By Cat from Sevilla, Spain [CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

Het leven zit boordevol uitdagingen. Het is aan ons om deze uitdagingen aan te gaan of te ontlopen. Een van de misschien wel grootste uitdagingen is een beetje geluk te vinden en dit dan ook nog in je leven te integreren zodat het een vast onderdeel wordt van je aanwezigheid hier op deze planeet.

aarde-zon
klik voor vergroting

We doen heel wat om al is het maar even een geluksgevoel te krijgen. Helaas is het geluk dat voortkomt uit deze acties niet blijvend en moeten we steeds opnieuw in beweging komen om van het volgende beetje geluk te kunnen genieten.

Stel dat je echt diep gelukkig wilt worden? Dan is de eerste vraag die bij je opkomt: “Wat moet ik daar voor doen?’. Mijn ervaring is eerder: “Wat moet ik laten om gelukkig te zijn?”. Om écht vreugdevol te worden moet je een beetje een rebel zijn en dwars ingaan tegen de algemene opvatting dat de wereld rot is en je eigen weg gaan. Vreugdevol leven? Het kan en is niet eens zo moeilijk. Laat je even meeslepen in volgend artikel. Natuurlijk zijn er veel “Ja maar’s” maar “Wie niet waagt, blijft maagd” is het spreekwoord.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Diepe vreugde ervaren

Het kan niet anders of je hebt ooit, al is het maar één keer in je leven, een diepe vreugde ervaren. Dit gevoel moet ergens in je persoonlijke geheugen opgeslagen liggen. In geval je dit niet meer kan herinneren hebben we nog altijd die prachtige uitvinding, fotografie. Dus duik in die oude doos en diep daar de reeds lang vergeten afbeelding, waarop je stralend glimlacht, op. Nog beter zijn filmpjes, je hoort jezelf lachen en ziet hoe je beweegt. Het kan niet anders dan dat je het één maal ervaren hebt, die diepe vreugde die terug gaat naar dat wat ooit eens was; het paradijselijke leven waarmee alles begonnen is. Moeder Aarde

Wanneer dit paradijs een illusie zou zijn, zou al het streven naar geluk en vreugde zinloos zijn. We zouden moeten vaststellen dat we schimmen aan het najagen zijn. Volgens mijn ervaring is het wel degelijk mogelijk iedere dag, ieder moment, iedere seconde in Ware Vreugde te leven. Je kunt het alleen niet leren. Er bestaan dan misschien wel cursussen voor, maar er is geen enkele externe factor die jou ertoe kan brengen vreugdevol te gaan leven. Om de simpele reden dat de Vreugde altijd aanwezig is. Je hoeft er geen moeite voor te doen om het te voelen. Vreugde zit verankert in ons collectieve Bewustzijn, het is een zo diep gevoel dat op geen enkele manier kan uitgewist worden. Vreugdevol leven is een recht voor ieder van ons, zonder uitzondering.

Als ik het dan niet kan leren, wat kan ik dan doen om deze oeroude Vreugde te voelen en voor altijd te leven?

Deze vraag was en is voor mij de rode draad doorheen mijn aanwezigheid hier op deze planeet. Ik kan voor mezelf zeggen dat de Vreugde mijn gehele leven doordrenkt, ik ben geïmpregneerd met Vreugde en ik laat deze energie nog verder doordringen in mijn totale bestaan zodat de Vreugde van mij afspat en iedereen infecteert die het maar wil toelaten.

Ware Vreugde is niet te koop, dat heb ik al snel gemerkt. Dan moet het wel gratis zijn en inderdaad, zoals de zon iedere dag gratis opkomt, zo is de Vreugde gratis en voor niks. Cursus ‘Vreugde’ volgen? Vergeet het maar, niks of niemand kan je dit geven, wel inspireren maar geven, nee. Ok, dit wetende kan je het onderwerp ‘lessen volgen’ al afstrepen. Materiële zaken? Zij zijn er enkel voor ons comfort, ze zijn niet goed of slecht. Streep af dus. Vrienden, familie, …? We zijn met ongeveer 7 miljard mensen één grote familie. Streep af. 

Lijstje

Zie je wat ik hier aan het doen ben? Juist, een lijstje. De simpelste manier om orde te scheppen in je leven. Bovenaan mijn lijstje stonden de dingen die ik écht niet nodig had in mijn leven. Kranten, (negatieve) nieuwsberichten, boeken vol tegenstrijdigheden, enz. Je leest er één en je denkt “Nu weet ik het!”. Je leest een ander boek en je denkt “Nu weet ik het niet meer!”. Veel lezen betekent niet automatisch dat je veel Wéét. Eruit die handel, letterlijk. Ik ben hier niet onwetendheid aan het promoten maar Wéten, hoe weinig dat ook is. Je kunt beter weinig Wéten dan veel weten. Wéten houdt waarheid in, je hebt het allemaal in je en moet het de kans geven naar buiten te komen. Die kans geef je jezelf niet door jezelf een mentale indigestie te bezorgen.

Vreugde zit in het collectieve Bewustzijn, het was er eerst. Vreugde is onze Oorsprong, onze Bron. Drama zit in het collectieve geheugen maar dat is er pas ingekomen door herhaling, laten we stellen dat drama een illusie is die door de mens geschapen is. vreugde

Telkens we negatieve nieuwsberichten zien of lezen, of er over praten, bevestigen we drama en kunnen we onmogelijk Vreugde toelaten. Vanuit ons eigen menselijke denken geven we de voorkeur aan drama. Vreugde is er, maar we geven Ze geen kans, door ons op drama te richten.

