leven vol welzijn

We komen allemaal voort uit een Bron van Liefde, vol liefde en waardigheid. Dat is wie wij zijn. Iedereen. Er is geen enkele uitzondering. Eenmaal op aarde lijkt het vaak onmogelijk om dit te voelen. En toch is het mogelijk.

We kiezen voor een leven op aarde, waar een wereld heerst van contrast. Een wereld van tegenstellingen zoals zwart en wit en eb en vloed. We kiezen om te ervaren in deze wereld van contrast , precies zoals het onze intentie was voordat we naar de aarde kwamen. En alle ervaringen die we hebben, zorgen voor groei, niet alleen voor onze eigen groei, maar ook voor de groei van Al Dat Is. Omdat wij een verlengstuk zijn van de grote Bron in een fysiek lichaam.

Als kinderen zouden opgroeien zonder volwassenen

We worden geboren in deze wereld van contrast, precies zoals het bedoeld is en we komen in ons leven allemaal in aanraking met volwassenen die niet in balans zijn. Als kinderen zouden opgroeien in een wereld zonder volwassenen, dan zou hun leven er heel anders uit zien. Dan is er harmonie. Dan zullen ze ontdekken dat er kinderen zijn waarbij ze heel goed mee overweg kunnen en dat er kinderen zijn waarmee een mindere klik is. En dat is helemaal ok. Vaak gaat het pas mis als er een ouder binnenkomt die zich er mee gaat bemoeien. Vooral als dat een ouder is die niet in balans is. Dan wordt dit natuurlijke balans verstoord. En die onbalans blijft zelfs hangen ook al is diegene al lang weer uit beeld.

In een wereld zonder volwassenen zouden kinderen zich van nature richten op hun verlangen. Zij zouden hun leven leiden in harmonie vanuit hun eigen kern, met wie zij werkelijk zijn, een verlengstuk van de Bron in een fysiek lichaam. Zij zouden niets anders doen dan hun verlangen leven die volledig resoneert met hun eigen Bron. Wat hun ervaringen ook zijn. En zij hebben een natuurlijke kracht in zich om elke ervaring om te zetten in een verlangen, omdat zij zich nog zo verbonden voelen met de Bron alwaar zij vandaan komen en hun eigen Bron. Zij kunnen daar ook weer makkelijk naar terugkeren. Vooral als wij als volwassenen ons daar niet meer mee zouden bemoeien.

leven vol welzijnWat doen wij?

Wij volwassenen doen dat vaak anders. Als er in ons leven iets gebeurt waarbij wij ons niet prettig voelen, als we een gebrek constateren of een tekort op welk vlak van ons leven dan ook, dan hebben wij de neiging om ons juist op dit te kort of dit gebrek te focussen. We praten er over, we maken een webblog, we zoeken zelfs een forum waar we anderen ontmoeten met soortgelijke ervaringen en praten, praten, praten. We praten over alles wat ons zo tegenstaat, over alles wat anders zou moeten zijn en over alles wat we NIET willen in ons leven. Maar zolang wij ons blijven richten op alles wat we NIET willen, wees dan bewust dat jouw leven niet anders kan worden. Sterker nog, het gebrek of te kort wordt alleen maar groter. Het groeit alleen maar. Dat is een natuurkundige wet.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als wij naar de aarde komen, hebben we helemaal niet de intentie om in een gespreid bedje te komen. We komen leven in een wereld van contrast om ervaringen te hebben en om te groeien. Om te leven zoals wij dat verlangen, met een verlangen dat steeds mag groeien. Achter elke gebeurtenis, elk te kort, elk gebrek zit een verlangen. Als we ons daarop zouden leren richten, dan kan alles anders worden.

Wij creëren onze eigen wereld

In de eerste plaats is het belangrijk om te beseffen dat wij onze eigen wereld creëren. En dat doen wij met onze eigen gedachten en overtuigingen. Ik besef dat dit een hele grote uitspraak is en dat er bij veel mensen (nog) veel ongeloof bestaat. Vooral bij mensen met heftige traumatische ervaringen. Niemand vraagt uiteindelijk om misbruikt te worden, of dat nu om fysiek of emotioneel misbruik gaat en niemand vraagt letterlijk om armoede of ziekte. Maar wat we wel doen, is onze aandacht richten op alles wat we niet wensen. En het is een Universele Levenswet dat alles waar wij onze aandacht op richten, groeit.

