Ontdek de magie van draken

Draken komen veelvuldig voor in allerlei mythen en legenden. Van de draak uit het verhaal van Koning Arthur in Europa tot drakenverhalen uit het verre China, draken komen wereldwijd voor. Of draken nou ooit echt hebben bestaan of niet (ik heb daar mijn eigen mening over), ze zijn in ieder geval niet weg te slaan uit ons collectief geheugen. En waar draken zijn, is magie.

Een aantal jaar geleden zag ik tijdens meditaties, dromen en visioenen steeds vaker draken langskomen. Ik was al het één en ander gewend maar dit was anders, krachtiger. Het gevoel wat ik bij de draken had was nieuw maar ook weer niet. Alsof er een eeuwenoude herinnering naar boven kwam borrelen. Hoe meer ik met draken en hun energie ging werken, hoe meer flitsen ik kreeg te zien van andere levens met de prachtige wezens.

Ik heb het bewust over ‘andere’ levens en niet over ‘vorige’ levens omdat draken, en menselijke levens met hen, in mijn ogen plaatsvinden (of hebben gevonden) in andere dimensies. Draken en hun energie komen uit een andere wereld. De wereld waar Avalon verborgen ligt, Shamballa'(waar de opgestegen meesters van Azië wonen) of Asgard (een plek in Scandinavië waar de goden wonen).

Ze komen uit een wereld waar magie alomtegenwoordig is en men gewend is het te gebruiken. We kunnen op magisch gebied enorm veel van draken leren en daarom heb ik me in de afgelopen jaren verdiept in de drakenenergie.

 Drakenenergie

Drakenenergie is onbegrensd, puur en vurig. Het brengt je in contact met de draak in jezelf, jouw onbegrensde mogelijkheden en pure, onmiddellijke manifestatie. Draken zijn geen wezens die je moet verslaan, je mag je leren te berijden!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De energie van de draak is krachtig en eenmaal getemd, een magisch gereedschap om jouw wensen en dromen direct te kunnen manifesteren.

Om te werken met draken energie hoef je ze alleen maar uit te nodigen in je leven. Jouw pure intentie om met draken te werken en te leven is genoeg om ze in je leven te laten verschijnen. Misschien eerst in dromen en visioenen, daarna zul je de draak in jezelf leren voelen en snel genoeg komen ze op allerlei manieren je pad op vliegen, compleet met hun vurige adem!

Zoals gezegd is drakenenergie onbegrensd en hoe veel ik er ook over kan vertellen, het zou nooit compleet zijn. Wij mensen kúnnen draken en hun energie nooit volledig leren kennen omdat ze uit een andere wereld komen.

Het enige wat we kunnen doen is op ontdekking gaan en beetje bij beetje leren over en van de draken.

Om deze ontdekkingsreis iets makkelijker te maken zal ik hieronder een deel van mijn eigen ervaringen uit de doeken doen in de hoop dat het je zal inspireren je eigen draken-avontuur te beginnen! Want een avontuur, dat is het zeker.

Als je eenmaal met draken werkt zul je versteld staan over de hoeveelheid energie en kracht die vrijkomt en je zult merken dat jouw wensen steeds sneller gemanifesteerd worden. Maar pas op, wie met draken speelt, speelt met vuur. Be careful what you wish for!

Jouw gedachten, wensen en dromen zullen, al werkende met draken, supersnel uitkomen dus kennis van en controle over je eigen gedachten is een vereiste.

Kleuren

Draken komen voor in ontelbaar veel kleuren, vormen, soorten en maten. Puur om hieronder een houvast te bieden, een eventueel begin van jouw persoonlijke ontdekkingstocht, zal ik 3 kleuren draken hieronder toelichten.

de Blauwe Draak

 blauwe draak

De blauwe draak staat voor jouw machtige gevoelsleven. De blauwe draak is verbonden met het element water en is zo flexibel en ongrijpbaar als water kan zijn. Eenmaal getornd zal het bevriezen tot een kilte die door je ziel dringt en gevoed met liefde zal het warm en koesterend je lichaam instromen.

