De zeven stromen van energie

Energetische beschermingVorig jaar september plaatste ik een blog over energetische bescherming voor nieuwetijdskinderen, je vindt het hier.

Met als intro: Energetische bescherming, simpelweg gezegd hoe je als gevoelig persoon beschermt tegen energie die niet van jou is, is erg belangrijk voor nieuwetijdskinderen en hoogsensitieve personen.

Omdat ik er zelf meer en meer over ben gaan leren en om me heen ook merk dat er meer en meer mensen niet alleen mee bezig zijn, maar ook info zoeken wil ik e.e.a. aanvullen. Ik wil er nadrukkelijk bij vertellen dat ik spreek van uit mijn eigen ervaring en mezelf niet als deskundig beschouw. Ik ben zelf nog steeds zoekende en lerende. Misschien komt er ooit een moment dat ik volledig bewust ben van mijn eigen energie en die van anderen, maar nu is dat moment er nog niet. Ik leer constant bij, en vanuit dit leren schrijf ik dit stuk. Ik hoop dat er doordat jij, de lezer, reageert, dit artikel echt tot leven komt, en we bruikbare tips aan elkaar geven die inspireren.

Er is al veel info over energetische bescherming te vinden, maar er vallen me een paar dingen op.

1.Ten eerste valt me op dat er altijd vertelt word HOE je het moet doen. Goed, er zijn veel technieken om je zelf te beschermen tegen negatieve energie, en veel mensen gebruiken in meer of mindere mate dezelfde, maar wat volgens mij écht belangrijk is: je intuïtie en je creativiteit , je fantasie volgen. Je daar door laten leiden. Ik help nieuwetijdskinderen, vooral de jongeren en ook hun ouders met energetische bescherming door ze te begeleiden naar de manier die het beste bij hun persoonlijk past. Ik vertel ze niet meteen hoe het moet, maar laat dat samen ontstaan. Voor de één is dat werken met een bescherming van goud, voor de andere is dat een bol van wit licht, voor de ander een paarse cocon, voor weer een ander is het visualiseren dat alle emoties van een ander tot x centimeter van het lichaam mogen komen, weer een ander doet het puur vanuit geesteskracht, enzovoort.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

(Ik probeer nu hier nog niet met te uitgebreide voorbeelden te komen om je  eigen ideeën hierover te kunnen laten ontstaan, de voorbeelden komen overigens wel verderop in dit artikel)

Overigens kunnen deze manieren veranderen, het is nodig om te voelen wat voor jou werkt, en of dit nog steeds zo is. Hoe meer licht hoe meer donker je aan kunt trekken. Dus wat eerst voldeed , voldoet misschien nu niet meer.

2.Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen het beschermen van je huis en je aura terwijl deze wel degelijk met elkaar verbonden zijn. Je aura (en je chakra’s) zijn toch onderdeel van jouw “huis”, jouw grenzen? Het begint bij het beschermen van jouw grenzen, jouw lichaam, jouw aura, jouw chakra’s en loopt door in het beschermen van je woning.

3.Ten derde is het volgens mij zo dat energetische bescherming een proces is dat aan de buitenkant plaats vind (” uiterlijke” bescherming d.m.v. bijvoorbeeld visualisatie van een bescherming om je heen) maar waaraan ook altijd innerlijke processen ten grondslag aan liggen. Dit wordt lang niet altijd meegegeven door de mensen die je  goedbedoeld (net zo als ik dat nu doe, goedbedoeld, maar ik zal vast e.e.a. vergeten of niet weten) leren hoe jezelf te beschermen.

Kort over die innerlijke processen: als je geleerd hebt dat je alleen liefde krijgt door jezelf weg te geven kun je je aan de buitenkant beschermen wat je wilt, maar zul je door je innerlijke overtuiging al je energie weggeven. Vooral aan die mensen die het meest dicht bij je staan: je ouders, je geliefde(n). Sowieso moet je je het best beschermen tegen de mensen die het meest dicht bij staan omdat je daar vaak onbewust voor open staat. (dit is erg belangrijk!)

Als je veel negatieve gedachten hebt over je zelf en niet genoeg van jezelf houdt zul je daarmee ook donkere energie aantrekken. Als je leert om meer van jezelf te houden zal dit verminderen of zelfs stoppen.

Nog een voorbeeld: Als je geleerd hebt dat je niet “waardevol” bent voor anderen, als je je niet geliefd voelt, heb je misschien al van je zelf een zwakke vorm van bescherming; je staat waarschijnlijk heel erg open omdat je niet geleerd hebt zoveel van je zelf te houden dat je duidelijke grenzen wilt hanteren.

Je zou er goed aan doen om te onderzoeken waarom je bijvoorbeeld zo open staat, welke innerlijke overtuigingen daar aan ten grondslag liggen.

Ik gebruik zelf drie basis elementen.

 1. Aarden
 2. Zuiveren, schoonmaken
 3. Beschermen

Ik doe deze stappen iedere ochtend en voor ik ga slapen.

Stap 1.Het begint bij aarden. Het is simpel. Dáár begint het.

Aarden is contact met de aarde maken. Letterlijk en figuurlijk met je benen op de grond staan. Je hebt contact met de aarde. Je bent er een deel van.

Waar ik niet aan voorbij wil gaan is dat het voor een boel nieuwetijdskinderen erg moeilijk is om te aarden. Velen beleven “hier zijn” regelmatig of zelfs consequent als pijnlijk en zwaar, of hebben dit in hun vroege jeugd zo sterk gevoeld en hebben dit nooit van zich afgeschud. Of dit nu komt door de lagere frequentie van energieen “hier” of niet. Het is een algemeen bekend gegeven dat het voor nieuwetijdskinderen makkelijker is vanuit hun bovenste chakra’s te leven dan vanuit de onderste. “Moeten aarden” of beter gezegd moeten leren aarden is vaak een heel proces waarbij (h)erkennen van de eigen gevoeligheid, zelf acceptatie en verantwoordelijkheid nemen voor jezelf m.i. een belangrijke rol spelen.

En vergis je niet, aarden= voelen. Hoe meer je gaat aarden, hoe meer je gaat voelen. Soms geloof ik wel eens dat we als mensen moeten leren om alles te voelen en doorleven, alles wat van ons is dan…

Ik vind het zelf niet makkelijk om verdriet en woede te voelen, altijd al gehad. Het is makkelijker geworden door de jaren, vooral om in contact te komen met verdriet, en ik ben nog steeds aan het leren hoe ik mijn boosheid goed kan/mag voelen, maar vroeger (toen ik ergens in de 20 was) dacht ik nog dat ik niet kon voelen, dat ik gevoelloos was. Later leerde ik pas dat ik héél veel voelde, vooral alle emoties van anderen, mijn moeder ‘s emoties, die van mijn zus, die van mijn partner en die van de vrouw naast me in de tram, en dat ik mijn gevoelens niet omhoog liet komen (eruit liet komen). Ik hield ze ingekapseld in mijn lichaam, mijn buik vooral en maakte vooral geen verbinding tussen gevoel en verstand. Ik hield alles binnen. Alles…

Dit leidde tot het jaren later er letterlijk uit kotsen van oude emoties. Verdriet om die 1e soulmate die ik destijds zo liefdeloos behandelde. Verdriet om het jaren lang zo buiten mezelf geweest te zijn. Verdriet om mijn jeugd; de eenzaamheid. Het gaat in je botten zitten, in je organen, het woont als gif in je lichaam, wachtend tot je het volledig gaat voelen en loslaat. Omzet in licht, zo je wilt. Het maakt je ziek, niet voelen.

