Je zit vast. Vastgezogen met je voeten in de modder en je kunt geen kant op. Je weet niet meer weet wat je moet doen en geen enkele keuze lijkt de juiste. Je hebt eindeloze plus- en minlijstjes gemaakt, erover gepraat met vriend(inn)en, je therapeut, je moeder. Maar ondanks de goedbedoelde adviezen, kom je er niet uit. Je bent in de war, onzeker, wanhopig zelfs en je hebt het gevoel dat je de controle aan het verliezen bent.

Bij sommige grote keuzes die je in het leven moet maken, schiet het denken tekort. Het is te klein, te geconditioneerd en kan het geheel niet overzien. De ene dag lijkt iets een goede beslissing, maar de volgende dag zorgen andere gedachten ervoor dat een andere beslissing toch beter lijkt. Om gek van te worden!

Een ramp voor het ego

Ook als je je gevoelsleven erbij betrekt, blijkt dit niet altijd een oplossing te zijn. In sommige fasen in je leven lijkt bij welke beweging of keuze je ook maakt, pijn het resultaat te zijn. Zo’n fase waarin je het echt allemaal even niet meer weet, noemen we een ‘donkere nacht van de ziel’. Zou het echter niet correcter zijn deze fase een donkere nacht van het ego te noemen? Voor het ego is zo’n fase een ramp, voor de ziel pure groei.

Het ego denkt altijd dat het de controle op jouw leven moet houden. Natuurlijk ben je er allang achter dat het ego chronisch faalt in het behouden van de controle. Anders had je leven er wel heel anders uitgezien, toch? Desondanks probeert het ego middels krampachtig denken de boel weer op de rit te krijgen. Als dit niet lukt, raakt het in paniek. Het weet het niet meer. Het moet erkennen dat het geen uitweg kan bieden uit deze schaakmat. Nu is de ziel aan zet.

Een nieuw perspectief

Als het je lukt om je ego en het daarbij behorende denken te laten ontspannen, kan er ruimte ontstaan voor de ziel. Dit biedt een nieuw perspectief. Een perspectief dat je voorheen nog niet kon overzien, omdat je vastzat in het geconditioneerde denken. Dit perspectief kan zich alleen aan je ontvouwen als je je in alle rust met volle nieuwsgierigheid gaat afvragen wat het leven van je wil. Blijkbaar wil het iets wat jij niet kunt overzien. Laat het gebeuren, laat het zich ontvouwen. Vertrouw er maar op dat je steeds meer signalen van binnenuit (!) gaat ontvangen, die je helpen de beweging te maken die voor jou op dat moment de juiste is. Dit ontstaat dankzij een innerlijk proces dat ruimte en tijd nodig heeft. Vanuit daar ontstaat het vertrouwen dat de keuze die je maakt, hoe pijnlijk misschien ook, de juiste is.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Diep in de kern ligt de diamant

Je voedt je ziel door dit proces volledig te omarmen en te doorvoelen. Voel je radeloosheid tot op het bot, geef je eraan over. Merk op dat je diep binnenin die radeloosheid een innerlijke zekerheid kunt vinden. Niet via het denken, maar dwars door alle gevoelslagen van wanhoop heen. Het is alsof in de diepe kern van wanhoop jouw schat van innerlijk weten verborgen ligt. Als je het lef hebt dit proces helemaal aan te gaan, vind je jouw diamant. En die is bruikbaar voor de rest van je leven!

Twijfel die alles overschaduwt

Wat dit proces lastig maakt, is dat vrijwel ieder mens een natuurlijk neiging heeft om zich af te wenden van angst en wanhoop. Liever een snel bedachte oplossing dan dit aan te gaan. Voel echter de enorme trekkracht van het leven die jou niet weg laat komen met die ‘snel bedachte oplossing’. Er wordt echt aan je gevraagd om het proces aan te gaan.
Sommige mensen weigeren dit. Met als gevolg dat levenslust en levensplezier steeds meer uitgehold worden. Er blijft een knagend, gekmakend gevoel van twijfel in je aanwezig dat uiteindelijk alles gaat overschaduwen.

Durf je het aan?

Het leven wil door je heen dansen en daarin mag jij de choreografie volgen. Je kunt je verzetten tegen deze dans of je eraan overgeven. Aan jou de keuze. Als je je verzet, creëert dat diep lijden. Een gevecht met het leven win je immers nooit. Als je je durft over te geven in het vertrouwen dat het leven je uiteindelijk altijd ‘thuis’ wil brengen, kun je wellicht steeds meer het bijzondere licht van jouw reis gaan zien. Jouw reis is uniek en vraagt er alleen maar om doorleefd te worden. Niet vanuit het beperkende denken, maar vanuit overgave. Durf je het aan?

Training leven vanuit je Ziel

Wil jij het leven nog veel meer door je heen laten dansen? En de transformatie van ego naar de ziel doormaken? Dan is de training ‘Leven vanuit je Ziel’ echt iets voor jou. Er zijn nog een paar laatste plekken vrij voor deze training die in januari 2020 start.
Kijk voor meer informatie: www.lightworker-academy.nl/jaartrainingen

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Leven door je heen laten dansen? En dan met al die andere vrolijk geemotioneerde mensen samen dansen ofzo? En een knagend gekmakend gevoel? Ik vind dat er nogal veel bijvoegelijke naamwoorden en vragen in dit stukje staan.