De blauwe draak kun je bereiken met je gevoel. Als je vanuit je hart deze draak uitnodigt zal hij jouw uitnodiging nooit afslaan. Behandel je hem met liefde dan zal hij je leren hoe je jouw gevoelens onder controle kunt krijgen, ze te uiten en vanuit je hart te leven.

Dit is het begin van een leven in Meesterschap; als je niet vanuit je hart kunt leven zul je niks reëels kunnen manifesteren.

De blauwe draak helpt je dus een stevige basis te leggen voor jouw ontdekkingsreis.

de Rode Draak

 

rode draak

 

De rode draak gaat verder waar de blauwe is gebleven. Hij staat in contact met jouw ware Zijn. Jouw essentie. Hij kijkt dwars door je heen en weet wat jouw intenties zijn. Het heeft dus geen zin om te liegen of je anders voor te doen want de rode draak is dan snel gevlogen.

Wat de rode draak jou kan leren is leven vanuit jouw waarheid. Hij helpt je ontdekken wat jouw waarheid is, wat jij belangrijk vind in het leven en waar je waarde aan hecht. Als dit voor jou eenmaal duidelijk is zal hij je verder helpen door deze waarden ook uit te dragen.

Hij stimuleert je te leven vanuit jouw waarheid en alleen ‘ware’ mensen aan te trekken.

Maar vergis je niet, deze draak is ook een meester in manipulatie! Als je niet oppast zal hij je om de tuin leiden en voor zijn eigen karretje spannen. Daarmee laat hij je zien hoe belangrijk het is om vanuit JOUW waarheid te leven en niet blindelings een ander te volgen, magische draak of niet.

Rode draak laat je zien hoe je de leiding kunt nemen van je eigen leven en je niet meer te laten beïnvloeden door andermans mooie praatjes.

En als meester van manipulatie zal hij je tonen hoe je jouw gave tot manipulatie ten goede in kunt zetten. Hij leert je je leven te manipuleren tot een werkelijkheid die het hoogste goed dient. Maar owee, als je je manipulatie-talent inzet ten behoeve van je ego. Rode draak is meedogenloos voor het ego, zal het wegbranden met zijn vurige adem.

Werken met rode draak zal jou meedogenloos laten zien waar jij jouw ego nog te veel laat leiden. Rode draak leert je hoe je je ego in kunt zetten als gereedschap i.p.v. leider.

Zwarte draak

 zwarte draak

Zwarte draak is zo’n beetje de krachtigste draak. Alle soorten draken dargen hun eigen kracht maar vanuit menselijk oogpunt is de zwarte de krachtigste. Zijn aura is paars of violet en staat in verbinding met de hoogste regionen in wat wij de hemel noemen.

De zwarte draak zou je de draak van de spiritualiteit kunnen noemen. Op uitnodiging zal hij je begeleiden op je spirituele pad. Zwarte draak is je maatje die jou nieuwe ideeën toefluister, een bepaald boek of cursus op je pad brengt en je de kracht in helder contact te staan met jouw Spirit.

Hij kijkt verder dan je menselijkheid en ziet waartoe je als ziel in staat bent. Zwarte draak kan met zijn vuur licht laten schijnen op jouw zielsmissie en je de weg wijzen die je mag bewandelen. En als je voelt dat je ongemerkt van je pad bent afgeraakt zal Zwarte draak direct aan je zijde vliegen om de weg terug te verlichten.

Zwarte draak is heel vriendelijk en oud. In zijn lange leven heeft hij genoeg gezien en geleerd en daar rust in gevonden. hij is ook je maatje wat je onvoorwaardelijk bijstaat als je tegenslag ervaart. Zijn extreme rust en kalmte zullen je voeden en koesteren zodat je jezelf kan toestaan gezonde grenzen te trekken voor je eigen welzijn.

Het laatste woord

Zoals ik al eerder aangaf is het laatste woord over draken nooit gezegd. Drakenenergie is een onuitputtelijke bron van wijsheid, licht en informatie. Ik hoop dat een introductie tot deze machtige wezens jou een stukje verder heeft geholpen en je heeft laten zien hoe je zelf in contact kunt treden met hen.

