Drie sleutels die zorgen dat jij helemaal in de stroom van jouw grootste leven kan stappen

Op weg naar de flow

We willen het allemaal. Een groots, mooi leven leiden. In ‘de flow’ zijn. Doen waar we echt naar verlangen. Zijn wie we echt verlangen. Het lokt ons, het trekt aan ons, die grote meeslepende liefde, dat werk waarmee we de wereld gaan veranderen, die missie die we voelen dat we te vervullen hebben. We zijn er klaar voor. Weg met de onzichtbaarheid, met het klein houden, weg met alles wat ons tegenhoudt. Wij gaan stappen zetten!

En eventjes dreigt het te gaan lukken. Je doet echt grote dingen. Misschien besluit je heel ander werk te gaan doen, of verbreek je je relatie waar je niet gelukkig in bent, ga je verhuizen of zeg je nou eindelijk eens hoe je er echt over denkt. En het voelt goed! Eng, spannend, maar echt goed.

En dan valt het stil… En je snapt het niet. je doet toch wat je leuk vindt, je hebt toch voor jezelf gekozen, je laat jezelf toch zien? Waarom lijkt het dan alsof je ineens weer stilstaat? Tegen welke blokkades loop je nu weer op? Wanneer komt nou eindelijk eens die beloning van overvloed in je leven… Die enorme liefde, die goedlopende praktijk, dat boek dat erom smeekt geschreven te worden, genoeg geld op je rekening om te kunnen doen wat je echt graag wil…

Drie sleutels

Er zijn drie sleutels die kunnen maken dat jij helemaal in de stroom van jouw grootste leven kan stappen. Ze zijn eenvoudig, voor iedereen toegankelijk, maar makkelijk zijn ze zeker niet! Want ze willen alles of niets. Met een beetje nemen ze geen genoegen en met bijna helemaal ook niet. Of je volgt deze drie sleutels met hart en ziel, of je doet het niet en dat weerspiegelt zich dan in je realiteit.

Het gaat over overgave, vertrouwen en het volgen van je innerlijke leiding. Drie factoren die de sleutels vormen naar het leven wat voor jou bestemd is. Het leven waar jij naar verlangt, waar de wereld naar verlangt. Durf jij in de stroom te springen? Ook als je niet weet wat zich onder de oppervlakte bevindt of waar de stroom je heen zal brengen? Loop even met me mee door de betekenis voor jou van deze drie sleutels.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

1. Geef je over aan jouw grootste leven

Niks en niemand is groter dan jouw leven. En dan bedoel ik ook echt: niks en niemand. Jij hebt jouw leven te leiden. Op een zo groot mogelijke manier. Daar mag niets tussen komen. Je mag geen streepje kleiner zijn dan je daadwerkelijk bent. Jij hebt de wereld te dienen met jouw leven en dat betekent dat alles in je leven jou op zijn beurt moet dienen om dat voor elkaar te krijgen. En wat jou niet meer dient, dat mag niet meer in jouw realiteit zijn.

Dat klinkt leuk toch? Dat klinkt dapper en moedig en avontuurlijk. En jij bent wel van het avontuur… Maar een avontuur betekent dat het ook mis kan gaan. Een avontuur is geen avontuur zonder risico op pijn en verdriet. En denk eens even over de consequenties van ‘niks en niemand’. Dat betekent nogal wat. Geldt dit dan ook voor je kinderen, voor geliefden, voor vrienden? Tja, ‘niks en niemand’ is echt wat het is.

Neem afscheid van alles wat je niet meer dient

Geef je over aan iedere stap in je leven en neem afscheid van alles wat je niet meer dient. Of dat nou je baas is, een situatie waar jij alles uit hebt geleerd wat er te leren valt, of groter dan dat, afscheid van je huwelijk, van familie, van wat en wie dan ook die niet meer bijdragen aan jouw grote leven.

Dat betekent natuurlijk niet dat je zomaar iedereen die jou in de weg zit, die je weerstand oproept, die ruzie met je maakt, of die je gewoon even niet begrijpt, uit je leven moet bannen. Daar gaat het niet om. Mensen die je uitdagen, dienen je misschien wel grootser dan mensen die je blind supporten. Ik heb de mooiste lessen geleerd van de mensen die mij het meest pijn hebben gedaan. Maar wanneer de les geleerd is en de situatie verandert niet, dan is het tijd om ze vrij te laten. Iedereen. Ben je bereid om dat te doen? Ben je echt met hart en ziel bereid om dat te doen?

Dat lijkt misschien een harde keuze, maar in wezen is hij volkomen liefdevol. Dat leg ik uit aan de hand van de volgende sleutel: vertrouwen.

2. Vertrouw op het leven

Jij bestaat om het leven te dienen en daarom dient het leven jou. Altijd. Vertrouw er maar op dat jij van het leven precies datgene krijgt dat je nodig hebt om je bewustzijn te kunnen laten groeien. Precies het juiste, altijd. En het mooie is: dat geldt voor iedereen. Ook voor de mensen die jij misschien pijn doet door jouw keuzes te maken en jouw grootste leven te leiden. Het is hun pijn en jij zet de deur open waardoor zij de kans krijgen die pijn aan te kijken, te erkennen en uiteindelijk te kiezen om hem vrij te laten.

Vertrouwen betekent ook dat je de consequenties van je keuzes helemaal los moet durven laten. Er zijn immers geen garanties dat iets uitwerkt zoals jij graag zou willen dat het uitwerkt. Als jij je hart volgt kan dat heel mooie en fijne dingen opleveren. Maar je kunt ook onderuit gaan. Wanneer jij eindelijk zover bent dat je je kwetsbaar durft op te stellen, dan kan je heel veel liefde terugkrijgen, maar je kunt ook keihard gekwetst worden. Kwetsbaarheid is geen kwetsbaarheid zonder dat risico.

Dat geldt voor de kleine, dagelijkse keuzes in het leven, maar ook voor de grote. Wanneer jij je baan opgeeft om voor jezelf te beginnen heb jij geen garantie dat je onderneming goed gaat lopen. Wanneer jij je huwelijk verbreekt om je grote zielsliefde te kunnen toelaten is er geen enkele garantie dat dit een happy ever after oplevert. Je zult erop moeten vertrouwen dat wat je ook doet, het resultaat jou het beste dient. Dat jij precies krijgt wat jij op dat moment het meeste nodig hebt. Zonder oordeel over goed doen en foute keuzes maken, maar gewoon omdat het op dit moment zo is.

Wees bereid om kwetsbaar te zijn

Iedere stap is een stap naar jouw doel, naar jouw stroom. En de rommel die je onderweg nog tegenkomt, zul je gewoon moeten opruimen. Desnoods op je blote knieën schoonschrobben. Je zult bereid moeten zijn om kwetsbaar te zijn, je hoofd op een hakblok te leggen, onderuit te gaan en gewoonweg één keer vaker op te krabbelen dan je gevallen bent. En die bereidheid moet je tot in je tenen voelen. Het hoeft niet daadwerkelijk te gebeuren, maar je moet echt met hart en ziel bereid zijn om het werk te doen. Ben je dat?

Je zult ook ingevingen krijgen waar je echt niet van weet wat ze zijn of waarom je die stap zou moeten zetten, maar je innerlijke leiding volgen lukt alleen wanneer je niet bij iedere stap vraagtekens gaat zetten. Dat is de derde sleutel om helemaal in jouw stroom te stappen.

3. Volg je innerlijke leiding

Jouw innerlijke leiding geeft je zachte aanwijzingen. Dat kan in allerlei vormen zijn. Inspiratie, een ingeving, een impuls, een duidelijk antwoord op een vraag, een droom, van alles. Je hogere zelf communiceert op een heldere, eenvoudige manier. Het heeft een heldere eenvoudige boodschap. En het vertelt jou wat je diep in je hart al weet en waar je nog dieper in je hart naar verlangt.

Je hoofd daarentegen maakt keuzes vaak ingewikkeld, je hoofd laat je altijd meerdere kanten van het verhaal zien, je gebruikt je hoofd om afwegingen te maken. Om uiteindelijk een keuze te kunnen maken waarvan je het gevoel hebt dat je de consequenties onder controle hebt. Een verstandige keuze die veilig voelt omdat je denkt dat je weet wat er gaat gebeuren.Hoe je voedselgewoonten veranderen tijdens ascensie

Je hoeft niet te stoppen met nadenken

Om de stroom van je leven te volgen hoef je je hoofd niet weg te doen. Je hoeft niet te stoppen met nadenken. Om wat dan ook te kunnen doen in je leven heb je nou eenmaal je hoofd nodig. Het is alleen wel de bedoeling dat je de zachte stem van je ziel leert verstaan en volgen. Je hoofd mag daarna bedenken wat de beste manier is om de stap te nemen, maar de keuze is dan al gemaakt.

Echt je innerlijke leiding volgen is spannend. Je begrijpt niet altijd op het eerste gezicht waar je impulsen en je ingevingen je gaan brengen. Het is als springen van de rotsen in het water. Je hoopt dat er genoeg diepte in het water zit om je op te vangen. Je weet dat niet zeker. En je kan keihard op de rotsen vallen die je net niet kon zien. Het kan, maar het hoeft absoluut niet. De kans is zelfs heel klein wanneer je echt je hart en je ziel volgt. Maar je moet het risico lopen dat je je pijn doet.

