entiteiten

Openlijke, extraverte narcisten en verborgen, “sensitieve” narcisten en psychopaten hebben in mijn ervaring allemaal iets gemeen: ze komen zelden alleen. Alle narcisten die ik tot nog toe gekend heb, direct of via sessies met mijn cliënten, hadden tot nu toe “versterking” van niet-eigen energieën zoals kwaadwillende entiteiten, demonische entiteiten en andere “gasten”. Wat houdt dit in, waardoor komt dit en wat betekent dit voor familie, (ex-)partners en voor de kinderen van een narcist?

Onbegrepen angst

Als je zelf ervaring hebt met narcisten en sociopaten, zul je het volgende waarschijnlijk wel herkennen: de ijzige, maar onbegrepen angst die eigenlijk altijd onder de waterlijn aanwezig is wanneer je met hem of haar in contact bent, je intimideert en die je totaal kan bevangen en bevriezen wanneer de narcist plotseling uitvalt of een aanval heeft van narcistische woede.

Entiteiten

Wanneer mensen “bezet” zijn, d.w.z. dat ze kwaadwillende entiteiten in hun energiesysteem hebben, zal dit op een bepaald, veelal onbewust niveau altijd voelbaar zijn voor de ander. Vooral als je zelf sensitief bent, zul je het voelen wanneer een ander kwaadwillende energieën aan boord heeft, ook al houden deze zich op dat moment in of verborgen. Sensitieve mensen zullen bij mensen die “bezet” zijn vaak een voortdurend, onderhuids gevoel van onbehagen of zelfs angst voelen, zonder te weten waarom.

Intimidatie

Een van de redenen waarom we ons als kinderen of partners van narcisten en sociopaten zo geïntimideerd kunnen voelen, is dit intuïtief aanvoelen van de dreiging van kwaadwillende energieën. Natuurlijk kunnen narcisten van zichzelf al zeer intimiderend zijn: door hun manipulatieve gedrag, opgeblazen persoonlijkheid, arrogantie, verbale en emotionele agressie en plotse woede-uitbarstingen. Dit alles wordt echter vaak nog versterkt door de aanwezigheid van kwaadwillende energieën.

Narcistische woedeaanval

Wanneer een narcist een van zijn of haar beruchte narcistische woedeaanvallen heeft, gaan deze entiteiten vaak ”los” en krijgen de kans om de persoonlijkheid van de narcist tijdelijk te beïnvloeden of zelfs over te nemen. Dit maakt zo’n woedeaanval nog bedreigender dan ze al zou zijn.
De overname door één of meerdere entiteiten kun je merken aan één van de volgende signalen:

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Signalen van bezetting of overname door kwaadwillende entiteiten

 • Het plotse veranderen van de houding, stem, ogen, gezicht
 • Plotse verandering van persoonlijkheid
 • Plotse verandering van taalgebruik (bijv. ongelofelijk smerige scheldwoorden die de persoon normaal niet snel zou bezigen)
 • Uitbarsting van extreem gewelddadig gedrag, verbaal en/of fysiek
 • Plotselinge ijzige kalmte en kille wreedheid
 • Afwezigheid van normaal menselijk gevoel
 • Wreedheid in woord en/of gedrag
 • Bizarre uitingen of gedragingen

Amnesie

Na zo’n uitbarsting heeft de narcist vaak geheugenverlies voor het gebeuren: hij of zij kan zich niet meer herinneren wat ze gezegd heeft, gedaan heeft, of weet er slechts nog flarden van. Dit zou je kunnen zien als manipulatief gedrag (wat vergeetachtigheid bij narcisten vaak is: het is gespeeld). Maar in het geval van narcistische woede met overname door entiteiten kan de vergeetachtigheid deels echt zijn. Immers, de narcist heeft op dat moment toegestaan dat andere energieën overnamen en zich door hem of haar heen uitten –  en was op dat moment zelf deels even psychisch ”afwezig”.

Verantwoordelijk

Is dit een excuus voor de uitbarstingen en het destructieve gedrag van een narcist? Zeker niet. Hij of zij blijft verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag, en kiest er op een zeker niveau voor de kwaadwillende energieën ruim baan te geven.

entiteiten

Trauma

De reden waarom, naar mijn mening, narcisten, psychopaten en sociopaten meer nog dan anderen vaak destructieve entiteiten in hun energiesysteem hebben, is dat ze in wezen zeer beschadigd zijn. Of de beschadiging nu in dit of in vorige levens is ontstaan, daardoor zijn ze vatbaar geworden door bezetting door destructieve energieën.

Geweten

Het verschil met psychologisch gezonde mensen die getraumatiseerd zijn en daardoor soms entiteiten in hun systeem krijgen, is dat de laatsten er bewust voor kiezen deze niet de macht over te laten nemen om zich sterker te voelen. Hun sterke gewetensfunctie en empathie voor de ander zorgt ervoor dat ze de destructiviteit niet op een ander richten.
Narcisten en sociopaten doen dit wel, en zonder scrupules. Ze hebben er onbewust baat bij deze energieën over te laten nemen: daardoor kunnen ze zich opblazen, sterker voelen, en de ander intimideren.

