een valse tweelingziel

Je ziel wil groeien, leren en ervaren om het leven op aarde zo intens mogelijk te doorgronden. Het ontdekken van je intuïtieve gaven speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling én het krachtiger maken van jouw ziels-energie. Dat is in feite de reden waarvoor je hier bent: om te ervaren.

Er zijn vele thema’s in je leven die je kunt ervaren. Er zijn ook vele vormen van intuïtief werken en je ontwikkelen. Elke vorm van leren, uiten, communiceren en ervaren is een onderdeel van je intuïtieve ontwikkeling. De vorm die je gebruikt is datgene wat bij jou past. Zingen, intuïtief spreken, dansen, beeldende kunst, schrijven…

Onbewuste Zielsthema’s

Ook zijn er altijd zielsthema’s in je leven die heling en inzicht nodig hebben. Eigenlijk heb je daar op bewust niveau geen goed overzicht van en dienen de lessen zich als vanzelf aan. Dat werkt in de energie als volgt: daar waar je heling of inzicht op ‘nodig’ hebt, trek je aan in je leven. Dat komt omdat je energiesysteem, jouw ziel, onbewust is gefocust op ontwikkeling, groei, ervaren en heling. En je weet: waar je je aandacht op richt, groeit. Ook op onbewust niveau.

Ware Liefde?

Zodra je een ziel ontmoet die op dat moment hetzelfde thema heeft uit te werken als jij, maar op een andere manier, dan kan het voelen alsof je als door een magneet tot elkaar wordt aangetrokken. Dit kan heel intens zijn. En juist omdat het heel intens is, lijkt het plotseling heel romantisch en echte liefde. Want dat is wat we in films en boeken hebben geleerd over wat romantiek en ware liefde zijn: intens!

Maar het is geen ‘ware liefde’. Het is maar één levensthema waarop jullie elkaar iets te leren hebben. En daar zit de aantrekkingskracht op. Kijk je een klein beetje verder, dan weet je dat ook. Maar de romantische dromen houden je in een greep van ‘verslaving’.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wat daar onvermijdelijk uit ontstaat, is pijn. Teleurstelling. Verdriet. Afwijzing. Natuurlijk heb je dan een zielsmaatje ontmoet, zielsmaatjes ontmoet je namelijk voortdurend! Maar dat is geen tweelingziel. Misschien is het wel een valse tweelingziel!

Maar hoe weet je dat dan?

Houd altijd een belangrijke en nuchtere regel in gedachten: ‘als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het meestal ook zo’.

Een valse tweelingziel herken je aan de volgende combinatie van factoren:

  • Enorme aantrekkingskracht,
  • Jij bent emotioneel en/of spiritueel verder ontwikkeld,
  • Je gaat daardoor in de ‘verzorgstand’,
  • Je wil die ziel alles leren en laten ervaren wat jij zelf de afgelopen jaren hebt doorleefd en geleerd. Je wil al je wijsheid overbrengen… De ander lijkt overal in geïnteresseerd, maar schijn bedriegt.

Je intuïtie zal je zeggen dat er iets niet klopt. Ga je daarnaar luisteren? Meestal pas wanneer de breuk ontstaat. Dan kijk je terug en denk je zoiets als: waarom heb ik mij hierin mee laten slepen? Het onromantische antwoord is niets meer en niets minder dan: het was een zielservaring. Je had een zielsles te doorleven. Pak je de les op? Dat is aan jou!

Wil je hier meer over weten? Ik heb een korte mailserie gemaakt van vier mailtjes over tweelingzielen en zielsmaatjes. Wil je deze gratis ontvangen? Schrijf je dan hier in:  https://estherbuijs.nl/tweeziel/

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap