Stappen in je grootsheid, het klinkt zo mooi, maar ook zo spannend. Want wie zul je zijn als je dat eindelijk durft? Waartoe zul je in staat zijn? Hoe zal je leven eruit gaan zien? Hoe meer je groeit en je ontwikkelt, hoe groter de call van je ziel lijkt te worden om je volle potentie te gaan leven. Maar hoe doe je dat? Wat houdt je nog tegen? Hoe kom je uiteindelijk op dat punt?

Durven ontvangen

Hoe meer ik hierover nadenk en voel, hoe meer ik zie dat het ook een kwestie is van durven ontvangen. Je grootsheid is er namelijk al, het is één van de mogelijkheden die je voor jezelf kunt creëren. Het is iets dat jou gegund wordt. Het is voor jou beschikbaar, maar je moet het durven ontvangen. Je moet ervoor open staan. Wie gelooft dat het universum voor je klaar staat en dat er altijd hulp aanwezig is, zal ook gemakkelijk kunnen geloven dat er een drijvende kracht is die alleen maar goeds voor jou wil. Waarom zou je er geen gebruik van maken?

De seintjes

Het begint vaak met seintjes op je pad. Liedjes die je vaak hoort. Ideeën in je hoofd. Mensen die zomaar het juiste lijken te zeggen. Soms krijg je ineens een helder beeld van wat je nog klein houdt. Misschien is het een lichamelijk ongemak dat je ergens ook wel goed uitkomt, omdat je dan de grote stap niet hoeft te wagen. Misschien zijn het mensen om je heen. Mensen die je altijd net weer onzeker maken als jij dacht het anders te gaan doen. Mensen die je, vaak zelfs met de beste bedoelingen, niet aanmoedigen, maar juist willen houden waar je bent. Misschien zie je ineens heel duidelijk voor je van wie je afscheid moet nemen, met wie je minder om moet gaan. Of weet je ineens dat je bijvoorbeeld je voedingspatroon om moet gooien. Misschien zie je plotseling de volgende stap in je onderneming of carrière voor je. Zorg dat je de seintjes opvangt en dat je er wat mee doet, voor je het weet mis je ze en is er weer een dag voorbij waarop je een stap had kunnen zetten.

Je tribe

Omring je met mensen die je steunen. Die achter je staan, wat er ook gebeurt. Die je opvangen als je wel een keer valt, maar vooral, die nog harder juichen om jouw successen dan jij zelf. Om die mensen te vinden, mag je schaamteloos jezelf zijn. Juist dan trek je de mensen aan die écht bij je passen. Degenen die onvoorwaardelijk van je houden. Verzamel zielsliefdes om je heen. Niet alleen in de vorm van je partner, maar ook je vrienden. Ben je ondernemer? Verzamel dan andere ondernemers om je heen die ook grote dromen hebben, een missie, die ook de wereld een stukje beter willen maken door wat zij te brengen hebben. En weet en voel hoeveel waarde jij zelf toe kunt voegen. Weet dat wat jij kunt brengen ertoe doet!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Vraag hulp

Durf om hulp of raad te vragen als je daar behoefte aan hebt. Dat kan zowel aan de mensen om je heen, aan een coach of mentor, of aan het universum/God/Engelen/of hoe jij het ook maar wilt noemen. Als je dat moeilijk vindt, dan kun je het ook schrijvend doen. Schrijf alle vragen die je hebt op en zet gewoon je pen op papier en kijk wat er komt. De antwoorden zijn er al, je hoeft ze alleen maar te (ont)vangen. Ik heb al menig helder en verrassend antwoord mogen zien verschijnen op mijn schrijfblok.

Stap erin

Zie voor je hoe je leven eruit ziet als je succesvol bent
Stap in de persoon die je wilt worden. Zie voor je wie jij dan bent en stel je er al op in. Jij mag grootser dan groots worden. Ook als het onwennig voelt, of egoïstisch. Hoe grootser jij wordt, hoe meer mensen je kunt helpen en hoe groter jij jouw missie kan uitvouwen. Koester ieder moment dat jij kunt voelen wat je waard bent, dan worden het er vanzelf meer. Durf in jouw grootsheid te stappen en ontvang alles wat je ervoor nodig hebt om dat, stap voor stap, te worden. Ben jij klaar voor jouw grootse zelf?

Ben jij ondernemer en merk je dat je jezelf nog kleiner houdt dan je bent? Wil jij door middel van schrijfoefeningen doorbreken wat jou klein houdt? Wil jij via een blog jezelf en jouw missie laten zien aan de wereld? Dan is mijn 3-daagse intensive ‘Schrijf je naar grootsheid’ perfect voor jou. Laten we samen groots groeien!

Bewaar voor later op Pinterest:

Durf jij je grootsheid te ontvangen?

