Home Spiritualiteit Een echte sjamaan heeft geen mobiel

Een echte sjamaan heeft geen mobiel

Een echte sjamaan heeft geen mobiel

Geen mobiel? We leven in een tijd waarin technologie de gewoonste zaak van de wereld is. We lijken niet meer zonder al dat mooie speelgoed te kunnen. Toch zit er een flinke keerzijde aan al dat moois.

Heb jij géén mobiele telefoon?

Dat is een vraag die veel mensen mij stellen. Als ik dan antwoord dat ik inderdaad bewust geen mobiele telefoon gebruik krijg ik diverse reacties. Vaak word ik zorgvuldig bekeken waarbij men nadenkt in welk hokje ik te stoppen ben. Soms word ik daarna gewoon genegeerd, maar meestal is het zo dat mensen grapjes gaan maken. Daarmee lijken ze het voor zichzelf te kunnen relativeren.

Het blijkt toch wel erg vreemd te zijn als je niet meedoet aan deze maatschappelijk geaccepteerde verslaving.

Wat is de reden?

Een echte sjamaan heeft geen mobiel

Er zijn diverse redenen waarom ik geen mobiele telefoon heb. Naast dat ik het ondingen vind die je aandacht opslurpen, je verslaafd maken, je concentratievermogen totaal verstoren en zeer ongewenst sociaal gedrag veroorzaken, heb ik een veel belangrijkere reden.

Ik vind dat iedereen die natuurbewust is of duurzaam bezig is er geen zou moeten hebben. Een echte sjamaan heeft geen mobiel. Daarmee doel ik dus niet alleen op sjamanen, maar op iedere bewuste medemens die het beste voor heeft met deze mooie planeet en haar bewoners.

Ben jij ook familie?

Wie de afgelopen weken een beetje op de reclames op tv heeft gelet, heeft gezien dat Vodafone ons probeert te overtuigen dat apparaten familie van ons zijn. Dat doen ze natuurlijk enkel om ons wijs te maken dat we een steeds sneller en uitgebreider mobiel netwerk nodig hebben. KPN doet daar een schepje bovenop door te stellen dat ze de groenste en milieuvriendelijkste provider zijn. Als ik dit soort reclames zie moet ik mijn best doen om niet boos te worden.

Apparaten zijn afhankelijk van door de mens gemaakte elektromagnetische velden om met elkaar te communiceren. Dit is de enige reden dat er steeds meer mobiele netwerken worden uitgerold. Organismen zijn daarentegen afhankelijk van natuurlijk magnetisme voor hun functioneren. Om die reden zijn apparaten dus géén familie van ons.

Waarom gaat het slecht met de organismen?

Niet alleen wij mensen zijn afhankelijk van natuurlijk magnetisme. Ook dieren en bomen zijn daarvan afhankelijk. Als er verstoringen in dat systeem optreden is dit direct van invloed op deze organismen. Wie een beetje het nieuws heeft gevolgd weet dat het slecht gaat met de bijen, vlinders, eigenlijk alle insecten. Wie een beetje om zich heen kijkt ziet dat er bijzonder veel bomen worden gekapt omdat ze ziek zijn.

In Duitsland is veel onderzoek gedaan naar het fenomeen “Waldsterben”.

Een echte sjamaan heeft geen mobiel

Het massaal afsterven van bomen in bossen. Daarbij is de invloed van mobiele telecom onderzocht en zijn sterke aanwijzingen gevonden dat de straling van zenders inderdaad bomen doet sterven. Helaas is daar weinig ruchtbaarheid aan gegeven.

Mensen zijn ook organismen

Als het slecht gaat met de natuur om ons heen, is dat ook slecht nieuws voor ons. Wij mensen zijn afhankelijk van die natuur en ons lichaam reageert op dezelfde manier. Wij hebben het geluk dat we een groter aanpassingsvermogen hebben en dat we het met trucjes misschien langer uit kunnen houden, maar eens houdt het op.

