Je bent een held-Ode aan jou

Lief mens, wat ben je bijzonder! Omdat je de moed hebt om naar je zelf te kijken, je wonden te onderzoeken en je pijn te aanvaarden. Ook het feit dat je je kracht en je licht durft toe te laten, is bewonderenswaardig. Hoe prachtig is het dat je bent uitgerust met een innerlijk kompas, je intuïtie. Hiermee ben je in staat om de hemel op aarde te creëren, met behulp van de energetische wezens om je heen.

Wellicht is het je tot op heden nog niet gelukt om je licht te ontsteken en je missie te vervullen. De kans is groot dat dit jou onzeker maakt: wat doe ik verkeerd, waarom lukt het me niet? Veroordeel jezelf hier alsjeblieft niet om. Mensen slaan zichzelf steeds maar om de oren, maar het is niet niks om op planeet aarde te incarneren.

Wees je ervan bewust dat dit misschien NU zo is, maar dat dit kan veranderen. Waak ervoor jezelf vast te zetten in je huidige staat van zijn met negatieve gedachten. Weet dat je flexibel bent en dat de energetische krachten ons voortdurend in beweging zetten. Hiermee houd je het deurtje naar verandering open.

Verlaten

Mogelijk ben ook jij geïncarneerd met de missie om een bijdrage te leveren aan de collectieve bewustwording. Door liefde te laten stromen en licht te verspreiden. Als dit nog niet (volledig) lukt, is dat niet vreemd. Velen van ons dragen een energetische ballast. Wellicht ben je in vorige levens ter dood veroordeeld vanwege je licht  of draag je onbewust de last van anderen. Deze ballast en zielewonden stagneren jouw ontwikkeling. Heb begrip voor jezelf!

Bovendien heb je bij je incarnatie geen routekaart gekregen. Heb je wel eens het gevoel dat je door God en iedereen verlaten bent? Vraag je dan af of je wellicht jezelf hebt verlaten. De kans is groot, dat je vanuit je liefdevolle missie jezelf hebt verlaten en de ander op de eerste plek zet. Dan ben je in de valkuil van het dienen gestapt; je dient op de verkeerde manier. Wees blij te constateren dat je intentie juist is, maar dat de manier waarop anders mag.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Maak contact met je hart

Wanneer je ontdekt dat je jezelf in de steek hebt gelaten, brengt dit verdriet en eenzaamheid teweeg. Het is tijd om naar binnen te keren en met jezelf in contact te komen. Laat je hart tot jou spreken.

Ontdek hoe jouw hart eraan toe is en laat het jou vertellen of het hartzeer heeft. Doe dit als volgt: sluit je ogen en ontspan door een aantal malen diep adem te halen en de spanning in je lichaam los te laten. Richt vervolgens je aandacht op je hart. Het helpt mij om mijn hoofd ook daadwerkelijk naar mijn hart te wenden, zodat ik energetisch kan ‘kijken’. Vraag hardop aan je hart hoe het ermee is. Stel je open voor een antwoord in de vorm van beelden, een fysiek gevoel of een ‘weten’. Soms is het antwoord subtiel, zoals een ingeving. Maar mogelijk zie je de energetische toestand van je hart, zoals een schraalheid, donker of is het verschrompeld. Een bezwaard hart kun je vaak ook fysiek voelen.

Vraag vervolgens door: waar komt het donker vandaan, wanneer is je hart gewond geraakt? De eerste ingeving klopt, ook al twijfelt je verstand eraan of je de juiste informatie ontvangt.

Hoe vaker je bewust contact maakt met je hart, hoe duidelijker het jou laat voelen of je de juiste keuze maakt. Het zal je laten voelen wanneer je je eigen grens overschrijdt en jezelf verlaat. Veroordeel jezelf dan niet, maar zie het als leermoment.

Als mensheid zijn we ons deze subtiele vorm van communicatie aan het eigen maken, het geeft niet als dit nog moeilijk gaat. We zijn op weg naar andere vormen van communicatie en mogen onszelf de tijd gunnen om dit te leren.

Wees mild voor jezelf

Wellicht ben je één van de mensen die vindt dat hij zichzelf saboteert. Wanneer iemand dit zegt, hoor ik het oordeel en voel ik het zelfverwijt. Maar valt jou eigenlijk iets te verwijten? Als je gedragingen of overtuigingen hebt die jouw proces belemmeren, schuilt daar een angst onder. Is het niet veel belangrijker om je zogenoemde zelfsabotage te zien als signaal en daar met compassie naar te kijken? Vaak willen we snel groeien, maar moeten we nog even rijpen. Dan komt vanzelf het moment dat de last zo groot wordt, dat we er klaar voor zijn om deze gedragingen en overtuigingen te aanschouwen.

Vertrouwen

Hou de deur naar groei open door regelmatig in stilte te zijn, alert te zijn op je dromen of door contact te maken met het universum middels een geleide meditatie.

Blijf dit doen, maar houd het licht, laat de controle los. Wanneer het nog niet lukt om bijvoorbeeld in contact te zijn met gidsen, is dat niet een kwestie van falen. Je doet helemaal niks verkeerd! We zijn hier als mensheid niet aan gewoon, we zijn lerende. Op enig moment zul je het wel ervaren. Door een bijzondere ingeving, een signaal of een innerlijke stem die via jouw gidsen zich in jou laten horen. Houd vertrouwen!

