kristal

Kristallen zijn er in alle soorten en maten, voor elke fysieke klacht of emotionele wens is er wel een ondersteunende steen. Het lijkt soms net alsof je via indexeren op een klacht, een bijpassend kristal koopt dat je van je probleem verlost. Maar zo werkt het niet, natuurlijk. Een kristal is geen wondermiddel, het is een hulpmiddel. Het is niet zo dat je je hoofdpijn oplost door alleen maar een passend kristal bij je te dragen. Of je liefdesverdriet als sneeuw voor de zon verdwijnt omdat je rozenkwarts op je nachtkastje hebt staan. Wat moet je doen om de genezende en helende krachten van een kristal te ontvangen?

Een kristal heeft in essentie genezende en helende kracht. Of die kracht ons ook echt bereikt, hangt voor een groot deel van onszelf af. Als eigenaar van een kristal moet je je ook openstellen voor de energie. Voor sommige mensen gaat dat als vanzelf waar anderen zich eerst bewust moeten afstemmen om de energie van het kristal te ervaren.Een kristal als brug tussen hier-en-nu - en hogere frequenties

Om samen te werken met de energie van het kristal, zul je eerst verbinding moeten maken. Het kristal is namelijk een wezen op zichzelf, dat z’n eigen ding doet. Het deel wat hier op aarde in de derde dimensie is, staat gewoon ergens ‘steen’ te zijn, terwijl het kristalwezen, het wezen dat aan het kristal verbonden is, in de hogere dimensies vertoeft. Een dimensie is een energetische bewustzijnslaag, waar andere wezens wonen en waar een andere sfeer is dan die wij hier in het dagelijkse leven ervaren. Door je af te stemmen op zo’n laag, leg je er contact mee en kan er een uitwisseling ontstaan. Dat afstemmen kun je doen door een vraag te stellen en het antwoord in je op te laten komen, of door te mediteren, door het kristal vast te houden en te ‘onderzoeken’ en natuurlijk door een visualisatie waarin je het kristalwezen ontmoet.

Wat doet het kristalwezen voor je?

Een kristal als brug tussen hier-en-nu - en hogere frequentiesAls je contact hebt gemaakt met het kristalwezen en je intentie is helder, krijg je meestal toegang tot de hogere dimensie van het kristal. Het kristalwezen maakt een hogere frequentie- voor je open. Alleen had je misschien geen contact gekregen met de hogere dimensie waar de trillingsfrequentie is die je nodig hebt om een ‘fysieke’ klacht genezen, emotionele pijn te verwerken, of je intuïtieve vermogens krachtiger te maken. Heb je eenmaal toegang tot die energie die je nodig hebt, kun je putten uit een nieuwe hulpbron.

Het kristal is een helper, een wachter bij de poort. Het geeft je toegang tot een veld waar je eerder nog niet bij kon komen. In dat veld vind je de juiste energetische frequenties die je nodig hebt om van je klacht of te komen of wat je wens en intentie ook is. Daarbij: kristal is één toegang tot dat veld, er zijn er meerdere. Er zijn bijvoorbeeld therapeuten die je met het veld  in contact kunnen brengen, remedies, kruiden, muziek en ga zo maar door. Als jij je aangetrokken voelt tot kristal, is dit voor jou een geschikt ‘middel’ om mee te beginnen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het effect van kristallen op je eigen trillingsfrequenties

Je leeft in een fysiek lichaam, maar je bent een energetisch wezen. Alle onderdelen van jou, je gedachten, je gevoelens: ze maken dat je energetische vibraties uitzendt naar de wereld om je heen. Als je in lagere frequenties zit, zul je veel effect merken wanneer je je op je hogere frequenties richt. Het effect van ene kristal kan dan best heftig zijn, omdat je snel je vibraties verhoogt. Het kan ook zijn dat je op dit moment nog teveel oud zeer of oude patronen, of belastende familie-energie bij je draagt, of blokkades hebt die het je moeilijk maken om toegang te krijgen tot hogere dimensies, dus ook tot de frequentie van het kristalwezen.

Contact maken met een (kristalwezen) lukt pas wanneer je een verbinding kunt maken met hogere frequenties. Oude ballast staat nog wel eens in de weg, want dat drukt je juist naar beneden, naar lagere frequenties. Scepsis, angst, wantrouwen, uitstelgedrag, slechte focus, vermoeidheid, onzekerheid, twijfel zijn voorbeelden van ballast die je in de weg staat om makkelijk contact te maken met hogere frequenties. Soms is de ‘afstand’ tussen hogere- en lagere dimensies gewoon te groot om op dit moment  te overbruggen. Als dat zo is, kun je beginnen met een ander kristal waarmee je nu de eerste stap kunt zetten naar ‘lichter worden’ in elk opzicht. Tip van ons: Bergkristal en rozenkwarts zijn erg geschikt om mee te beginnen.

Hoe voel je of je toegang krijgt?

Een kristal als brug tussen hier-en-nu - en hogere frequentiesAls je geen verbinding kunt maken met de hogere frequentie van een kristalwezen, merk je dat al heel snel. Als je het kristal vast hebt, doet het je niets. Je voelt niets, het is neutraal. Je merkt geen veranderingen op in je emoties, je krijgt geen beelden, geen ingevingen en er verandert niets in je lichaam. Als je wel iets ervaart, bijvoorbeeld een verlangen om met het kristal te werken of het gevoel dat het je kan helpen, dan heb je wel een connectie. Hoe ‘klein’ dat eerste gevoel ook is, als er iets tussen jou en je kristal stroomt, kan dat groeien naar een mooie onderlinge uitwisseling.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Bedankt voor deze prachtige aanvulling (bijna een handleiding) Els. Mooi hoe je de tijd belicht waarin we zitten en wat we daarin kunnen doen: incubatie, transformatie en een wedergeboorte. We zitten er helemaal in, bij Kristalla en op persoolijk vlak ♡

  2. De hogere frequenties stromen binnen in deze tijd. De volle maan in Leeuw en de maansverduistering van 11 februari neemt je mee je eigen diepte in en ziet welke oude overtuigingen jou nu echt niet meer dienen. Het is tijd voor een nieuwe jij, die je helemaal vanuit jezelf creëert. Door dit oude gedrag, oordelen en conditioneringen te laten gaan, ontstaat er ruimte voor jouw innerlijk universum om met een heel nieuwe, veel hogere trilling te gaan leven. Op 26 februari is er een zonsverduistering die bij deze maansverduistering hoort. De tussenliggende tijd is eigenlijk een soort incubatietijd. Het ei van de Fenix ligt in de as van de vurige maan in Leeuw te smeulen en de de vuurvogel vliegt uit na deze zonsverduistering. Ik voel dit tot in m'n kern. Kristalwezens kunnen je enorm helpen de oude overtuigingen los te laten en ondersteunen een nieuwe jij.

    Dank je, Kristalla, voor je fijne artikel!