spiral_galaxy

spiral-blue-side-300x231

door Allison Ray

www.heyallie.com

 

Het is gek daarbuiten. Gewoon maf. Wat is er aan de hand met de planeten eigenlijk?

Het lijkt er niet toe te doen waar je bent, hoe oud je bent of wat je overtuiging is, afgelopen maand ging het leven in overdrive. En het ziet er niet naar uit dat dat zal verminderen de komende tijd.

Ik hoor gelijkaardige waarnemingen van mensen van alle leeftijden, van overal op de wereld. Ze beschrijven een rommelen, een draaien, chaos. Een vrouw zei dat ze zich voelt alsof ze in een blender zit die aangezet is op ‘kloppen’. Veel mensen voelen zich ongemakkelijk, prikkelbaar of emotioneel. Er is veel angst. Ook veel gelukzaligheid.

‘Tijd’ is een nieuw en ander concept. Hij lijkt te versnellen, of er is niet genoeg tijd. In deze nieuwe realiteit is er geen tijd.

 

Wat gebeurde er?

venus-transit-3-290x300Daar waren we dan, op weg met de ongelofelijke lichtheid van zijn door de eclipsen en de Venustransit een maand of zo geleden. De uitbreiding was enorm. Toen kwam de Zonnewende, en enkele dagen later lijnden Uranus en Pluto zich op voor de eerste van zeven vierkanten de komende drie jaar. Het begin van juli ontketende een frisse stroom van creatieve energie die verbazingwekkend is als je er synchroon mee loopt, en verwoestend als je dat niet doet. (in beide gevallen is het moeilijk om bij te houden)

Er kan een collectieve zucht van verlichting zijn bij de komende retrograde-periode van Mercurius (14 juli tot 7 augustus), was het niet dat Uranus er ook nog is en terugkeert voor een andere passage met Pluto. En nu komt Mars het toneel op, en vormt een vluchtige hoek met het gesloten Uranus-Pluto-vierkant.

Dit zal niet een Mercurius retrograde zijn zoals anders, maar alle standaard suggesties zijn wel toepasselijk. Het is tijd om te bezinnen, om dingen opnieuw in overweging te nemen, en om dingen anders te organiseren, ook onderhoud en herstel aan computers, wagens en alle technologische of mechanische dingen.

Ik blog al een tijdje over deze astro-configuraties in 2012.

 

Wat komt er nu?spiral_galaxy

Als astrologe zou ik zeggen dat dit onze nieuwe manier van leven is voor de komende drie jaar en verder. Het nieuwe ‘normaal’ krijgt vorm. Het is creatief en opwindend, en verontrustend. Ik bedoel, wie voelt zich op zijn gemak in een blender?

Verbinding maken met het ritme van de schepping lijkt het ticket te zijn om de versnelde en onvoorspelbare stroom te bevaren. Het is een vluchtig, onvoorspelbaar avontuur. Pogingen om controle te houden of te plannen lukken niet, maar we kunnen wel dromen, visioenen creëren, en dan de magie laten gebeuren. Gegrond, voeten op de grond, dit helpt ook.

Versnelde schoonmaak is mogelijk in dit veld. Emotionele bevrijdingen gebeuren spontaan. Zoals vele anderen voel ik me gedreven om fysieke bezittingen los te laten, ze weg te geven aan wie er nog iets mee kan. Het is een soort stroomlijning, herorganiseren, lichter worden, zodat ik beter verbinding kan maken.

Het lijkt ook belangrijk te zijn om je ergens aan te wijden, en actie te ondernemen waar mogelijk.

En om los te laten, te spelen en meer plezier te hebben.

 

Allison Ray

Vert. Fran Tielemans

2 REACTIES

 1. Hmmm, die vind ik wel moeilijk ook. In principe bestaat tijd helemaal niet, dat is wat mensen hebben gecreëerd om het overzichtelijker te maken voor zichzelf. Ik denk dat het begrip ‘tijd’ losgelaten moet worden. En van daaruit leven we alleen in het nu. En als er geen tijd meer is, is er ook geen verleden of toekomst meer en kan je je echt richten op het moment. Want als je je richt op DIT moment ervaar je geen tijd.

  • Ben het met het niet bestaan van het begrip tijd niet helemaal eens. Alleen de perceptie is heel menselijk. Er is wel begin en einde in de natuur te vinden en alles heeft zijn eigen orde en richting, maar hoe we kiezen om ze te bekijken is heel persoonlijk. En mensen hebben beslist dat de natuur in 1 richting gaat ondanks, dat je duidelijk kan zien dat ze zowel voorwaards als achterwaards gaat en dat op elke plaats op het aardoppervlak, dus dat maakt heel veel richtingen samen.. Zo voel ik het alleszinds aan. Heb je ooit de reportage reeks wonders of the univers gezien? Ik weet niet meer van wie of wat het is een reeks. Hele mooie beelden, maar zo kortzichtig vanuit 1 richting gekeken… Begrijp nu eindelijk waarom ik daar toen zo boos van ben geworden dat ik het eerste deel zelf niet heb uitgekeken en de rest nog steeds onbeken op mijn recorder staat. 🙂

 2. ‘Tijd’ is een nieuw en ander concept. Hij lijkt te versnellen, of er is niet genoeg tijd. In deze nieuwe realiteit is er geen tijd.

  Kan iemand mij deze zin uitleggen/verklaren. Ik ervaar de tijd gewoon als normaal. Wat verandert er dan? gevoelservaring van tijd? te weinig tijd om dingen te doen?

  En hij zegt; of er is niet genoeg tijd. In de nieuwe realiteit is geen tijd.

  Dat betekend toch dat je dan alle tijd hebt?

  Beetje vaag vind ik het.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in