtings magnetronstralingsapparaat dicht tegen hun hoofd aan houden of in hun broekzak stoppen vlak bij de voortplantingsorganen, gaan ze er wellicht anders over denken (Bron).

De eerste mobiele-telefoongeneratie groeit nu op, dus hopelijk geeft je dit als ouder iets om over na te denken. Klik hier voor het geweldige interview dat Debra Davis had met Dr. Mercola, zéér de moeite waard om je in te verdiepen.

Wat je kunt doen om blootstelling te beperken & waarom je je geen zorgen hoeft te maken

Je zorgen maken is zinloos en lost bovendien niets op. Al deze informatie kan beangstigend overkomen, terwijl angst juist datgene is wat je dient te vermijden; immers, al onze gedachten en emoties zijn van invloed op ons welbevinden en het loslaten van angst is mogelijk de eerste stap die je kunt nemen om het effect van elektromagnetische velden (EMF) op je lichaam te beperken. Om je daarbij te helpen, volgen hierna een paar maatregelen die je kunt nemen.

Zoals Dr. Mercola aangeeft: tot het moment dat de industrie dit gegeven serieus gaat nemen ligt de verantwoordelijkheid over de veiligheid van kinderen bij de ouders. Om het risico van hersenschade bij je kind(eren) zo klein mogelijk te houden adviseert ze het volgende:

Laat je kind geen mobieltje gebruiken

Behalve in levensbedreigende noodgevallen zouden kinderen absoluut geen mobiele telefoon of wat voor draadloos apparaat dan ook mogen gebruiken. Kinderen zijn veel kwetsbaarder voor straling van mobieltjes dan volwassenen omdat hun schedel veel dunner is.

Gebruik je mobieltje zo min mogelijk

Zet je telefoon vaker uit. Gebruik hem alleen in geval van nood of wanneer het echt belangrijk is. Zolang je mobiel is ingeschakeld, zendt het stralingsimpulsen uit, ook als je er niet mee belt. Gebruik thuis en op het werk gewoon een vaste telefoonlijn.

Verminder of stop het gebruik van andere draadloze apparaten

Net zoals bij mobieltjes is het van groot belang jezelf af te vragen of je die werkelijk nodig hebt. Als je thuis een draadloze telefoon wilt gebruiken, gebruik dan een ouder model dat op 900 Mhz werkt. Deze zijn tijdens het bellen niet veiliger dan mobieltjes, maar in elk geval zenden sommige modellen niet constant signalen uit als er niet mee wordt gebeld.

Je kunt met een elektrosmogmeter de straling van je draadloze telefoon meten. Deze dient wel te kunnen meten tot de frequentiehoogte van die telefoon. Omdat de meeste draadloze telefoons 5.8 Gigahertz uitzenden, raden wij je een RF-meter aan die tot 8 Gigahertz meet.

RF-meters kun je onder andere vinden op www.emfsafetystore.com. Maar ook zonder RF-meter kun je er zeker van zijn dat je draagbare telefoon problemen veroorzaakt als deze beschikt over DECT of digitaal verhoogde draadloze technologie. Een alternatief is heel goed nadenken over waar je het basisstation van de telefoon plaatst, aangezien die de meeste problemen veroorzaakt. Dat station zendt en ontvangt permanent signalen, ook als je niet telefoneert.

“Plaats het basisstation op z’n minst drie kamers verder dan de ruimte waar je het meest verblijft, je slaapkamer in het bijzonder. Zo schaadt het je gezondheid het minst. Ideaal is om elke nacht je basisstation uit te schakelen voordat je naar bed gaat.” – Dr. Mercola.

Draag geen mobieltje op je lichaam, leg hem niet onder je kussen of dicht in de buurt van je hoofd

Beter is je telefoon in je tas op te bergen. Je telefoon in je beha stoppen of in je borstzakje aan de kant van je hart dragen is vragen om moeilijkheden, net zoals in je broekzak, als je tenminste als man je vruchtbaarheid wilt veiligstellen.
De gevaarlijkste plaats – als we spreken in termen van blootstelling aan straling – bevindt zich binnen circa zes centimeter van de uitstralende antenne. Je wilt echt geen deel van je lichaam binnen dat gebied hebben op het moment dat je telefoon aanstaat.

