Portalen

Gedurende ons leven mogen we met grote regelmaat door portalen heen stappen. Van enkele portalen zijn we ons bewust, maar van velen nog niet. Die bewustwording breng je nog verder op gang door er hieronder meer over te lezen.

Ze zijn overal om ons heen, deze portalen, maar wat hebben ze ons te vertellen?

Portalen laten zich op verschillende manieren aan ons zien. Zowel fysiek, bijvoorbeeld door het zien van deuren, poorten of een tunnel, als in meditatie als je voelt of ziet dat je ergens doorheen beweegt. Er zijn vaste momenten in ons leven, waarin we door portalen heen bewegen naar een volgend stadium of een hogere frequentie, maar portalen zijn continu om ons heen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het portaal komt regelmatig op mijn pad. Zo zie ik ze vaak letterlijk voor me en dat is een indicatie dat er weer een overgang in gang gezet is, dat er iets in beweging is. Dit kan te maken hebben met een levensfase of het her-in-neren van bepaalde wijsheid of ‘gaven’ zoals helderzien, helderhoren, etc.

4 Grootse Portalen

We gaan door vele cycli heen. Wellicht heb je weleens gehoord van het Medicijnwiel? Als we naar het Medicijnwiel kijken, dan zien we 4 vlakken en ook hier staan de 4 overgangsriten aangegeven. Ik zal ze nader toelichten.

Soulclear MedicijnWiel

Noord-Oost is de overgang van de ongeziene wereld van de Zielen naar het nieuwe leven op Aarde, ofwel de geboorte in een nieuw menselijk leven. Ons leven begint doordat we door het grootste portaal heen stappen, namelijk vanuit de baarmoeder, door het bekken en de vagina de wijde wereld in.

Zuid-Oost is de overgang van de jeugd naar de volwassenheid. Je bent niet langer kind, maar volwassene. In verschillende culturen wordt gevierd dat deze overgang plaatsvindt. Denk aan de Bar Mitzvahs en de ‘Sweet 16’.

Zuid-West is de overgang van volwassenheid naar ouderdom. In Native American noemen ze dit Elder wat Wijze betekent. Elder worden is een groot geschenk in hun ogen en dat mag daadwerkelijk gevierd worden.

Noord-West is de overgang van Elder naar de Ongeziene wereld van de Zielen, ofwel Over-Lijden. De persoon stapt ‘over het lijden heen’ en overziet het voorgaande leven, op een plek omgeven met onvoorwaardelijke liefde en rust. Zodra er toe bewogen wordt richting het Noord-Oosten te gaan, maakt de Ziel zich opnieuw klaar om aan een nieuw leven te beginnen. Er begint een nieuwe cyclus bij het portaal van de Baar-Moeder.

Rites of Passage

Alle portalen, initiaties, transities – ofwel overgangsriten – worden ook wel Rites of Passage genoemd in het Engels. Het zijn stuk voor stuk belangrijke momenten in het leven, waarin door een portaal gereisd wordt. Een nieuwe periode in het leven van de persoon kondigt zich aan. Denk aan puberteit, volwassenheid, trouwen, van Maiden naar Mother, en van Mother naar Crone, ook wel Elder genoemd. Daarnaast zijn er nog veel meer van dit soort portalen te noemen waar iemand doorheen stapt gedurende het leven.

De rituelen die bij deze nieuwe periodes horen, beelden symbolisch geboorte, dood en wedergeboorte uit. Deze overgangsperioden staan in het teken van beweging, van het oude naar het nieuwe. Het oude achter je laten en het nieuwe omarmen. Van datgene wat niet langer dient, toe bewegen naar hetgeen voor jou bedoeld is.

“Een portaal brengt jou verder van datgene dat jou niet langer dient en dichterbij jezelf.”

