DELEN

Door Dana Mrkich www.danamrkich.com

Afgezien van een vrij normale zonnevlam gisterenochtend Australische Tijd, is de voormalige zonnevlek AR 2192, nu gekend als zonnevlek 2209, relatief rustig. Een deel van mij mist de sterkere zonne-acitviteit, omdat ik letterlijk de energie doorheen mezelf voel stromen wanneer de Zon super-actief is, maar het andere deel van mezelf verwelkomt de tijd om te integreren in die rustiger periodes.

zonnevlek
De actieve zonnevlek regio 2192 (AR 2192) heeft de zelfde grootte als de planeet Jupiter: 139.200 kilometer © Alex-Young

Verschillende weken geleden dachten we een pauze van een tweetal weken te hebben, toen 2192 rond de verst afgelegen kant van de Zon ging, maar toen dook er een andere sterke zonnevlek op met nog sterkere vlammen. En zo kregen we dus uiteindelijk een maand van intense emoties die getriggerd werden, oude kwetsuren en patronen die naar boven kwamen, onverwachte gebeurtenissen, en situaties die ons dwongen om dingen te voelen of te doen die we niet verwacht hadden, en hebben er meer mensen die we kennen de planeet verlaten, meer dan ik me ooit kan herinneren, op zo’n korte tijd.

Ik vergelijk het begin van deze intense maanden van verschuiving met de was/spoel/draai-cyclus van een car-wash. Het is hectisch wanneer je erin zit, maar wanneer je eruit komt heb je een gevoel van meer helderheid en voel je je op een of andere manier hernieuwd, met een fris gevoel van motivatie, passie of perspectief, specifiek wanneer het je ontbrak aan een van die dingen. Je kan merken dat je heel andere prioriteiten hebt dan ooit tevoren, en dat de oude prioriteiten wegdrijven, en irrelevant lijken voor de nieuwe jij.

Je energie is meer dan ooit verbonden met je ware zelf en je ware behoeften. Wat dat zal betekenen, is dat, wanneer je meegaat met de stroom van deze verbinding, en je jezelf toestaat te erkennen wat je echt nodig hebt/voelt/wenst, je je dan verjongd en gevitaliseerd voelt. Wanneer je niet met de stroom meegaat, zal je je hoogstwaarschijnlijk energieloos voelen, en zelfs wrokkig of gefrustreerd.

zonnevlammen
© commons

Ons hart en onze ziel nemen de teugels over. Het wordt elke dag nog pijnlijker en ongemakkelijker om onze ware gevoelens en behoeften te verdringen door ze aan de kant te schuiven, met als excuus ‘Ik heb daar geen tijd voor’, of ‘Ik kan niet zomaar gaan zitten en relaxen, ik moet dingen gaan doen’. We moeten natuurlijk in het leven bepaalde dingen doen, maar als je boodschappen blijft krijgen om het wat rustiger aan te doen, dan zou het wijs zijn te luisteren naar die boodschappen, op welke manier ook. Op dezelfde manier, als je boodschappen krijgt om wat meer vertrouwen te gaan verzamelen rond een nieuwe actie of doel, ga er dan voor, met kleine of grote stappen: laat je twijfels los en onderneem stappen in de richting waarin je je geroepen voelt.
Ik hoop dat je, wanneer je de meest recente zwaarte gevoeld hebt van de was/spoel/draai-cyclus, dat je dan nu ook wat voelt van de ‘drogen, oppoetsen en polijsten’-weldaden die de integratie-tijd kan meebrengen. Hoe voelen jullie je allemaal? Voel je je slaperig? Misschien heb je soms gevoeld na een echt krachtige healing-sessie dat je in die sessie of er net na nogal slaperig bent. Soms krijgen mensen bij krachtige zonnevlammen ook golven van slaperigheid (ofwel voelen ze zich hyper en vol adrenaline!)

Iemand vroeg me onlangs waarom. Onze energie kan krachtiger verschuiven wanneer we slapen en ons ego/onze drukke geest uit de weg is. Het is dus alsof een deel van ons boven ons bewuste zelf de teugels overneemt door ons in een slaperige tijdzone te plaatsen in dergelijke periodes dat we iets, of vele dingen, aan het verschuiven zijn, diep en snel.

Energie blijft me nog altijd verbazen met zijn natuurlijke vanzelfsprekende wijsheid.
Dana Mrkich
vert. Fran Tielemans

 

1 REACTIE

  1. Zo, dat is herkenbaar zeg! Wat fijn dat het verklaard kan worden waarom ik me slaperig voel, allerlei krachtige emoties voel woelen, me soms maar deels in mn lijf voel afgelopen tijd en zo’n vermoeidheid alsof ik net een paar uur topsport gedaan heb.. Grondingsoefeningen, wandelen, rustig zitten…de onrust bleef en blijft een beetje hangen.. Nu heb ik dan ook tegelijkertijd drukke maanden achter de rug, dus tijd om nu echt vaker rust te nemen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in