Denk niet dat het ene mobieltje veiliger is dan een andere

Er bestaat geen ‘veilige’ mobiele telefoon. Zie het artikel top veiligiste telefoons die niet veilig zijn.

Respecteer anderen; veel mensen zijn zeer gevoelig voor elektromagnetisch velden.

Sommige mensen die gevoelig zijn geworden, kunnen het effect van telefoons van anderen die zich in dezelfde ruimte bevinden waarnemen, zelfs wanneer ze aanstaan maar niet worden gebruikt.

Zit je in vergadering, in het openbaar vervoer, in een rechtszaal of in een andere openbare ruimte zoals de wachtkamer van een arts, zet je telefoon uit vanwege de neveneffecten van straling. Met name kinderen zijn heel erg kwetsbaar, dus vermijd telefoongebruik in de buurt van kinderen.

Gebruik een beschermende headset met draad:

Met draadloze headsets kun je je mobiel verder van je lichaam af gebruiken, echter, als een bedrade headset niet goed is afgeschermd – en dat zijn de meesten niet – kan de draad zelf als een antenne werken, waardoor straling direct naar je hersenen wordt gestuurd.

Zorg er dus voor dat de draad die wordt gebruikt om het signaal naar je oor te zenden afgeschermd is. De beste headsets zijn een combinatie van afgeschermd draad en luchtbuis. Die werken als een stethoscoop, waardoor het geluid als een echte geluidsgolf naar je oren wordt gezonden; hoewel die bedrading nog steeds afgeschermd moet worden, is er bij deze sets geen draad die helemaal naar je hoofd gaat.

Tips om risico van elektriciteitsvervuiling te voorkomen

– Gebruik je laptop niet op je schoot.

– Gebruik in plaats van spaarlampen, gewone lampen.

– Vervang WiFi routers voor Ethernetkabels.

– Gebruik geen elektrisch waterbed, deken of verwarmingskussen.

– Verwijder elektrische apparaten uit je slaapkamer. Als je een elektrische wekker gebruikt, plaats hem dan minstens 15 cm van je lichaam af of neem een wekker op batterijen.

– Plaats stekkerdozen minstens 10 cm van je voeten af.

– Vervang oude TV’s of beeldschermen door flatscreens, omdat deze minder elektromagnetische straling uitzenden.

– Woon je in de buurt van of onder elektriciteitsdraden, -leidingen of UMTS-masten? Misschien is het dan beter om te verhuizen.

– Houd minstens 1 meter afstand van een werkende magnetron (of gebruik helemaal geen magnetron).

– Overweeg bescherming aan te brengen ter vermindering van elektromagnetische straling van mobieltjes, draadloze telefoons en vaste verbindingen.

– Vraag je energieleverancier draadloze slimme meters te verwijderen en te vervangen voor een bedrade slimme meter.

Loop met blote voeten in het zand, gras of modder. Deze simpele manier van aarding of gronding laat helende negatieve ionen je lichaam instromen, waardoor de aanmaak van stresshormonen wordt verlaagd en ontstekingen worden voorkomen.

– Gebruik 100% bijenwaskaarsen en Himalayazoutlampen in je huis en/of kantoor om elektromagnetische straling uit de lucht te absorberen. Een zoutlamp werkt als een natuurlijke ionisator die negatieve ionen de kamer instuurt. Deze binden zich effectief aan alle overmatige positieve ionen, verlagen elektromagnetische straling, doden bacteriën en zuiveren de lucht.

6 REACTIES

 1. Nou lekker dan, een artikel wat veel angst zaait in elk geval.
  Maar maak je als je dit artikel geen zorgen want dat is zinloos?
  “Loslaten van angst is de eerste stap om de invloed van straling te beperken” ?
  Als ik dit artikel niet had gelezen was ik op dit moment niet eens angstig geworden.

