Energetisch beschermen

Energetisch beschermen?

Als je sterk verbonden bent met een persoon, een liefdespartner of een kind, is er vanuit het energetische lichaam van beide altijd een uitwisseling actief. Dit kan simpelweg niet niet zo zijn! Omdat wijzelf en alles om ons heen ten diepste energie IS, kunnen we dus ook niet voorkomen dat er verstrengeling aan energie optreedt.

Sommige energetische frequenties van een partner of kind liften ons energieveld op, andere frequenties werken verlagend. Dat is niet erg, dat is gewoon wat het is. Het geeft misschien informatie terug in de vorm van een prettig gevoel of juist een moe gevoel.

Waar tegenwoordig veel over wordt geschreven is ‘het beschermen van je energieveld’. Zeker bij hooggevoelige personen zou dit een oplossing zijn. Onszelf bijv. in een cocon plaatsen, de blauwe mantel van Michaël om ons heen etc. En inderdaad is het waar, dat dit zeker ondersteunend is om je eigen energiefrequentie op je natuurlijke ‘eigen peil’ te houden.
Maar misschien zit hier toch nog ergens een illusie-addertje…?

Want is het niet zo, dat een dergelijke bescherming voornamelijk gestoeld is op angst? Alsof ons iets kan worden afgenomen? In feite is dit natuurlijk een rare gedachte, als je je realiseert dat energie altijd en overal om ons heen is. Er moet dus ten diepste ook iets anders gebeuren, om ons energiepeil te verlagen, dan enkel de verstrengeling met een ander energetisch lichaam. Maar wat dan?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Laat ik beginnen met een voorbeeld dat ik in trainingen wel eens vertel over de persoon die lijdt aan astma. Een ieder die hiermee bekend is, weet hoe beangstigend het is, om het gevoel te hebben geen lucht meer te krijgen. Het is bizar, “ik krijg geen lucht, ik krijg geen lucht”, terwijl alles om de persoon heen lucht IS (onder normale omstandigheden). Als we ons dit realiseren, moet het dus wel zo zijn, dat de persoon zichzélf ergens afsnijdt van de lucht om hem heen….

Wanneer we dieper duiken in het fysieke proces dat zich afspeelt bij astma, dan kom je erachter dat het probleem ligt in de uitademing. Er wordt wel heel veel lucht naar binnen gezogen (vanuit de angst voor tekort) maar er wordt geen/te weinig lucht uitgeblazen/afgegeven. Hierdoor wordt de natuurlijke ademstroom onderbroken en kan de persoon uiteindelijk ook geen lucht meer inademen…
Maar wat heeft dit voorbeeld nu met de energetische verstrengeling tussen mensen te maken? Laat ik zeggen, dat een ieder om te beginnen een eigen verantwoordelijkheid draagt om het eigen energieveld zo schoon en stromend mogelijk te houden.

Wat mij opvalt is dat veel aandacht vaak wel gaat naar het ‘schoonhouden’ van het eigen veld, maar dat de verantwoordelijkheid voor het blijven ‘stromen’ van energie niet altijd wordt genomen. Wat mij betreft is de oplossing namelijk niet enkel het beschermen dmv lichtkoepels of het mijden van ‘zuigende mensen’.

Het grote probleem is namelijk dat we dan nog altijd in een staat van afhankelijkheid (dualiteit) zitten. Afhankelijk van de energie van de omgeving. Het is naar mijn mening niet zo dat ‘trekkende’ energie van buiten ons ‘zomaar’ naar beneden haalt. Er gebeurt ook daadwerkelijk iets in de confrontatie tussen de twee energiesystemen. Maar wat is dat dan?

We voelen bijv. heel subtiel of misschien ook wel overduidelijk een weerstand opkomen (een Nee). Misschien voelen we irritatie of verdriet. “Hier heb ik geen zin in, zucht, dit voelt niet goed, oh jee, dit wil ik niet etc”. Maar elke weerstand betekent ook een automatische kramp in ons eigen energiesysteem. We sluiten onszelf af voor de natuurlijke stroom aan energie die er gewoon altijd in overvloed is. Niet de andere persoon maakt ons dus moe, maar veel meer het afsluiten voor de stroom.