Aarden, hier zijn,  is één van mijn belangrijkste lessen weet ik sinds kort; en de waarheid gebied me te zeggen dat ik dit nog niet volledig kan overzien, nog niet volledig zo voel omdat ik ook nog de angst voel en soms de weerzin om alles te voelen en te doorleven. Het is niet niks om door al je oude kinderangsten heen te gaan als je deze zo lang hebt laten liggen. Ik was veel diepgewortelde gevoelens simpelweg vergeten. Het is een soort dubbelheid in het proces dat je door te aarden enerzijds meer gaat voelen en anderzijds beter in staat bent om met deze gevoelens om te gaan juist doordat je gaat aarden.

Aarden is ook: Je verantwoordelijkheid nemen, voor jezelf, voor je lichaam, je gedachten, je gevoel en je emoties. Je zelf onder ogen komen. Je ruimte innemen op aarde.

Dus als ik vertel dat ik het moeilijk vind om mijn boosheid onder ogen te komen, dan is dat omdat ik daar nog niet de volledige verantwoordelijkheid voor heb genomen. (om dit artikel niet tot een boek te maken ga ik er nu niet verder op in, op je verantwoordelijkheid nemen; maar je kunt je er vast iets bij voorstellen 🙂 )

Goed, zijn er dan ook voordelen verbonden aan ‘aarden’?

Ja, natuurlijk.

 • Het stelt je in staat om dichter bij je zelf te blijven.
 • Je staat letterlijk en figuurlijk steviger op je benen.
 • Je wordt in het contact met de aarde rustiger , minder angstig uiteindelijk.
 • Je komt beter en makkelijker in verbinding met wie je nou echt bent
 • Je zult zien dat je je makkelijker kan verbinden met anderen,
 • Je bent beter in staat te onderscheiden welk gevoel nou bij jou hoort, of bij de ander.

Ik geloof dat je door te aarden beter in staat bent te luisteren naar je intuïtie, je gidsen, de engelen, de meesters, en de natuurwezens ,  naar de God in je.

Het zorgt er ook voor dat je minder vatbaar bent voor de negatieve invloed van entiteiten (geesten die op aarde blijven omdat ze niet naar het licht willen/durven). Als je naast het aarden er ook nog voor zorgt dat je je afschermt ben je al een heel eind. Als je volledig in je kracht staat hebben zulke negatieve energieën niet of nauwelijks vat op je

Stap twee: Zuiveren

Veel gevoelige mensen hebben een open aura die ontvankelijk is voor allerlei soorten (onzichtbare) energie. Het heeft als voordeel iets van een ander aan kunnen voelen maar als nadeel dat je al snel met de emoties/lichamelijke pijnen e.d. van andere mensen opgezadeld zit. Deze energieën kunnen op allerlei manieren door je lichaam opgenomen worden, en zich op allerlei plekken aan je lichaam hechten. Het is belangrijk je te ontdoen van deze negatieve energieën en dat kun je op verschillende manieren doen.

Door middel van bijvoorbeeld visualisatie kun je ontdekken waar in -en op je lichaam deze energie zich bevind. Door (stap3 )jezelf te beschermen en af te schermen zal het uiteindelijk steeds moeilijker worden voor deze energie om jouw systeem binnen te dringen.

Om je alvast een welbekende tip te geven: naar de natuur gaan is een fijne manier om je te ontdoen van negatieve energie. De bossen helpen je niet alleen om je te helen maar ook om je te zuiveren, zeker als je daar bewust de natuur of de kosmos om vraagt. Zwemmen in de zee (vanwege de energie en het zout erin) of water is ook heerlijk.  Ik had vroeger een soulmate die graag vaak in bad ging en daarbij haar hoofd een flink aantal keer onder water deed. Pas jaren later snapte ik dat ze daarmee (intuïtief) haar hoofd mee schoonmaakte; ze ontdeed zich van negatieve energie,.

Natuurlijk kun je dit zuiveren altijd en overal doen, volgens mij is de douche een goede plek, maar de natuur ook. Het helpt als je je eerst aardt.

Stap 3: Beschermen

Veel mensen die heldervoelend zijn, hebben de ervaring dat ze in contact met anderen hun ENERGIE VERLIEZEN.

In contacten met andere mensen worden ze moe, ze voelen zich ziek, ze raken uitgeput, ze hebben het gevoel leeggezogen te zijn en soms lijkt het alsof de ander er met hun energie vandoor is gegaan. Sommigen voelen dit tijdens de ontmoeting al gebeuren, anderen worden zich hun vermoeidheid pas gewaar als het contact voorbij is.

Nieuwetijdskinderen leggen als het ware hun gevoelige aura om een ander heen als ze contact maken en daarmee kunnen ze ook de gevoelens en emoties van een ander voelen; wat helpt bij het helpen, maar niet helpt bij het zuiver houden van je eigen systeem, als we niet opletten geven we onze eigen energie weg waardoor je compleet leeggezogen kunt worden. Moe en leeg.

Wat je ook vast bekend voorkomt: Je gaat de stad in en je wordt overvallen door de drukte, je ‘loopt leeg’.

Er zijn ook veel mensen die niet in hun eigen kracht staan en onbewust (!) de energie van andere mensen om hen heen ‘stelen’. Dat is niet met opzet, de meesten zijn het zich niet eens bewust, maar jij verliest zonder dat je het in de gaten hebt wel je energie hieraan. Het is daarom heel erg van belang jezelf goed af te schermen

Goed, hoe doe ik het? Ik  gebruik 3 elementen:

(Waar ik in onderstaande het woord visualisatie gebruik kun je het ook willen/denken, dat werkt net zo.)

Stap 1: Aarden

Ik ga ofwel direct onder de douche al aarden, omdat ik daarmee ook meteen mijn lichaam reinig, water is heerlijk om emoties en andere energie af te spoelen, of ik ga buiten rustig op een stoel zitten. Ik schrijf nu de laatste versie op:

Ik adem rustig naar mijn buik toe -diepe ademhalingen-  en adem ook naar mijn voeten en benen toe . Ik zet mijn voeten stevig op de grond en vertel mijn lichaam contact te maken met de aarde. Ik voel mijn benen al wat zwaarder worden, en meestal voel ik mijn basischackra al “in beweging” komen. Gedeeltelijk is dat omdat ik er bewust aandacht aan schenk, me bewust ben dat ik dat chakra sterker wil maken, krachtig(er).

Dan visualiseer ik een gouden koord, eigenlijk meer een dikke kabel (veel mensen gebruiken een rood koord, die van mij kwam intuïtief op goud uit) dat ik bevestig aan mijn stuitje, ik visualiseer dat dat daar aan vast zit en ik maak dat koord sterk, groot en dik.

Ik breng dat koord d.m.v. visualisatie naar het middelpunt van de aarde. De kern van de aarde is van kristal. Ik  bind het koord vast aan een gouden kruis ( laat hoe je dat zelf doet weer intuïtief tot je komen) en laat de energie van Moeder Aarde via het gouden (of rode koord)  mee naar boven komen. Ik vraag aan de aarde of ze me consequent aardende, voedende energie blijft sturen en ik stel me voor hoe dat door het koord naar mijn chakra loopt, en ik kan dit direct voelen.Ik voel (de energie in) mijn chakra bewegen.

In je voeten zitten ook chakra’s , wist je dat?. Vlak achter de bal van je voet, in het midden van je voet, aan de onderkant en daarboven. Deze open ik door tegen me zelf te zeggen: “ik open nu mijn voetchakra’s zo ver als goed is voor me” (als je chakra’s te snel te ver opent kun je een tegenreactie krijgen waardoor ze sluiten), en ik visualiseer dat er dikke wortels (ik gebruik de groene kleur van boomwortels) uit mijn voeten groeien, diep uitgestrekt de aarde in. Ik voel onmiddellijk hoe mijn voeten zwaarder worden.

Dan als ik me geaard voel, vraag ik Aartsengel Michael om bescherming.

Vraag Aartsengel Michaël je te helpen met het opzetten van een goede bescherming en vraag hem om lagere energieën bij je vandaan te houden.

Ik vraag hem altijd mij een mantel van blauw licht om te doen, en ik stel me dat ook voor. (volgens mij een manier waarop je innerlijk licht niet zichtbaar is voor negatieve energieën) De mantel valt helemaal om me heen ik trek de mantel zeker een meter de grond in en ik rits deze onder mijn voeten helemaal dicht. Deze mantel heeft  een capuchon die ook om en over mijn hoofd zit en daarbij ook mijn 6e chakra/derde oog (tussen en achter mijn wenkbrouwen) bedekt, zodat van die plek geen energie onttrokken kan worden. Dank Aartsengel Michael voor zijn hulp…

Stap 2:Zuiveren

Er zijn vast veel manieren van jezelf zuiveren die ik niet ken, maar ik kan je wel vertellen wat ik zelf als goede en makkelijke manieren zie om je zelf te zuiveren van negatieve energieën.

Zelf maak ik gebruik van “wit licht”. Ik visualiseer, zittend op een stoel, dat ik daarmee mijn lichaam en mijn chakra’s schoonmaak. Wit licht heeft de hoogste trilling en zuivert erg goed. Ik visualiseer dat ik volledig omgeven ben door wit licht, van boven naar beneden, tot minstens een meter de grond in.

Ik geloof dat het belangrijk is dat je je eerst aardt en dan omgeeft met licht en liefde voor je gaat werken  met het schoonmaken van bijvoorbeeld je chakra’s, omdat je deze soms open moet zetten.

Dan, en dit doe ik soms ook gewoon onder de douche, s’ochtends al; het is een ideaal moment, visualiseer ik dat ik met het witte licht donkere plekken op mijn lichaam reinig. Ik laat de donkere energie, die ik me voorstel, probeer te zien, probeer te voelen, oplossen in het witte licht. Ik heb veel gedachten en een deel daarvan is negatief; die laat ik door middel van het witte licht uit mijn hoofd verdwijnen. Ook ga ik zo plekken in en op mijn lijf langs, bijvoorbeeld op mijn rug, wat voor mij een zwakkere plek is.

Ik ga verder met mijn chakra’s , van boven naar beneden, maar doe dit gerust zoals het goed voelt voor jou, en maak deze één voor één schoon. Ik vul altijd de chakra’s aan met wit licht nadat ik ze heb schoongemaakt en doe ze dan dicht als ik voel dat dit nodig is. Vooral mijn overactieve 3e chakra doe ik stevig dicht. Deze chakra kennen we als de krachtchakra, gelegen in de zonnevlecht of solar plexus. Het regeert onze persoonlijke kracht, wil en autonomie, alsook ons metabolisme. Het is niet toevallig de plek waar ik de meest shit van anderen opneem.

Met wit licht kan je goed je aura zuiveren, als je je voorstelt dat dit je hele aura zuivert gebeurt dit ook.

Wat mijn gidsen mij aangeraden hebben is naast het zuiveren met wit licht om ook het violette vuur,  bijvoorbeeld deze oefening te gebruiken. Dit is een erg prettige oefening die je lekker doet ontspannen, en je gigantisch zal helpen om schoon te worden

Na het zuiveren van mijn lichaam, aura en chakra’s is het tijd voor stap 3.

Stap 3

Ik ben nu geaard, heb de mantel van blauw licht om, en heb mijn systeem gezuiverd. Nu is het tijd voor het beschermen en afschermen.

Ik visualiseer een gouden ‘pak van bescherming’, dat een soort ruimtepak is, van puur goud, totaal spiegelend, met een helm (belangrijk) waar ik door heen kan kijken, maar niet andersom. Er zit een communicatie systeem in (stel je de ruimtepakken voor van moderne films en je weet dat ze daardoor kunnen praten en luisteren) Ik heb zelfs goud onder mijn voeten, ik laat dat goud al iets in de bodem beginnen, ik sta er op. Ik vertel de bescherming me 24 uur te beschermen en dat er geen enkele vorm van negatieve energie door heen kan. (Gebruik bij visualisaties altijd een begin- en een eindtijd. Als er geen eindtijd is, is de visualisatie van bescherming maar even aanwezig.)

Ik heb al weer een tijd geleden aan Aartsengel Michael gevraagd of ik zijn zwaard mocht hebben ( Zo wordt hij meestal afgebeeld, met een zwaard en vaak ook een schild), en later nog eens of ik ook zijn schild mocht hebben.

Dit zwaard draag ik op mijn rug mee, en het is door de tijd steeds groter en sterker geworden. S’avonds, als ik ga slapen, zet ik dat zwaard naast mijn bed neer, naast of voor mijn hoofd.Mijn schild zet ik er dan tegen aan. Het schild draag ik overigens aan mijn linkerarm.

Voor sommigen zal dit misschien raar klinken, voor anderen niet, maar ik ben heel blij dat ik ooit door iemand er op ben gewezen dat zij dat ooit gevraagd en gekregen had, daarom vertel ik het nu aan jou!