Ook hier gaat het over vertrouwen en overgave aan het leven. Het leven is er om je te dienen. Als je je pijn doet aan de rotsen onder de oppervlakte mag je ervan uitgaan dat ook dat je op dit moment dient. Leer ervan wat je te leren hebt en laat je dan meevoeren in de stroom. Erken dat het leven beter weet wat jou brengt waar je zijn wil dan jij zelf met je hoofd kan verzinnen. Erken de wijsheid en de ervaring van het universum.

Ontspan in jezelf

Weet je wat nou zo mooi is? Je hoeft niets te doen om je te kunnen overgeven, vertrouwen en je innerlijke leiding te volgen. Je hoeft niets te leren, te ontwikkelen, te kunnen of te weten. Wat je hebt te doen is je alleen maar te ontspannen in jezelf. Je weet allang hoe dit moet. Je weet allang wat je hier op aarde te doen hebt. Jij weet allang wat jouw zielsverlangen is. En je weet allang hoe belangrijk het is dat jij de plaats in de wereld inneemt die je afgesproken hebt.

Je hoeft je echt alleen maar te ontspannen. Laat alle moeite vrij die je dagelijks doet om je in te houden. Laat alle muren die je met moeite en inspanning omhoog houdt maar zakken. Wees maar even stil en volg de aanwijzingen die je krijgt. Laat gewoon naar boven komen wat gehoord wil worden. Niets meer, niets minder.

Laat verzet en weerstand gaan

Het is juist het verzet tegen de stroom van je leven dat je op je plek houdt. Het is de weerstand tegen de ontspanning die ervoor zorgt dat je voelt dat je niet verder komt. Dus, laat je verzet en je weerstand gaan. Geef het leven de kans om voor je te gaan zorgen. Geef het leven de kans om die kansen op je pad te leggen die je nodig hebt om te komen waar je zijn wil. Om te komen op die plek waar je met hart en ziel naar verlangt.

Het wordt wellicht niet altijd een makkelijke weg. Groei kan in zachtheid en liefde, maar ook in het overwinnen van pijn en verdriet. Het is maar net wat jij het beste kan gebruiken. Geef je over aan jouw grootste leven, vertrouw op je leven, luister naar je innerlijke leiding en geef dat prachtige cadeau aan de wereld wat alleen jij kan geven. Het cadeau van jouw bestaan. Alvast bedankt namens de hele mensheid dat jij de stroom van je leven bent gaan volgen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

11 REACTIES

 1. Lijkt wel een collectief stuk… voor mij precies hetzelfde. Zit hier nu middenin en duidelijk gevoeld dat ik nu eindelijk mijn eigen weg mag gaan. Springen en landen… Fantastisch mooi stuk en actueler dan ooit! Thanxxxxxx

 2. Hoi Manon,

  God, wat zou ik dit graag doen en hoeveel respect heb ik voor de mensen die daadwerkelijk ook echt er helemaal voor gaan.
  Zo vaak heb ik geprobeerd om er vol voor te gaan en net zo vaak val ik nog harder als daarvoor, met als resultaat dat ik het de laatste 2 x zelfs wilde opgeven het zoeken naar mijn stroom zoals jij het beschrijft.
  Mijn breekpunt zijn vooral mijn kinderen (5 en 7) en mijn kwetsbaarheid.
  Ik hoop dat ik je een privé mail mag sturen om me beter te kunnen uiten hierover?

  Jou verhaal heb ik opgeslagen en zal ik iedere dag een keer lezen. Ik hoop dat het me eindelijk over (mijn eigen, dat weet ik) de drempel zal helpen om voor alles te gaan, want oh wat wil ik dat graag

  Alvast bedankt
  Veel liefs

 3. Gister avond had ik een ingeving zomaar uit het niets met eigenlijk de strekking van dit artikel. Vannacht droomde ik over grootse veranderingen en kiezen voor mezelf. En nu vanmorgen dit artikel in mijn mailbox. Voor mij is het duidelijk dank je wel.

 4. Dank je wel,
  Sta op het punt om in het “diepe” te springen waarover ik al zolang twijfel of ik dat wel kan,
  vroeger ben ik in het zwembad ” gegooid ” omdat ik altijd maar met een voet aan de grond bleef zwemmen.
  En kijk, ik kon het wel!
  Nu twijfel ik weer om N paar grote spijkers met koppen te gaan slaan en om gewoon in het “diepe” te springen!
  En kijk ! Daar is jou artikel, als je erop let krijg je altijd antwoord!
  Ik ga het doen!
  Ik spring nu in het diepe en maak mijn keuze puur op gevoel.
  We zullen zien hoe het uitpakt!
  Niet geschoten is altijd mis!
  Bedankt voor het duwtje dat ik nog net nodig had!