Arkansas kwarts

Door Joysprite – The Crystal Lady

Toen ik naar San Diego verhuisde was ik in een mid-life crisis, werd niet geaccepteerd door het grootste deel van mijn familie en vrienden en het voelde alsof de hele wereld op mijn schouders rustte. Ik at en sliep slecht en verloor veel gewicht. Het leek erop dat ik het dieptepunt in mijn leven bereikt had.

Arkansas kwarts
Arkansas kwarts

Wat ik bij me had en wat een belangrijke bron van troost voor me werd waren mijn kristallen. Nadat ik verhuisd was, nam ik 3 speciale stenen mee naar bed. Een dikke gelaagde plaat van helder seleniet ter grootte van een boek met een harde kaft, een tonvormig stuk Arkansas kwarts ter grootte van een handpalm en een kort, dik en grijs zwaardvormig stuk seleniet met een waterbel erin. Ik sliep op mijn rug met de selenieten plaat op mijn hart en de kwarts en het selenieten “zwaard” in beide handen met mijn armen gekruist. Daar liggend leek ik waarschijnlijk het meest op een reliëf op het deksel van een sarcofaag. Wat ik ontdekte was dat, als ik met die stenen sliep, ik verkwikt wakker werd en elke dag vervuld was met een beetje nieuwe hoop.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ondanks dat ik niet wist en het me eigenlijk ook niet kon schelen waarom ik zo gehecht was aan die kristallen, is de keuze van toen me nu helemaal duidelijk. Het seleniet hielp de negativiteit die ik bij me droeg uit te bannen en me te beschermen tegen opname van meer disharmonische energie. De kwarts versterkte het effect van de seleniet. Het vergrootte bovendien mijn mogelijkheden op een ander plan te communiceren, wat voor mij contact betekende met mijn kinderen op een ander niveau in een tijd waarin dagelijkse telefoongesprekken niet altijd mogelijk waren. Een ander voordeel van het slapen met seleniet was dat het me hielp mijn ruggenwervel recht te houden ondanks dat ik sliep op een kleed op de betonnen vloer. In de loop van de tijd, voelde ik me beter en beter en sliep ik steeds minder met de stenen. Uiteindelijk vonden de kristallen een ander plekje in mijn kamer. De plaat is onderdeel geworden van mijn altaar, de kwarts geeft energie aan de huiskamer en het “zwaard van seleniet” ligt in mijn healing kistje en wordt gebruikt voor het effenen en schoonmaken van aura’s. Ze nemen nog steeds een belangrijke plaats in mijn leven in ook al hoeven ze ‘s nachts niet meer in mijn bed te liggen rammelen.

De afgelopen jaren is mijn spirituele groei door vele mineralen ondersteund. Voor sommigen gold dat voor een paar dagen of weken, anderen zijn actief geweest voor één of meerdere jaren. Velen zijn slaapstenen geweest, anderen zak/tas of persoonlijke healing stenen. Misschien vraag je je van alles af over een steen waar je speciaal aan gehecht bent, één die je het meest op een bepaalde plaats vindt passen of één die je altijd mee naar bed wilt nemen of mee uit. Als dat zo is, dan gebruik je de kristal energie op een zeer persoonlijk niveau. Intuïtief en instinctief zoek je een energetische deelgenoot die het beste is voor jouw eigen groei en healing. Als je erachter wilt komen waarom je speciaal tot bepaalde stenen aangetrokken wordt zijn er een paar dingen die je kunt doen om dit te leren.

Een van de eerste dingen om achter het doel van een kristal te komen is een goed boek te lezen over de betekenis van die specifieke steen. Er zijn vele goede boeken over de kwaliteiten en het gebruik van stenen en kristallen; van werelds tot mystiek. Als je dit soort informatie leest zijn er vaak woorden of zinnen die je speciaal opvallen. Terwijl sommige informatie voor jou misschien niet belangrijk is kunnen er, als je open staat voor de mogelijkheden, andere delen wel ter zake doende zijn. Het zal je kunnen verbazen erachter te komen hoe goed een bepaalde steen past bij je huidige lichamelijke, emotionele en spirituele reis.

Laat ook de gewone “mineraal gidsen” niet buiten beschouwing. Ze geven informatie (als vindplaatsen, hardheid en hoe bepaalde mineralen zijn gevormd) die je intuïtie kunnen stimuleren, je ideeën kunnen geven en het begrip voor je stenen kunnen verdiepen. Bijvoorbeeld: Als je healing nodig hebt die te maken heeft met een ongeluk in een staat als Utah, kan het beslissend voor je zijn te weten dat de steen in deze staat gedolven is omdat het de energie van de staat en de mijn waar hij gevonden is met zich meedraagt. Ook al doet sommige informatie niet erg mystiek of spiritueel aan, toch kan ze belangrijk zijn voor een beter begrip omtrent je eigen stenen.