  Ik mis als aanvulling op dit artikel een testresultaat over de zogenaamde stralingsstickers die te koop zijn die je op je tablet of mobieltje kunt plakken.
  Is daar iets zinnigs over te zeggen of geldklopperij?

  • Dergelijke stickers werken niet en zijn geldklopperij, misbruik makend van angst van vals voorgelichte mensen.

   1) Radiogolven van een magnetron zijn NIET ioniserend. Deze kunnen dus niets – zoals bijv. DNA-ketens – beschadigen. Het enige dat radiogolven (die daartoe een specifieke frequentie hebben) in een magnetron doen is watermoleculen opwarmen. Daarom is het een goed en efficiënt apparaat voor het opwarmen en ontdooien van producten waarin watermoleculen zitten.
   2) Een magnetron doet zijn opwarm werk met 600 – 1000Watt aan energie. Een mobieltje en andere draadloze apparaten werken met milliwatts. Maximaal is 100 milliwatt toegestaan: 0,1Watt dus. Probeer nu eens kip te garen in de magnetron als je deze niet op 1000W maar op 0,1W zou kunnen instellen. Dat gaat niet lukken. De warmte/temperatuurstijging is slechts een fractie van een graad Celsius. Zaken als een wandeling in de zon, een warme douche, in de buurt van centrale verwarming of een kaars zitten, leveren een hogere temperstuurstijging dan het mobieltje. En ons lichaam verwerkt dergelijke relatief kleine temperatuurschommelingen automatisch en met gemak. Onder andere door middel van ons rondstromend bloed en onze bloedvaten.

   Dit wordt al decennia internationaal goed onderzocht door talloze wetenschappelijke studies en door uiteenlopende instanties. Na 50 jaar ervaring en research met dit soort apparaten, zijn er nog steeds geen bewijzen gevonden voor een direct verband met wat voor gezondheidsschade dan ook in mensen.

   (Te)Veel blootstaan aan UV licht (dit zijn wél ioniserende golven) uit de zon of uit zonnebanken kan aantoonbaar wél schade aanrichten. Maar te weinig zonlicht is ook ongezond.

   Het is erg jammer en ook kwalijk dat er via (social) media zoveel misvattingen, pseudowetenschap, bijgeloof en samenzweringstheorieën de werekd in geslingerd worden, ook als deze al bij herhaling ontzenuwd zijn. Soms uit onwetendheid, soms omdat mensen een bericht of boodschapper geloven terwijl het geen deskundige en betrouwbare bron is, soms ook moedwillig en vanuit bepaalde drijfveren. Zoals het genereren van bezoekersaantallen, het verkopen van een remedie (product of dienstverlening), of mensen via propaganda en vanuit een ideologische agenda mensen willen overtuigen van hun ‘visie’, ideologie of overtuiging (pseudoreligie).

 2. Wat een hoop onzin! Van 1 minuut buiten lopen krijg je meer straling binnen dan een dag lang naast een router zitten. Normaal gesproken werkt een Wifi apparaat op 100mW (meestal minder). Dat is een radio frequentie; niet-ioniserende straling, dus KAN geen invloed hebben op je DNA. Echte wetenschappers hebben dit tot op het bot onderzocht, er is Nul bewijs gevonden dat radio-straling schade toebrengt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

We gebruiken verschillende cookies op onze website, om u een optimale ervaring te bieden.


Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
 • wordpres_gdpr_allow_service
 • wordpress-gdpr-cookies-allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined


We gebruiken Google Analytics om het verkeer op onze website (geanonimiseerd) bij te houden.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Liever niet
Accepteren
Mobiele versie afsluiten

Liefde voor jou!

Ontvang wekelijks op zondag onze nieuwsbrief met liefdevolle artikelen, en blijf op de hoogte van onze nieuwste events.