De werking van de cellen in ons lichaam wordt deels geregeld door spanning (magnetisme). De hormonen die ons lichaam besturen en gereguleerd houden, worden ook beïnvloed door externe factoren. Zo blijkt de aanmaak van melatonine (slaaphormoon en krachtig antioxidant) te kunnen worden beïnvloed door niet alleen blauw licht, maar ook door magnetische velden. Datzelfde geldt ook voor dopamine en serotonine (gelukshormoon).

Bomen staan in de weg

Omdat al die bomen de afgelopen jaren ziek zijn geworden, is men nu bezig om ze te ruimen. Soms wordt dat met hele bossen tegelijk gedaan. Jammer genoeg zien niet veel mensen wat de oorzaak is van dit sterven. Mochten we het toch zien en noemen, dan worden we voor gek uitgemaakt. Want ja, de wetenschap en overheid zeggen….

Maar er is meer nieuws. Men heeft nieuw onderzoek gedaan en het blijkt dat om het nieuwe 5G netwerk goed uit te kunnen rollen, er tienduizenden zenders bij moeten komen. Nog schokkender is dat bomen vanaf vandaag niet meer hoog mogen worden. Om maximaal bestraling/bereik te kunnen garanderen moeten bomen drie meter lager zijn dan de plek waar de 5G zenders hangen. De “line of sight” noemen ze dit. Dit is natuurlijk de omgekeerde situatie.

Waar eerst onze natuurlijke omgeving werd beschadigd door de elektromagnetische straling zijn we nu zover dat we deze natuurlijke omgeving, waar ook mensen afhankelijk van zijn, gaan aanpassen ten gunste van de communicatie tussen apparaten. Staan mensen dan ook in de weg?

En mensen dan?

Onze toekomst wordt er volgens de plannenmakers en technologiebedrijven eentje waarin alle apparaten met elkaar zullen communiceren. Dat klinkt misschien fantastisch maar de prijs die wij als organismen gaan betalen zal erg hoog zijn. De reden is dat onze gezonde leefomgeving met natuurlijk magnetisme wordt overschreeuwd door kunstmatig magnetisme. Het gevolg is een kakofonie van velden die een zeer negatieve invloed op onze gezondheid hebben. Bomen sterven al massaal. Hoe is dat met mensen? Hoeveel mensen zijn er al aan kanker gestorven door de straling van een zendmast die als katalysator heeft gewerkt?

De vraag moet niet zijn of we kanker krijgen van de straling van onze mobiele telefoon, Maar of die straling een negatieve invloed heeft op de aanmaak van melatonine en op het natuurlijke vermogen van ons lichaam om kankercellen op te ruimen.

Bron: de documentaire Beings of Frequency op 1 uur 8 minuten.

Een echte sjamaan heeft geen mobiel

 

Draadloze netwerken zijn niet duurzaam

Mijn motto is simpel. Elke zogenaamd duurzame oplossing die gebruikmaakt van elektromagnetische straling is een stap terug voor organismen. Dat zet zonnepanelen op je dak, de slimme meter en de slimme thermostaat in een heel ander daglicht. Dit zijn geen echte duurzame oplossingen. Het zorgt ervoor dat de mens steeds verder afhankelijk wordt van technologische oplossingen die een draadloos netwerk nodig hebben.

Dus sjamanen en natuurliefhebbers van den lage landen, ga bewust om met apparaten die een draadloos netwerk vereisen. De tekenen dat de natuur uit balans is zien we elke dag. Een recent voorbeeld is de processierups die vrij spel heeft gekregen door het verdwijnen van zijn natuurlijke vijanden. In hoeverre elektromagnetisme hier een rol in speelt is lastig te zeggen. 

Hoe verder?

Zelf pleit ik voor bewustwording en een open dialoog. Te vaak eindigen gesprekken over dit onderwerp in een discussie of grapjes. Dat is jammer want alleen het bewuste gebruik van dit soort apparatuur kan ons helpen.

Zet bijvoorbeeld je dataverbinding op je smartphone eens standaard uit en zet deze slechts een aantal keren per dag aan om je berichten te checken. Dit zorgt voor bewustwording over hoe afhankelijk je bent van het checken van die berichten.