Het zijn juist onze ervaringen waaruit deze gedachten en overtuigingen ontstaan. Maar eigenlijk zijn overtuigingen niet meer dan malende gedachten. Kinderen beschikken over een natuurlijk vermogen om te overleven en in verbinding te blijven. Zij zetten zich van nature vrij makkelijk over situaties en gebeurtenissen heen, wat het ook is. Zij herstellen. Maar als wij volwassen worden, wordt het anders en gaat het mis. We blijven erover nadenken, we blijven er over praten hoe slecht het wel niet was. En gedurende ons leven ontstaan er zo steeds meer overtuigingen. Bewuste en onbewuste overtuigingen, religieuze overtuigingen, overtuigingen van onze ouders en anderen die we op ons pad tegen komen, collectieve overtuigingen die beweren te weten hoe het zou moeten zijn in deze wereld … het lijkt wel een eindeloze lijst van overtuigingen.

De relatie tussen jou en Jou

En als er dan iets gebeurt in ons leven wat niet prettig is, dan klopt het niet. Dan ontstaan er emoties. Maar die emoties laten ons alleen maar zien dat er iets is wat niet in overeenstemming is met de Bron in ons. Dan ben jij de balans kwijt tussen jou (jouw fysieke jou) en Jou (de Bron in jou – het verlengstuk van Al Dat Is, jouw kern, Jou wie jij werkelijk bent, Jouw Bewustzijn).

Als jij bijvoorbeeld iets hebt gedaan wat beter had gekund, voel je je niet helemaal ok over jezelf. Je denkt er over na, je bent erg kritisch op jezelf …. En als je boos bent geweest en je had dat niet gewild, dan voel je je er schuldig over. En weer geef je jezelf de schuld.

leven vol welzijn

Emoties zijn in feite alleen maar een innerlijke kompas die zegt dat jouw gedachten niet overeenstemmen met de positieve gedachten van jouw eigen Bron, jouw kern. Want de Bron in ons denkt alleen maar in positieve termen over ons. Emoties laten jou zien dat je je eigen balans kwijt bent, dat je uit verbinding bent. En dan is het belangrijk om te weten dat wij onze gedachten kunnen sturen!

Maar wat doen wij? Wij zoeken liever lotgenoten met hetzelfde probleem en we delen onze ervaringen en zo maken we ons leven zwaarder en zwaarder. Dat kan dus anders.

Draai het Om

Wat we wel kunnen doen, is leren onze gedachten te richten op onze verlangens. Dat je beseft bij elke gebeurtenis en elke situatie in jouw leven waarbij emoties ontstaan, dat die veroorzaakt worden door jouw gedachten en overtuigingen, en dat jij niet in balans bent met wie je werkelijk bent. En dat je vervolgens leert de tegenhanger te zien, jouw verlangen en dit leert voelen zodat je je er mee kunt vereenzelvigen. Dan stuur je een positieve boodschap het Universum in en zullen in plaats van jouw malende negatieve gedachten jouw positieve vibes gaan regeren. Dan kun je werkelijk beginnen met dat aan te trekken in je leven waar jij al zo lang naar verlangt. En hoe heftiger jou ervaringen, hoe groter dat verlangen, hoe groter jouw aandeel in de groei van Al Dat Is en hoe groter het welzijn dat jij uiteindelijk kunt bereiken.

In stappen

1. wees bewust van je gedachten die door een gebeurtenis ontstaan
2. richt je op het tegenovergestelde: je verlangen
3. Vereenzelvig jezelf met dit gevoel.
Als je je verbindt met jouw verlangen, dan voelt dat heel prettig. Dat komt omdat het klopt met de Bron in jou. Met wie jij werkelijk bent en zoals het ooit bedoeld was voordat jij naar de aarde kwam. Het zorgt voor een balans tussen jou (de fysieke jou) en Jou (de niet-fysieke jou als verlengstuk van de Bron), waardoor jij weer welzijn in je leven kunt gaan ervaren en aantrekken.

Wat kun je doen om meer geluk in jouw leven ter ervaren

Leer jouw kern voelen

Dat kan in het begin best moeilijk zijn, zo niet onmogelijk om je goed te voelen over jezelf als je dat heel lang niet hebt gekund of niet werkelijk omdat er onbewuste overtuigingen onder zaten of omdat je vastzat in je emoties en malende gedachten. Neem in dat geval een kind of een huisdier waarvoor jij heel veel liefde voelt. En blijf minimaal een aantal minuten per dag afgestemd op dit gevoel. Hoe vaker je dit doet gedurende de dag, hoe beter je je leert voelen over jezelf en hoe meer contact je krijgt met de Bron in jou. Uiteindelijk leer je bij dit gevoel te blijven ook al zijn er omstandigheden in jouw leven die onprettig zijn. Dan ontstaat er slechts een nieuw verlangen en dat nieuwe verlangen zorgt op zijn beurt voor nieuwe groei. En laat dat nu precies dat zijn waar het leven hier op aarde om draait!