Noodplan

Als je in een situatie terecht komt waarin een narcist mogelijk aangestuurd wordt door destructieve energieën en/of een narcistische woedeaanval heeft: ga niet in discussie. De strijd aangaan heeft geen zin, omdat de narcist, zeker op dat moment, niet uit is op een eerlijke gedachtenuitwisseling. Het doel van de aanval is jou psychologisch, emotioneel of zelfs fysiek te beschadigen zodat hij of zij zich beter of sterker kan voelen. Blijf kalm en probeer een manier te vinden om jezelf zo rustig en snel mogelijk uit de situatie te verwijderen.

entiteiten

Signaal

Natuurlijk is zo een aanval een signaal dat er inderdaad sprake is van daadwerkelijk narcisme of sociopatie met extra beschadigende invloeden. Ook al zijn de periodes waarin de aanvallen uitblijven lang, het blijft nooit bij één keer. Met de jaren worden de tussenpozen waarin het rustig is zelfs vaak steeds korter. Wanneer je jezelf in bovenstaande herkent, is het dus raadzaam je in te lezen over narcisme en serieus de mogelijkheden te overwegen om jezelf en je eventuele kinderen permanent in veiligheid te brengen.

Leestip

Op de sites Seriepesten en Het Verloren Zelf kun je meer goede informatie vinden over narcisme en sociopatie.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

36 REACTIES

 1. Tegenovergestelde aantrekking is natuurlijk altijd aantrekkelijk, enkel dat kan je ook een slagroomtaart elke dag laten zijn. Enkel dat blijkt toch ook niet zo goed te zijn. De Law of Attraction blijft voor mij altijd nog de meest stabiele!!!

 2. Wat lees ik hier nu?? Een echte narcist kan je niet redden met liefde! Het enigste wat je kan doen is jezelf in veiligheid brengen en absoluut afstand nemen! Je kan een narcist niet REDDEN!!
  ZORG AUB VOOR JEZELF!

 3. Lynn…wat een diep trieste reacties heb je nu weer hier geplaatst.
  Jij heb je duidelijk echt heel zwaar laten beschadigen door “jouw lieveling Narcist”.
  Hopelijk komt het ooit nog goed met jou. Zoek en accepteer professionele hulp als het nog niet te laat voor jou is. (waarschijnlijk ga je niet op mijn oprechte en welgemeende advies in, maar dat tekent dan precies hoe ernstig jij er aan toe bent, Lynn !!!)

  LWG,
  Maks

 4. Wie houdt wie hier nou eigenlijk voor GEK ?
  Want …Een gezonde omgang(liefde)relatie met een Narcist,
  is namelijk totaal ONMOGELIJK te realiseren.
  Word toch wakker LIEVE MENSEN en BELEEF jouw eigen leven als je daar tenminste nog toe in staat kan zijn na je decestreuze verslaafde omgang met zo’n gevaarlijk ernstig gestoorde persoon, die enkel zichzelf kan verheerlijken.

  Afstand nemen en ALTIJD houden van iedere Narcist.
  (als je tenminste nog weet wie jijzelf bent.)

 5. Uit eigen ervaring weet ik dat narcisten en sociopaten inderdaad beïnvloed worden door negatieve entiteiten. De vader van mijn kinderen is gediagnosticeerd met een persoonlijkheidsstoornis (NAO) met zowel narcistische, antisociale en schizoïde kenmerken waarvoor hij in therapie is. Hij lijkt twee verschillende persoonlijkheden te zijn en ik weet nu dat die wrede persoonlijkheid waarschijnlijk de entiteit is die hem bezet. Ik voelde bij mijn partner altijd al dat er iets niet in de haak was, maar tijdens een nacht kreeg ik ook echt bewijs. Mijn partner sliep al, ik had nog even gelezen en wilde net lekker tegen hem aan gaan liggen, toen ik uit het niks een mannelijke, kwaadaardige stem met daarin een grom hoorde die mij groette. Deze stem, die dus niet mijn partners stem was, kwam vanaf de zijkant van ons bed. Geschrokken als ik was lag ik met wijd open gesperde ogen in bed, niet in staat om nog te bewegen. Na moed verzameld te hebben, in het donker blijven liggen was geen optie met dat ‘ding’ in de kamer, knipte ik mijn lampje aan. Ik zag toen grote bewegingen door mijn partners lichaam gaan, alsof binnenin zijn lichaam iets bewoog en ik wist toen dat de entiteit in mijn partners lichaam was gekropen. Ik heb de hele nacht geen oog meer dicht gedaan en mijn partner geloofde me natuurlijk niet toen ik hem vertelde wat er was gebeurd.

  In mijn partners geval denk ik dat er sprake is van meerdere entiteiten, dit denk ik omdat toen ik een andere keer naast hem lag, hij sliep toen al, ik me afvroeg hoe ik hem zou kunnen helpen. Ik besloot hem inwendig liefde te sturen en mits dat ik dat gedaan had, hoorde ik telepatisch een jonge mannenstem die in het Engels zei “leave me alone”. Geen idee waarom hij Engels sprak, maar toen werd me duidelijk dat meerderdere entiteiten hun intrek in mijn partners aura hadden genomen. Deze stem klonk niet negatief, maar vooral bang en betrapt. Ik weet nog dat ik dacht “met hoeveel zijn jullie daar?” en wist dat zij de reden waren van het wisselvallige gedrag van mijn partner.
  De eerste stem klonk ouder en naar mijn vermoeden gaat het om een overleden oom of opa van mijn partner aangezien de stem geheel anders klonk als die van mijn partner, maar wel met hetzelfde accent. Beide familieleden hebben zeer negatief geleefd en waren erg wreed naar mensen en dieren toe.