Daarnaast is het een voorbeeld voor onze kinderen. We zijn helaas rijkelijk laat met het geven van voorlichting over de nadelen van smartphones, getuige de smartphone-wet die op 1 juli is ingegaan. Smartphones hebben nadelen en deze moeten bespreekbaar zijn.

Met hele simpele aanpassingen zoals hierboven beschreven kun je jouw databehoefte per dag enorm naar beneden schroeven en een verslaving voorkomen.

Stof tot nadenken…

De volgende maand gaat het, net als de vorige keer, weer over sjamanisme

35 REACTIES

 1. Schitterend. Ik zou het vermakelijk moeten vinden. Helaas lukt het me niet. Een beetje hypocriet voor een websitebouwer en software ontwikkelaar.

 2. Mee eens dat we een balans “moeten” (niets moet) vinden tussen het geheel.
  Als je kinderen /pubers heb kun je niet zonder, maar ze er wel bewust van maken.
  Maar er zitten oom voordelen aan. Als honkbal coach zet ik 1x in de app hoelaat ze op het veld moeten zijn en de wedstrijd begint. Geen gezeur met telefoonboomstammen en mensen die het niet zo nauw nemen.
  Daarbij denk ik dat de natuur heel erg sterk is. 30 jaar geleden riep men ook dat er zure regen was en dat de natuur binnen 10 jaar kapot zou zijn.
  En wat de straling betreft… Wat je ziet of waar je last van hebt buiten jezelf is iets wat in jezelf leeft. En ik zou de mensen die last van straling hebben willen vragen of het een spiegel is opdat ze zelf mogen stralen. Vanuit mijn visie, vele jaren studie filosofie en kwantumfysica en mijn cliënten in de praktijk komen alle projecten (klachten) vanuit onverwerkte emoties. En 9 van de 10x is kanker een diep verdriet wat niet verwerkt is op cel niveau. Dit is niet om mensen met kanker te veroordelen als meer te kijken hoe je dingen kunt loslaten en ombuigen tot kracht.
  Ik ben in mijn beleving bewust bezig en heb van straling totaal geen last. Onze mobielen liggen naast ons en we slapen ls een blok. Zo ook al onze kinderen.
  Ik zie liever ook dat mijn medemens veel beter met de natuur en zichzelf en de ander om zou gaan. Het doet mij pijn als ik vernielingen zie in welke vorm dan ook.
  Met Liefdevolle groet
  Jolanda
  Wees de Glimlach en heb Plezier

 3. Goed stuk. Wakker worden mensen, de technologie is niet wat het lijkt. 5G komt eraan en let op mensen, nu met 4G al ernstige gezondheidsproblemen. 1 op de 3 heeft kankerr in dit land! Zelf ken en ik momenteel 9 mensen die het hebben tussen de 3 en 50 jaar. Als je gevoelig bent en vanuit een gevoel in harmonie met je omgeving leeft voel je de verstorenden energieën van de stralingen, dat het de verkeerde kant op gaat en de mens moet ingrijpen.

  • Dat klinkt mooi. Wij werken er al jaren zo mee. Met een pendel er contact mee maken en het clearen.
   Maar….

   Wat doe je met de dieren en andere organismen? Ook op cursus sturen. Ook een pendel geven? Ook leren te harmoniseren.
   Voor mensen is wat je noemt misschien een gedeeltelijke oplossing, maar wij hebben als hoeders van de aarde een verantwoordelijkheid en die eindigt niet bij wat ik zelf kan harmoniseren.