Een nieuwe dagindeling

Het volgende ritueel kan jou helpen meer contact te ervaren met jouw Bron, jouw werkelijke kern voor meer geluk en welzijn.

Sluit elke dag af in dankbaarheid, door je goed te voelen over wat je hebt. Dankbaarheid voor al dat is, zorgt voor groei. Dat kan maar zo je bed zijn, een warme deken, je kussen …. of denk aan een prettige gebeurtenis, het maakt niet uit of deze in het verleden, het heden of in de toekomst is. En voel wat je voelt.

Zeg dan tegen jezelf dat je de intentie hebt om goed te slapen en uitgerust wakker te worden. Ga vervolgens lekker slapen.
En als je de volgende dag wakker wordt, blijf dan nog even 5 minuutjes liggen en voel opnieuw dankbaarheid en/of tune in op die fijne gedachte van de avond ervoor. Dat zorgt direct al voor een goed begin van de dag.

Verzorg jezelf, eet, was jezelf en neem dan 5 minuten stilte om eventuele weerstand te voelen en los te laten, voel maar dat dat gebeurt. Besteed dan wat tijd aan alles waar jij dankbaar voor bent (en schrijf het op). En voel na afloop eens goed wat je dan voelt.

In die 5 minuten van stilte waarbij ik me richt op mijn weerstand, neem ik daarna nog even de tijd om me af te stemmen op mijn verlangen. Door bijvoorbeeld tegen mezelf te zeggen: ‘Ik verlang naar rust in mijn hoofd’ of ‘Ik verlang naar een opgeruimd huis’. Voel vooral wat je daarbij voelt. Door je richten op een verlangen en deze te voelen, wordt je er één mee. Dan voel je elke cel in je lichaam tintelen: je trilling verhoogt zich. Je bent nu afgestemd op een verlangen in plaats van iets wat zo ongewenst is in je leven. En dan kun je positieve ervaringen gaan aantrekken. Meer hoef je niet te doen.

Mijn eigen ervaringen

Vorige week voelde ik in mijn 5 minuten van stilte niet zoveel weerstand en ik gebruikte deze tijd om mijn aandacht te richten op een opgeruimd huis. Ik kwam er maar niet aan toe die dag en uiteindelijk ging ik halverwege de middag met mijn dochter naar de stad voor nieuwe schoenen. Geloof het of niet, maar toen ik thuis kwam, was alle rotzooi opgeruimd, er was stofgezogen en zelfs gedweild. Wat een geluk! En het was uiteraard gewoon mijn partner die dat had gedaan en geen kaboutertjes, maar je moet weten dat dit voor hem echt geen gewoonte is om dat zomaar uit zich zelf te doen. Hoe cool is dat? Dat is nu wat er gebeurt als je leert intunen op jouw verlangen. Maar pas wel op voor wat je wenst! Het kon maar zo eens gaan uitkomen! Dat is de Wet van Aantrekking!

welzijnSlotopmerking

Het gedachtegoed van dit artikel is voornamelijk afkomstig uit het boek van Jerry en Esther Hicks, ‘Kom in je Vortex – harmonie in al jouw relaties. `(<link naar bol.com) Het resoneert volledig voor mij zowel met mijn gevoel als met mijn werk. Een echte aanrader om door te spitten en er naar te gaan leven! Het zal je veel brengen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Tja. je creeërt je eigen wereld misschien en wat er dichtbij om je heen afspeelt wellicht ook, maar gaat het daar nog om? In deze wereld waar velen mensen en dieren nog misbruikt enz worden, de oorlogen creeëren de mensen en dieren in Syrie niet zelf, dat doen de leiders van deze wereld. Het gaat erom dan dat wij allen verlangen naar vrede op aarde> Werkt dat dan? Naar vrede voor alle dieren, alles wat leeft met respect behandelen. Zelf ben ik gelukkig, in leef in het Nu in vrede en liefde. Alleen lees ik de krant bv vandaag maar niet, gisteren een eend opgeblazen door vuuwerk bv. Tja, dan ben ik zelf in vrede alleen de wereld om mij heen niet en voel een diepe wereldpijn.

  2. een mooi verhaal, en goed om nog eens bij stil te staan.
    loslaten is niet zo makkelijk, we zijn zo gewend om ons ego te bevredigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in