Een energy reading geef je zo

In principe kan iedereen energievelden lezen. Natuurlijk: sommige mensen hebben er meer talent voor dan anderen, en goed word je pas als je veel vlieguren maakt. Maar verder is het vooral een kwestie van vertrouwen. Hoe je een energy reading geeft? Volg de snelcursus hieronder!

In een energy reading communiceer je met het hoger bewustzijn van een ander. Je benoemt de informatie die daar al wel aanwezig is, maar nog niet in het lichaam en het dagelijks bewustzijn is ingedaald. Je tunet in op verschillende energetische lagen, waardoor je een ‘hoger’, ‘breder’ en ‘dieper’ perspectief kunt geven op situaties. Je schakelt als het ware tussen persoonlijke en zielsniveaus, en daardoor wordt het proces van bewustwording versneld. Met behulp van de volgende stappen en een vriend of vriendin kun je aan de slag. (En hier kun je nog even nalezen wat de fundamenten zijn van energetische waarneming.)

1. Een energy reading begint met jezelf voelen

Start met mediteren, en jezelf te voelen. Energie lezen vraagt een afstemming op je eigen gemoed en diepgang, en dicht bij jezelf zijn, in de eerste plaats. Maak contact met de aarde en je buik (zodat je boodschap belichaamd is), je hart (zodat de informatie liefdevol is), en je keel (zodat je woorden helder zijn). Je wilt niet zomaar beelden doorgeven, maar informatie die de ander ook kan horen en toelaten, omdat de resonantie voelbaar is.

2. Je houding is neutraal

Tijdens een energy reading ben je vooral bezig met ontvangen: je laat de energie van de ander naar je toe komen en vertaalt die in woord, gevoel en beeld. Je blijf daarbij neutraal: de informatie is afkomstig van het hoger bewustzijn van de ander en daar heb je geen oordeel over. Je deelt slechts wat je waarneemt. Daarbij wil je niet je eigen energie uitzenden, of adviezen geven, dat is projectie. Maar uiteraard: je voegt altijd je persoonlijke kleur toe aan het verhaal. Iedere reader geeft een ander soort readings.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

energy reading

3. Creëer een heilige ruimte

Het lezen van energie doe je het liefst in een heilige ruimte. Voordat je begint, ‘zet’ je de energie neer. Je kunt het doen met behulp van een ‘invocatie’, waarbij je allerlei hulptroepen aanroept: de windrichtingen, begeleiders, gidsen (van jezelf en je cliënt), voorouders, Moeder Aarde en Vader Hemel. Ik zeg vervolgens dat ik een zuiver doorgeefkanaal wil zijn, en ik zet een intentie voor de sessie: dat ik afgestemd ben op wie de ander is en wat hij nodig heeft, en dat er heling en transformatie van bewustzijn plaatsvindt. Je kunt voelen dat de energie in de kamer verandert; hij raakt gevuld met licht, zachtheid en aanwezigheid.

4. Stel je open en maak contact

Vervolgens maak je contact met het energieveld van de ander. En dat kan al voordat de cliënt er is. Je breidt je aura als het ware uit, en omhult de ander ermee. Bij mij begint een energy reading meestal met een gevoel. Ik begin de energie te omschrijven; wat is de kwaliteit? Is hij zwaar, of licht, strak of vloeibaar, hoog of laag, diep of oppervlakkig? Door woorden aan energie te geven, alles te benoemen wat je tegenkomt, kan hij gaan stromen. Hij voelt zich als het ware gezien, en toont zich als gevolg daarvan steeds meer.

5. Begin met je voorkeurskanaal

Iedereen heeft zijn eigen voorkeurskanaal: zien, horen, voelen, of weten. Het heeft geen zin om op beelden te focussen, als je meer een voeler bent. Als je vooral voelt, begin dan daar. Je zult zien dat na verloop van tijd je wijze van informatieverwerking zich uitbreidt, en dat je razendsnel kunt gaan switchen tussen de verschillende kanalen; je voelt de energiekwaliteit, krijgt er een beeld bij, hoort woorden en weet. Tijdens aura’s lezen, word je voortdurend verrast door wat je doorkrijgt. Er blijkt sprake te zijn van een enorme creativiteit die je dagelijkse, mentale inzicht overstijgt. Als beelden zo boeiend zijn dat je ze zelf niet had kunnen bedenken, zit je goed.

6. Richt je aandacht

Er zijn verschillende manieren om een energy reading te geven. Je kunt ingaan op specifieke vragen van de ander, of systematisch alle chakra’s afgaan en ervaren wat daar leeft. Kennis van de chakra’s en de bijbehorende thema’s is dan natuurlijk nodig. Of je kunt energie lezen aan de hand van bijvoorbeeld een tarotkaart, of een landschap. Het zijn allemaal vormen die je kunt gebruiken; hulpmiddelen of structuren waarlangs de informatie zich ontvouwt. Belangrijkste is dat je je intentie en aandacht richt. Je zoomt in, en stelt je open voor alles wat zich aandient. Energie volgt intentie.

7. Vertrouw

Zeker in het begin zul je je afvragen waarmee je bezig bent. Je zegt van alles, en weet niet of het waar is. Energie lezen is echt een sprong in het diepe, zeker als je de persoon in kwestie niet kent. Om te checken of je goed zit, kun je tussendoor vragen stellen: herken je dat? Is dat helder? Heb je hier vragen over? Dat helpt om de energie in beweging te houden; als je weet dat je goed zit, groeit je vertrouwen.

8. Stel vragen

Soms loopt een reading vast, en dan kun je hem op verschillende manieren weer in beweging krijgen. Door vragen te stellen bijvoorbeeld aan het veld, of het beeld een stukje vooruit te spoelen. Je kunt creatief zijn met energie. Beschouw het als een levend wezen dat uitgenodigd wil worden tot communicatie.

Leestip!

Compleet Handboek Aura’s Lezen en Beïnvloeden

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Dank je wel voor deze leidraad. Ik ga hem toepassen op mijn oefeningen voor het telepathisch communiceren met dieren.

  2. Dank je wel Hermelijn.
    Voor mezelf begint dit ook beter en beter te gaan en vertrouw nu op wat ik voel en zie. De verwarring is daar verdwenen die ik daar vroeger had.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in