eerst zien en dan geloven

Je hoort het jezelf zeggen. Of anders een ander: “Ja, nou, eerst zien en dan geloven.” Ik denk ondertussen dat het eerst geloven en dan zien is. Als je tenminste wilt dat er iets verandert in je leven. En dat wil je, want anders zou je sowieso deze opmerking niet maken.

Vertrouwen

Het heeft voor mij alles met vertrouwen te maken. Vertrouwen in jezelf en in het leven. Vertrouwen dat als jij iets verlangt, dat het dan ook gemanifesteerd kan worden. Maar nou net daar gaat het vaak mis en dan hoor je dus ook deze opmerking, uitgesproken door jezelf of door een ander. Want dat is waar het meestal aan ontbreekt, aan vertrouwen. We hebben niet zulke goede ervaringen met vertrouwen, ons vertrouwen is vaak beschaamd.  Je verlangt naar iets en je ervaring is dat je het toch niet ontvangt of dat het toch niet gebeurt. En dat is dan de energie die je met het verlangen meestuurt: “Het zal toch wel niet gebeuren”. Ik moet opeens denken aan mensen die een lot kopen voor een loterij of aan een andere wedstrijd meedoen: “Ik zal wel niets winnen, want ik heb nog nooit iets gewonnen”. Dat is niet zo gek als je snapt dat alles energie is en als jouw energie is “dat het toch wel niet zal gebeuren”, dan is dat wat je krijgt. Want het Universum levert altijd waar jij om vraagt.

Super eerlijk

Ik vind dit echt super eerlijk en overzichtelijk. Maar wat we vaak denken is dat het leven wel tegen ons moet zijn omdat we nooit bereiken wat we willen, omdat we nooit ontvangen waar we naar verlangen, omdat onze dromen nooit uitkomen. Maar laten we het eens omdraaien, want dan kan je met deze informatie ook iets doen. Laten we als voorbeeld nemen: het winnen van een geldprijs omdat je een lot hebt gekocht. Als je bij jezelf de overtuiging hebt dat je toch geen grote prijs gaat winnen, dan is dat wat je krijgt. Je straalt het namelijk uit. Dat is de energie die jij aanbiedt aan het Universum. En als je bijvoorbeeld een grote prijs wilt winnen omdat dan je geldproblemen voorbij zijn, dan is de energie in jou: “Ik heb geld nodig, ik heb geld nodig, ik heb geld nodig”. Je voelt de angst die hierachter zit: “Oh jee, wat moet ik nu?…..Het komt niet goed…..Ik kan mijn rekeningen niet meer betalen…..Ik moet nu echt geld hebben…..Ik moet die prijs winnen!” Welk signaal geef je af? Je hebt gebrek aan geld, je straalt de energie van schaarste uit, en dus is dat wat je krijgt, namelijk schaarste, in de vorm van gebrek aan geld. Het heeft te maken met waar je focus ligt. En natuurlijk wil je geld winnen, maar je focus ligt op het gebrek daaraan. En daar zit het verschil en daar zit ook de transformatie. Die prijs ga je niet winnen, op basis van de huidige stand van zaken. En waarom vind ik dit nou zo overzichtelijk? Alles in je leven is een spiegel van hoe jij erbij zit. Hoe het met jou gesteld is en wat er om aandacht vraagt. Als je niet ontvangt waar jij om vraagt, dan is er in jou iets wat dat tegenhoudt. Simpel, maar niet per se gemakkelijk.