Wat ook vaak gebeurt, is dat we bijna als vanzelf ‘iets gaan doen of laten’ in reactie op dat wat energetisch op ons afkomt. Misschien gaan we ‘helpen of geven’ in een (onbewuste) poging om onze energiefrequentie toch vooral hoog te houden of die van de ander op te krikken. Misschien voel je jezelf hiertoe zelfs verplicht vanuit een oude overtuiging of ervaren we schuldgevoelens over ‘de ander laten stikken’ terwijl we zo duidelijk ‘een energetisch appel’ voelen.

Beide reacties, ofwel in je weerstand schieten (de energie buiten je proberen te houden) ofwel versmelten met de energie en deze proberen te verhogen (je verantwoordelijk voelen hiervoor) worden echter ingegeven door een angstig ik en verkleurd emotieveld (ofwel ons ego dat ons doet geloven: dit moet je voorkomen hoor, we moeten hieruit en naar een andere frequentie!). In feite dus niets anders dan een afwijzing van dat wat nu aan energie stroomt.
Waarom wijzen we dit af? Om dit te begrijpen, mogen we ons realiseren dat wanneer we werkelijk neutraal zouden zijn in ons eigen energiesysteem, de lagere trillingsfrequentie van de ander ons met geen mogelijkheid uit ons midden krijgt. Wanneer dit dus toch gebeurt, mogen we gaan kijken naar binnen. Welk aangrijpingspunt (overtuiging of emotioneel verkleurd veld) ligt er nog in mij waarop ik deze frequentie aan mij laat vastzuigen?

Net als bij de astma-patiënt houden we zelf de energie (net als de adem) vast uit angst voor tekort en blokkeren we de nieuwe toevoer van energie. Wij zorgen er dus zelf voor middels ons automatisch (onbewust) reflexsysteem dat onze energie niet langer kan stromen. Ergens in ons leeft dus het idee dat we er iets mee ‘moeten’.

En dit laatste klopt paradoxaal genoeg ook, we moeten, al zou ik liever zeggen mógen, er ook inderdaad iets mee. Maar niet, zoals we vaak denken, lagere frequenties vermijden of fixen, maar juist diep naar binnen en bewustzijn brengen naar die magneet in onszelf waarop wij blijkbaar deze lagere frequentie nog aantrekken.

Hoe meer we ons bewust worden van onze aangrijpingspunten, hoe meer we ons eigen energiesysteem kunnen zuiveren. Neutraler maken. Met minder magneten. En hoe neutraler ons systeem, hoe vrijer. Vanuit volledige aanwezigheid in ons eigen middelpunt, zal energie altijd naar ons toe stromen vanuit overvloed.

En uiteindelijk zal dan van lieverlee ook het besef rijpen dat de noodzaak tot beschermen meer en meer weg mag vallen. Omdat er, vanuit dat midden, niets meer is, wat nog beschermd hoeft te worden! Dan laten we komen en weer gaan, ademen we in en weer uit. Dan is er flow, stromen, dan is er de ervaring van Al één!

Astrid Klompstra

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

24 REACTIES

 1. Wat ik doe om te “beschermen” is de volgende affirmatie
  “Ik stuur alle vreemde energieën terug naar de eigenaar. “
  “ ik maak mijn energieveld klein en compact”.
  Voor mij werkt dit in de meeste gevallen wel. En soms is het ook nodig om naar de energie te kijken als die aan jou blijft “plakken”…..
  dank je voor het artikel.

 2. Bedankt voor je artikel Astrid . Dat is iets wat ik mij al jaren afvraag : afschermen of niet ? Voor mezelf vergeet ik het meestal ,vroeger schermde ik me veel af , inderdaad uit angst voor ongewenste invloeden . Maar voor mijn kleinkinderen geef ik dikwijls een healing en bescherming , zonder dat zij daar bewust van zijn , omdat ik zie dat zij onder bepaalde omstandigheden lijden wat ik min of meer kan rechtzetten . Toch vraag ik mij dikwijls af is het goed dat ik ingrijp of niet ? Is het enkel mijn angst of heb ik als grootouder het recht mijn supergevoelige kleinkinderen te beschermen ?

 3. Mar, ik heb wel concrete voorbeelden. Als je voelt dat je leegtrokken wordt ga ik er niet tegen vechten maar laat het bij de ander. Door het te observeren maar niet door te reageren. Bij jezelf blijven heeft ook met zelfliefde te maken. Dus goed voor jezelf zorgen, je ego te erkennen en bewust te zijn maakt het verschil.

