Onderstaande is een (door Elles naar het Nederlands vertaalde) Vredesbrief van Alexis van “Wake up Montreal” in antwoord op het verlies van een familielid door de Parijse aanslagen. Het is een aangrijpende herinnering dat wij de kracht hebben om de geweldsspiraal te doorbreken door de tijd te nemen adem te halen en open te blijven voor elkaar.

Lieve vrienden over de gehele Wereld.

Ik schrijf je dit vanuit Montreal op Vrijdag (13-11redactie), Ik verloor mijn neef tijdens de aanvallen in Frankrijk. Geconfronteerd met dit afschuwelijke nieuws, huilde ik. Eric was de vader van een klein meisje en zijn partner zou over 2 maanden een kind baren. Zo veel dingen tolden door mijn gedachten.

Ik adem in, ik adem uit.

Eric, je was (en je blijft in mijn hart) en vult mij met vreugde. Ik wil je eren door vol aandacht vreugde te  schenken aan anderen. Vandaag wens ik door dit geweld heen, dit naamloos lijden, de vreugde uit te dragen. Je bent een voorbeeld en ik wil in je voetstappen volgen, op dit pad.parijs-knuffel

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ik adem in, Ik adem uit.

Door een geliefde te verliezen, ben ik mij bewust, waar mensen dagelijks door heen gaan. Of zij nu in Irak, Syrie, Afganistan of de de VS zijn. Iedere dag komen er, over de gehele wereld,  mensen om door gewapend geweld.  Vandaag  ben ik in de gelegenheid mij met hen te verenigen, bij hun geliefden en hen mijn medeleven te sturen.

Ik adem in, Ik adem uit.

Tegen haat, tegen bitterheid en tegen iedereeen die daartoe vervalt: Ik zie je. Je ben niets dan een illusie en ik wil mij niet met je vereenzelvigen. Op mijn pad van vrede zijn er geen uitzonderingen. Het lijden onder ogen ziend, observeer ik het en laat het los. Ik verzet mij niet, ik vereenzelvig mij er niet mee en zend liefde naar de mannen die doden. Alhoewel ik hun daden veroordeel, kan ik niet vergeten dat zij een deel zijn van ons collectief lijden. Ik beloof om te werken aan mijn eigen persoonlijk lijden, om zo, op mijn eigen bescheiden wijze ons collectief lijden te verminderen.alexis-brief-ademen

Ik adem in, Ik adem uit.

Vandaag spreken mensen met elkaar, openen deuren die eerst gesloten waren en zijn solidair. Zelfs als deze golf alleen voor nu geldt. Ik wil deze aanwezigheid van liefde en hulp voor elkaar zien. Het stemt mij alleen droevig dat dit vooral gebeurd in ogenblikken van wanhoop, maar ik stem mij gelukkig en zeg tegen mijzelf dat het altijd aanwezig is. Ik beloof deze openheid van geest, in mijzelf, te bewaren en anderen te vergezellen die hetzelfde willen.

Ik adem in. ik adem uit,

Ik adem in. ik adem uit,

Ik adem in. ik adem uit,

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Alleen een dwaas leeft naar de maatstaven van anderen.
    Een wijze leeft naar de maatstaven in zichzelf.

    Verenig haat en liefde, en scheidt religie en politiek………… Imagine

  2. Ik krijg ook koude rillingen van alle reacties via de media, alsof nog meer bommen de terreue stopt. Hoe ver ben je voor je aan zo'n gruweldaad begint, ik vind het daarom ook zo bijzonder dat de schijver geen gevoelens van wrok of haat toelaat, maar zich verbonden weet met al diegene die met deze gruwelijkheden te maken heeft gehad en voelt zich een met hen. Jammer dat we vaak eerst zelf zoiets mee moeten maken om ons met de ander verbonden te voelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in