  Ik heb zelf ook ervaringen met entiteit aanhechtingen waardoor ik dit nu beter kan begrijpen. Mijn dochtertje van destijds drie jaar durfde opeens haar kamertje niet meer in waar ze voorheen gewoon speelde. Ze vertelde over een boze meneer in haar kamer die gromde en deze meneer zei ze, stond soms bij het ledikantje van haar babyzusje die erg slecht sliep. Mijn dochter, nu 6 jaar, praat hier soms nog over en ik moest het dus wel serieus nemen. Er gebeurden vreemde dingen in ons huis, lampen gingen vanzelf aan en weer uit, net als rookmelders midden in de nacht en elektronisch speelgoed van de kinderen maakten geluiden die er niet eens op zaten. Omdat de kinderen er bang van werden en ikzelf ook, ben ik naar boven gegaan, omdat ik het gevoel had dat de entiteit vooral boven was en heb ik hem telepatisch gevraagd te vertrekken omdat het ons bang maakte. Alles is toen direct gestopt na bijna drie maanden.

  Op een bepaald moment voelde ik me niet meer mijzelf, ik ben gevoelig voor energieen en wist dat er iets niet in orde was. Ik was vaak erg moe en had last van extreme woede-uitbarstingen waarin ik mijzelf niet meer herkende, ik voelde heel duidelijk ‘dit ben ik niet meer’. Ik had gewelddadige gedachten die ik nooit eerder had gehad en waarvan ik wist dat ze niet van mijzelf afkomstig waren, deze gedachten gingen over het schaden van mijn kinderen en partner. Toen ik vlak voor het slapen, dus in de fase tussen waak en slaap in, een mannelijk gegrom uit mijn lichaam hoorde komen, wist ik genoeg. Dit is tweemaal gebeurd, het was hetzelfde gegrom als die nacht in onze slaapkamer. Het is erg surrealistisch om gegrom uit je eigen lichaam te horen terwijl je wakker bent en weet dat dit gegrom niet van jouzelf afkomstig is. Hoe kan er een mannenstem uit een vrouwenlichaam komen?

  Ik wist maar een ding en dat was dat ik de entiteit zo snel mogelijk uit mijn aura wilde hebben. Enkele dagen daarna, op een ochtend toen ik alleen was, ben ik in bed gaan liggen om contact te maken met de entiteit. Ik heb mezelf eerst in een ontspannen toestand gebracht en begon telepatisch te ‘praten’ tegen de entiteit, dus in mijn gedachten. Ik verwachte niks, maar wist dat ik iets moest proberen. Ik zei dat ik me bewust was van zijn aanwezigheid, dat het mijn energie aftapte en dat ik wist dat het verantwoordelijk was voor de woede-uitbarstingen en gewelddadige gedachten. Ik liet het weten dat mijn lichaam van mij was en dat het bezig was mij en mijn gezin te schaden en vroeg het mijn lichaam te verlaten. Dit laatste herhaalde ik een aantal keer en opeens begon mijn linkerarm ongecontroleerd te trillen en te schudden. Ik voelde iets door mijn lichaam heen gaan, dit ging met grote bewegingen gepaard (dezelfde grote bewegingen die ik later bij mijn partner zou waarnemen) en de entiteit verliet mijn lichaam toen via mijn kruin naar buiten toe. Dit alles was zeer onwerkelijk om mee te maken, ik had niet verwacht dat er iets zou gebeuren en was verbaasd, maar tegelijkertijd opgelucht. Ik voelde me op slag beter en de woede-uitbarstingen en gewelddadige gedachten zijn niet meer teruggekomen.

  Na deze ervaring vroeg ik me af hoeveel mensen entiteit aanhechtingen hebben zonder zich daar bewust van te zijn. Ik heb meerdere ervaringen op paranormaal vlak en soms zag ik zwarte entiteiten snel uit een slaapkamer de badkamer inschieten. Mijn recentste ervaring is een zwarte entiteit in mijn slaapkamer die langs mijn muur gleed en later tegenover me stond terwijl ik in bed lag te lezen, deze entiteit maakte toen een soort spring beweging alsof het in mij wilde springen. Ik weet nu dat dit de manier is waarop ze bij je binnenkomen, ze springen als vlooien over.

  Ook bij mijn vader die heroïneverslaafd was, heb ik entiteiten waargenomen. Deze entiteit, ik vermoed dat dit een demonische was, sprak door zijn lichaam heen. Mijn vermoeden dat het hier om een demonische entiteit ging was omdat deze Latijns sprak met daarbij een echo in zijn stem. Zijn stem was onnatuurlijk laag en eerder dierlijk dan menselijk. Ik heb toen naderhand nog last gehad van deze entiteit die mij lastig viel tijdens mijn slaap. Deze entiteit sprak hiet normaal, maar deed niks anders dan schreeuwen en tieren in het Latijns, het was duidelijk zeer kwaadaardig. Mijn vader heeft kort daarna zelfmoord gepleegd en dit is heel triest de prijs die men vaak betaald voor het onbewust toegang verschaffen van deze wezens.