Goed, de voor mij laatste stappen:

Ik plaats een bescherming van blauw licht (ik werkte altijd met wit licht en goud, maar kreeg deze door van de Engelen, dat ie voor mij goed was (voel wat goed voor jou is, vraag Aartsengel Michael wat voor jou het beste is. Vraag of je een beeld mag krijgen of iets wat voor jou makkelijk te begrijpen is) om me heen. Het is een holle zuil die een meter boven me , en een meter onder me, de aarde in overgaat in een punt. Die punt onder me in de aarde bevestig ik door middel van een gele dikke koperdraad weer in het kernkristal van de aarde, en ik voel dan onmiddellijk dat ik nog beter aard.De zuil is zo dik als ik wil. Ik heb de zuil minstens een meter om me heen, dat wil zeggen dat de binnenkant minstens een meter van me af zit. Ik vertel de bescherming van blauw licht me 24 uur te beschermen en dat er geen enkele vorm van negatieve energie door heen kan.

Als je werkt met een bescherming van licht raadt ik je aan deze altijd aan de aarde te bevestigen

Verder vraag ik soms “mijn leeuw”  bij me te blijven in mijn bescherming en negatieve energie weg te jagen. Ik heb een energetische leeuw bij me namelijk, al een tijd, maar je kunt ook zelf een dier vragen je te beschermen, misschien je krachtdier?

Ik doe dit ritueel, alle drie stappen, twee keer per dag, soms als ik veel met mensen in contact ben, of de stad in moet, doe ik dit wel 3 tot 4 keer, afhankelijk van wat mijn gevoel zegt.

Volg in alles je eigen intuïtie. Zorg er wel voor dat je niet met donkere kleuren werkt , zoals zwart en grijs en combinaties daarvan.

Hieronder volgt nog een overzicht van energie vormen en beschermingstechnieken. Dit is geen zaligmakende lijst, maar puur bedoeld om je een overzicht te geven:

Beschermingstechnieken

bescherming van de aura/Wat kun je doen om je aura te beschermen?

Hier staat een oefening op deze site

 • visualiseer een rozenhaag om je heen
 • visualiseer een klein aura
 • visualiseer blauw licht om je heen
 • gebruik stenen, bijvoorbeeld labradoriet
 • visualiseer je zelf onder een glazen stolp of in een glazen bol
 • gebruik remedies, bijvoorbeeld cosmic&flower remedies

Opmerking: gebruik bij visualisaties altijd een begin- en een eindtijd.
Als er geen eindtijd is, is de visualisatie van bescherming maar even
aanwezig.

bescherming van het chakra/Wat kun je doen om je chakra te beschermen?

 • visualiseer in je chakra een gouden lichtbol als filter
 • visualiseer klepjes op je chakra’s die je kunt sluiten en openen
 • gebruik stenen
 • teken een cho-ku-rei (reikisymbool) op je chakra

Zelfbescherming

 • je mag bescherming vragen aan je gids, de engelenwereld, de meesters en meesteressen van het licht of aan de poortwachters
 • kruis je armen of benen
 • draag een beschermingssymbool bijvoorbeeld het kruisje
 • draag een steen,bijvoorbeeld bergkristal of zwarte tourmalijn (wel zuiveren)
 • draai de juiste muziek
 • concentreer je gedachte op prettige dingen
 • draag een remedie bij je, bijvoorbeeld cosmic&flower remedie
 • visualiseer de zon in je
 • draag je mentale beschermingszwaard bij je
 • visualiseer de buitenkant van de aura onder stroom
 • visualiseer een spiegel en spiegel alles terug
 • bedenk dat buitenzintuiglijk werk nooit samen kan gaan met gebruik van alcohol of drugs
 • mediteer niet in een omgeving (locatie of mensen) die slechte vibraties uitzendt
 • doe buitenzintuiglijk werk alleen als je lichamelijk, mentaal en emotioneel goed in conditie bent
 • blijf te allen tijde goed geaard
 • ken uzelf

Bescherming tegen electrosmog, wateraders en aardstralen/Wat kan je beschermen tegen electrosmog, wateraders en aardstralen?

 • gebruik van stenen in huis of op het werk, bijvoorbeeld bergkristal en tourmalijnsteen
 • ga niet slapen of zitten op wateraders en aardstralen met een te hoge belasting
 • goed aura en chakra beheer

Bescherming van ruimtes/Hoe kun je ruimtes beschermen?

 • baken de ruimte af met gouden ribben
 • vraag hulp aan poortwachters
 • zet een zonnetje in het midden van de ruimte
 • visualiseer in het midden van de ruimte vuur dat het binnenkomend “vuil” transformeert
 • door gebruik te maken van remedies, bijvoorbeeld cosmic&flowerremedies
 • door gebruik te maken van muziek
 • zorg ook dat de ruimte geaard is  door gebruik te maken van symbolen bijvoorbeeld het kruis
 • door gebruik te maken van kaarsen (licht)
 • door gebruik te maken van kleuren bijvoorbeeld goud

Reinigingstechnieken/ Reiniging van de aura

 • visualiseer kosmische regen die het vuil mee in de aarde neemt
 • ga onder de douche staan en laat het water de vervuiling meenemen
 • laat violet vuur van St. Germain door de aura stralen
 • gebruik remedies bijvoorbeeld cosmic&flower
 • gebruik aura reinigingsmuziek
 • visualiseer een douche van licht
 • visualiseer een wervelwind door de aura en transformeer die naar positieve energie
 • magnetiseren

Reiniging van het chakra

 • laat een draaikolk met licht door je chakra gaan, laat de draaikolk alle negatieve energieën naar buiten trekken en afvoeren
 • remedies bv cosmic&flower
 • gebruik chakra reinigingsmuziek
 • chakrahealing
 • engelenkaarten

Reiniging van het lichaam

 • drink veel water
 • let op je voeding
 • gebruik een ontgiftingskuur
 • laat een draaikolk met licht door je lichaam gaan
 • zorg dat je goed gegrond of geaard bent
 • maak gebruik van goede muziek
 • gebruik remedies bijvoorbeeld cosmic& flower
 • gebruik stenen
 • maak gebruik van de natuur en wordt één met de natuur
 • denk positief – zeg regelmatig in de spiegel tegen jezelf: ik hou van je
 • Als je donkere energieën ziet in of op je lichaam, transporteer deze met liefde naar een roos die buiten je aura staat. Laat de roos uit elkaar barsten als vuurwerk. Transporteer dit vuurwerk naar de zon. De zon neemt dit op en transformeert het zodat er wit licht uit komt. Deze witte zonnestralen mogen weer terug in de aura of in het lichaam via de kruinchakra.

