Een paar aangeboren indigo eigenschappen
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Indigo eigenschappen

“Als kind dacht Trudi Montag dat iedereen wist wat er van binnen in anderen gebeurde…”

Dit is  de openingszin van één van mijn lievelingsboeken, “Stenen van de rivier” van Ursula Hegi.

Ik had het boek al een paar keer gelezen, maar pas vele jaren later nadat ik het gekocht had, bedacht ik me hoe raak die 1e zin was, vooral voor Indigo’s.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Twee jaar geleden kwam ik een vrouw tegen, die trouwens geen vrouw genoemd wilde worden, maar mens, iets wat wel meer indigo’s zo voelen, die zelf nog niet wist dat ze een indigo was, en dat de gaven die ze had typisch zijn voor veel indigo’s.
We merkten al snel dat we van binnen konden voelen wat de ander voelde en beleefde.Toen ze me vertelde dat ze dacht dat iedereen dat kon, moest ik lachen.

Wat ze door o.a. met mij te praten begon te begrijpen was dat het niet zo was dat iedereen de emoties van een ander zo maar kan aanvoelen. Ik vertelde haar dat niet iedereen dat zomaar had, althans niet zo sterk en bewust als zij of ik.

Als we bij elkaar waren konden we heel erg makkelijk elkaars emoties aanvoelen. We voelden ook feilloos wanneer de ander niet de volledige waarheid sprak. “Is dat zo?”, zeiden we dan tegen elkaar. Het was niet dat we de hele tijd logen, het is meer zo dat als je niet bereid bent om iets aan jezelf toe te geven, of als je een “blinde vlek” hebt, dit opgepikt word door de indigo tegenover je. We moesten vaak erg lachen om onszelf in de spiegel die de ander voor hield.

Daarnaast stuurde ze op afstand liefdevolle energie naar iemand toe als die dat nodig had. De ander voelde dan bijvoorbeeld haar warme hand op de rug, ook al zat ze meters of kilometers verderop.
Dit , en de gave om aan te voelen of iemand wel of niet de waarheid spreekt is iets wat heel erg bij Indigo’s past. Daar word je volgens mij mee geboren. Ik wel tenminste.
Ik denk wel dat het uitmaakt hoe bewust je er mee bezig bent. Als je graag energie naar een persoon wilt sturen, en je doet het,  zal dit sneller ontwikkeld worden dan als je er helemaal niks mee doet, lijkt me zo.
Ik kon al op vrij vroege leeftijd nek -en hoofdpijn verlichten of weghalen, en ben op latere leeftijd Reiki gaan doen omdat ik vaak moe werd als ik mensen had geholpen met hun pijn. Dat is niet de enige reden; ook mijn intuïtie vertelde me dat het precies de juiste stap was op de juiste tijd. Bij Reiki leer je (reiki2) om op afstand energie te zenden naar mensen of situaties, er is een speciaal symbool voor, dat je leert te gebruiken.
Donderdag ben ik naar de tandarts gegaan (geen gaatjes, mocht je dat willen weten 😉 ), en daar zat een 80 jarige vrouw die bijna blind was, en daarnaast nog eens de vriendin verloren was die bijna 50 jaar voor haar gezorgd had. De vrouw was eenzaam en vooral bang. Ik heb een tijdje naar haar geluisterd voordat ik aan de beurt was.
Toen ik thuis kwam van de afspraak ben ik even gaan liggen; ik moet vaak  een beetje bijkomen van de tandarts. Vind het altijd een vervelende, ingrijpende ervaring als er iemand aan mijn lichaam zit die ik niet ken en waar ik niet de touwtjes in handen heb.
Toen ik aan de vrouw dacht, en haar angst en pijn, begon ik haar al vrij snel automatisch energie te sturen, ik voelde hoe mijn handen warm werden, zoals dat bij Reiki altijd zo is. Ik begon te visualiseren dat ze omringd werd door de energie die ik voelde en stuurde. Ik had helemaal geen Reiki symbool nodig. Het gebeurde puur omdat ik dat wilde. Mijn engelen vertellen me wel eens dat ik me alleen maar hoef voor te stellen dat ik energie vanuit mijn hart stuur , en het gebeurt.
Volgens mij is dat typisch voor de geboren healers die indigo’s zijn.
Ik heb dat symbool helemaal niet nodig dus, maar raad wel ieder nieuwetijdskind aan om eens met energie te gaan werken, door bijvoorbeeld een Reiki cursus te doen, of een andere vorm van energiewerk.

Ik heb die vroegere vriendin al een tijd niet meer gezien, en ik vraag me nog wel eens af of ze al weet dat ze een indigo is, en of ze al weet dat indigo’s die samen zijn ook nog eens elkaars toch al hoge “trillingswaarde” versterken. Je gevoeligheid word dus ook versterkt.

Er zijn zoveel indigo’s die nog niet weten dat ze dat zijn , ook omdat ze de gaven die ze vanaf geboorte hebben als normaal beschouwen, vaak niet wetende dat niet iedereen dat in deze mate heeft.
Er zijn heel wat Trudi Montags…

(Voor E. , een heel mooi mens)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in