  Mijn verhaal is erg lang geworden, maar ik hoop mensen er meer bewust van te kunnen maken dat er overal entiteiten om ons heen leven en eigenlijk met ons leven die je leven flink nadelig kunnen beïnvloeden, via jouzelf, je partner, kinderen of een familielid. Je kunt ze altijd wegsturen, niet elke entiteit zal ook daadwerkelijk vertrekken, maar sommige wel.

  Je kunt een entiteit ook kwijtraken door middel van geeuwen, hoesten, niezen of overgeven. Onder sjamanen is dit ook bekend. Bij mij is dit eens gebeurd via driemaal niezen waarop ik de entiteit op slag kwijt was samen met de acute depressieve gevoelens, deze entiteitaanhechting ging ook gepaard met het ruiken van een sigarettengeur terwijl ik zelf niet rook. Blijkbaar sta ik onbewust open voor dit soort ervaringen, maar gelukkig leer ik steeds beter mijzelf te beschermen. Mijn partners stoornis ben ik door deze ervaringen anders gaan bekijken en ik kan er beter mee omgaan. Een narcist kan alleen onze grenzen overschrijden als we dat zelf toelaten, je dient zelf je grenzen te bewaken. Niemand kan jou respectloos behandelen als jij dit niet toelaat. Ik zie toch nog teveel vrouwen in een slachtofferrol kruipen en dan geef je juist je kracht weg. Neem je kracht terug, respecteer jezelf genoeg om nooit meer genoegen te nemen met minderwaardig of gewelddadig gedrag. Zoek desnoods hulp als je je niet sterk genoeg voelt, maar geef een narcist geen macht over jou, neem de controlle terug en je leven in eigen hand.

 6. Lynn. Ik snap je. Rumi schrijft heel mooi over de spiegel. Als je een relatie krijgt met een narcist, gebruik die spiegel. Vaak zegt het dat je niet over genoeg of de juiste zelfliefde beschikt. Deze persoon op je pad kan je daar juist brengen. Deze persoon verschijnt niet zomaar. Wijzen naar de ander helpt je niet! Als je de confrontatie met jezelf aangaat. Je angsten zelf onder ogen ziet veranderd de energie. Liefde voor jezelf en mededogen in je kracht kan veel helen. Alles is verbonden en alles is energie! Het wijzen en klagen naar de ander brengt je niet verder. Mensen die klagen dat hun ex of vriend zo vreselijk is hebben vaak zelf hun grens vanaf het begin niet aangegeven. De andere belangrijker gemaakt dan zichzelf. OH WELKOM GELUKSCHENKENDE LIEFDE, JIJ BENT DE GENEESHEER VAN AL ONZE KWALEN ZEI Rumi. Ik heb zijn weisheid en lessen toegepast en mezelf in Liefde gevonden. Ik ben de persoon zelfs dankbaar ..gelukkig heeft ook hij enige vrede gevonden. Na in zijn kindertijd te zijn misbruikt..en een zwaar leven achter de rug. Ben ik ook dankbaar dat hij vrede heeft gevonden! Mijn gebeden zijn verhoord.

 7. En daar gaat de allesomvattende liefde dadelijk de vuilbak in; ik heb niet geschreven dat u een sektelid bent, ik heb geschreven (met mijn excuses) dat u zo klinkt. U zegt dat ik het ben en ik zei dat u zich zo gedraagt. En de grijze massa tegenover ‘een kind van de zoon’ zoals u?

  I rest my case

 8. Hallo Annabelle,

  Ik snap volledig wat je zegt wanneer je het hebt over jouw waarden en eigen karakter. Goed van jou! Dat is iets wat zij niet hebben en jou willen afnemen, tot zelfs jouw ziel en je reden van bestaan.
  De dood van die persoon is de enige manier om opluchting te voelen, jammer genoeg. Opluchting maar daarom niet een volledige genezing want ik vermoed dat hij toch nog heel af en toe in een nachtmerrie opduikt…

 9. Dat is omdat die persoon het nog altijd niet door heeft dat zelf liefde eerst komt. Men voelt zich aangetrokken door de persoon die zal bevestigen, ( wat er ooit een traumatische ervaring is geweest) dat de persoon niet deugt.
  Een voorbeeld :
  kindje van 3 … maakt iets per ongeluk kapot
  Moeder(gefrustreerd) roept en tiert en begint te zeggen “jij bent een duivels kind, jij bent voor niks goed, jij bent slecht.
  Tja dat zijn harde woorden die men niet vergeet! En dan leeft men er ook naar.
  Voor de slachtoffer is de NARCIST een bevestiging van een trauma.
  Voor narcist is de SLACHTOFFER een heerlijke prooi.
  Naar mijn eigen ondervinding.

 10. Een sektelid…haha…tnx!
  Unieke eenpersoons groepering.
  Volgens mij bent u ook een sektelid…van de al eeuwen onveranderbare staat van de grijze massa 😀

 11. Beste,
  Ik ga helemaal akkoord met uw artikel, spijtig genoeg was er vroeger geen hulp en voor mij en mijn kinderen is het nu te laat, HIJ heeft zijn sporen nagelaten. Ik wil jullie niet ambeteren met mijn levens verhaal, het is toch altijd een triestige verhaal om te lezen en bij sommigen roept het alleen maar herinneringen van eigen ervaringen op, wat ook niet nodig is. Het is een waar echte oorlog om niet gebroken te worden door de abusieve narcistische partner. Ik ben als winnaar uitgekomen. Ik heb mijn waarden en mijn eigen karakter behouden. En het aller moeilijkste waar ik echt aan heb moeten werken was om geen haat gevoelens te hebben en ook nooit wraakzuchtig te zijn. Moeilijk was het in de zin dat hij mijn leven en die van onze kinderen heeft verwoest. Van 1982 tot 2008 was hij actief, eerst tegen mij en daarna ook tegen de kinderen.
  Dan is hij overleden (lever kanker), dat is het enige dat een echte narcist kan stoppen!
  Mijn ondervinding hé.