Weet ook dat bewustwording voor de meeste mensen geen lineair proces is. Vaak is het twee stappen vooruit, één stap achteruit. Dit kan nog wel eens ontmoedigend zijn, maar dit is een vrij natuurlijk proces. We zijn ons aan het eigen maken wat van nature bij ons hoort, maar wat we als mens verloren zijn. In ieder geval in onze westerse wereld.

Je bent een held!

Giordano_Bruno
Giordano_Bruno .Modern portret gebaseerd op een houtsnede uit “Livre du recteur”, 1578 via Wikipedia

Ik sluit me graag aan bij Bruno Giordano. Hij was een Italiaanse filosoof, priester, vrijdenker en kosmoloog en is in 1600 ter dood gebracht op de brandstapel. Volgens hem is de mens die werkelijk op zoek is naar de waarheid een heros. Het Griekse woord heros betekent godenzoon, halfgod, held. Naar zijn geestelijke kern goddelijk, eeuwig; naar zijn vorm en verschijning voorbijgaand. Half goddelijk, half sterfelijk. De mens die zich onverschrokken een weg baant naar de uiteindelijke waarheid is een held. Want hij overwint zichzélf. Hij overwint wat sterfelijk aan hem is, wat hem scheidt van de goddelijke waarheid.

Lief mens, wat ben je mooi. Dit is mijn ode aan jou. Zie en waardeer jij je eigen kracht en pracht? Laat het weten in de comments.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Prachtig! Ik voel zelf een combinatie van koorden, eden en beloftes doorsnijden met Michael en Exalibur. Michael die in onszelf is overigens en die elk van ons, onze eigen Excalibur meegaf. maar toch, om dit te doen en ook te zeggen dat je de verantwoording neemt om de koorden door te snijden met dat wat Michael in jou is en met jouw Excalibur. Kunt daarnaast nog steeds Michael buiten je aanroepen.

  Als men steeds probeert het Licht te zijn of toe te laten zitten er een paar dingetjes bij. Licht willen zijn om het donker niet te ervaren. Of om zomaar hatseflats liefde en licht toe te laten, door de blokkades met piepkleine gaatjes. Het losmaken van en je licht daarna tevoorschijn roepen in jezelf werkt aana twee kanten.

  Letterlijk op het scherpst van de snede.
  https://www.spiri-apps.com/aartsengel-michael/

 2. Bijzonder mooie tekst, Als vroeger je iets gelukt was, met iets bijzonders ( als kind ), werd er al snel een uitspraak, je hebt zeker een engeltje bij je gehad. Of ik me nu nog daaraan vast houd weet ik niet, hebt zo mijn twijfels. Het komt niet meer zo geloofwaardig over, af en toe denk ik verstopt een engel zich? Moet of kan een engel je het geluk geven ik weet het. Ik word zelfs bekritiseerd als ik iets zeg en een engel mag of kan alles doen?, Als je altijd eerlijk bent geweest en een engel je van valt alle kanten aan tot het toe hoe kan het dan zo zijn dat een engel ongeschonden ervan af? Ook wordt verteld dat een engel zijn straf krijgt, ik geloof er niet in, ik hoor al jaren je moet geduld hebben .Of er komt iets moois heb geduld, zo kan ik ook voor een engel spelen het is een titel ??? Ik heb zoveel positiefs gehoord van een engel, maar of het geloofwaardig is heb ik mijn twijfels.

 3. Ja, dank je. Kwam gelegen via een vriendin. Ik betrap me er zelf op dat ik soms denk “waarom gaat het zo langzaam?” of “waarom voel ik angst of weerstand?”. En dan denk ik ook weer “het moet nog rijpen en indalen”. Het kost moeite, ja, maar ik stel me voor helemaal vrij van eigen belemmeringen te zijn, puur me vrij te voelen op de toppen van mijn mens-zijn, stralend, anderen daarin meenemend. Heerlijk!

 4. Lieve schrijver,

  Wat een mooi artikel. Dienen is wat ik doe, soms veel opofferend soms net iets teveel van het goede. Ik heb deze wereld lief. Gedragen vanuit de cosmos ga ik voort. Mijn God dienende en gehoorzamende. Met lieve groet, Benjamin.

 5. Hele mooie woorden, en ben inderdaad bezig in mij zelf te geloven.
  Na een burn-out ben ik op onderzoek gegaan naar mijzelf, geen dag te laat maar het juiste moment, zo voelt het.
  Dank jullie wel me te helpen, iedere keer weer te geloven

 6. Bedankt voor deze prachtige tekst. Die omschrijft exact wat ik momenteel ervaar : het al jaren zoeken naar het hogere contact, zien dat het bij anderen vanzelf komt, het verlies van vertrouwen en het totaal verliezen van geloof in iets hoger, jezelf van alles wat niet lukt of fout gaat de schuld geven, ziek worden met vreselijke pijnen waarbij zelfdoding dikwijls om de hoek komt kijken,………deze tekst geeft mij weer wat hoop. Enorme dank daarvoor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in