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

12 REACTIES

 1. Mag je mensen (familie) dan vaarwel zeggen? Of afstand van nemen? Zeggen hoe jij dingen voelt? Mag je ten alle tijden eerlijk zijn? Mijn gevoel zegt altijd van wel , want voor de goede orde maar niks zeggen of ergens op bezoek gaan is toch erger dan eerlijk zijn? Ik zou bv niet willen dat iemand met mij in contact is en dat eigenlijk niet wilt. Maar waarom worden mensen altijd boos of voelen ze zich dan gekwetst?
  Wat kun je in zo’n geval het beste doen?
  Als ik niet los van hen kom dan , kom ik ook niet in contact met mensen die wel achter ons staan.
  Vind dit heel lastig , want ik vind het naar als mensen boos zijn of zich gekwest voelen.
  Maar ik duw mezelf anders weg en dat is ook niet de bedoeling

  Groetjes Patricia

  • Hoi Patricia,

   Soms is het niet mogelijk of wenselijk om letterlijk van iemand afscheid te nemen, maar kun je wel proberen energetisch afstand te nemen. En als jij je meer laat zien, trek je wel andere mensen aan. Niet altijd gelijk, vaak is er even een tussenperiode en die kan best eenzaam voelen. En als je stap voor stap gaat, jezelf steeds een stukje meer laat zien, kom je er ook!

   Succes!

   Warme groet,
   Nadia

   • Dank je wel voor je reactie Nadia , ik begrijp wat je bedoelt.
    Ik had eens ergens gelezen dat je eerst het oude los moet laten voordat je het nieuwe aantrekt.
    Dat je pas mensen gaat ontmoeten die bij je passen als je degene die niet bij je passen loslaat.
    Maar er wordt ook veel geschreven over dat iedereen je spiegel is en je je eigen werkelijkheid creëert.
    En als jijzelf dus verandert de ander mee verandert en je eigenlijk dus niemand hoeft los te laten.
    Daar voel ik wel dat het klopt.

    Warme groet Patricia

    • Hoi Patricia,

     Misschien dat het voor sommigen zo werkt, maar ikzelf begon nieuwe mensen aan te trekken op het moment dat mijn eigen ‘vibe’ veranderde. Dat ik bepaalde mensen niet los kon laten door omstandigheden, veranderde daar niets aan. En sommigen nemen ook zelf afscheid als jij verandert. En wie echt bij je past en hoort, verandert inderdaad wel mee.

     Warme groet,
     Nadia

 2. Ik ben tot de conclusie gekomen dat hulp vragen me niets heeft gebracht tenzij de hulp in een vorm van lastige situaties gegeven wordt met een hoop moeilijke gevoelens waar ik later misschien meer van begrijp.

  Ik kan in ieder geval niet alleen maar positief blijven en ben af en toe gewoon pisnijdig en gefrustreerd.

  Veel van wat er in de spirituele kringen verkondigt wordt kunnen ook erg misleidend zijn. Stel het zit toch anders in elkaar dan gepretendeerd wordt dan kun je erg lang in cirkels van waanideeën blijven hangen. Tot het moment je voeten weer de aarde raken en een heleboel vage overtuigingen van je afvallen en met je neus weer voor de deur van de realiteit staat

  • Hallo Rob,

   Vervelend dat je die ervaring hebt. Heb je die ervaring met mensen om je heen? of als je hulp vroeg aan ‘iets groters’ (hoe jij dat ook noemt). Mijn persoonlijke ervaring is dat de hulp niet altijd komt op het moment dat ik het wil, of in de vorm die ik voor ogen had. Maar schrijven en het antwoord gewoon laten ontstaan heeft mij nog niet teleurgesteld. Misschien is dat de moeite van het proberen waard.

   Wat ‘spirituele kringen’ betreft: Als je alles toetst aan wat bij jou resoneert als ‘waarheid’, kom je vaak al een heel eind. En tegelijkertijd hoeft je ‘waarheid’ van nu, niet altijd je waarheid te blijven.

   En pisnijdig zijn mag er ook zijn, dat doet niets af aan wie je bent of wie je wilt zijn.

   Warme groet,

   Nadia

 3. Zo weer een helder stuk ……ik ben 72 jaar ben al 22 jaar bezig bij mezelf te komen …..dat gaat aardig lukken …..ben blij met mezelf …..ik blijf in beweging …..het is een zeer interessante weg …..Fonne

  • Hallo Fonne,

   Bedankt voor uw reactie. Ik geloof inderdaad dat het een proces is waarbij je altijd in beweging blijft. Mooi dat u blij bent met uzelf!

 4. Een fijn artikel, en het is waar, verzamel mensen om je heen die goed voelen, durf jezelf te zijn, durf te vragen wat je nodig hebt en je verder op je pad brengt. Je bent het waard.

  Groetjes Indra

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in