 12. Lieve mensen,

  Ik vind het mooi dat jullie zeggen dat liefde alles overwint en dat is ook in het merendeel van de gevallen zo, iedereen heeft liefde nodig en kan openbloeien.

  Er zijn echter mensen die ook met liefde niet veranderen, ze zijn leeg en dood vanbinnen, hebben geen enkel geweten noch besef. Er zijn narcististen, machiavellisten, psychopaten (en nog zoveel meer), het is uiterst complex.

  De psychè is sowieso zeer complex, we kunnen niet zomaar praten over ‘de narcist’ want iedereen heeft ook zijn verleden, be-leving, gevoeligheid, genen, … Er zijn mensen die narcistische machiavellistische sociopaten zijn (wat een mix !) Je kan bij hen niks maar dan ook niks aanvangen met jouw liefde tegenover hen. Vluchten en hopen dat ze je niet vinden en dat je niet vermoord wordt. Echt.

  XOXO

 13. Hoi Wendely, na jaren fulltime te hebben gewerkt, inmiddels 67, geniet ik nu volop van m’n pensioen en géén Behoefte aan vrijwilligerswerk.
  Ik werk aan mezelf en hier heb ik m’n handen vol aan.
  Ik mediteer elke dag samen met de natuur, dit brengt me veel.
  Het kan aan mij liggen, maar ik begrijp de vraagstelling niet?
  De boeken ken ik niet en ik ga me hierin verdiepen, dankjewel .

 14. Ik herken heel veel uit het artikel en kan me vinden in alle reacties. Ik heb in mijn leven HEEL VAAK met narcisme in alle vormen te maken gehad. Ik heb patronen ontrafeld en codes gebroken. Narcisten (ook wel “mensen” genoemd) hebben een ding met elkaar gemeen: ze hebben al vanaf hun geboorte niet meegekregen wat Liefde is. Hoe kun je ooit echte liefde tonen of geven, als je simpelweg niet weet wat het IS? Als je nooit een voorbeeld hebt gekregen, omdat je als kind alleen maar bent gevoed met negativiteit? Dat gaat niet. Dan ga je (negatieve) mechanismen ontwikkelen om te kunnen overleven, want mensen mogen je niet of stoten zich van je af. Het kleine beetje aandacht dat je krijgt, is negatief. Je aura is vervuild en zit vol gaten, zodat indringers een lekker nestje hebben en zich heerlijk kunnen uitleven op een liefdevolle hulpverlenende hsp-er/empatisch persoon/… die hierdoor onbewust wordt aangetrokken. De hsp-er (even voor het gemak zo genoemd) geeft je Liefde en dat ben je niet gewend; de reactie op deze liefde is een narcistische aanval. Dat laat je toe, OK, maar je weet niet beter. Echte vrienden heb je niet. De hsp-er wordt op het zwakste punt geraakt (de liefde wordt niet beantwoord) en kiest uiteindelijk, volkomen gebroken, het hazenpad. En dat, terwijl je zo hunkert naar maar 1 ding: Liefde. Maar daarvan ben je je niet bewust!! Het volgende slachtoffer dient zich aan of je sluit je op en houdt eenzame feesten met schimmen al gasten. Als er wel mensen in het spel zijn, zet je je Masker op en speel je je onechte zelf. De echte jij bestaat niet. Maar wie kiest er in feite voor om naar de klote te gaan, wie is hier degene die zich ervan bewust is wat hier gebeurt? Juist ja, niet de narcist, maar de hsp-er! Waarmee ik niet zeg dat de narcist niks te verwijten valt! Maar als je dit weet en je wilt iets doen, dan kan dat! De Oplossing: Liefde. Dus daar heeft de hsp persoon al een voorsprong. Liefde Overwint uiteindelijk Alles, omdat het de hoogste energie-frequentie heeft. Ik zeg niet dat het makkelijk is, maar zeker niet onmogelijk. Daarvoor zul je wel sterk in je schoenen moeten staan, om zo een missie aan te gaan. Je zult Liefde voor alles moeten laten gaan en je door de narcist gekrenkte ego even aan de kant moeten zetten om diegene het allermooiste cadeau te kunnen geven wat er is: Liefde. En als hij dat cadeau eenmaal in ontvangst heeft durven nemen, zal zijn hart open gaan, en dan maak je iets mee wat zo ontroerend magisch is, dat is in woorden niet te omschrijven. Ik spreek uit ervaring.

