superpowers- Wim Hof

Of het nu geleerde dwazen zijn die geblinddoekt een meesterstuk kunnen schilderen in seconden, genieën die berekeningen kunnen doen die enkel een computer kan of normale mensen die zich tot in het kleinste detail hun leven kunnen herinneren, mensen met speciale kwaliteiten lijken in overvloed aanwezig te zijn in onze samenleving. Maar speciale kwaliteiten gaan veel verder dan wat de meeste van deze geleerde dwazen doen en de wetenschap bestudeerd dit soort kwaliteiten al tientallen jaren, ondanks dat reguliere academici de resultaten niet altijd onderstrepen. Hieronder een paar voorbeelden die je aan het denken zetten!

Ingo Swann & zien op afstand

Zien op afstand is het vermogen van een persoon om een geografische locatie op duizenden kilometers afstand van hun fysieke lichaam te kunnen beschrijven. Er is niet slechts een persoon die dit kan, meerdere personen kunnen dit en dit feit is zelfs geverifieerd. De CIA en NSA, in samenwerking met de Stanford Universiteit, waren voor een periode van 20 jaar betrokken in de wetenschappelijke studie naar parapsychologische fenomenen, waaronder het ‘zien op afstand’.

Tijdens deze experimenten waren meerdere personen in staat een voorwerp te beschrijven die zich in een andere ruimte bevond. Daarnaast konden ze dit ook bij voorwerpen die zich op een andere fysieke locatie bevonden dan waar hun lichaam was. (bron)

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het lijkt op het projecteren van je bewustzijn naar een andere locatie dan waar het fysieke lichaam zich op dat moment bevind.

Een publicatie in het blad Scientific Exploration rapporteerde dat een van de deelnemers aan deze studie, Ingo Swann, succesvol een ring rondom Jupiter kon zien en beschrijven. Wetenschappers wisten op dat moment nog niet dat deze ring bestond. (bron 1) Ingo heeft daarna met het ‘zien op afstand’ de maan en andere vreemde afwijkingen binnen het gebied van de parapsychologie kunnen beschrijven.

Het ‘zien op afstand’ is ook gebruikt door bepaalde overheidsinstanties. Dit is de reden waarom zij grote hoeveelheden geld, tijd en jaren in het onderzoeken van de studie hebben gestopt.

Uri Geller & Psychokines

Uri_Geller
Uri_Geller -door Dmitry Rozhkov – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7247559

Een ander goed voorbeeld komt van het werk van professioneel ruimte technicus en natuurkundige Jack Houck. Samen met kolonel J. B. Alexander was hij verantwoordelijk voor een aantal sessies waarin de validiteit van psychokinese werd getest. Psychokinese is het vermogen om voorwerpen te verplaatsen met behulp van de geest. In deze sessies werden de participanten geleerd hoe ze psychokinese konden beheersen met behulp van enkele metalen voorwerpen. De participanten waren in staat om deze metalen voorwerpen compleet te verbuigen of misvormen, zonder het gebruik van enige fysieke kracht.(bron)(bron)
Tevens zijn er verklaringen van personen (voornamelijk kinderen) die in staat zijn om fysieke objecten te teleporteren van de ene locatie naar de andere.(bron)

Een opmerkelijk persoon was medium Uri Geller, die in staat was om een lepel om te buigen zonder enige kracht uit te oefenen tijdens een toespraak in het U. S. Capitol gebouw. De lepel bleef verder buigen, nadat hij hem terug had gelegd en zijn toespraak vervolgde. (bron)

Ongeacht of je denkt dat dit slechts bedrog is of twijfelt aan de validiteit van wat Geller presteerde, het feit dat het bewustzijn een bepaalde meetbare invloed kan hebben op onze fysieke wereld is volgens sommige wetenschappers nu echt bewezen in de wetenschappelijke literatuur.

Het ‘quantum double slit experiment’ is een goed voorbeeld. Ondanks dat de wetenschap dit soort fenomenen observeert hebben zij het nog niet kunnen verklaren. Misschien kan ‘quantum entaglement’ er iets mee te maken hebben? Voor een overzicht van artikelen die verslag doen van de studies naar dit soort fenomenen, voornamelijk gepubliceerd in de 21e eeuw, kun je hier klikken

Stephen Wiltshire

Stephan Wiltshire, gediagnosticeerd met autisme op 3-jarige leeftijd, is een kunstenaar die gedetailleerde stadsaanzichten tekent en schildert. Hij is vooral bekend om zijn kwaliteit om enkele seconden naar een representatie van een stad te kijken, waarna hij hem met opmerkelijke precisie na weet te tekenen. Hieronder kun je een video zien waarin Wiltshire de skyline van Singapore uit zijn hoofd tekent.