Vanuit een puur hart en een zuivere intentie heb je niks te vrezen van deze wezens. Leer de draak in jezelf kennen en sta jezelf toe de magische draken te berijden. Vlieg met de draken en je vliegt nooit meer alleen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

43 REACTIES

 1. ik heb hem/haar gezien de Zwarte draak gigantisch is deze .
  Maar het heeft korte vleugels,lange nek en lange staart en witte ogen .
  Toen ik het zag schrok ik zo en stond stil om niet optevallen.
  Het vliegt geluidloos eigenlijk schrijdt het door de lucht.
  Pas als je het ziet geloof je het .
  Ik heb deze ontmoeting in 2015 gehad in de nacht om vijf voor half 1 .

 2. Op zoek naar meer info over draken kwam ik eindelijk hier iets ‘nuttigs tegen’. Dank je wel. Stof tot nadenken!

 3. Kan er iemand iets vertellen over de paars/lila draken-energie?
  En hoe ik in verbinding kom met deze draak-energie?

 4. Vorige week maandag gedroomd over een schattig witte baby draakje dat kwam aanvliegen en op de handpalm van mijn zusje landde. Ik associeerde dit draakje met een insect en durfde het niet aan te raken.
  Diep van binnen smolt ik wel van zijn/haar schattigheid. Zijn/haar energie en vrolijkheid deed mij denken aan een puppy. Het wilde op mijn hand springen en aandacht krijgen, maar ik deinsde terug, mijzelf afvragen hoe zo’n dier nou aan zal voelen (een reden waarom ik geen insecten,vis,reptielen,amfibieën durft aan te raken)
  Ik ben spiritueel aangelegd en heb veel gedaan en uitgeprobeerd, behalve drakenenergie. Daar weet ik helemaal niks over, ook nooit de behoefte gehad om in te verdiepen. Half jaar geleden nog een visualisatie meditatie gedaan bij een sjamaan omdat ik heel erg geblokkeerd ben (nu nog steeds) Ik moest toen een draak visualiseren. Ik deed dit, maar de draak die ik zag was ontzettend oud en zwak. Ik kon hier niet veel mee, maar er kwam wel een ander dier voor in de plaats, een witte pegasus. Sjamaanhealer kon dit niet uitleggen en ik ging ervan uit dat drakenenergie niet bij mij past.
  Door mijn droom ben ik nu toch meer info gaan zoeken en kom zoveel bijzondere en mooie dingen tegen over draken. Ik zie nu in dat deze jonge drakenenergie mijn zou kunnen helpen met de blokkade die ik al jarenlang voel. Ik moet alleen niet bang zijn om het aan te raken

 5. Hallo.
  Ik heb zover ik mij kan herinneren altijd wel een draak in mijn leven.
  Alleen kwam die pas om de hoek kijken zodra ik het moeilijk had.
  Alleen zijn kleur is zeer apart, ik kan deze niet echt benoemen.
  Omdat hij zich tot nu toe nog liet zien.
  Mijn draak is wel aanwezig, maar blijft vrijwel op de achtergrond.
  Hoe kan ik contact met hem maken en zijn ware kleur ontdekken?
  Kun je mij hierbij helpen?
  Groetjes Dunja

 6. Hoi eveline,
  ik zie dat je dit 2 jaar geleden hebt gepost en vroeg me af of je verder bent gekomen in je zoektocht. Ik loop tegen hetzelfde aan.