   • https://www.lichtwerkersnederland.nl/2017/12/07/de-nieuwe-aarde-deel-2/
    Alles gaat precies zoals t “moet” gaan, elke seconde. Dat is de evolutie v d mens, van de aarde, v t universum. Maken wij mensen r n puinhoop van? JA, hartverscheurend! Mogen wij meer eerbied voor de aarde hebben? Absoluut! Mogen wij meer in harmonie met de aarde leven? Zeker weten! Wij mogen echter ook meer vertrouwen in haar hebben. Wij noemen haar niet voor niets MOEDER Aarde. Zij kan heel goed voor zichzelf zorgen. Zij is ons grote voorbeeld. Zij is enorm krachtig, zij geeft ons kracht. Liefde is alles wat nodig is. Liefde is de grootste & meest verbindende kracht. Vertrouwen is liefde. Hoe meer wij vertrouwen in haar kracht, hoe groter de liefde, hoe krachtiger & opliftend de algehele energie. We hoeven onze ogen niet te sluiten voor alle ellende, de puinhopen. Dat is. We kunnen wel onze aandacht blijven richten op liefde, vertrouwen, dat wat je aandacht geeft groeit. We hoeven niet te vechten, we hoeven ons “alleen maar” over te geven aan liefde. Yep, ‘n hele uitdaging Liefde overwint alles… Altijd! Zo is t hoe t voor mij voelt. Hartegroet ❤ ira

    • Sorry, dat was flauw.
     Maar het siert je dat je het zo positief ziet. Ik zie het ook positief. Wel op een andere manier. Dingen veranderen pas als we bewust keuzes maken. Nu kiezen we ervoor om veel van onze aandacht en tijd niet bewust te zijn. Daarmee verspillen we een enorme kans die deze tijd ons biedt.

     • Hahaha n beetje lkkr flauw zijn is ook wel eens fijn hè. & goh ja wie weet … elkaar verbinden. Nou mooi toch op n andere manier. Gelukkig maar, want iedereen is uniek. & daar gaat t volgens mij ook om, als iedereen “gewoon” vanuit zijn intuïtie leeft… everybody happy! We zijn tenslotte allemaal n uniek stukje uit 1 puzzel.
      Hartegroer ❤ ira

 4. Wat als de processierups een signaal is van de natuur dat zij een force is om rekening mee te houden en wij vooral goed zijn in het vernietigen van onszelf, de mens? Wees bescheiden en geloof in de kracht van liefde! Alle nieuwe verstorende frequenties horen daar niet bij. De G5 ontwikkeling heeft daarom veel weg van een experiment en staat los van de waarde die Internet mogelijk als werkelijkheid kan bieden.

 5. Wat als de processierups nu gewoon een teken van de natuur is dat ons waarschuwt om hun niet te vergeten? Dekens kan alleen de mens vernietigen, de aarde red het makkelijk. Time to act?

 6. Heb juist geen tv; wel een mobiel. Vaste telefoon is handig om bij te kletsen, praat op zich meer ontspannen, maar niet van toepassing zonder sociaal leven. Heb simpele mobiel om afspraken te maken, voor zakelijke contacten. Als ik gebeld word, kan dat onderweg zijn. Computer is bedraad.
  Om me heen, bijvoorbeeld in het ov, wel mensen die helemaal opgaan in hetgeen zich afspeelt op die mobiel. Laatst iemand helemaal verontwaardigd dat ik zei dat ik niet wilde dat ze al bellend naast me kwam zitten. Ging uiteindelijk achter me zitten, waar ze een heel verhaal had tegen degene die ze aan de telefoon had. Dat het toch moet kunnen anno 2019 en dat ze die tas naast me zo had willen weghalen. Het had zomaar ruzie kunnen worden.
  Natuurlijk is straling slecht voor mens en dier maar ik denk dat kanker bij dieren ook te maken kan hebben met vaccinaties en ongezond voer.

 7. Beste sjamaan, hierbij een andere kant voor jouw visie. Ikzelf ben Witte Sjamane, geheel opgeleid door de engelen en lichtwezens. Ik woon in Delft, waar een van onze prachtige technische universiteiten is gevestigd. Een van mijn taken op deze aarde is om de verbinding te leggen tussen het technische en het spirituele. Ik zie op de TU Delft prachtige dingen ontstaan die geheel in dienst staan van het Grote Geheel. Nou heeft het Grote Geheel er ook voor gezorgd dat de mensheid een vorm heeft gevonden waarmee ze op een hele makkelijke manier, snel, met elkaar kan communiceren. Dus de mobiele telefoon en alles wat ermee verbonden is, is écht de bedoeling op dit moment. We kunnen wel dromen over een wereld zonder deze techniek, maar dit is niet de realiteit. Ik heb lang geleden besloten om juist verbinding te maken met de trilling van deze netwerken, in plaats van me er tegen te verzetten. Alles moet er zijn, nu, met alles wat er is….
  Neemt niet weg dat je ook alles kritisch mag blijven bekijken.
  Maar, deze échte Witte Sjamane heeft écht wel een telefoon en is daar héél blij mee!

