Energetisch leven na de dood: waarom het belangrijk is om angst en pijn los te laten tijdens je leven

Mijn energetische ervaringen met overledenen hebben me duidelijk gemaakt dat onze manier van leven en sterven van invloed is op het vervolg van onze verdere reis. Angsten, gehechtheid en een bezwaard gemoed kunnen gevolgen hebben in de andere dimensie.

Wanneer je dit loslaat, vergemakkelijkt dit de overgang en het verblijf in de andere sferen.

Moeite met loslaten

Toen mijn oma overleed, was mijn oudste dochter een kleuter. Ze heeft mijn oma nauwelijks gekend, bezocht haar af en toe in het bejaardentehuis. Mijn oma had een zwak voor mijn dochter. Ze had als klein meisje een enorme bos krullen. Oma had altijd een kindje met krullen gewenst en ze was dan ook dol op haar kleindochter.
Na het overlijden van mijn oma was dochterlief regelmatig verdrietig. Ze miste oma. Het bevreemdde me, omdat ze oma nauwelijks gekend had. Na enige tijd ging er een lampje bij me branden: was er misschien iets anders aan de hand? Zou oma moeite hebben met het verlaten van het aardse leven?

Samen met mijn dochter maakte ik contact met haar verdriet en we ontdekten dat oma energetisch bij haar aanwezig was. Op een zodanige manier dat mijn dochter er last van had. Samen gaven we de energetische verbinding aan oma terug en zeiden haar dat het goed was als ze verder ging. Oma had deze hulp nodig en vervolgde haar reis. Mijn dochter is daarna niet meer verdrietig geweest.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Oma zal intuïtief hebben aangevoeld dat ik haar verder kon helpen. Dat is ook een reden waarom overledenen zich energetisch met levenden verbinden.

Innerlijk verzet

Dit was een van mijn ervaringen met energetisch leven na de dood. Naast dit voorval heb ik nog een aantal malen meegemaakt dat mensen moeite hadden om na hun overlijden het aardse vlak te verlaten. Omdat ze gehecht waren aan mensen hier, angsten hadden voor het leven na de dood, maar ook omdat ze een bezwaard gemoed hadden. Overledenen ervaarden een innerlijke strijd en het lukte zich niet om zich over te geven aan het proces.Naar binnen keren kan je leren

Een grotere realiteit

De overgang wordt gemakkelijker als mensen tijdens hun leven meer inzicht krijgen in leven en sterven. Het besef dat we energetische wezens zijn in een fysiek lichaam, maakt dat we een beeld hebben van een grotere realiteit. We zijn in deze dimensie gericht op de materie: we geloven voornamelijk wat we kunnen waarnemen met onze vijf zintuigen. Nu zich wereldwijd een bewustwordingsproces voltrekt, zijn we steeds beter in staat om voorbij de fysieke realiteit te kijken. En ervaren steeds meer mensen dat ons huidige leven een fractie is van een groter bestaan. Meditatie en energetisch werk helpen ons hierin.

Verlichting

Wanneer je contact maakt met deze grotere realiteit, neemt de angst voor het sterven af. Je ervaart dat overledenen energetisch aanwezig zijn en dat we na ons overlijden voortbestaan. Hoewel we waarschijnlijk nog steeds geen concreet beeld hebben van de dimensie waar we naartoe gaan, maakt angst steeds meer plaats voor rust en vertrouwen.
Ook wordt de overgang gemakkelijker als je jezelf lichter maakt tijdens je leven. Door opgestapelde emoties en oude pijn los te laten. Verdriet en boosheid, maar zeker ook gevoelens van spijt en schuld. Een hart dat vervuld is van spijt en schuldgevoelens, houdt mensen gebonden aan deze dimensie.
In vroeger tijden leverde het geloof hier een bijdrage in. Alvorens te sterven, kregen mensen de kans om te biecht te gaan. Natuurlijk was de één hier meer oprecht in dan de ander, maar er was wel een besef dat het belangrijk is om je ballast uit het leven op de één of andere manier los te laten. Zodat je lichter naar het hiernamaals zou overgaan.
Nu religie steeds meer plaats maakt voor andere vormen van spiritualiteit, zijn we zoekende hoe spiritualiteit deze rol kan vervullen.

De mythe van Ma’at

In de Egyptische mythologie wordt dit thema verbeeld in de mythe van Ma’at uit het Egyptische Dodenboek. Ma’at staat voor waarheid, kosmische orde en rechtschapenheid. De mythe in het kort:
Na het overlijden moest de gestorvene verschijnen voor de rechter Osiris en 42 andere rechters, om zich te verantwoorden voor zijn of haar daden. Hier bleek of het hart bezwaard was door wandaden.
De overledene moest zijn hart op één schaal van de weegschaal leggen. Aan de andere kant van de weegschaal lag een struisvogelveer, de veer van de waarheid. Als het hart even zwaar was als de veer, mocht de overledene door naar het hiernamaals. Als het hart zwaarder was, werd de overgang lastiger.
Ik herken hierin een kern van waarheid. Al heb ik ervaren dat wij onze eigen rechter spelen. Wanneer we niet naar onszelf willen of durven kijken en verantwoordelijkheid nemen voor onze daden, bemoeilijken we hiermee de overgang.

Familiethema’s

We leven in een transformatie periode. Familiethema’s die al generaties lang spelen, worden duidelijker. Thema’s zoals het niet durven voelen en aangeven van grenzen, de ander op de eerste plaats zetten en de schuld bij de ander neerleggen. Met ons huidige verhoogde bewustzijn zijn we in staat om deze thema’s voor eens en altijd op te ruimen. Hiermee bevrijden we niet alleen onszelf, maar ook onze voorouders. En geven we deze last niet door aan onze kinderen. En wanneer je familiethema’s los laat, neem je deze niet mee op het vervolg van je reis.

Berouw

In het energetisch contact met overledenen tijdens sessies met cliënten ervaren we regelmatig dat de overledene berouw heeft. Berouw over hetgeen ze een ander hebben aangedaan. Zoals verzwegen familiegeheimen, opgelegde zwijgplicht over de gang van zaken in het gezin, maar ook andere gedragingen jegens hun kind: mishandelingen, misbruik of het feit dat ze niet in staat waren om een emotionele band te hebben met hun kind.
Tijdens hun leven deden ze dit vanuit onmacht en onbewuste drijfveren en ze hadden het graag anders gewild. Wanneer ze dit na hun overlijden alsnog te kennen geven en oprecht berouw tonen, is het voor ons gemakkelijker om ze te vergeven.
In een energetisch contact is voelbaar dat er bij de overledene een last van ze af valt. Dit maakt het mogelijk om hun reis te vervolgen. Ook degene die nog in leven is ervaart verlichting. Onbewust had hij of zij ook last van de emoties en de bijbehorende energie van de ander.

No hard feelings

Ben je er klaar voor om op enig moment de aarde te verlaten en met een gerust hart je reis te vervolgen?
The Avett Brothers hebben dit thema mooi vertolkt in hun song “No hard feelings”.

Wanneer je je pijn los laat tijdens je leven en leert vertrouwen te vinden, helpt dit jou op je verdere weg. Dit wens ik iedereen toe.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Wat mij al enige tijd bezig houdt is het concept loslaten. Ik lees veel over manieren hoe dat, met de nadruk op doen.

    Ik heb een shitload aan behandelingen en therapieën gedaan om bepaalde mensen los te laten. En opvallend is, de ene breuk glijd zo van me af en de ander blijft nog jaren hangen tot frustratie aan toe. De één raakt dus meer als de andere. Maar loslaten is dus niet iets wat je doet is mijn ervaring hoe graag je soms ook wil. En hoe meer je het wil des te minder het lukt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in