 7. Hallo allemaal,

  gisteren kwam ik op deze pagina terecht omdat ik ineens een ingeving kreeg over draken. Mijn hele leven ben ik al helemaal weg van draken, en nu ineens begon het aardig te kriebelen en dacht, nog eens kijken wat er te vinden is over draken. En toen kwam ik hier terecht. Vandaag aan de draken gevraagd of ze echt in mijn leven willen komen en me kunnen helpen op mijn pad.
  Nog geen 3 minuten later voel ik een draak bij me komen en zie de zwarte draak. Hij komt eerst met zijn kop langs mijn lichaam af en net zoals een kat kroelt hij tegen me aan. Ik geef me over en hij zet me op zijn rug. Als eerste gaan we vliegen en het is een heerlijk vrij gevoel, met zoveel liefde, Ik wil nooit meer uit de lucht weg. Toch gaat hij na verloop van tijd landen. En hij vraagt me op zijn rug te blijven zitten, omdat hij weet dat ik het moeilijk vindt om met mijn voeten goed verbinding te maken met de aarde, omdat ik de pijn van de aarde voel als ik mijzelf goed grond.Hij gaat rustig liggen, vraagt mij om te ontspannen, omdat hij me alle tijd geeft om met mijn voeten op de grond te gaan staan, wanneer ik klaar ben daarvoor. Tot die tijd mag ik blijven liggen. Ik ga me heerlijk ontspannen en leg mezelf lekker neer. Zoveel liefde die ik voel. Vervolgens wil ik toch proberen ervan af te gaan, maar het lukt me niet nog om op de grond te gaan staan. Het volgende moment zie ik dat er een heleboel draken bij ons komen en om ons heen komen staan: gele draak, rode draak, paarse draak, groene draak, witte draak, gouden draak , parelmoer draak, blauwe draak. Ik voel zoveel liefde en zoveeel energie. Geweldig. Dit was begin van de middag en het is nu avond en nog steeds is de situatie zo. Kan iemand me even verder helpen en me vertellen wat al die draken betekenen en waarom ze allemaal bij me zijn?

  Er is namelijk erg weinig te vinden over draken en hun energie op internet.

  Warme Groet Karin

 8. Hallo Eveline,

  Als je in verbinding staat met het draken energieveld (onvoorwaardelijke liefde), dan kan het zijn dat je je fysiek in een draak voelt veranderen. Ik ken meerdere mensen die ook met draken energie in verbinding staan en werken in sessies. Daarnaast ook met andere energievelden en multidimensionaliteit. Er is weinig over draken te vinden in deze context. In het 2e deel van 'door de ogen van liefde' staat een stuk over draken in.

  Hartegroet,
  Chantal

 9. Hoi marielle,

  Ik had een paar dagen geleden een droom over een zwarte draak. ik was op de vlucht voor mannen die mijn achter na zaten en ik sprong van een hele hoge brug af en werd opgevangen door een hele groot zwarte draak. die omhoog vloog langs de brug en ik mocht hem berijden.
  het voelde bijzonder aan. hij gaf het gevoel dat ik veilig was en dat er niks kan gebeuren dat ik bescherm werd.

 10. Hoi Chantal
  Ik heb hetzelfde als jij denk ik. Ben er sinds kort achter gekomen dat ik energetisch de vorm van een kristaldraak kan aannemen. Het is echt een heerlijk gevoel.
  Het is voor anderen niet te zien.
  Dat je vleugels krijgt en een staart. Of soms zelfs een paar seconden volledig in een draak veranderd.Ik kan het zelf bijna niet geloven als ik dit schrijf. Heb wel contact met iemand die het ook is maar ik vraag me af of er meer mensen zijn. Ook heb ik contact met draken en zij beschermen ook tegen negatieve energie waar ik helaas ook veel last van heb gehad. Op internet kan ik ook niks vinden over dit onderwerp.
  Weet jij misschien meer?
  Hartelijke groeten van Eveline

 11. Ik vroeg me af of hier iemand misschien iets weet van drakenshapeshifters (mensen die dit echt zijn) of shapeshifters over het algemeen.
  Ik kan er heel weinig informatie over vinden op internet.

  Groetjes van Eveline

 12. Beste marielle,

  mooi geschreven!
  ik heb zelf helemaal geen ervaring met draken. Een vriendin van mij wel. vanuit jou verhaal heb ik een aantal vragen opgesteld die ik waar ik wat meer duidelijkheid in wil hebben. zou je die voor mij kunnen uitwerken? hieronder staan ze met een stukje wat je geschreven hebt.

  bedankt!!

  Hoe kun je Draak leren berijden?
  Als je eenmaal met draken werkt zul je versteld staan over de hoeveelheid energie en kracht die vrijkomt en je zult merken dat jouw wensen steeds sneller gemanifesteerd worden. Maar pas op, wie met draken speelt, speelt met vuur
  (waarvoor moet je oppassen? En wat kan er gebeuren?)

