door Paula Peterson


Nu, wat betekent dit juist? Velen hebben deze zin gehoord, maar weinigen herkenden deze wijsheid en nog minder hebben ernaar gehandeld.

Een ieder van ons is met bepaalde talenten geboren. Ja, zelfs als kinderen is de blauwdruk van wie we zijn en wat we kunnen bereiken reeds geprogrammeerd in ons zielsontwerp. De uitdaging is om deze talenten uit te dagen en toe te staan dat ze naar bovenkomen en openbloeien.

De meeste mensen worden opgesloten in werk dat minder dan bevredigend is opdat ze hun rekeningen kunnen betalen, hun families plezieren of in de maatschappij te passen om zoals iedereen te zijn die zijn job niet leuk vindt. Het is een weg die uiteindelijk naar ongelukkigheid – zelfs fysieke ziekte zal leiden – tot iemand bereid is om naar buiten te stappen en naar het natuurlijke verlangen te handelen dat vanuit zijn hart en ziel schreeuwt.

Volg je hart: misschien een banale uitspraak. Echter, het is een diepe wijsheid die de tijden heeft doorstaan. Als je weet wat je hart doet bonzen, dan weet je welk pad te volgen. Het betekent niet dat alle antwoorden onmiddellijk duidelijk zijn; maar het betekent dat begeleiding en steun beschikbaar is . Bekijk het zo: als je naar een schilderachtig gebied wilt rijden wat zo naar verlangd hebt om het te zien, maar deze weg nooit genomen hebt, zou je dan ontmoedigd zijn en het risico niet nemen om er naartoe te rijden omdat je eenvoudigweg deze weg nog nooit genomen hebt en je niet weet wat je kunt verwachten?geld

Zelfs al is het landschap waar je voorbij rijdt nieuw voor je; ook al kun je een ruige weg tegenkomen: ook al kun je autopech krijgen; zelfs al zou je op een om omleiding kunnen uitkomen; zelfs al weet je niet wat je te wachten staat – het stopt je niet om er te geraken. Op je bestemming geraken is de moeite waard om het risico te nemen van niet te weten wat zou kunnen gebeuren. Je kunt waarschijnlijk op een betere analogie komen dan een reisje. Maar waar het op neer komt is, dat als je je twijfels en angsten toestaat om je te doen vertragen of je helemaal te doen stoppen, dan zul je nooit weten welke mogelijkheden of potentiëlen er voor je bewaard liggen. Wanneer je een oude leeftijd bereikt en terugkijkt op je leven, zul dan je teveel spijt hebben dat je niet meer risico’s genomen hebt?

Onlangs interviewde ik een oude vriend – Daniel Holeman – die erg succesvol is geworden als internationaal kunstenaar. Ik koos ervoor om Daniel te interviewen vanwege hetgeen hij in staat was te bereiken ondanks de moeilijkheden die hij tegenkwam. Daniel ervoer wat de meesten van ons ervaren wanneer we een sprong van geloof nemen: de zelftwijfel, de worstelingen met geld, de ontgoochelingen, de tegenslagen, etc.

We bewonderen dikwijls het succes en alles wat de anderen bereikt hebben en geloven abusievelijk dat we niet genoeg talenten hebben of niet goed genoeg zijn om hetzelfde te doen. Denk eraan dat degenen die vandaag succes hebben, die opmerkelijke werken bereikt hebben of die een leven van diepe tevredenheid en gratie bereikt hebben, zich ooit door moeilijke omstandigheden en overweldigende hindernissen geworsteld hebben.

We zien of weten niets over deze succesvolle mensen voor ze succesvol zijn. We ontdekken ze pas nadat ze zogezegd het “hellevuur” gepasseerd zijn. Vraag de meerderheid van de gepresteerde individuen en ze zullen je vertellen over hun persoonlijk worstelingen voor ze hun droom bereikt hebben. Sommigen zullen je vertellen dat ze bijna opgeven. Velen zullen zeggen dat ze verder gingen en doorzetten, zelfs in het oog van armoede of gespot van anderen.

Door het lezen van mijn interview over Daniels leven kun je geïnspireerd en verheven worden. Je zult ook voorbeelden zien van deze mooi kunst, met aan het einde contactinfo. Dus lees het artikel op mijn website. Ik denk dat je onder de indruk zult zijn!

Nederlandse vertaling © Ulla Mertens – The Golden Age

Dit artikel mag alleen in z’n geheel en ongewijzigd worden gekopieerd en verspreid met inbegrip van alle copyright-vermeldingen.

Klik Hier voor Earthcode (engels)

3 REACTIES

  1. Dat is allemaal wel leuk en aardig maar we kunnen niet allemaal artiest of kunstenaar worden, er zullen toch ook mensen moeten zijn die aan de lopende band auto’s assembleren, of vuilnis ophalen, of wc’s poetsen.

  2. Denk dat voor mij persoonlijk geld niet het belangrijkste is, een baan waarin ik mezelf gelukkig prijs vind ik veel belangrijk. Dat hoeft niet perse een baan te zijn waarin ik veel geld moet verdienen om mijn talenten te ontplooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in