 4. Denk dat er wel een verschil os tussen HSP-ERS. De een is gewoon Hsp de ander (onbewust) paranormaal begaafd. Als je niet weet dat je paranormaal begaafd bent weet je dus ook niet dat gedachten, gevoelens enz helemaal niet van jouw zijn maar opgepikt uit een energieveld. Als je paranormaal bent hoeft het niet zo te zijn dat deze gevoelens enz. ook in jezelf zitten. Waar je bv 8 uur per dag verblijft op het werk neem je veel op waardoor je bv depressief kunt voelen of oordelend wordt…terw8jl je dat helemal niet herkend van jezelf. Als je dan een tijdje thuis in je eigen energie verblijft. .alleen..heb je daar geen last van! Je neemt onbewust energie over. Alles is energie en alles is verbonden natuurlijk maar voor een paranormaal persoon is het mijn insziens echt van belang 》》Afsluiten van je kruinchakra of voorhoofd chakra

  • Dag Angel,
   Wat jij beschrijft behoort bij HSP.
   Paranormale inzichten komen op een -heldere- wijze binnen.
   En wat betreft het afsluiten van je kruinchakra: doe dat niet!!!
   Je sluit je geheel af van de kosmische energieën, onze voedingsbron.
   Dit kan zelfs gevaarlijk zijn, omdat men vaak vergeet een chakra weer te openen.

   • Dus alle hspers weten wat er gaat gebeuren? Zien beelden van morgen? Dar de overbuurvrouw struikelt en valt bv. En dat er daarna een rode auto komt waar een man uitstapt die helpt. Ik denk dat de een wezenlijk verschil is tussen Hap en paranormaal begaafd zoals iedereen eigenlijk verschillend is.. Je kruinchakra afsluiten kan een hulp zijn, maar alleen voor de kosmos openhouden is mogelijk. Ik.doe het zelf..anders wordt ik gek van alle collectieve gedachten die binnen kunnen komen vandaar mijn tip voor mensen die paranormale ingevingen hebben.. Wellicht dat het bij jouw niet werkt. Maar iedereen is anders & uniek , iedereen doet het op de manier die goed voelt voor zichzelf. Hsp heb je in vele gradaties. Je kunt niet iedereen in een hokje stoppen.

 5. Hartsikke bedankt voor jullie reacties Thijs en Gorden.
  Ik ben daar nu sinds kort bewust mee bezig en weet nu dus dat dat voldoende is en mijn kind dat ook gaat leren.

  Groetjes Patricia

 6. Super artikel,
  Al jaren bezig geweest met het bevechten van de buiten wereld. En uiteindelijk kwam ik erachter dat ik zoveel hoofdenergie neer aan zetten was in de buitenwereld om maar tegen mezelf te zeggen, pas op, je wordt overgenomen etc. Het in overgave gaan in acceptatie van wat “is” is een lastige stap. Maar ergens wel noodzakelijk en uiteindelijke het meest bevrijdend.
  Dankjewel voor dit artikel

 7. We zijn inmiddels al 2 jaar verder maar ik lees nu het artikel pas , is het dan goed om je kind wel af te schermen? Of juist beter om om als moeder je eigen ruimte in te nemen en je kind dat zelfde te leren?

  Groetjes Patricia

  • Hoi Patricia, ik sluit me volledig bij Gordon aan.
   Dit geld vanuit mijn visie voor alles. Je gaat als ouder vaak “beschermen” door een energie naar buiten te zetten van “kijk uit”, terwijl wanneer je zelf goed verbonden bent vanuit jou bron, jou kind dit dan ook gaat leren.

 8. Daniëlle: Bij kinderen werkt het idd wel net even anders… Kinderen kunnen niet anders dan samen vallen met hun omgeving, in symbiose zijn is voor hen natuurlijk en onvermijdelijk. Wanneer de omgeving zware emoties bij zich draagt, kan het te zwaar zijn.. En kan dit 's nachts tot klachten leiden (angstdromen of andere dingen). Een kind dat veel koorts maakt, zou iets van 'verhitting' kunnen oppikken (boosheid, frustratie of koortsachtig met iets bezig zijn..). Dit kan bijv. ook een reden zijn waarom kinderen borstvoeding 'teruggeven' (met de voeding komt bijv. heftige emotie van moeder mee, te heftig om te 'verteren' voor het kleine lijfje). Er is veel over te zeggen en ik ben geen voorstander van generaliseren, elke situatie heeft een eigen gezicht en elk kind een 'eigen reden' voor klachten… Je mag altijd een keer naar de praktijk komen voor een afstemming..

