verloren Ziel

Om het onderscheiden van energieën te verduidelijken geven we een eenvoudig fictief voorbeeld van een dag uit het leven van een heldervoelende. We gaan uit van een aantal gewone, alledaagse situaties. Op deze situaties en op de uitleg hiervan zijn velerlei variaties mogelijk.

Situatie
Energieën onderscheiden
07.00u 
De wekker gaat. Ik heb onrustig geslapen, ik voel me gebroken.
Je moet niet teveel tegen me zeggen want dan schiet ik uit mijn slof.
Tijdens je slaap kunnen er vanuit de sferen allerlei energieën binnenkomen in jouw systeem. Vraag aan het Hogere of de betreffende sferen mogen worden schoongemaakt en stuur alle negatieve energieën weg die bij jou zijn binnengekomen. Vraag om positieve energieën voor jezelf en voor de dag die nu begint. Anders is de kans groot dat je vanuit deze binnengekomen negatieve energieën zelf ook weer negatieve dingen in werking zet
(je schiet uit je slof).
09.00u 
Ik kom op mijn werk, er is een vrolijke stemming want er is iemand jarig.
Via anderen komen energieën van vrolijkheid bij je binnen, dat is positief, dus geniet er lekker van.
11.30u 
Ik ben alweer doodop.
Een collega vertelde over haar moeder die ernstig ziek is. Mijn chef heeft me stapels werk gegeven, ik weet niet hoe ik dat op tijd af moet krijgen.
Ik heb pijn op mijn borstkas en spanning in mijn nek en schouders.
In werksituaties hangen veel energieën. Naast wat je zelf allemaal denkt, pak je van alles op van iedereen die daar aanwezig is, het soort werk wat er gedaan wordt plus de energieën die op die plek hangen. Daar word je moe van. Vraag om zuivering van de werkplek.Op je borstkas zit verdriet dat te maken heeft met het verhaal van je collega. Via dit gesprek zijn de gedachten en gevoelens van je collega bij jou binnengekomen, de energieën van deze moeder en wat dit verhaal oproept bij jouzelf. Bijvoorbeeld, er kan angst binnenkomen dat jij zelf of iemand van wie jij veel houdt ernstig ziek wordt. Ook kan het zijn dat er energieën binnenkomen die verbonden zijn aan een vergelijkbare situatie die je in je eigen leven hebt meegemaakt. Stuur alle negatieve energieën die via jouw collega bij jou zijn binnengekomen weg, bij jezelf, bij je collega en bij haar zieke moeder. Stuur eventuele angsten weg. Vraag bijvoorbeeld aan het Hogere of de negatieve energieën die nog vast zitten aan jouw eigen herinneringen van een dergelijke situatie, mogen worden losgekoppeld en vraag om positieve energieën voor alle betrokkenen.De spanning die je opbouwt door wat je gaat denken in verband met de stapels werk die je te doen hebt gaat op je nek en schouders zitten. Oorzaak zijn de energieën die via je chef zijn binnengekomen, bijvoorbeeld: je voelt zijn gespannenheid of zijn opgejaagde gevoel. Het kan ook zijn dat hij jou onder druk zet. Maar er zit tevens een eigen stuk in: hoe ga jij zelf om met deze druk en wat ga jij zelf denken als jij veel werk voor de boeg hebt. Er kan bijvoorbeeld een angst binnenkomen dat je je werk niet aan kunt. Stuur alle negatieve energieën weg die van jouzelf zijn en wat van jouw chef is. Vraag om positieve energieën voor je chef, voor jouzelf en voor het werk dat gedaan moet worden.Als je alle negatieve energieën niet steeds wegstuurt
(voor jouzelf, voor de ander en/of voor de situatie), dan loop je vol en word je heel moe.
14.00u 
Ik ben thuis en heb het helemaal gehad, ik word boos en verdrietig.
Ik baal ervan dat ik geen fut meer heb om iets te doen. Ik kruip in bed en ga slapen.
Van zo’n ochtend hard werken word je moe. Je bent dubbel zo moe omdat je ook heel veel energieën hebt opgepakt en verwerkt. Slapen is goed. Als je de gedachten die je boos en verdrietig maken wegstuurt, komt er rust en acceptatie.
17.00u 
Mijn zus belt. Ik wist dat zij het was.
Ze wil vanavond met haar man naar de bioscoop en vraagt of ik vanavond een paar uurtjes op haar kinderen kan passen.
Jij bent heldervoelend. Als je zus aan jou denkt omdat ze jou wil bellen, maakt zij via haar gedachten verbinding met jou. Deze energieën ontvang jij.
18.00u 
Mijn partner komt thuis. Het voelt alsof er een donkere wolk om hem heen hangt. Hij blijkt een conflict te hebben met een collega. We praten er over en ik word moe.
Jij voelt wat jouw partner voelt, dat komt meteen binnen in jouw systeem. Door over de situatie van je partner te praten komen er nog meer energieën bij jou binnen, ook naar aanleiding van wat jij zelf van de situatie vindt.
Van al die emoties en gedachten kun je moe worden.
Stuur alle negatieve energieën weg en vraag om positieve energieën voor je partner, zijn werksituatie en voor jezelf.
19.00u 
Ik ga naar mijn zus. De kinderen vinden het leuk dat ik er ben, ze zijn druk en enthousiast. Ik doe vrolijk met ze mee.
De blije energieën van deze kinderen komen bij je binnen.
Het maakt jou ook blij.
20.00u 
Ik breng de kinderen naar bed.
Ik voel hoe moe ik al weer ben.
Ik merk dat ik hoofdpijn heb gekregen sinds ik hier ben.
Je hebt je best gedaan deze kinderen een leuke avond te geven. Deze inspanning kost energie. De kinderen zijn moe geworden, dat voel jij ook. Je hebt hoofdpijn gekregen van de energieën in dit huis. Stuur al het negatieve weg en vraag om zuivering van het huis.
22.00u 
Mijn zus en haar man komen thuis, ze vertellen over hun avondje uit. Terwijl ik met mijn zwager praat krijg ik het benauwd.
Het benauwde gevoel is van jouw zwager. Check het door te vragen: heb jij het soms benauwd? Als dit bevestigd wordt: stuur dan alle negatieve energieën bij je zwager weg en stuur de energieën die bij jou zijn binnengekomen bij jouzelf weg. Vraag om positieve energieën voor jullie beiden.
23.00u 
Ik ben thuis. Mijn partner hangt voor de tv en kijkt naar het nieuws. Ik kijk even mee en krijg een akelig gevoel.
Via de televisie komen er ook heel veel energieën bij je binnen. Stuur alles weg en vraag om positieve energieën voor de betreffende situaties en voor jezelf.
00.00u 
We gaan naar bed. Mijn lichaam is gespannen en ik heb moeite om in te slapen.
Waar denk je allemaal aan? Ga ontspannen liggen en zeg in jezelf: “STOP!” Ga in je hart zitten en vraag om positieve energie. Stuur alle negatieve gedachten en gevoelens weg en leg de rest waar je in je gedachten mee bezig bent op je nachtkastje en zeg tegen jezelf: “Morgen is er weer een dag.”