 15. Tja, narcisme en narcisten; wat kan ik erover stellen; dat narcisten met velen zijn is een feit! Maar wat kun je er tegen doen; naar mijn idee is hier ook liefde de boodschap.
  Overigens geloof ik ook dat de meeste narcisten wel heel goed weten wat ze doen en ooit gedaan hebben, volgens dr. Szazs kan dat argument van ‘vergeten hebben’ enkel optreden bij superzware hersenbeschadiging!
  Vervolgens denk ik dat het goed is narcisten zo goed als mogelijk is uit de weg gaan, maar ik besef dat ”t wel moeilijk is om dat altijd te doen!
  Wanneer ik geconfronteerd wordt met iemand met narcistisch neigingen die mij zijn gedachtengoed tracht op te dringen en ik’ ’t er niet mee eens ben, bv. dan zeg ik steevast zo iets van:’ ieder zij de eigen gedacht, he’, meestal wordt de narcist in kwestie zo’n gesprek wel beu en zoekt ie vervolgens andere oorden op!

 16. Het is vanuit de ogen van het kind wat geboren wordt in het leven van een narcist, niet meer dan normaal dat hij zich zo gedraagt.
  Het meisje zal pas later zich gaan realiseren dat het niet normaal is.
  Als een ouder (geestelijk) mishandeld, moet er altijd ingegrepen worden.
  Maar de oplossing: jeugdzorg daar loopt een narcist zo mee weg.. de oplossing rechtbank waarschijnlijk het zelfde..
  Je kan enkel het meisje jou liefde en aandacht geven, en haar het tegenovergestelde vertellen van wat haar vader zegt..
  Sterkte, het moet verschrikkelijk zijn om dit van dichtbij mee te maken.

 17. Daar wil ik wel even op inhaken Elles. Het vervelende van een narcist is dat hij de hele persoonlijkheid van de partner vernietigt. Hij isoleert, vernedert en manipuleert net zo lang tot je het gevoel hebt niet weg te kunnen omdat niemand van je houdt, iedereen je een gek mens vindt en je niets bent en niks kunt.
  Dat verlamt en zorgt ervoor dat je jezelf afzonderlijke en zzo in een vicieuze cirkel terecht komt waar op een gegeven moment het ontsnappen meer aan is omdat je geestelijk murw bent

 18. Heel de stukken in jezelf met wat je triggert in de buiten wereld
  Inclusief de mensen die narcistisch gedrag vertonen.
  Mijzelf leer ik aan deze mensen geen narcist te noemen,maar mensen die narcistisch gedrag vertonen en ja ik heb vaak met deze mensen te maken(gehad)
  De kunst is dat je je niet met met dit gedrag en/of deze entiteiten verbind.
  Dat is niet de gemakkelijkste opgave,zeker wanneer het,,dichtbij”is.
  Bijvoorbeeld wanneer het je(ex)partner is en er kinderen in het spel zijn.
  Maar juist dan is het belangrijk jezelf en je omgeving,,schoon”te houden.
  Door zelf vanuit liefde te leven en dit dóór te geven,creëer je en geef je bescherming vooral aan degenen die met narcistisch gedrag in de directe omgeving geconfronteerd worden.
  Of het aankomt bij de mens die narcistisch gedrag vertoond?
  Dat weet je nooit,maar beter liefde als angst doorgeven denk ik dan maar.
  Waar liefde is kan geen angst zijn en waar angst is kan geen liefde zijn.

 19. Hoi Yvon, ben jij toevallig ook huisvrouw en vrijwilligster geworden? Een vriend wees me daar eens op.
  Narcistisch (bezet?) of opgesplitst als ik was, zinde het me niets, maar hoe minder ik doe hoe meer ik voel dat vrijwilligerswerk onvermijdelijk is. De laatste 3 boeken die ik las waren: “Dialoog met de natuur, Een weg naar een nieuw evenwicht”, “Crystal Stair A Guide To the Ascension” en “Mindfulness end Meaningful WorkExplrations in right Livelyhood”

 20. Leren afsluiten. Vind die manieren die jou helpen ze buiten jouw energie en jouw leefenergie te houden. Het daagt je uit tot het kunnen stellen van energetische grenzen en dat kan je… nu nog ontdekken hoe. Het is moeilijk en intensief, maar als je geduld en focus kunt uitoefenen, zal je merken dat het steeds beter gaat. Tip: visualisaties, energetische huisreiniging, plaats bescherming bij je muren/ramen oefen in ‘nee’ uitstralen.

 21. Kunnen lezen vanuit pijn…of kunnen lezen tussen de regels.
  Kunnen worden die ik ben, wat ik heb ervaren, doorstaan en zelfs heb mogen overleven. Kunnen spreken uit daar te zijn geweest…met 1 voet over de drempel van de poort van Petrus. Die kracht, die ontdekte innerlijke kracht heeft het slachtoffer doen verdwijnen…ik ben er na alle meervoudige aanslagen van kleins af aan…hier…nu…mijzelf daarmee in een slachtofferrol te plaatsen…daarmee haal ik mijzelf mee naar beneden en zou ik aan kunnen blijven trekken…
  Durven ontdekken wie je bent…ipv die ik mijzelf heb laten worden…nog steeds laten we vanuit onze pijn ons aan doen…mijn pijn is aan het helen en de pijn…de grootste pijn woont zo dichtbij en vanuit deze meest ongemakkelijke uitdaging…zijn mijn meest wrede vijanden mijn harde leermeesters en doen mij de kracht in mijzelf herontdekken!
  Oog om oog…tand om tand…of ben ik de kracht ook de andere wang toe te keren?
  Van slachtoffer naar dader…op grote afstand in miniscule nabijheid. Ik ging en ga de uitdaging aan…voorbij pijn…vind ik de liefde…de ware liefde in mij…groot te worden na veel te lang klein te blijven.
  Voel die boosheid…en ontdek jou liefde en enorme onerkende kracht…daar huist Willeke…
  Telkens weer…haal ik het in mijn hoofd….
  Uit het hoofd…vanuit het hart…in iedereen huist duisternis.
  Liefs Lynn