  Blauwe draak: Behandel je hem met liefde dan zal hij je leren hoe je jouw gevoelens onder controle kunt krijgen, ze te uiten en vanuit je hart te leven.
  ( hoe leren ze dat? En wat ervaar je?)

  Rode draak: Maar vergis je niet, deze draak is ook een meester in manipulatie! Als je niet oppast zal hij je om de tuin leiden en voor zijn eigen karretje spannen.
  (waarom doet hij dit? En wat is daar de rede van? Kun je hier een voorbeeld van geven? Wat kun je doen om dit te voorkomen?)

  Werken met rode draak zal jou meedogenloos laten zien waar jij jouw ego nog te veel laat leiden. Rode draak leert je hoe je je ego in kunt zetten als gereedschap i.p.v. leider.
  (is het niet beter om je ego helemaal te verwijderen? Hoe kun je je ego inzetten als gereedschap? Kun je ook hiervan een voorbeeld geven?)

 13. Laatst droomde ik over een gevecht tussen een blauwe en een rode draak. Hoewel het gevecht niet werd beslist werd de blauwe draak naar de achtergrond gewezen. Wordt vervolgd?

 14. Help…Vanmorgen heb ik een droom/visoen gehad over een draak met menselijk gezicht ik had hem opgeroepen uit zijn graf de aarde schudde en toen kwam hij tot leven hij aaide me over me gezicht en ik ben niet 1 moment bang geweest ik voel me alsof ik 1 met alles ben ik voel me intens gelukkig kan jij me mischien hier meer over vertellen ?

 15. Hoi,

  Ik weet dat er bepaalde bewustzijnsgroepen bestaan waar mensen zich verbonden mee voelen. Zo heb je mensen die zich verbonden voelen met engelenwezens, maar ook die zich verbonden voelen met natuurwezens (de wereld van kabouters, elven, draken etc.).

  Beide bewustzijnsgroepen kunnen aan bewustzijnsontwikkeling doen, maar dat zou wel eens niet helemaal met elkaar kunnen aansluiten. Je zou gevoelsmatig een mismatch kunnen ervaren.

  Engelenwezens zitten in hogere dimensies, terwijl natuurwezens in de lagere dimensies zitten (1,2,3). Voor engelenwezens kunnen natuurwezens dan ook zwaar aanvoelen.

  Luister dan ook naar je gevoel om te bepalen wat bij je past.

  Hartelijke groet, Robert

 16. Ik gebruik mijn drakenenergie om in mijn onvoorwaardelijk liefdesveld te zijn, in mijn kracht te staan. Het is een zeer krachtige energie en voelt voor mij als thuis. Heerlijk om mijn vleugels uit te slaan.

 17. Het boek ‘lichtwerk met kristallen’ geeft nog meer info over Draken. Zelf heb ik sinds anderhalve week ‘contact’ met de Witte Draak 🙂 Zuivering, transformatie, inwijding. Verbonden met het Christus bewustzijn en het hoogste licht. Werkt graag samen met de Zwarte Draak en de Parelmoer Draak….Gezamelijk staan ze voor transformatie, vortexen en persoonlijke healingen. Gisteren ‘zag’ ik de Witte Draak op GLOW in eindhoven….google het filmpje maar…..Dat was zo gaaf 🙂 Steeds meer Draken in mijn leven….Hartegroet Hetty

 18. Bedankt alvast voor jullie kennis te willen delen ik hoor allicht later nog wel eens terug keep away from the fire he fly. Save