Wim Hof aka “Iceman”

Wim Hof verraste wetenschappers toen hij liet zien dat hij met behulp van meditatie in staat was om bijna twee uur in ijs te zitten, zonder dat zijn lichaamstemperatuur veranderde. Dit is opmerkelijk, omdat het bijdraagt aan het groeiende bewijs dat wijst op het grote aandeel dat ons bewustzijn heeft in de reactie van ons lichaam op bepaalde situaties en ziekten.

Omdat Wim in staat was om zijn lichaamstemperatuur te behouden in zulke omstandigheden, heeft hij meerdere opmerkelijk dingen gedaan. Zo heeft hij sindsdien de Mount Everest beklommen in korte broek, zonder last te krijgen van de hoogte. Ook heeft hij een marathon gelopen in de Namib woestijn, zonder water. Tot slot heeft hij in een laboratorium bewezen dat hij in staat is zijn autonoom zenuwstelsel en immuunsysteem te beïnvloeden als hij dit wil.

Bijna alles wat deze man heeft gedaan werd voor onmogelijk aangenomen door de meesten. Hieronder is een documentaire te zien over Wim, gemaakt door VICE nieuws.

Boeddhistische monniken

Tijdens een bezoek aan afgelegen kloosters in de jaren ’80 bestudeerden Harvard professor Herbert Benson en zijn team van onderzoekers monniken die in de Himalaya leefden. Zij konden met de Tum-mo yoga techniek de temperatuur in hun vingers en tenen met maarliefst 17 graden laten stijgen. Dit is opmerkelijk en het is nog steeds niet duidelijk hoe de monniken in staat zijn zoveel hitte te produceren.(bron)

Hier blijft het niet bij, want de onderzoekers bestudeerden ook een groep monniken die vergevorderd in mediteren waren in Sikkim, India. Ze waren verbaasd te concluderen dat deze monniken hun metabolisme met 64 procent konden vertragen.Superpowers

In 1985 maakte het onderzoeksteam van Harvard een video over monniken die koude, natte laken droogden met slechts lichaamswarmte. Monniken die de winter doorbrengen op 4,5 kilometer hoogte in de Himalaya is niet ongewoon.

Kunnen yoga, meditatie en andere vergelijkbare methodes onze mentale krachten vrijlaten?

Een jaar geleden schreef ik een artikel over mediterende mensen die quantum systemen konden ontregelen vanaf een afstand, dit engelstalige artikel kun je hier lezen.

Er is geen tekort aan literatuur aangaande boeddhistische monniken en andere monniken over de hele wereld, die supernormale kwaliteiten bezitten.

Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp, raad ik aan om hetgeen dr. Dean Radin, hoofdonderzoeker aan het Institute of Noetic Sciences, geschreven heeft over dit onderwerp te lezen.

Daniel Tammet

In 2004 kreeg Daniel Tammet veel publieke aandacht toen hij de wiskundige verhouding PI uit zijn hoofd kon opzeggen in 22.414 decimalen in vijf uur en negen minuten, zonder een fout te maken. Dit vond plaats in het historisch museum van de wetenschap in Oxford, waarmee hij een Europees record neerzette.

Hij was in datzelfde jaar gediagnosticeerd met het autistische savantsyndroom, omdat hij in staat is om een aantal complexe mentale taken te volbrengen. Ook leert hij op een zeer hoog tempo, wat een ‘normale’ mens niet kan.

Dit komt veel voor onder autistische mensen. Daniel benadrukt dat de verschillen tussen mensen met een ‘savant geheugen’ en een ‘niet-savant geheugen’ worden overdreven door de medische industrie. Volgens hem zijn zijn verbluffende kwaliteiten niet het resultaat van een genetische tic, maar het resultaat van een zeer rijke en complexe associatieve vorm van denken en fantaseren. Hij vind dat autistisch denken een extreme variatie is op het denken dat wij allemaal doen, van dagdromen naar het gebruik van bijvoorbeeld metaforen.(bron)

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

 1. Beste Yvonne, zonder brein is er ook niets om invloed op uit te oefenen.
  Het is dus wel degelijk het brein.
  Het brein reguleert alles.
  Het onderbewuste is ook onderdeel van het brein.
  Wetenschap is niet onbelangrijk hierin. Het is voor mij juist interessant om dit op
  2 manieren verklaard te zien.
  Ik geloof zelf in God en die heeft ons ook wetenschap gegeven.
  Als je d.m.v. wetenschap een groter publiek kunt uitleggen hoe iets werkt dan is dat alleen
  maar goed vind ik persoonlijk.