  • Beste sjamane,
   Dank je wel voor je visie.

   Toch wat vragen:
   – welke prachtige dingen die je ontstaan? Ik heb het alleen over de disharmonie die de huidige mobiele verslaving met zich meebrengt.
   – snel met elkaar kunnen communiceren is het probleem niet. De gekozen frequenties en technologie die gebruikt wordt om draadloos te Netflixen en Youtuben (streamen) zijn dat wel.
   – een wereld zonder techniek is iets anders dan een wereld vol zombies die aan een scherm zitten geplakt.
   – een juiste verbinding? Vertel je dat ook tegen dieren en bomen? Zoals ik al aangaf hebben mensen een keuze en wij hebben mechanismen die het voor ons mogelijk maken om het langer uit te houden. Laatst hoorde ik uit eerste hand het volgende verhaal:

   “Een boer had koeien. Deze koeien konden geen kalveren krijgen. Bij meting in de stal bleek dat er stoorsporen aanwezig waren. Deze stoorsporen waren de frequenties van de door jou geaccepteerde trillingen van die mooie zenders. Na biosanering (harmonisering) van die stal kwam er na een paar weken een mooi bericht. Drie van de koeien waren zwanger. De andere koeien volgde de weken erop.”

   Zomaar een verhaal uit honderden van mensen die echt met de gevolgen van die trillingen werken. Hoe moeten die koeien die trillingen accepteren? Heb je daar cursussen voor? Of de bomen die naast zo’n zender staan.

   Verder. Als je je een “échte witte sjamene” noemt maak je al onderscheid tussen zwart en wit. Je weet dan dus ook dat er energie is die de mens niet wil dienen maar een eigen plan heeft. Mobiele telecom had het nut om de wereld te verbinden, maar heeft tevens de kracht om onze bewustzijnsontwikkeling stil te zetten. Dat laatste is nu aan de orde. Er is een balancering nodig. Eentje waarbij we ons afvragen of we dat alles wel nodig hebben. Vandaar mijn sterk gepolariseerde artikel.

   Veel plezier met je mobiel. 😉

    • Lieve mensen, mijn eerdere reactie komt allereerst voort uit de titel van het stuk, waar ik mij door aangesproken voel. Omdat dit niet klopt naar mijn idee. Verder gaat het mij totaal niet om wie er gelijk heeft. Ieder heeft zijn eigen visie en ervaring. En juist dát is precies zoals het bedoeld is.

     • Omdat je reactie inging op de inhoud van het artikel heb ik inhoudelijk gereageerd. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, vandaar mijn vragen. Dat visies uit elkaar lopen is alleen maar goed. Uiteindelijk maken we met z’n allen een netwerk van licht. En die verbindingen gaat het echt om. In munay.

      • Ik heb geen antwoord op je vragen. Wat ik wel heb gezien in de energie is dat we naar een tijd gaan dat de techniek geheel in dienst staat van de mensheid, zodat de mensen weer tijd en ruimte krijgen om er echt voor elkaar te zijn. We zitten nu in een enorme overgangsperiode, met oude dingen die niet meer werken en nieuwe dingen die nog niet genoeg uitgekristalliseerd zijn. Op alle vlakken. En in deze chaos doet iedereen zijn ding, zoals het op dit moment bedoeld is. En zo, langzaam aan, komen we met zijn allen steeds dichter bij elkaar….

