Je intentie meegeven aan een edelsteen

Volgens de astrologie draait de aarde per 26000 jaar om zijn as, waarbij hij ongeveer elke 2000 tot 2200 jaar door één van de dierenriemtekens gaat. Ongeveer omdat niet elk sterrenbeeld even groot is en sommige sterrenbeelden ook overlappen.

Zodra de aarde in een nieuw teken komt, komen we astrologisch gezien in een nieuw tijdperk. Van 4400 tot 2300 voor Christus was dat het Stiertijdperk. Van 2300 tot 145 voor Christus was dat het Ramtijdperk. Van 145 voor Christus tot 2000 was dat het Vissentijdperk en op dit moment gaan wij over in het Watermantijdperk.

Deze tijdperken worden gekenmerkt door verschillende energieën. In het Stiertijdperk werd men honkvast en het leven simpeler. Boeren in plaats van jagers door voedselverandering vanwege klimaatverandering en kolossale bouwwerken zoals hunebedden en tempels. Stabiliteit, vrijheid, harmonie.

De ogen en wenkbrauwen in het wereldberoemde masker van Toetanchamon zijn aangezet met brede strepen khol van lapis lazuli

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Vooral in het oude Egypte zien we in dit tijdperk edelstenen zoals Heliotroop tegen zwellingen, Azuriet voor paranormale ontwikkeling en Lapis Lazuli als zienerssteen.

In het Ramtijdperk was het gedaan met de rust. Meer ego, strijd en avontuur. Volkeren die gaan zwerven, mannen zoals krijgers en soldaten die belangrijk worden en vrouwen onderdrukken. In dit tijdperk zien we edelstenen bijna alleen terug in amuletten.

In het Vissentijdperk is Hildegard von Bingen de eerste die schrijft over kristallen, maar haar werken worden al snel vergeten in de chaos van de middeleeuwen. Na de middeleeuwen begint de zoektocht naar verlichting. Men gaat steeds meer geloven dat alles met elkaar verbonden is en kan leren door te lijden. Religies als christendom, Islam, Boeddhisme en Hindoeïsme krijgen vorm. Er wordt gebruik gemaakt van amuletten met Bergkristal tegen teleurstellingen, met Amethist tegen dronkenschap, met Malachiet tegen gevaar en met groene Jaspis tegen maagklachten.

Ruwe edelstenen – Toermalijn

Eind 17e eeuw worden ruwe edelstenen gebruikt voor natuurlijke genezing. Maar omdat de werking niet wetenschappelijk verklaarbaar was en werd afgedaan door geleerden als bijgeloof, verdween kristal heling naar geheime genootschappen.

Op dit moment is de overgang naar het Watermantijdperk. Vrouwelijke energie neemt de overhand. Mannelijke dingen als macht en vechten, zullen niet meer vanzelfsprekend zijn. Mensen nemen niet meer zo maar dingen aan. Religieuze en politieke dingen komen aan het licht.

Het Watermantijdperk staat voor vrijheid, openheid, verdraagzaamheid en gelijkheid. Astrologen zien radicale veranderingen en nieuwe ideeën in gelijkheid tussen mannen en vrouwen, taboes zichtbaar en bespreekbaar maken, aftreden van dictators, behoefte aan ruimte, behoefte aan langzamer leven, optimaler leven en wonen en nieuwe genezende frequenties.

Deze gekleurde speeltjes met allen hun eigen energie zijn prachtig om mee te werken en jezelf en andere mensen mee te helpen.

Dit laatste zien we al een tijdje gebeuren. Interesse is alternatieve geneeswijzen. In plaats van alleen de westerse geneeswijzen te gebruiken, kijkt men verder naar bijvoorbeeld acupunctuur, shiatsu, homeopathie, massage, bachbloesemtherapie, fytotherapie, reiki en edelsteentherapie.

Edelstenen worden ingezet om klachten of problemen te verminderen, te verzachten of te verhelpen. Ze worden verwerkt in sieraden, liggen bij reform winkels en zelfs bij tuincentra.

Om zeker te weten welke edelsteen je op een bepaald moment nodig hebt, kun je naar een new age winkel of een edelsteentherapeut. Zij kunnen een steen voor je pendelen of weten intuïtief welke steen je nodig hebt. Ook met een schriftelijke test kan de juiste edelsteen bepaald worden.

Met het veranderen van de energie op aarde, veranderen ook ziektes. De aarde gaat daar als vanzelf in mee, door edelstenen aan de oppervlakte te brengen die daar bij aansluiten. Zo worden er sinds 2008 een hele hoop nieuwe edelstenen ontdekt en komen er nog steeds nieuwere edelstenen bij.

De twaalf sterrenbeelden

Voorbeelden hiervan zijn; Azeztuliet om de spirituele evolutie te bevorderen en te helpen bij kanker en celziekten. Quantum Quattro voor het versterken van het immuunsysteem en het DNA en helpt onder andere bij verslavingen en stress. Super Seven die troost en de natuurlijke genezing van ons lichaam stimuleert. Auraliet 23 zorgt voor verschuiving in je bewustzijn en is beschermend. Porselein Jaspis die staat voor universele liefde en ondersteunt bij het verwijderen van problemen en ziekten als kanker uit het lichaam.

Daar komt ook nog bij dat nieuwetijdskinderen als vanzelfsprekend om kunnen gaan met de energieën van alle edelstenen en een gevoel van thuiskomen hebben bij een aantal recent gevonden edelstenen. Net als ik.

Ook gek op edelstenen of weten welke bij je hoort?

Let me know.

Suzan Vroege

5 REACTIES

 1. Bedankt suzan . Voor dit mooie onderwerp.
  Edelstenen hebben altijd veel voor mij betekend.
  Ik heb er zo veel roze kwarts en amethist
  Celestiet de engelensteen.
  Mijn hele huis staat er vol mee.
  Ik geef ze cadeau aan mensen die ik
  Ermee wil helpen.
  Porcelein jaspis wil ik aan een kennis geven
  Die kanker heeft. Bedankt voor de tip.
  Ik ben heel blij met je verhaal over stenen
  Bij mij past amethist goed. Ik ben geboren onder
  Het sterrenbeeld vissen.
  Maansteen en celestiet heb ik beiden om
  Mijn hals ketting samen met het elven hangertje.

  Heel veel geluk en succes met je edelstenn en engelen
  En kaarten. Het is niet voor niks op jou pad gekomen.

  Liefs Jannie.

 2. Helder en herkenbaar geschreven. Ik hou van stenen, om te zien en te voelen. De genezende werking heb ik zelf niet ervaren, al zijn mijn rozekwartshanger en ik ‘onafscheidbaar’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in