  (ik weet dat je niet d.m.v. wetenschap kunt aantonen dat God bestaat, maar met veel andere dingen die God ons heeft gegeven kan dit wel. Het is aan de mens om daar achter te komen).

 2. Hai Jannie,
  ja ik laat jou zeker lekker dit stukje lezen, ik verbeter helemaal niets, het is enkel jóúw interpretatie over mijn schrijven.
  Dat de wetenschap achter ligt op inzichten die op het spirituele vlak liggen, is bekend. wat 15 tot 20 jaar geleden al bekend was op natuurlijke basis, (heb hier overigens ook de artikelen van), wordt nú pas door de reguliere wetenschap bewezen.
  Ik weet niet alles, nee, maar ik heb wel een bepaalde wetenschap, misschien komt dit doordat ik helder weet en voel etc.?
  Ik heb ook wel heel wat studiejaren achter de rug in de paranormale wereld. Misschien komt het daardoor dat ik in jouw ogen anders overkom?
  Ja, dank je dat je dit bijzonder vindt, het is ook niet altijd even makkelijk.
  Groetjes

  • Hallo Yvonne .

   Ik lees graag van alles wat ik tegen kom.
   Het is voor jou natuurlijk mooi dat je die studie heb gedaan .
   Maar vergis je niet wat en waar sommige mensen mee geboren
   worden . ook ik . ik ben er blij mee . help een ieder die ik kan helpen.
   Dat zijn dingen . die haal je niet uit een boek .
   Maar iedereen doet maar zijn ding . als het maar
   gelukkig maakt . toch !!

   Groeten Jannie .

 3. Ik begrijp nog steeds niet waarom dit allemaal wetenschappelijk bekeken moet worden. Onderzoek is altijd wel nuttig, maar het loopt zo verschrikkelijk achter en dat vind ik jammer.

 4. Wat als dit de werkelijkheid is en de wetenschap slechts een theorie? Dan bekijken we natuurlijke krachten door de verkeerde bril.
  Mooie opsomming van wat punten, denk dat vele lezers hier andere zaken als aanvulling kunnen geven op de "wonderbaarlijke" punten en dat is m.i. een mooie stap in de openbaring van ons kunnen. BTW meditatie is goed, doch slechts het portaal dat naar andere open deuren leidt. M.a.w. blijf niet hangen in je overtuiging en besef dat de meester altijd een leerling is en daarbij niet alles hoeft wetenschappelijk verklaard te worden (das alleen voor degene die het niet begrijpen/willen inzien). Voor mij is het net als met de meesten, denk ik, geweldig om te zien hoe dicht sommige bij hun bron kunnen komen en dat inzetten in het vinden van de balans, Ieder is zijn eigen god en we gaan snel naar het punt dat meer en meer mensen dit inzien. Spannende tijden!
  Namaste

 5. Het blijft bijzonder het brein en lichaam van mensen .
  Wat boeddhistische monniken allemaal doen is verbijsterend .
  Wim hof heb ik ook eens gezien en over gelezen .
  Het is echt niet te geloven waar die man toe in staat is .
  Al sinds jaar en dag zijn er mensen die kunnen voorspelen
  en dingen presteren die je niet kan bevatten.
  Het intrigeert mij wel . ik lees graag over deze bijzonder mensen
  En hun gave 's of krachten .
  Ook die autische Daniël tammet heel bijzonder.

  Bedankt voor dit weer mooie onderwerp .

  • Het is niet het brein, maar de eigen invloed hierop. Als mens zijnde kan je je brein sturen. En dat blijkt dus……

   • Yvonne laat mij toch lekker dat stukje lezen .
    altijd maar verbeteren (. lees het dan niet )
    Waarom stel jij dat het op achter loopt ??
    Weet jij het alles al . ?
    Bijzonder .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in