   • Ben het met bovenstaande reactie, helemaal eens, hoe leg ik het uit aan de dieren de bomen kortom de oorspronkelijke bewolking van moeder aarde.
    Ik heb dit gevoel vaak niet alleen met de straling, ik woon in een sociale huurwoningen wijk en ik heb nooit willen oordelen, maar het wordt bij mij in de buurt steeds erger wat overlast betreft, oa afval wat overal gedumpt wordt, schreeuwende en gillende kinderen die alles vernielen met name de bomen, auto’s die men eindeloos gestationeerd laten lopen, mijn ervaring is er iets van zeggen heeft het tegenovergestelde effect
    Ik probeer in de focus te blijven, dit is niet makkelijk, vooral als men aan de natuur komt
    Ik weet het klinkt niet positief, maar dit is wat ik waarneem, in mijn omgeving, de mensheid wordt steeds ruwer en egoïstischer, helaas is dit wat er nu is, met name in de steden
    En ja dan komt er bij mij een soort van schaamte naar de natuur toe, wat een zooitje heeft de mensheid ervan gemaakt en we kunnen wel met z’n allen de ene sjamaan opleiding naar de ander doen, maar laten we op onze eigen vierkante meter eens de handen uit de mouwen steken, er is vlak voor onze ogen nog zoveel te doen en dit zijn wij de natuur en de dieren verschuldigd
    Aan het werk en het is ook nog eens gratis

 8. Alles heeft met bewustwording te maken en de sjamaan van nu heeft het in deze tijd niet makkelijk, met al die techniek.
  Het is veel makkelijker om sjamaan midden in de natuur te zijn, tussen je broeders en zusters, maar ook midden in het centrum is de spirit, als je maar zorgt dat er een boom en dieren in je buurt zijn en de stenen zijn ons ook tot hulp
  Als je je telefoon enz. bewust gebruikt dan kan deze je ook zeer zeker tot dienst zijn
  Ik heb bv geen bundel, maar doe alles op gezette tijden via WiFi en de rest van de dag zet ik deze uit, helaas mijn buren niet en dit gaat ook door mijn huis, maar een straling minder namelijk, die van mij
  Ook heb ik geen tv verbinding, ik kijk wat ik wil zien online en verder veel films, dan kan ik zelf de keuze maken
  Ik probeer zo bewust mogelijk van het hele online gebeuren gebruik te maken
  Als we in de hectiek van alle dag maar rust en focus momenten inbouwen, dan is het redelijk te doen om contact te houden met onze innerlijke sjamaan
  Succes

  • Dank je wel voor je reactie.

   Juist, daar ging het mij om. Ik wilde oproepen tot bewustwording.
   Je kunt de mobiele telefoon ook zo gebruiken dat het je dient. Maar dan nog heb je een netwerk nodig en dat netwerk heeft al zoveel schade aangebracht aan onze leefomgeving. Vooral het streamen van audio en video vereist een sterk netwerk. Daarmee roep je een vorm van milieuverontreiniging in het leven die niet nodig is. Ook hier kun je een steentje bijdragen.

   Een leefomgeving met straling maakt het lastiger om je te aarden. Elektromagnetisme werkt namelijk het cortisol niveaus van ons lichaam. Daardoor zijn mensen meer gestrest en opgejaagd. Het maakt het lastiger om tot rust te komen en het contact met die innerlijke sjamaan te ervaren. Ik zeg zeker niet dat het onmogelijk is. Maar wel een stuk lastiger.

   Jij ook succes.

 9. Heel fijn dat wij niet de enige zijn. Wij gebruiken onze telefoon en die ligt altijd thuis. En wifi zetten we alleen aan om berichten te kijken en daarna uit. Geen radio en tv. We gebruiken onze computer bewust. Tja idd je wordt raar aangekeken en vreemd gevonden. Het is jammer dat mensen nog gemakzuchtig zijn. Ze hebben allerlei klachten in hun lichaam lopen ondertussen met een smartfone op hun lichaam en zijn continue met dit ding bezig. Aline wat je schrijft is ook wat wij ervaren…. bewust gebruiken en blijf bij je eigen gebruik of ongebruik hiervan. 😉 Hoe meer mensen dat doen…hoe bewuster anderen worden van de gevolgen van alles om ons heen. Dankjewel voor het plaatsen van dit artikel.

  • Dank je wel voor je reactie.

   Ah kijk, een wakkere medemens.
   Ja, bewust omgaan met technologie is inderdaad het toverwoord.