Wanneer je dit doorvoeld hebt kan je het lijstje verder afstrepen. Natuurlijk kom je voor dilemma’s te staan maar dat mag je er niet van weerhouden verder te gaan. Relaties zullen verbroken worden en wanneer deze later terug opgenomen worden (hoeft zelfs niet) zullen ze anders zijn, spiritueler. Je zal moeten afscheid nemen van vele zaken die eens zo belangrijk leken. Gewoon omdat ze niet meer passen in een vreugdevoller bestaan. Wanneer je in een hogere trilling, Vreugde, gaat leven is er geen ruimte meer voor drama. Ook de drama’s van anderen krijgen een andere betekenis.

Voor ieder probleem is er een oplossing

Zaken die eens onoplosbaar leken zijn er dan niet meer. Bedenk dat er voor ieder probleem een oplossing bestaat, anders was het geen probleem. Het één is onlosmakelijk verbonden met het ander. Als je geen problemen hebt ga je toch geen oplossingen zoeken? Heb je problemen? Zoek oplossingen of laat ze gewoon los!

Ga niet op stap met de problemen van anderen, streep die alvast af. Het is een rare gewoonte op stap te gaan met andermans problemen. Via religie (waarschijnlijk) is deze gewoonte ook in ons collectieve geheugen geslopen. Je kunt een mens even ondersteunen tot deze zelf een oplossing vindt maar vele mensen willen hun problemen gewoon bijhouden. Is het dan nog jouw probleem? Afstrepen dus. Dit lijkt hard maar het is écht de enige manier om zelf tot een vreugdevol leven te komen. Gaandeweg zal de ware toedracht duidelijk naar voor komen. In al je Vreugde ondersteun je de gehele Kosmos. Ware Vreugde manifesteren op aarde gaat veel verder dan de zichtbare wereld. Wees je daar bewust van! vreugde

Zet die rare gedachte dat ‘ieder huisje zijn kruisje heeft’ (collectieve geheugen) opzij en laat je infecteren met pure Vreugde!

Ik zendt een liefdevolle gedachte aan de gehele wereld, moge iedereen gelukkig en gezegend zijn.

Volgende tekst circuleert reeds lange tijd op internet en illustreert bijzonder goed wat de materialisatie van Vreugde met ons mensen kan doen.

Our Deepest Fear

Door Marianne Williamson (vertaling onder deze tekst )

Our deepest fear is not that we are inadequate.
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness
That most frightens us.
We ask ourselves
Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?
Actually, who are you not to be?
You are a child of God.
Your playing small
Does not serve the world.
There’s nothing enlightened about shrinking
So that other people won’t feel insecure around you.
We are all meant to shine,
As children do.
We were born to make manifest
The glory of God that is within us.
It’s not just in some of us;
It’s in everyone.
And as we let our own light shine,
We unconsciously give other people permission to do the same.
As we’re liberated from our own fear,
Our presence automatically liberates others.

Marianne Williamson
Marianne Williamson

 Onze diepste angst

Door Marianne Williamson

Onze grootste angst is niet dat we ontoereikend zijn.
Onze grootste angst is dat we onmetelijk krachtig zijn.
We zijn het aller-bangst voor het licht in ons, niet voor onze duisternis.
We vragen ons af: ” Wie ben ik, dat ik briljant, buitengewoon aantrekkelijk, talentvol en geweldig zou zijn?”
Maar waarom eigenlijk niet?
Je bent toch een kind van God? Je bewijst de wereld geen dienst door je kleiner voor te doen dan je bent. Er is niets verlichtend aan als je in je schulp kruipt om te voorkomen dat mensen zich in jouw aanwezigheid onzeker zullen voelen.
Het is de bedoeling dat we stralen als kinderen.
We zijn geboren om de glorie van God, die in ons schuilt,  te manifesteren.
Dat licht bevindt zich niet in sommigen onder ons, het is aanwezig in ieder mens.
En als we ons eigen licht laten schijnen, geven we anderen onbewust toestemming om dat ook te doen.
Wanneer we bevrijd zijn van onze angst, worden ook anderen door onze aanwezigheid daarvan automatisch bevrijd.

Maa

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Wat mijn ervaring met een geluks gevoel is , het feit dat ik heel blij ❤
  Kan zijn met simpelen dingen . dat geeft mij een geluks gevoel.
  Misschien is dat een cliché , maar het het is gewoon zo.
  Tevredenheid met alles wat je hebt een warme familie o a kijk
  Dat bedoel ik met het geluks gevoel dat maakt je blij .
  De zin die ik oppik in dit artikel raakt mij .
  ( ik zendt een liefdevolle gedachte naar de hele Wereld , moge iedereen gelukkig zijn en
  Gezegend zijn. )
  Een prachtige zin , ik neem de zin meer in mijn gedachte . en hoop dat dit iedereen dit mag ontvangen. ❤

 2. Ik lees ergens in het artikel dat “vreugde altijd aanwezig is”.

  Dat klopt.

  Het aanwezig-Zijn Zelf is vreugde. In je Zijn ben je tegelijk vreugde. Het is dus je eigen aard om vreugde te zijn. En daarom is vreugde in beginsel geen gevoel of emotie. Het kan wel opgevat worden als een emotie of gevoel.

  Zolang vreugde nog wordt gezien als een emotie, (dus als iets buiten jezelf) kun je het kwijtraken, kan het veranderen in bijv. verdriet. Jouw vreugde/verdriet wordt daarmee afhankelijk van de buitenwereld.
  Dan zul je ook in de buitenwereld op zoek gaan naar vreugde, maar het daar niet vinden als een permanente aanwezigheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in