Reiniging van huis en ruimtes

 • doorluchten; ramen en deuren open
 • reinigende wierook branden
 • zorg dat huis en of ruimte is gegrond
 • visualiseer een wervelwind die door de ruimte raast. Op zijn weg naar buiten of naar het grondingskoord neemt hij al het vuil mee
 • laat door middel van visualisatie water stromen vanaf het plafond door de vloer de aarde in. Het water spoelt al het vuil weg
 • reinig de ruimte met behulp van de zon of wit licht
 • vraag vanuit je hart aan Aartsengel Michael om de ruimte schoon te maken en dank hem daarvoor. Dit geldt voor alle hulp die je ‘van boven’vraagt
 • vraag om het violette vuur van St. Germain om de ruimte te reinigen
 • gebruik stenen bijvoorbeeld bergkristal, zwarte tourmalijnsteen
 • gebruik Tibetaanse klankschalen of symbolen
 • muziek
 • gebruik remedies, bijvoorbeeld rainbow lightvortex van cosmic&flower
 • gebruik kaarsen
 • aanroepingen en gebeden, als het maar uit de grond van je hart komt
 • besprenkelen van energetisch of gewijd water
 • natuurlijke geurverspreiders van bloemen en kruiden

Donkere krachten zijn negatieve energievormen. Deze energievormen kunnen mens en dier behoorlijk onderuithalen. Ze kunnen de volgende dingen bij mensen en dieren veroorzaken;

 • chronische vermoeidheidsverschijnselen
 • chemische veranderingen van het lichaam
 • kortaf zijn tegen andere mensen
 • emotioneel gedrag, zich niet in de hand hebben
 • negatieve gedachten
 • negatief praten
 • geen zin meer hebben in het leven
 • angsten en fobieën
 • lichamelijke klachten
 • stemmen in je hoofd
 • binnenhalen van grondingskoorden (zwevers)

Negatieve energievormen  bij mens of dier zijn:

lifters, aanhechters, zwarte plak, zwarte plaatjes en negatieve entiteiten (misschien zijn er ook andere?)

Lifters

Als de geest de macht verliest over het lichaam, kan de aura open gaan
staan. Lifters kunnen zich er dan inboren. Dit kan gebeuren bij een ongeluk,
flauwvallen, een operatie, een dierbare die overlijdt maar ook als men
bijvoorbeeld in een achtbaan zit. Mensen met een groot dun aura of een
slecht energieveld zijn hier gevoeliger voor, ook voor andere negetatieve
energievormen.

Vraag altijd hulp van de Engelen en een specialist als je het idee hebt hiermee in contact te zijn en hulp wilt

Aanhechters

Aanhechters zijn een negatieve energievorm. Deze vorm is meestal maar
tijdelijk bij de mensen aanwezig. Soms kun je hem met je eigen geestelijke
kracht verwijderen. Vraag altijd hulp van de Engelen en een specialist als je het idee hebt hiermee in contact te zijn en hulp wilt

Zwarte plak

Zwarte plak komt meestal voor bij mensen die een druk bestaan hebben en
die niet naar hun eigen lichaam kijken. Meestal houden ze niet van hun eigen
lichaam en durven ook niet in de spiegel te kijken naar hun eigen ogen.
Zwarte plak zit in de meeste gevallen aan de voorkant van het hart, in
ernstige gevallen ook achter op de rug ter hoogte van het hart. Bij angsten
krijgt men het meestal benauwd, wordt men kortademig en kan men een
samentrekking voelen bij de hartstreek. Sommige mensen hebben wel eens het
gevoel dat hun hart een keer overslaat. Zwarte plak voedt zich door angsten.
Vraag altijd hulp van de Engelen en een specialist als je het idee hebt hiermee in contact te zijn en hulp wilt

Zwarte plaatjes

Zwarte plaatjes zijn donkere energievormen die in de aura of chakras
zitten. Het kunnen negatieve beelden zijn vanuit dit leven of vanuit vorige
levens. Meestal loop je tegen dezelfde probleemsituaties op. Dit gebeurt
allemaal heel subtiel en de meeste mensen hebben dit niet in de gaten.
Mensen moeten zwarte plaatjes zelf oplossen. Het is iets van jezelf. Door
contact te maken met die plaatjes kan men erachter komen wat ze betekenen.
Een oefening om van die plaatjes af te komen, is door een gevisualiseerde
roos op te blazen.

Negatieve entiteiten

Negatieve entiteiten voelen meestal aan als een koude wind die langs je
heen gaat. Ze hebben meestal geen vaste plaats of ze zitten in een hoekje.
Sommige kinderen kunnen ze waarnemen en zijn er ook bang van. Door te zeggen
dat ze niet gewenst zijn, vertrekken ze meestal, ook al zie je ze zelf niet.
Vraag altijd hulp van de Engelen en een specialist als je het idee hebt hiermee in contact te zijn en hulp wilt

Als laatste: wees niet bang, het is niet nodig en helpt je nooit.

En, humor, is een manier om direct alle negatieve energie te neutraliseren.

 

Energetische bescherming

Je vindt het boek Energetische bescherming bij Bol.com. Klik op de link of het plaatje

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

52 REACTIES

 1. Hi Gordon

  Met o.a. behulp van Zhineng Qigong sta ik nu veel krachtiger in het leven. Hierdoor blijf ik meer bij mezelf en heb ik minder last van negativiteit. Echter doen negatieve mensen waarvoor ik in het verleden teveel heb opengestaan (ik heb toegestaan dat anderen mij kunnen kwetsen en hoe ik naar mijzelf kijk) mij nog steeds wat als ik hen tegenkom, dit voel ik in mijn solar plexus gebied. Is het normaal dat ik ongemakkelijke gevoelens ervaar bij mensen die een te grote invloed hebben gehad op mij in de tijd dat ik nog niet zo krachtig was of is dit een teken dat er nog werk is? Zoja, wat kan ik nog meer doen?

  Groet Olijf

 2. Hai, ik ben altijd erg gevoelig geweest, maar heb er nooit iets mee durven doen omdat ik het eng vond. Sinds een paar maanden wordt ik er steeds meer bewust van (gemaakt) dat ik spiritueel ben en ga er ook steeds meer voor open staan. Mijn zusje heeft dit sterker dan ik. Zij voelt heel sterk energieën van andere mensen. Vooral de energie van mijn moeder..Zij is ernstig depressief. Deels getraumatiseerd door haar jeugd..het gevoel hebbende er niet toe te doen en deels overgang..zorgfunctie kwijt zijn sinds wij uit huis zijn. Mijn zusje kan niet goed met de negatieve energie van mijn moeder omgaan.. wat raadt u haar aan? Is er ook iets wat wij voor onze moeder kunnen doen qua energie of iets dergelijks? Haar een kristal of steen geven?
  Groeten, Wendy