Continu in beweging

Portalen worden niet alleen aangegeven door de grote levensfasen. Zodra je stappen zet in bewustwording voelt het misschien niet als portalen waar doorheen bewogen wordt, maar zien anderen dit wel bij jou. Zelf ben je continu in beweging en een ander kan je ineens vertellen dat je al enorm veel mooie stappen hebt gezet voor jezelf. Dus je mag zelf ook eens stilstaan en zien welke bewegingen je zoal gemaakt hebt, waar je allemaal al doorheen bent bewogen en hoeveel portalen je al doorgegaan bent! BewustwordingsPortalen.

Het portaal is ook een toegangspoort naar andere dimensies. Tussen de ongeziene en geziene Wereld (denk ook weer aan de laatste stap van de baby die via een portaal de geziene wereld betreedt en het portaal naar de ongeziene wereld bij over-lijden).

Ook tussen het Bewustzijn en het HogerBewustzijn ligt een portaal. Zo kun je tijdens een meditatie/visualisatie door een portaal stappen om naar een andere bewustzijnslaag te gaan, zoals een gat in een boom of een opening in een rots. Deze portalen zet ik graag in tijdens Trancereizen om af te dalen van hoofd naar Hart, van denken naar weten en voelen.

Poortdagen

Poortdagen zijn speciale dagen van het jaar waarop de sluiers tussen de geziene en ongeziene Wereld dunner zijn. De energie is voelbaar krachtiger en intenser. Op deze dagen kan er veel gebeuren in energie wat kan bijdragen in jouw bewustwordingsproces.

Een aantal aankomende Poortdagen zijn 08-08, 11-08, 17-08 en 22-08. Op deze bijzondere dagen word je uitgenodigd om meer bewust te zijn van wat er in en om je heen gebeurt. Waar sta je in je leven en wat vraagt nu aandacht? Welke belemmerende overtuigingen of trauma’s worden belicht?

De Leeuwenpoort

De Leeuwenpoort, die opent op 8 augustus, is een van de meest bekende Poortdagen. Deze is ver van tevoren al voelbaar en voel je ook nog lang na. Deze Leeuwenpoort staat dit jaar vooral in het teken van de liefde. Je wordt dan ook uitgenodigd om je af te stemmen op jouw hart en zelfliefde. Tijdens een meditatie kun je je aandacht richten op jouw hart en voelen hoe het daar is. Het kan ook heel fijn zijn om liefde en licht bij iedere inademing naar je hart te sturen met de intentie om eventuele blokkades los te maken en bij iedere uitademing losgemaakte blokkades met liefde en compassie terug te zenden naar de Bron.

Overgang en groei

Zoals je ziet is ieder portaal een overgang. Er is geen definitief eindstadium, want alles werkt cyclisch. Iedere verandering, ieder portaal waar je doorheen mag bewegen is een zegen als je het zo kunt zien. Het zijn signalen van vrijgeven van het bekende wat niet langer dient, vernieuwing, wedergeboorte, lering trekken uit, groei en integratie!

“Na het ‘vrijgeven’ van het bekende wat niet langer dient, komt vernieuwing, wedergeboorte, groei en integratie!”

Portalen zijn van groot belang en je komt ze daardoor regelmatig tegen op je pad. Neem jouw tijd om je bewust te zijn van de overgangsfase waar je momenteel in zit. Waar sta je nu en waar beweeg je naartoe? Bewandel dit pad op jouw eigen tempo, wetende dat het jou verder brengt. Wetende wat het allemaal voor jou mag betekenen.

Loop jij regelmatig bewust door portalen heen?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Heel interessant. Is hier ook een boek over die wat meer informatie erover geeft en je begeleidt in deze?
    Groetjes Liesbeth

    • Dank je wel voor je vraag Liesbeth. Portalen kwamen de afgelopen jaren enorm veel op mijn pad en ben daar bewust veel mee bezig geweest. Tijdens lezen, meditaties, workshops etc. leerde ik ze steeds sneller herkennen. Ik werk veel met principes en wijsheden uit het Sjamanisme en daar komen ze dan ook veel in voor, zoals het MedicijnWiel bijvoorbeeld. De informatie in dit artikel is afkomstig uit mijn ervaringen. Mocht er nog een boek op mijn pad komen dan zal ik het met je delen. Liefs, Wendy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in