   Klopt, in de handleiding van mobiele telefoons staat letterlijk dat je ze niet binnen de anderhalve cm van je lichaam mag houden. Dat heeft een reden. Ik zie regelmatig mensen lopen met hun mobiel in hun borstzakje, of moeders met de mobiel achter de bh. Ik wijt dit aan een ontbrekende voorlichting door de overheid. In andere landen is met daar veel verder in. Helaas is het onderwerp straling in Nederland geparkeerd bij het ministerie van economische zaken en niet bij het ministerie van volksgezondheid.

   Wij proberen telkens weer mensen uit te leggen dat straling een katalysator is voor kanker en dat het mechanisme erg eenvoudig is.
   Voor andere ziekten is dit een volledigere uitleg:
   http://www.archibo-biologica.be/documenten/artikel_biosfeer_in_wonign.PDF

   Graag gedaan. Ik wilde een sterke mening plaatsen om een discussie uit te lokken.

 10. Stof tot nadenken inderdaad. Bedankt hiervoor! Zonder zou ik moeilijk vinden maar tips als data uitzetten, laat mij nadenken inderdaad.

 11. Ik denk dat leven zonder mobiele telefoon vandaag de dag erg ingewikkeld wordt als je zoals ik kinderen hebt. Hoe zou ik in contact met ze moeten komen zonder dit apparaat? Niemand van hen heeft een telefoon met vaste aansluiting. Emails lezen doen ze uitsluitend in werk/studie gerelateerde situaties en bovendien vragen laptops ook mobiele data. Brieven schrijven? Ik wil best, maar krijg ik (ooit )antwoord?Bankzaken regelen wordt ook zwaar ontmoedigd zonder gebruik van een smartphone. Begrijp me goed, ik ben absoluut geen voorstander van vastgegroeid zijn aan je mobiel, maar de ontwikkeling is onomkeerbaar

  • Dank je wel voor je reactie.

   Ja, ik geef toe dat het lastig is. Toch kun je gebruik maken van een vaste aansluiting thuis of elders. Laptops vragen geen mobiele data, dat maken mensen ervan. Je kunt gewoon een kabel leggen, maar wij zijn lui en verwend door onze providers door wifi. Daarmee hoef je geen kabel meer aan te leggen.

   Maar in de tijd van wifi en andere draadloze speeltjes is het aantal huisdieren dat kanker krijgt sterk toegenomen. Dat is niet best, want een huisdier weerspiegelt vaak de gezondheid van de bewoner en de energie van het huis. Een huisdier veroudert sneller en laat in korte tijd zien wat de bewoner te wachten staat.

   Alles wat je noemt kan met een laptop met vaste verbinding. De indruk dat er een mobiel of mobiel netwerk nodig is berust op een onjuiste aanname.

   De ontwikkeling is onomkeerbaar, maar de manier waarop we hem gebruiken is wel te veranderen. Mensen hebben vrije wil en als we vandaag doorzien dat we technologie voor ons kunnen laten werken zijn we een stap verder. Draadloos internet in je huis doet iets met je energie en de energie van je huis. Onze ervaring is dat je een verdedigingsmechanisme opbouwt. Dat mechanisme kost energie en de compensatie doet iets met je systeem (allergieën of symptomen van ziekten). Als je verhuist naar een plek waar die verstoringen niet aanwezig zijn merk je pas wat je ingeleverd hebt.

   Wat achtergronden: https://www.wirelessinfo.nl/images/documenten/Genuis-Lipp2012-NL.pdf

   Het loont dus om de belasting terug te dringen en bewust om te gaan met aan/uit schakelen van draadloze signalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

We gebruiken verschillende cookies op onze website, om u een optimale ervaring te bieden.


Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
 • wordpres_gdpr_allow_service
 • wordpress-gdpr-cookies-allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined


We gebruiken Google Analytics om het verkeer op onze website (geanonimiseerd) bij te houden.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Liever niet
Accepteren
Mobiele versie afsluiten

Liefde voor jou!

Ontvang wekelijks op zondag onze nieuwsbrief met liefdevolle artikelen, en blijf op de hoogte van onze nieuwste events.