 3. Hoi..
  Werkelijk waar!!!!
  Ik heb het hele artikel gelezen en heb de hele tijd kippenvel gehad van top tot teen.
  Ik ben 38 jaar en sinds mijn 30ste van de drugs af die mij hielpen om niet te voelen. Zeg maar medicijn. Ik heb een tante aan mijn vaders kant van de familie waar ik vroeger om de 2 weken werdt schoongemaakt.
  Het stuk over je angsten voor je gevoel en emoties is zo klaar als een klontje.
  Ik ben hiermee zo vaak in de shit beland ongelooflijk.
  En ik begin me Zet nu eindelijk te kennen. Een relatie van 16 jaar verbroken waarin ik constant moe en op mijn tenen liep.
  Nu is het zo dat er de diagnose ADHD en BPS achter mijn naam staan.
  Ik wel bekend ben bij justitie en politie terwijl er geen spatje slechtheid in mij zit van nature. Al van jong af aan had ik in drukke plaatsen moeite me rustig en mijzelf te blijven
  Dit ging een groot probleem worden toen ik ging stappen in bv café of club en feesten.
  Hier heb ik wat jij je leeuw noem ik mijn HULK ontwikkeld.
  Ik verkleur niet qua huid maar ik heb blauw/grijze ogen, maar als er teveel agressie in de ruimte of negatieve energie is worden mijn ogen fel geel met donker paarse streepjes.
  Als dat vroeger gebeurde was het raak. Dan kon ik niet meer mezelf onder controle houden en zocht de meest negatieve persoon op die binnen was.
  Dit was altijd raak in agressie als hij niet luisterde om weg te gaan.
  Maar het lukt me nu ongeveer twee jaar om mijn goed verzorgde HULK onder controle te houden door de zelfde tips als jij geeft.
  Hij is mijn angst maar ook mijn kracht van ongelimiteerde energie. Mijn dochtertje van bijna 5 jaar heeft hem ook ik weet het zeker.
  Maar dan ben ik de gek die ze ziet vliegen.
  Deze technieken ben ik op een speelse manier al aan het ontwikkelen bij haar.

  Mensen die dit bullshit vinden kunnen de plomp in van me.

  Geloof in jezelf en je eigen krachtige energie
  Zoek hem op in je lichaam en gebruik hem.

  HULK uit……

 4. Dank je! Heel mooi geschreven en heel herkenbaar het is informatie die ik al ruim 8 jaar in handen heb. Oefeningen die ik altijd aan anderen geef.
  En toch … ga Ik zelf energetisch boerend, kotsend en geeuwend de dag door.
  Dank aan jou en aan de engelen die via dit stukje het antwoord op mijn hulp vraag geven.

 5. Lieverds ,
  Eigen aandacht aan ons zelf schenken is heel belangrijk .
  Zelfheling is heel belangrijk om dieper bij ons zelf te komen ,
  zoals onze emoties wat gebeurd er op dit moment met me en….
  Door dieper en dieper bij de waarheid te komen zullen we ook meer ons zelf accepteren en de schoonheid zien van ons eigen licht het Licht ter Lichtwerker xxx

 6. hey Nele,

  Weet dat angst een slechte raadgever is, maar dan blijf ik toch ook liever in controle

  Doe vooral wat je zelf prettig vindt. Als jij vindt die controle nodig te hebben, dan is dat prima. Meestal is het zo dat je langzaam wordt gewend aan allerlei “sensaties”, en angst/weerstand langzaam vanzelf oplost. Da’s tenminste mijn ervaring.

  Je kunt die energie nog dagen voelen als elektriciteit.

  Wat mij heeft geholpen is om overal goed je huid te voelen, maar die wel te openen. Dat openen van je huid geeft een prima ontspannen gevoel.

  Dag Lia

 7. quote*aarden= voelen. Hoe meer je gaat aarden, hoe meer je gaat voelen.
  Ik vind het zelf niet makkelijk om verdriet en woede te voelen, altijd al gehad. vroeger dacht ik nog dat ik niet kon voelen, dat ik gevoelloos was. Later leerde ik pas dat ik héél veel voelde, en dat ik mijn gevoelens niet omhoog liet komen (eruit liet komen). Ik hield ze ingekapseld in mijn lichaam, mijn buik vooral en maakte vooral geen verbinding tussen gevoel en verstand. Ik hield alles binnen. Alles…
  Het maakt je ziek, niet voelen.*
  Dit herken ik enorm, ik weet alleen niet hoe ik het kan omkeren, veranderen. Leef op verstand, doe aardinsoef, voel wel in mijn eterische lichaam, maar verder???? tips?

  • @toink, Hey toink, misschien kan je beginnen met kleine dingen. Bvb iedere dag iets doen voor jezelf waar je een positief gevoel bij krijgt. Zeg maar iets een bloem kopen, naar de zonsondergang kijken? Iets in je toen of op je terras planten. En dan bewust gaan voelen. De blijdschap, het geluk, de liefde , .. Maakt niet uit wat. Maar mss ook wanneer er iets gebeurt dat niet leuk is, dat je ook dan even stilstaat bij wat je ervaart. Ga je het gevoel wegsteken vanuit je verstand? Of voel je dingen in je lichaam, hartslag, bloeddruk, … Of wordt je dan plots moe. Dat helpt mij. Ik heb heel veel woede en weinig zelfliefde. Ik oefen nu om telkens ik boos wordt te gaan voelen wat dit met me doet. Het razen van mijn hart, het ongecontroleerde, .. En dan ga ik bewust stil staan. Wil ik dit wel voelen? Is dit wel ok? Is dit wel nodig? Hoe,kan ik vanuit liefde voor mezelf met deze zaak omgaan? Mindfullness helpt me ook. Mezelf lichamelijk meer verzorgen helpt mij ook om bij mezelf te blijven. Ik voelde vooral heel veel, maar niet van mezelf. Ontdek nu pas wat ik zelf voel en wil en leuk vind. 🙂 soms ervaar ik mijn eigen gevoel nog als dat van iets anders, en dat van de andere als dat van mij. Maar het betert. Ik weet niet of dit voor jou zal werken, het is wat zoeken in het begin wat bij je past. Je kan ook geven aan bvb ingevingen. Bvb als ik s ochtends de deur uitga en plots denk ik paraplu. 9 keer op tien regen ik dan later op de dag uit als ik hem niet meeneem.

   Liefs,
   Nele

    • Hey Toink,

     Voor mij is het meer een kwestie van jezelf leren ontdekken en kennen. Ik kan je wel schrijven over hoe ik het heb ervaren, maar het kan voor jou helemaal anders zijn. Ik vind het woord oefenen klinken als een opgave. 🙂 terwijl het eigenlijk gewoon jezelf is leren te zijn en dat kan overal en altijd in alle kleine en grote dingen. Voor mij was het eerst naar mijn gevoel leren luisteren, er dan gehoor aan leren geven en dan er stilletjes aan op leren vertrouwen en dan trauma’s verwerken. Stap voor stap dat wel. 🙂

     Groetjes!

  • @toink, zoek de juiste begeleiding (coach/therapeut) erbij, zodat je (goed)gezien en gehoord word; iemand die je kunt vertrouwen.

   Geef je lichaam meer aandacht door sport, of yoga, of door in het bos of langs de zee te wandelen; of ga tuinieren (e.d).
   Geef ruimte aan je creativiteit en ga ook mediteren

   (dat waren een paar tips…)

   Hartegroet,

   Gordon

   • @Gordon, dank je wel, met mediteren ga ik juist ‘uit’ mijn lichaam heb ik gemerkt, dus ik ga voor het buitenleven, wandelen in het bos e.d. Ben al heel blij dat ik lees dat ik niet de enige ben die dit heeft (gehad).