 19. Begin deze week stond ik onder de douche en opeen liep er een spinachtig (best groot…brrr) ietserig wolkje, of eigenlijk rende het, op de grond, het was van ergens vlak boven mijn hoofd gevallen. Ik zag wel dat ie ietwat panisch reageren, maar ik ook dus met een noodvaart onder die douche weg, aarden, nog een keer kijken/voelen. Zat er ook nog een beetje verstopt achter de kraan…Douche uit, weg daar, deur dicht, (energetisch)schoonmaken!
  Maar jah, pfff, leek wel of er een heel nest zo tussen m’n zevende en achtste chakra zat, eerst dacht ik ook in m’n pranabuis, maar dat was niet zo. Wel veel stof, zo’n vergeten plekje leek het wel. Nog meer schoonmaken, (en eerst een heleboel kriebelpootjes voelen die met een noodvaart weg probeerden te komen, heb er engelen bij gevraagd, ook voor hulp aan deze wezentjes, ze waren echt paniekerig). Grappig, want ik had de hele dag al wat jeuk op m’n hoofd, had op school een van de kinderen al gevraagd of ze even wilde kijken of ik luizen had… 🙂
  Slapen en wakker om 2.11. In mijn achste chakra zag ik een prachtige draak vliegen, vliegen om te vliegen, gewoon heerlijk in een even prachtige lucht.
  Het begon me een beetje te dagen, ik ben al een poosje op zoek naar de vraag wat ik nu met oa drakenvleugels “moet” (behalve dat ze af en toe vet groot en best wel lollig zijn en soms versmelten met mijn andere vleugels), misschien was dit een (stukje van )het antwoord.
  Nu die “spinnenwebben’ etc opgeruimd zijn, was er schijnbaar ruimte om dit te zien. En te voelen, want vanuit het achtste chakra kwam een heel krachtig energiestroom diep de aarde in tot in het centrum waar de drakenenergie is. Een wat rustiger voelende stroom kwam omhoog en verbond zich ook met mijn hart.

 20. dit is handige info.
  ik zie al 2 jaar een blauwe draak voor me.
  die me beschermt. in mijn (droom) wereld.
  die ligt vaak om mij heen

 21. Al jong was ik gefascineerd door draken,
  en schilderde ze ook.
  Wat ik van ze hoor is dat je hart vanuit onvoorwaardelijke liefde geopend is, want de kracht is enorm sterk en kan alleen op die basis aangewend worden.
  Ze beschermen de kristallen en bewaken het kristallen hart van moeder aarde.
  Vandaag schilderde ik een witte kristallen draak, die op kristal niveau en cel niveau mij zuiverde.
  En tevens het goud terugbracht.
  De draak reist door verschillende dimensies en herinnert zich kristal helder de karmische lijnen, ze werken samen met de walvissen, die de dragers van de bibliotheek van de aarde-kosmos.
  Al deze energieeen zijn delen van ons Grote Zelf, naarmate wij ons Bewustzijn vergroten, zullen wij ervaren dat wij alles zijn en niets tegelijk.
  Wat is de schepping toch puur magisch!
  Het is fijn te lezen dat ieder mens op zijn unieke manier
  met de liefdevolle draken energie in contact komt.

 22. Wat fijn om dit te lezen. Ongeveer twee jaar geleden is de draak in mijn leven gekomen. Eerst tijdens healingen waar ik mensen schoonmaakte met de vuuradem van de draak. Vorig jaar tijdens een transreis was ik een groene driekoppige draak.

  Nu ben ik draken gaan schilderen en ga ik mijn eerste les geven over draken energie.

  Ik dacht dat ik een uitzondering was, maar gelukkig niet. Het is heerlijk dat meer mensen die meemaken.

 23. Hoi,
  Wat een mooie verhalen.
  Volgens de docente zag zij tijdens mijn reiki 2 inwijding een groene draak, zij kon mij niet vertellen of die al bij mij was of met de inwijding kwam of wat het betekent.
  Wie kan mij helpen?
  Alvast bedankt,
  Suus.

 24. In mijn droom waren de rode en de blauwe draak.
  De blauwe draak was ziek en kinderen vertelde mij dat ik de enige was die hem kon helpen.
  Toen ik bij de zieke blauwe draak kwam wist ik, IK moet de blauwe draak worden.
  Ik werd de blauwe draak.
  De rode en ik voelde als één, ook al hebben we ieder een andere kleur, we zijn één.
  Ik vond het een schitterende droom.
  Ik mocht de blauwe draak worden/zijn.