 22. Dat vergeten was voor mij tot voor kort onbekend. Een paar weken geleden vroeg mijn ex of wij ook wel ruzie hadden gehad. Hij heeft mijn zijn huidige partner voortdurend ruzie. Hij kon zich dat met mij niet herinneren. Ik viel haast van mijn stoel van verbazing. Het was o.a. de reden van onze scheiding. Hij kon het zich echt niet herinneren. Zijn woede aanvallen waren buitenproportioneel en nu ik je verhaal lees klan ik het plaatsen. Zelf ben ik er heel sterk uitgekomen waardoor ik nu ongecompliceerde liefde voor hem kan voelen. Door zijn gedrag heeft hij mij geconfronteerd met mijn eigen grenzen. Waardoor ik mijzelf ook weer op waarde ging schatten.

 23. Wat als een kind van 8 jaar wegens co ouderschap (afgedwongen) dus veel bij haar vader is, die zo narcistisch is?
  Zijn regelmatige uitbarstingen als het kind niet voldoet aan zijn verwachtingen die dat kind niet kan weten?
  Het neerdrukken, het kapotmaken van haar zelf, haar eigen Ik.
  Wie kan hier wat oplossingen aandragen?

 24. Ja Susanne, wat is dan wijsheid.
  Ik ben schijnbaar erg aantrekkelijk voor narcisten, ik heb een narcistische buurman en mijn dochter en inmiddels overleden ex zijn narcisten en mijn overleden moeder.
  Is het dan nog verwonderlijk dat ik, inmiddels de AOW leeftijd bereikt, heel erg op mijn hoede ben voor ‘de mens’, ja ik ben zelf ook een mens, alhoewel ik soms denk dit niet te zijn, maar er alleen maar op lijk.
  Ik ben heel voorzichtig geworden, met relaties, vriendschappen enz.
  Ik communiceer met de natuur en dit geeft mij alles.
  Deze mensen zoeken mij op en ik word er doodmoe van om al deze ‘mensen’, op afstand te houden.
  Ik heb inmiddels wel geleerd om het niet meer persoonlijk te nemen en te accepteren
  Steeds zeg ik tegen mezelf, het is zoals het is
  Het klinkt nu heel melodramatisch, maar dit is het niet, ik ben eindelijk wakker en probeer niet meer de rommel en wanorde van anderen te herschikken, ik kan het inmiddels bij de desbetreffende laten ook al zijn dit oa je kinderen

 25. Goh, dit moet je vertellen aan mensen die dag in, dag uit door deze mensen getreiterd, mishandeld, bedreigd, geïntimideerd en zelfs vermoord worden. Die jaren geen leven hebben gehad. En voor de rest van hun leven kapot zijn gemaakt.
  Hou toch op!!