    • @toink, Nee joh. Ik had het er laatst nog met een energetisch therapeut erover dat “in de spirituele wereld” het belang van gronden zo benadrukt word, en alhoewel dat zeker zeer belangrijk is, is het zo dat de mensen met trauma, of met onverwerkte angsten, hier echt begeleiding in mogen hebben, want het proces kan (in mijn geval) echt jaren duren…En geduld met jezelf is ook belangrijk 🙂

    • Hey Toink, dat van gaan zweven bij meditatie herken ik ook! Bij mij gaan mijn handen en hoofd enzo dan zelf gewoon bewegen beangstigend vind ik dat! 🙂 kreeg onlangs advies van een monnik om te mediteren met mijn ogen open, geconcentreerd op bvb het puntje van je neus of je knie. Dan blijf je beter bij jezelf. Maar ook dat ga ik liever onder begeleiding doen. 🙂

     En ik sluit me ook aan bij Gordon een goede begeleider kan heel veel betekenen.
     Liefs

     • Ha Nele,
      Dat vanzelf bewegen is heel normaal, hoor. Het is door angst dat het bewegen onprettig aanvoelt. Probeer het rustig te laten gebeuren, dan wordt het een prettig schommelen, heen en weer wiegen, of draaien in een cirkelbeweging. Het is niets anders dan energie die vrij komt, en ik ervaar het als héél ontspannend.

      Inderdaad, puntje van je neus kan helpen, maar bijv. ook als je je richt op uiteinden van tenen of vingers. Dan blijft je energielichaam goed verdeeld over je hele fysieke lichaam.
      Zorg voor een goed contact met buik, benen en huid(de meeste mensen zitten alleen in hun hoofd).

      Dag Lia

     • @Nele, Ik beweeg totaal niet, hoorde dat eens van iemand en dat klopt denk wel, want ik voel ook absoluut niks van mijn lijf, dus kan misschien wel uren zo zitten 😉 Ogen open heb ik nog niet gedaan, goede tip. En begeleiding heb ik ook gelukkig, want snel terugvallen in oude patroon is wel vaak zo.

      • Nele, Toink,

       Het vanzelf bewegen wordt ervaren als er in bepaalde delen totale ontspanning is.

       Mensen vinden het eng, willen zelf de controle houden, plegen daarom weerstand door spanning vast te houden met als gevolg dat ze het bewegen niet ervaren. Maar bij compleet loslaten, gebeurt het dus vanzelf.

       In feite gebeurt hetzelfde bij bepaalde soorten muziek (vibraties, klanken), waarbij je vanzelf bewegingen voelt en gaat dansen. Dus vreemd is het niet, hoor.

       Aardig voorbeeld zie filmpje

       http://www.youtube.com/watch?v=ZxvfAPhbZ3Q

      • Hey Lia,

       Dank je voor de info. Het het klopt dat wanneer de spanningen in je lijf loslaten je bvb je rug beweegt of wiebelt. Dat vind ik ook heel ontspannend. Zelf nodig om de spanningen van de dag los te laten. 🙂 Maar het bewegen van mijn handen bvb dan lijkt het alsof ze worden overgenomen, dat vind ik echt geen leuk gevoel.

       Weet dat angst een slechte raadgever is, maar dan blijf ik toch ook liever in controle. 🙂 doe ik dat niet, dan kan het echt lang duren voor ik die energie weer uit mijn lijf heb gekregen want meestal heb ik daar dan ook last van. Maar ik heb het nog niet voorgehad met mijn ogen open. Ik moet me op mij op mijn knieën richten. Als ik dan de rest van je uitleg lees begrijp ik waarom. Ik heb nog niet zo lang contact met mijn onderbuik en benen en uit gewoonte blijf ik nog vaak in mijn bovenlichaam hangen. Ik aarde rondom mijn lichaam, kan het niet goed uitleggen. Maar het gevoel in je onderlichaam heb je ook nodig. Nu voel ik de energie soms al echt stromen in mijn benen. 🙂

       Grtjs,
       Nele

  • Ha Toink,
   Ik kan niet helemaal inschatten wat je precies bedoelt, maar ik zal een poging wagen een tip te geven.

   Verdriet, woede (kortom lagere emoties zware vibraties ontstaan in de buik en moeten daar ook losgelaten worden. Ik weet niet of je dit kunt “voelen”. Het is niet de bedoeling dat dit soort zware vibraties omhoog worden getrokken naar het hartchakra of keelchakra (wat vaak met angst gebeurt).

   Wanneer er verdriet in het hart is, kun je proberen dit weer te laten afdalen of los te laten richting buik/bekken, waar het oplost. Bijv. op een uitademing laten afdalen.

   Het is de bedoeling dat je in de hogere chakra’s (het hart) lichtere vibraties opvangt zoals vreugde, vrede, mededogen. Het is altijd goed om daarop te mediteren: het openen ontspannen van het hartchakra en er mededogen, vrede, vreugde ervaren.

   Kijk maar, misschien heb je er iets aan.

   Groet van Lia

   • @Lia, dit klinkt dus heel boeiend, is er ergens meer info over te vinden? Ik voel het (nog) niet in mijn lichaam, nergens. Als ik verdriet voel is dat in mijn hoofd soort weten dat ik verdrietig ben, zoiets.

    • Ha Toink,
     Ik weet niet zo 1, 2, 3, uit mijn hoofd waar je geschikte info kan vinden.

     Je zegt op verstand te leven. Dus zit jouw bewustzijn merendeels in je hoofd geconcentreerd, begrijp ik?? Dan kun je ook overige delen van je lichaam niet gewaar zijn. Je zou dus moeten zorgen voor een “bewustzijnslichaam” of verdeling ervan dat keurig aansluit op je fysiek lichaam. Zeg maar zoals twee truien over elkaar keurig aansluiten.

     Je kunt oefenen door je aandacht op andere delen te richten. Bijv. op onderlijf en daar bewust te “voelen”. Of inderdaad aarden: voeten op (door) aarde voelen.

     Maar nogmaals ik geef hooguit wat probeerseltjes. Ik weet niet of het bij je aanslaat.

     Groetjes Lia

    • Hè Toink,

     Ik weet natuurlijk niet wat je al wel en niet gedaan hebt. Hoe hard je met bepaalde dingen vertrouwd bent. En wat voor jou juist zou kunnen zijn. Maar bedacht me na het lezen van je vorige reacties of je soms geen energetische blokkade hebt.

     Heb je al laten controleren of je energetisch nog ok zit in je lichaam of niet met blokkades zit. Het zou bvb kunnen dat je gewoon niet meer in je lichaam zit of dat je door een trauma zo hoog zit dat je niet meer kan indalen. Een energetisch therapeut kan je dan misschien helpen die banen vrij te maken of je terug dichter bij jezelf te brengen. Ik heb me bvb laten helpen door Tineke van center of the soul, maar er zullen er wel nog andere zijn.