 25. Wat een mooi verhaal. Nu snap ik weer iets meer.
  Mijn draak is volgens mij wel een speciale. Hij kan onder water(heel lang haalt daar dan ook adem) en vliegen en nog veel meer. Hij is goud van kleur. Ik herken van elke draak dingen van mijn draak. Hij is altijd bij mij. Leuk om het zo eens te lezen. 😀

  Groetjes Ray

 26. Wat een mooi verhaal
  Zelf heb ik het genoegen om te werken met een Vuurdraak en een basilk die van mijn beide zonen zijn.Iknodig ze dan uit om me te helpen als ik een sessie doe .
  De kracht en liefde die van deze dieren mag ontvangen ontroeren me steeds weer
  Verder vindt ik het fijn om steeds meer te zien dat de drakenengie aan het terug keren is op aarde
  Groetjes Ina

 27. @Fiona, Hoi Fiona,
  Naga’s komen uit het hindoeisme en zijn meer slangen dan draken geloof ik. Er zal ebige verwantschap bestaan maar die zit dan zo diep dat ik er weinig mee voel. Wat ik denk dat bij jou gebeurt is dat je het ‘vloeiende’ van de blauwe draak extreem ervaart waardoor het meer naar een naga neigt. Ik zou me verdiepen in naga’s en kijken wat je er bij voelt, als ik jou was. Daar zit c=vast nog wel een boodschap in verborgen!
  Veel plezier met je ontdekkingsreis. Liefs

 28. Wat een mooie info! Ik voel me zelf het meest verbonden met de Zwarte draak en de blauwe waterdraak. De zwarte draak voelt ook echt zoals jij zegt, als een maatje, rustig en kalm, maar zeer krachtig.
  De waterdraak laat zich bij mij meer zien als een Naga. Enig idee hoe dit komt? Verwar ik nou twee dingen?
  Liefs

 29. ik heb een groene waterdraak, die is van mezelf, de rode helpt me. De zwarte draak is de baas van alle draken, alleen te benaderen door mensen die al hun angsten reeds hebben overwonnen.

 30. Wat een mooi stuk. Heb hem met een tintelend kruin en kippenvel gelezen. Ik heb echt iets met draken. Heb laatst een inwijding dragon ki gekregen en zag een rode en zwarte draak. Me
  Handen zijn ook veel warmer geworden en voel meer kracht. Ben zo dankbaar. Liefs

 31. Wat leuk om dit hier te lezen en te voelen hoe mooi en veelvoudig de schepping met al haar wezens is! Zo zie je maar weer, alles dient elkaar.

  Ikzelf werd ook een keer grondig verrast toen ik in Amerika was en daar in éen keer door een waterval heen een enorme groene draak op me afstormde. Was een prachtige ervaring om me met mijn hart met deze draak te verbinden en sinds dien is ie altijd een beetje bij me, ja 🙂 Hij/zij (?) herinnert me soms eraan om me hart open te houden en durf te tonen in het leven. Het is belangrijk om in verbinding de focus op het gemeenschappelijke doel te richten, is dan de boodschap zoals ik het ervaar.

 32. @Lightning, Hoi Lightning, voor mijn gevoel wilde de gele draak jou laten zien dat er veel schoonheid zit in het leven. Kan het zijn dat je hem zag in een tijd dat je wat somberder was? De gele draak raakt je levensvreugde aan en wil je laten voelen dat ook jij gelukkig kunt zijn. De rode ogen vertellen me dat de draak in jou zag dat je je ‘anders dan anders’ voelde en wilde je laten weten dat je niet alleen bent. Er zijn heel veel mensen die ‘anders dan anders’ zijn! 😉
  Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

 33. Hoi Mariëlle. Ik zag toen ik 15 was een grote gele draak met rode ogen in mijn droom. Wat is de werking van een gele draak? Groetjes Lightning

 34. Wat een moou verhelderend stuk.
  Zelf heb ik een paar keer een zwarte draak en een groene draak op bezoek gehad.
  Ik kwam niet verder dasn alleen maar dat het op bezoek kwam.
  Nu de laatste tijd heb ik er geen ervaringen mee.