DELEN
Ben's handen op piano

Beste medelander,

Ik ben Ben Harpenau, 46 jaar oud.

Ik heb iets mee gekregen vanaf mijn geboorte, de ziekte van Hunter. Er ontbreekt een stofje in mijn lichaam, waardoor complexe suikers niet worden afgebroken, maar zich gaan stapelen.

Met zo’n ziekte kun je heel zielig in een hoekje gaan zitten. Maar je kunt de ziekte ook aanvaarden. Ik heb dat gedaan en ik heb ontdekt dat door de ziekte ik iets speciaals heb mee gekregen. Door de ziekte ben ik muziek gaan spelen en gaan componeren vanuit mijn hart. Dat zit zo. Toen ik begin 20 was, kreeg ik door de ziekte zogenaamde klauwhanden. In plaats van 10 vingers kon ik bij het pianospelen nog maar twee vingers en een vuistje gebruiken. Ik ben daardoor een andere stijl van pianospelen gaan ontwikkelen en daarvoor mijn eigen muziek gaan componeren. Muziek vanuit mijn hart, vanuit mijn gevoel.

Ben's handen op piano
Ben’s handen op piano

Mijn wens is om mijn muziek en mijn verhaal te delen met anderen. Dat is gebeurd. Op 16 mei 2011 is er een concert geweest van mijn muziek, waaraan Cor Bakker & kwartet en Stef Bos hun medewerking hebben verleend. Van het concert, maar ook van de aanloop naar het concert toe is een prachtige documentaire gemaakt. Zie: http://www.ikbendieikben.nl/ikbendieikben.nl/Inhoud_film.html

Ik wil iedereen uitnodigen om naar deze documentaire te kijken. En mijn verzoek is om deze oproep weer door te sturen naar zoveel mogelijk mensen. Want het is mijn wens om met mijn muziek en levensverhaal zoveel mogelijk harten te raken…

…in de hoop dat heel veel mensen ook hun droom, hun zielsverlangen omarmen en gaan leven.

 

Hartelijk dank en muzikale groeten,

Ben Harpenau

 

Stef Bos over Ben Harpenau: “Dit is een ruwe diamant, die Ben. Daar moet je niet aan gaan zitten slijpen.”

Meer informatie over de documentaire, de muziek van Ben Harpenau en de ziekte van Hunter op www.ikbendieikben.nl

 

Een documentaire van Bob Kukler
Art direction: Geert Verdickt
Adviezen en redactionele begeleiding: Rob Freijssen

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

 

5 REACTIES

 1. Heel mooi Ben! 🙂 xxx

  Je wens zal in vervulling gaan…dat is al aan het gebeuren

  Heel veel liefdeslicht voor jouw en al wat is,

  liefs, Henriëtte 🙂 xxx

 2. Ben, niet alleen je muziek is gevoelig van uit je hart.
  Maar vooral als mens ben je mooi, puur en liefdevol.
  Ik wens jou dat je nog lang muziek kan en mag maken, en dat je auto je vervoersmiddel jou lang mag ondersteunen.
  Liefdevolle groet Monica

 3. Ben, wat prachtig dat je bent blijven geloven in je droom! Op deze manier straalt jouw diamant de wereld in! Dankjewel voor het delen………en natuurlijk geef ik deze documentaire graag door.

  warme groet,
  Emmy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in