  Mar: Voor het zuiveren van je eigen systeem zijn ook diverse mogelijkheden. Serieus zelfonderzoek mbv een goede therapeut en meditatie zijn de snelwegen hierin is mijn ervaring… Ook voor jou geldt de uitnodiging.. Welkom in de praktijk zodat ik persoonlijk mee kan kijken wat er opgeschoond mag worden en wat hierin voor jou een goede weg kan zijn.

 9. Alie
  Ja,zo is het ,
  Wel alert blijven , valt niet mee voor een hsp persoon
  Blijf het erg moeilijk vinden ,om er niet in te glijden ,zeker als het je kind is.
  Nog meer opletten ,
  Dank voor de helderen uitzetting .

 10. Helemaal zoals ik het zelf al maanden ervaar.
  Sinds ik beter in mijzelf kan blijven heb ik veel en veel minder last van moe, op, leeg en negativiteit.
  Energetische bescherming heeft bij mij nooit gewerkt.
  Goed artikel !

 11. Helemaal zoals ik het zelf al een aantal maanden ervaar.
  Energetische bescherming heeft bij mij nooit geholpen.
  Sinds ik (met hulp) beter bij/in mijzelf kan blijven heb ik veel en veel minder last van klachten zoals leeg, op, moe en negativiteit door anderen.
  Goed artikel!

 12. Hoe zit dat dan bij kinderen, die bv door hoge koorts (duidelijk verminderde 'weerstand op een bepaald moment) vervelende energieën lijken te hebben opgepikt en daardoor bijna, nu al een half jaar) dagelijks angstdromen hebben?

 13. WoW Astrid wat mooi omschreven. Ik denk dat veel van mijn clienten hier baat van kunnen hebben. Ik vond je al een wijs mens toen ik je persoonlijk ontmoette maar uit dit artikel blijkt t maar weer eens des te meer

 14. Wow, dit komt echt op een goed moment. Ik ben afgelopen weken super open geweest, omdat ik ook niet geloof in afschermen. Maar ik was te open en daardoor diep geraakt (gekwetst_ nu. Heel pijnlijk, maar heel nodig om dat te beseffen dat er ergens in mij nog een magneet was die bewust die lagere frequenties aantrok.

 15. Duidelijk verhaal met een nieuw inzicht.
  Tegelijkertijd vraag ik me af: hóé we ons eigen energiesysteem kunnen zuiveren en neutraler kunnen maken, met minder magneten.
  Heb je daar CONCRETE tools voor?

 16. Bravo!!!!!!! Dit artikel is een geschenk. Het is goed te beseffen dat we grenzen stellen of onszelf beschermen uit zelfbehoud. Uit angst?… Eigenlijk is het heel eenvoudig maar als mens moeilijk te plaatsen. In het universum loopt alles moeiteloos door. Daar zijn geen obstakels en is alles met elkaar verbonden, vanzelf en zonder moeite. In 'onvoorwaardelijke liefde'. Is dat niet de hoogste frequentie die we als mens kunnen bereiken??? De zin van ons leven? Zo eenvoudig kan je dat zien. En het is voor iedereen gegeven. 'Die liefde kunnen vrijzetten'. Zelfs in de ergste omstandigheden vinden mensen die staat van 'zijn'. En wat je dan kan doen is alles door je heen laten stromen en focus leggen op fijne dingen. En andere mogen daar ook zijn, maar als je ze geen aandacht geeft, gaan ze zo weer door je lijf. Als je dan in een valkuil trapt, trekt dit besef je er zo weer uit. Zo simpel kan het leven zijn.
  'Niet de andere persoon maakt ons dus moe, maar veel meer het afsluiten voor de stroom'. Dat is een heel belangrijk zinnetje. Dankjewel! : )

 17. Helder uiteengezet en inderdaad zou het juist een prachtige kans zijn om naar onze eigen beperkingen te kunnen kijken en daarmee aan de slag te gaan bij een onaangename energie wisseling. Dank voor delen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in