Uitnodiging om naar binnen te gaan

Je weet wat je echt wilt en waarom je dit wilt. Je voelt het, je intuïtie fluistert het in, het zit in je hart. Als dit niet zo is, dan wil je het misschien niet echt, dan is het goed hier bij stil te staan en je af te vragen wat je dan wel echt wilt. Je bent ook al even bezig om dit voor elkaar te krijgen, te ontvangen, manifest te zien worden in jouw leven. Maar het gebeurt maar niet. Dat betekent niet dat je dit niet verlangt. Het betekent niet dat je op het verkeerde pad zit. Het betekent dat er iets in jou is wat ervoor zorgt dat je niet manifesteert wat jij wilt. Dan is de enige manier: dit te onderzoeken. En dat doe je door naar binnen te gaan bij jezelf en te voelen wat er is. (Als je niet goed weet hoe je dat doet kan je op mijn website gratis een video bekijken waarin ik je door dit proces loods). Je hoeft niets te veranderen aan je buitenkant op dit moment. Je werk zit aan je binnenkant. Wat er om aandacht vraagt kunnen slechte ervaringen zijn, en dus diepe emoties, die je hebt met je diepste verlangens. Het kunnen oude trauma’s zijn (uit dit leven maar ook nog uit vorige levens) die ervoor zorgen dat jij nog pijn, angst en verdriet ervaart. En dat is nu van invloed. Het vraagt nu om aandacht zodat het geheeld en losgelaten kan worden. Als voorbeeld, in vorige levens hebben wij bewuste, gevoelige mensen vaak niet onszelf mogen en kunnen zijn. Dat kan nog steeds impact hebben op jou in het hier en nu: je durft niet te gaan staan voor wat jij wilt, je durft niet te zeggen wat jij te zeggen hebt, je durft niet goed zichtbaar te zijn, je durft geen geld te vragen voor jouw diensten enzovoorts. En dat kan van invloed zijn op het wel of niet bereiken van wat jij nu wilt ervaren. Maar, je hebt hier nu allemaal lang genoeg mee rondgelopen, het beperkt je in je zijn, dus: onderzoek, héél en laat los en ga dan doen wat voor jou belangrijk is. Zodat jij de resultaten kunt manifesteren die jij voor ogen hebt. 

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Eerst geloven en dan absoluut zien!

Als je het werk hebt gedaan, dan staat jou niets meer in de weg om jouw diepste verlangens te manifesteren. Want als jij het verlangen in jou hebt, dan is ook het resultaat aanwezig. Eerst als energie en dat wordt dan gemanifesteerd in jouw leven. Laten we zeggen dat jij het verlangen hebt om je ideale levenspartner te ontmoeten. Dat probeer je al een tijdje, je hebt onderzocht wat er in jou is wat ervoor zorgt dat je die leuke partner nog niet hebt ontmoet en je denkt dat je dat allemaal hebt opgeruimd en dat je er nu klaar voor bent om je ideale partner wél te ontmoeten. Kan je nu echt geloven, en dat ook echt voelen, dat die partner er gaat komen? Dat voelt meteen anders hè? Dat is vertrouwen. En wat ook belangrijk is in dit proces is dat jij het “wat” hebt aangegeven en dan zorgt het Universum voor het “hoe” en met hoe bedoel ik waar en wanneer, en dat mag jij dus loslaten. Opeens voel je je enorm geïnspireerd om naar een feestje te gaan, wat je niet van plan was want je houdt niet van feestjes. Je gaat, want je intuïtie geeft je dit in. En wie denk je dat je daar ontmoet? Inderdaad, je lang verwachte ideale liefdespartner. En dit is wat ik moeiteloosheid noem. Dit gebeurt er als het leven kan stromen. Dit gebeurt er als jij het werk doet aan je binnenkant. Dit is als jij durft te vertrouwen dat je de ideale partner gaat ontmoeten. Dit gebeurt er als jij de gehechtheid en het hoe, waar en wanneer los kunt laten, daar wordt namelijk voor gezorgd. Dit is wat er gebeurt als jij eerst gelooft. En dan zal je zien.

Zo zit het leven in elkaar

En zo gaat het met alles. Het vertrouwen in dat je wat jij verlangt, ook daadwerkelijk kunt ontvangen, dat is stap 1. De gehechtheid aan het resultaat loslaten, dus het wanneer en hoe en wie (misschien heeft hij/zij geen blond maar bruin haar), is stap 2. Je hart volgen, luisteren naar jouw intuïtie en dan de stappen nemen die hiermee te maken hebben, dat is stap 3. En het werk tussen waar je nu bent en waar je wilt zijn, zit allemaal aan je binnenkant. Dat is het opruimen van belemmerende emoties en overtuigingen en angst, pijn en verdriet. Want dat verschijnt tijdens het proces en wanneer het zich aandient ga jij ermee aan de slag. En dan zie je op een goed moment in jouw realiteit verschijnen waar jij naar hebt verlangd. Want het Universum is vóór ons, niet tegen ons. Het Universum levert je altijd waar jij naar verlangt.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

    • In mijn ervaring is dat omdat we allemaal blinde vlekken hebben voor onze eigen pijn en blokkades. Enige weg is blijven kijken naar onszelf, uit nieuwsgierigheid en liefde voor onszelf. Alles komt op zijn tijd. Vertrouw.
      Liefs, Dalma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in