Met bovenstaande voorbeelden proberen wij duidelijk te maken hoe je om kunt gaan met de energieën die gedurende de hele dag bij je binnenkomen. De sleutel is dat je de negatieve energieën via je eigen gedachten WEGSTUURT.
Vraag aan het Hogere om positieve energieën voor jezelf, de ander, de betreffende situatie en/of de omgeving.

Hoe meer je in je hart leert aanwezig zijn, hoe bewuster je wordt van wat er met jou qua energieën gebeurt. Daarmee bouw je de kracht op om de negatieve energieën die bij jou binnenkomen weg te sturen en kun je de positieve energieën vanuit het Licht steeds beter ontvangen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

13 REACTIES

 1. Ik heb een vraag naar aanleiding van het weg sturen van negatieve energie , hoe doe je dat zijn daar speciale handelingen voor nodig, en hoe en aan wie is de hogere macht vragen.

  vriendelijke groet,
  Juan Q

 2. Ikzelf ben ontzettend beïnvloedbaar voor sferen, energieën, gevoelens en noem het maar op. Nou lees ik regelmatig dat je die dingen die niet bij jou horen weg kunt sturen, maar hoe doe ik dit? Ik ben doodmoe van alles wat keihard binnenkomt en ga dan ook liever niet naar drukke gelegenheden waar ik vaak misselijk word of hoofdpijn krijg of meerdere dingen doorkrijg van anderen.. Ik wil dit graag rustig doen zonder last te hebben van al deze gevoelens. Ik wil zelfs graag verder komen met mijn gave en mensen op den duur helpen, maar dan moet ik dat van de ander wel los kunnen laten.

  • Eva,
   Zoals uit het artikel blijkt gaat het om energieën. Gedachten en gevoelens zijn in wezen energieën. Hooggevoeligheid betekent dat iemand gevoelens en gedachten op het niveau van energieën kan opmerken/aanvoelen. Dan voel je waar en hoe vibraties bij je binnenkomen, en kun je ze ook wegsturen.

   Als je hoofdpijn krijgt, misselijk en moe wordt is het in feite al te laat, want dan zijn er al negatieve vibraties binnengekomen, die jij niet hebt opgemerkt.

   Verder is het zo, dat er altijd een bron/oorzaak in jezelf zit waardoor je bepaalde vibraties aantrekt.
   Het opsporen van die oorzaak is een kwestie van zelfonderzoek.

   Groet van Lia

 3. Ja dit herken ik, ben 52 en ik “loop”er iedere dag tegenaan, in relatie,s , werk, overal eigenlijk, en ik blijf het moeilijk vinden.
  Pik van allerlei gevoelens op die niet worden uitgesproken, dat is mooi, maar soms ook behoorlijk lastig.
  Vooral in privesituaties, de mond zegt dit, de ögen” iets totaal anders, dan kan ik alleen op de ogen reageren, en soms is dit confronterend , kan er niets aan doen.
  moeite met gelegenheden waar veel mensen zijn ja, tis net of het zo bij mij naar binnenloopt, trekt me totaal leeg, net alsof er aan alle kanten aan me getrokken word , dus je probeert je maar een beetje af te sluiten.

 4. Héél herkenbaar hoor.
  Ik zoek daarom geen vervelende situatie’s op. Wil ook niet werken voor een werkgever, maar liever mijn eigen werk oprichten.
  Luister naar mijn eigen hart en als ik zou willen oppassen, eerst even mezelf reinigen en beschermen. maar als ik er té moe voor ben, zeg ik: nee!
  Als hooggevoelige kan je niet zomaar alles.

  • Beste Karin,
   ik weet niet wat je allemaal hebt geprobeerd, maar er moet toch iets zijn wat je over het hoofd ziet en waardoor je zo vermoeid raakt. Toch?

   Afgezien van lichamelijke oorzaak, is het wel zeker dat negatieve gedachten energievreters zijn waar je reuze vermoeid van raakt. Onder negativiteit versta ik gedachten en gevoelens als angst, bezorgdheid, onvrede, onzekerheid, etc. Heb je wel eens goed aandacht hieraan besteed? Het kan namelijk best zijn dat je je van e.e.a. niet zo bewust bent.
   🙂

   Groet van Lia

 5. Heel veel dingen komen overeen met mij.
  Dat met de telefoon.
  Als er viste komt er ik krijg hoofdpijn of benauwdheid
  Dan weet ik al hoe laat het is.
  Van mijn kleinkinderen wordt ik blij ze zijn zo erg lief.
  Moe maar blij de juiste energie.
  Dat van die donkere wolk herken ik ooh zo goed
  Als mijn partner heeft zoveel toestanden gehad op
  Zijn werk. Ik werd er moe en neerslachtig van.
  Had ik toen maar geweten wat te doen .
  Ik ervaar alles zo wat er beschreven wordt.
  Maar mooi dat er zoveel tips bij staan. Daar kan ik wat mee.

  Veel dank daarvoor.ik kan er nu aan gaan werken als het weer voorkomt .

 6. Herkenbaar 🙂 dankje voor dit artikel!

  Zelf ervaar ik ook dat het belangrijk is voor mezelf om me te blijven concentreren op het positieve.
  Maar ook op de kern van mijn wezen, daar waar het licht altijd schijnt 🙂

  Liefs Anne

 7. Ik dacht dat ik helemaal niet zo heldervoelend was, maar als ik dit zo lees valt alles wel op zijn plek. En dankjewel voor de tips die er naast staan. Ik probeer al steeds de negatieve energieën weg te halen door positieve energieën te vragen. Door dit weet ik dat ik op de goede weg ben. Dank jullie wel voor dit mooie en duidelijke stuk.

 8. Zoooo dat lijk ikzelf wel… En tegenwoordig ben ik inderdaad ook veel meer positief en ga ik juist ook positiviteit bewust opwekken. Door al het negetieve niet meer te erg in mezelf toe te laten. Bewust wat afstandelijker maar wel liefdevol er te zijn. En door aan leuke dingen te denken. Of lachen en humor inzetten. Of wat we in ons gezin nu heel erg vaak doen de laatste tijd. Elkaar echt een knuffel geven. Gemeend en even 2 minuten lang (bedoel ik dat van beide kanten evenveel positieve energie wordt gegeven). Dan kan ik er weer tegenaan. En mijn dochtertjes komen uit hunzelf wel naar me toe..even knuffel geven vind je zo lief! Ahhh dat is zooo fijn. er is niks fijner dan liefde voor elkaar te voelen. Natuurlijk zijn er minder leuke dingen in het leven maar als je alles zwaar neemt wordt het steeds zwaarder en juist ondragelijk. Door stukje positiviteit kunnen dingen dragelijk(er) worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in