Een andere manier waarop je kunt leren meer over je stenen of kristallen te weten te komen is schrijven in een soort “vrije bewustzijnsstroom”. Ga zitten met je steen, pen en papier, stel de intentie dat je meer te weten wilt komen over het persoonlijke doel dat het kristal in je andere hand met je heeft en laat alles wat tot je komt op het papier komen. Wat het ook is, schrijf het op. Ook al word je eraan herinnerd dat het pak bij de stomerij klaar is of dat tante Mabel wel een erg slechte adem heeft als ze met je praat. Wat zal gebeuren is dat je door je rommelige gedachten heentrekt en dat je dingen op gaat schrijven die te maken hebben met je vastgestelde intentie. Misschien zijn het losse woorden die je gebruikt hebt, zinsdelen, een beschrijving van iets dat je hebt meegemaakt of een onverwacht stukje uit een gedicht dat je intuïtie aan het werk zet en je begrip vergroot over waarom je ervoor kiest juist met die steen verbonden te zijn.

ruwe-seleniet-staven
Het seleniet hielp de negativiteit die ik bij me droeg uit te bannen en me te beschermen tegen opname van meer disharmonische energie

Een andere manier is met ze te mediteren en zo te weten komen wat ze je willen vertellen. Je hoeft helemaal geen beroemd medium of gevoelig persoon te zijn om persoonlijke informatie te verkrijgen uit kristallen die je niet in boeken zult vinden. Ook al denk je dat je niet goed bent in mediteren, toch kun je verbaasd staan wat er gebeurt als je dit probeert met een kristal of mineraal. Creëer eventueel een kort ritueel rond je meditatie om je intentie te richten en vergeet vooral pen en papier niet om de details op te schrijven die de neiging hebben snel uit je geheugen te verdwijnen. Onderdeel van mijn ritueel was het aansteken van een kaars en het opzetten van een koptelefoon met rustige muziek (de koptelefoon kwam speciaal goed van pas als mijn zoons karate kampioen speelden en mijn dochter schreeuwde dat haar poppenklasje stil moest zijn). Als je rust voor jezelf kunt scheppen en d.m.v. een ritueel in de juiste gemoedstoestand kunt komen, kun je de intentie dat je wilt communiceren met je kristal en de relatie verdiepen duidelijk stellen. Zit dan rustig en luister met je hart en met je geest. Is er een gedachte, woord, kleur of belevenis die je te binnen schiet?

Oordeel niet over wat je ontvangt. Er zijn mensen die erg gemakkelijk channelen en veel informatie krijgen, maar dat is niet voor iedereen hetzelfde. We ontvangen over het algemeen informatie op een manier die past bij onze persoonlijkheid. Deze hoeft niet ingewikkeld of moeilijk te begrijpen te zijn om te kloppen. Als je dus kleuren, gedachtes, herinneringen etc. hebt, oordeel er niet over; laat je geest zich erover buigen. Bijvoorbeeld: als je bezig bent met een kristal en je hebt een gevoel, gedachte of innerlijk beeld van de kleur blauw, dan is je volgende wens waarschijnlijk uit te vinden wat de kleur blauw voor je betekent. Welke woorden of gevoelens komen naar boven bij deze kleur? Welke andere gedachten en herinneringen manifesteren zich als je denkt aan en je een beeld vormt van de kleur blauw? Op welke manier zijn ze passend bij je persoonlijke leven van dit moment? Schrijf deze beetjes informatie op als je ze krijgt. Later kun je terug kijken of je nog meer sleutels kunt vinden in je meditatieve schrijven. Het zal niet lang duren voordat je begrip waarom jij en je kristal elkaar gekozen hebben toegenomen is. Ziedaar, het is gelukt om te communiceren met een kristal! Zo gemakkelijk is het!

Hoe meer je oefent, hoe gewoner jouw eigen manier van “steen gesprek” wordt, en hoe dieper je relatie. Net als tussen mensen zullen ook je stenen/kristallen zich binnen “de intieme cirkel van je vrienden” kunnen bewegen en ook weer daarbuiten komen. Je kunt altijd bij ze nagaan hoe ze je op je persoonlijke pad ondersteunen.

Nu we onze kristallen en stenen hebben gekozen en hebben geleerd hoe we beter met ze kunnen communiceren wordt het tijd meer te weten te komen over het onderhoud en het voeden van kristallen en mineralen. Hier staat een artikel van mij over het schoonmaken, reinigen, opladen en verzorgen van je favoriete minerale vrienden.

Over de auteur

Joysprite – ook bekend als de The Crystal Lady – is Reiki Master, Kristal en NLP therapeut en moeder van drie prachtige kinderen. Haar eigen pad met de kristallen begon in West Texas en is voortgezet in Ocean Beach, Californië waar zij de eigenaresse is van Wisdom Crystals.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Een mooi artikel 🙂
    Ik zelf slaap ook met bepaalde kristallen, deze wissel ik af, soms heb ik behoefte aan een ander of een nieuwe.
    Je kunt inderdaad veel informatie te weten komen, door je te concentreren op een kristal en wat het voor je doet.

    Liefs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in