 26. Bezeten…

  Er wordt van alles geopenbaard…om mij heen…door anderen aangereikt…gebeurtenissen die eenvoudig in “ongeloof” opzij kunnen worden gezet!
  In onbewustheid kunnen die voorvalletjes zelfs zo onopvallend zijn dat we het niet mee krijgen of er juist emotioneel in meegesleurd worden.
  Boze en verdrietige gevoelens te voorschijn komen…die we bezit van ons laten nemen ipv de boodschap waar te nemen.
  Op de één of andere manier begeef ik mij dit keer er boven…het raakt mij op een wijze dat er iets in verborgen ligt dat verwarrende situaties van eens…bovennatuurlijk aanvaardbaar worden…en er zelfs een empathische vorm van liefde in loosheid in schuilt.
  Opnieuw vandaag…worden de “voorjaarsbloeiers” publiekelijk vanuit de duisternis in het daglicht…het zonnetje gezet…door de zelfde schrijfster…die haar missie heeft gevonden!
  Dit keer is de voorjaarsbloeier in gezelschap dat vanuit liefde veel duidelijk zou kunnen maken.
  Waarom er medemensen zijn en het leven hier leiden vanuit dat onbegrijpelijke in de “knop” blijven zittende en pijnlijke gedrag.
  Dat blijkt dat deze medemens een veelvoud aan “identiteiten” in zich dragen…deze dame bestempeld ze als kwaadaardige entiteiten…en wederom…en ook begrijpelijk voed zij dat gedachte kwaad met kwaad! Vanuit een verborgen duisternis in een daglicht plaatsen van het “goed bedoelde” zwart maken ter waarschuwing en of bescherming.
  Ik voel…is er meer aan de hand…voorbij de openbaring die haar is aangereikt?
  Voorbij de angst van en voor de inhoud van openbaring?
  Wordt hier net als in de Bijbel de boodschap onbegrepen gelaten door angst…of is er of wordt er vanuit de Bron dat allesomvattende liefde is…een toraal andere mededeling gedaan?
  Begrip uit inzicht wat liefde is dat wat kan zijn!!!
  Bij mij gaan er lichtknopjes aan en belletjes rinkelen…dat inzichten die ik heb mogen ontvangen en heb laten “rusten”…ze hebben mogen bezinken tot de dag des oordeels…tot de dag die vandaag blijkt te zijn, de antwoorden in zich dragen van een niet weten waarom van een toen…waarin plaats vond.
  Dragen we in onze cellen allemaal herinneringen van de levens die we geleid hebben en geleden hebben? En vooral hoe hebben we die levens afgesloten bij onze laatste uitademing?
  Met welke emoties in ons hart namen we onbegrepen en onwetend van een terugkeer…afscheid van dat laatste nu dat ons was gegeven. Zijn het onze eigen vorige identiteiten die ons in dit leven parten spelen om herkend en geheeld te worden?
  Kunnen we de unieke gecombineerde mens die we nu zijn met al de oude informatie herkennen?
  Of we nu Hsp-ers zijn of voorjaarsbloeiers…identiteiten van eens die pijnlijk waren te mogen helen. En misschien als Hsp-ers bevoorrecht te zijn…een goddelijk voorsprongetje hebben gekregen…gezegend te zijn met het kunnen en durven voelen en aangaan van pijn!
  Waar de ene mensheid devpijn constant wegduwd…uit onbegrepen angst van de oude informatie van “gedachte aangedane” pijn uit die die ze eens waren…en de gevoelloosheid uit extreme vormen van verborgen angst…zo groot kan worden dat het wreedheid kan zijn…ook voor hun zelf!
  De Hsp-er is nog onbekend met de kracht en de moed in hun en het kunnen dragen en verdragen van immense pijnen…en wat wordt er mee gedaan?
  Gooien we het ook buiten onze eigen deur of creëren we vanuit die ongelooflijke macht…liefde!!!
  En nog steeds bewandelen we de weg van de Bijbel op de intonatie van die wij er zelf eens aan gegeven hebben…of volgen we ons eigen innerlijk…waarin het voelend weten huist dat liefde alles overwint!
  Eeb onbezwaard en vrij hart dragen. Dat de boodschap vanuit onze eigen Bron liefde is…en zelfs de Hsp-er verpakt of pakt het geschenk uit in dat wat de dualiteit van liefde is…ANGST!!!
  Voorbij de trilling van angst woont helen…onszelf helen van gewezen identiteiten…dan helen we elkaar…zelfs ongemerkt inze medemens die zichzelf verloren is in die oude identiteiten waar zoveel pijn huist.
  Door te mogen en kunnen herkennen…geven we een vernieuwde oorspronkelijke trilling af…samen met de liefdevolle kracht die anderen gewoon te laten zijn…op hun eigen eiland. Dat is mogelijk wanneer we zelf delen helen…dan kunnen we uit naam der liefde…de anderen die het zo nodig hebben om in stilte in hun eigen hempje te staan. Hun hun eigen openingen te creëren. Achter onze uit liefde gesloten deuren…zenden we onze hervonden vorm van liefde als boodschap naar daar waar we allemaal vandaan komen.
  De medemens…welk medemens het ook is…het licht en de kracht te schenken hun eigen deur op een kiertje te zetten.
  Hoe eenvoudig…voorbij onze angst en pijn een eeuwig voort sudderende slachtofferschap…anderen het licht in de ogen te gunnen…in stille oprechtheid in verbinding et daar!
  Weten we wat tien minuten van zo’n oprechte liefdesboodschap kan bewerkstelligen? Nee!
  Er is geen weten…er is een oeroud voelen dat lang verborgen was, terug gekeerd. De enorme kracht van de gedachte…eens vanuit angst…en nu vanuit liefde.
  Schenk jezelf bij de ademhaling die je doet…net voor je heerlijk in slaap valt…jouw boodschap van liefde die je bent toesturen…durf te gunnen…achter alle maskers en in ieder mens huist het goede en de liefde…gun in stilte en sta open voor de magische wondertjes.
  We kunnen toveren…met onze gedachten en de ware inhoud in ons hart.
  Liefde toveren waar het altijd is en is geweest…verandering begint in jezelf…liefs Lynn

 27. Dit is precies waar ik tien jaar mee te maken heb gehad en waarbij mijn inmiddels ex wel wist dat hij bezeten was en er alles aan deed om van de bezetenheid af te komen (ik ben inmiddels mede hierdoor energetisch therapeut geworden ook omdat ik die entiteiten kon zien in hem doodeng, mijn dochtertje heeft nog wekelijks nachtmerries hierover) behalve zijn gedrag aan willen passen . Want immers bij narcisme is alles altijd de schuld van een ander. Is het mogelijk wendy dat een narcist zich bewust is van deze bezetenheid ( heel herkenbaar verhaal hierboven) maar deze niet wil maar niet kan inzien dat hij/zij ze door hun gedrag zelf aantrekken en het dus niets met voodoo of vervloeking te maken heeft? Ik ben heel benieuwd naar jouw kijk hierop

 28. Maar wat nou als dit soort mensen je buren zijn en je niet even 1-2-3 kan verhuizen? Wat is dan wijsheid?

 29. Wat mij soms opvalt is dat sommige mensen blijven kiezen voor een partner die hen beschadigt, voor de omgeving is dat onbegrijpelijk dat iemand keer op keer in die val trapt