     Als je echt geen contact voelt met je lichaam kan aandacht geven aan je lichaam ook helpen. Bvb jezelf masseren, warmte compressie op jezelf aanbrengen, baden, douchen of insmeren of als je een vrouw bent je verzorgen (nagels, haar, ontharen,..) maakt eigenlijk niet zo uit, maar bewust je lichaam gaan bevoelen. Het helpt om weer contact met jezelf te maken.

     Ikzelf heb bvb ook veel oefeningen gedaan met het openen van mijn chakra s. Door middel van visualisatie ga je dan visualiseren hoe bvb een chakra er uit ziet. Hierover vind je wel veel oefeningen online. Wat ik wel wil meegeven, meestal beginnendeze oefeningen van onder naar boven, maar bij mij lukte dat niet, enkel van boven naar onder ging. Gebruik je gevoel en daarmee bedoel ik niet zo zeer het voelen, dit kan van alles zijn. Zien, gedachte, ingevingen, intuïtie. Misschien is voelen minder jouw talent en zal je net veel sterker zijn in het zien, weten of horen (gedachten).

     Wat voor de ene werkt hoeft niet voor jou te werken. Zegt een stemmetje in jou dat je het bvb anders, omgekeerd of tegenovergesteld moet doen, luister daar dan naar en kijk wat er gebeurd. Voelt het goed prima, voelt het niet goed, laat het dan maar gerust voor wat het is, dan is het nu waarschijnlijk niet geschikt voor jou.

     Veel succes op je ontdekkingstocht!

     Groetjes,
     Nele

 8. Wat ik nu aan het leren ben met oefeningen is mijn innerlijke krachtpunt te ervaren Ki punt .Drie platte vingers onder mijn navel en dan met de wijsvinger op drukken en in beelden dat je 2 cm dieper gaat hoest eens en ervaar wat het met je doet Elly . Doe de ogen dicht en neem diep adem via dat punt (4 seconde )2 seconde vast houden en adem alles via dat punt weer uit in 6 seconde .Doe dit 3 x achter elkaar neem jou eigen tempo en doe dit steeds weer als je voelt dat er spanningen in je op komen en doe dit een week lang en kijk na de week wat het met je deed veel succes en sterkte xxx

 9. hallo, ik heb al heel veel oefeningen gedaan maar ik word gewoon erger,ik heb geen energie meer,mijn nek doet pijn,heb het ijskoud.Wat kan ik nog anders doen?Ik ben normaal een heel sociaal en liefdevol persoon maar da is nu niet meer zo.alsof mijn chakra’s los komen of leeg worden gezogen,mijn derde oog doet het niet meer,ik heb normaal heel veel inzicht en kracht,hoe kan ik mijn inzicht en kracht terug krijgen?ik heb de oefening gedaan van energie uitwisseling,mijn energie terug halen maar voel mij nu nog erger..wa kan ik doen??

 10. Ik beoefen een sport en alvorens we beginnen geven we elkaar een hand.
  Telkens merk ik op dat mijn tegenstanders plots een hoger niveau beginnen te spelen, als ik ze dan daarna tegen mijn teammaten zien spelen is het bijna om te wenen hoe ik daar kon tegen verliezen.

  Ik heb de indruk dat ik het beste van mijn tegenstrevers naar boven haal en ik wil dat gewoon niet.
  Geef ik energie of stelen ze van mij ik heb er geen idee van.
  Ik weet zelfs niet hoe eraan te beginnen om dit probleem op te lossen.
  Kan iemand raad geven?

  Vriendelijke groet

  • @Tony,
   He Tony,

   Het kan zijn dat de tegenspelers de energie die jij in het spel wil stoppen oppikken omdat je die (onbewust) ook op hen projecteert als je met hun kennis maakt.

   groetjes, Lisa.

 11. Beste ,
  Ik heb jaren een gevoel dat ik meer kon en dat is uit gekomen .
  Maar genoeg daarover haha .
  Ik heb een hangertje aan van Saint Germain (violette vuur en zuivering en bescherming)ik doe oefeningen voor de aarding en aura heel leuk en mediteer elke dag om positiever in het leven Nu te staan en verder te gaan .Ik schrijf ook affrimatie .(positieve zinnen ).

  xxx

 12. hey ….
  ik ben nu 38 jaar en voel al jaren andere mensen hun emoties ….vroeger kon ik dat niet plaatsen maar nu weet ik dat mensen soms mijn energie gewoon afnemen en veel beinvloeden ook bij positieve mensen krijg ik dat gevoel maar zij geven mij dan weer een enorme kracht ….het laatste jaar als iemand een enorme energie heeft voel ik dat heel sterk aan …1 keer was het een collega die in ene keer zoveel stress kreeg dat ik die energie enorm aanvoelde en zei …hoooo stop ….en de laatste keer was van mijn partner hij zat achter mij en zag een mooie vrouw op tv en ik voelde zeer sterk bij mij die energie binnen komen … eerlijk gezegd vind ik dat niet meer zo leuk en wil dat eigenlijk niet voelen want dat maakt mij veel alerter in het leven ..ik zou hier graag meer over willen weten …want hoe ouder ik word hoe sterker dat komt ..liefs …

 13. Het is nu laat, dus ik lees het artikel later helemaal, maar ik vind het begin al zo super!

  1.Ten eerste valt me op dat er altijd vertelt word HOE je het moet doen. Goed, er zijn veel technieken om je zelf te beschermen tegen negatieve energie, en veel mensen gebruiken in meer of mindere mate dezelfde, maar wat volgens mij écht belangrijk is: je intuïtie en je creativiteit , je fantasie volgen

  Hier ben ik het helemaal mee eens! Ik vind ook dat mensen eerst de dingen moeten snappen en verder kijken voordat ze oordelen, ik heb geleerd dat je eerst moet kijken naar redenen waarom dit of dat zo bij iemand of meerdere personen is. Heb nu zoveel passie om anderen te gaan begrijpen en te helpen doordat ik mezelf nu veel beter begrijp. Dit is een gedachte die ik graag even kwijt wou, niet persé gericht naar dit artikel.

 14. Lieve Gordon,
  Dat klopt door te aarden voel je meer en meer ook de negatieve energieen .Ik voel me soms overladen worden door de negatieve energieen van de andere (ook dat ik me af geschermd heb ).Het is ook dat ze me soms heel boos maken dat ze daarvoor me beoordelen omdat ik het maar denk ,dat het maar in mijn gedachte zit dat ik waanideeen heb omdat ik heel gevoelig ben .En ze zeggen ook omdat ik hoogsensitief ben anders ben dan andere dat ik minder na denk en noem maar op .Ik weet lieve Gordon dat ik soms door mijn emoties ga handelen ,maar ik ben stilaan een manier aan het zoeken om emotioneel en rationeel in balans te maken .Mijn man zegt ook zelfs (doet me ook soms pijn )hoeveel tijd en ruimte heb jij nog nodig zeg voor dat jij het hebt geleerd .Weet jij nog tips (of andere hier )hoe ik me kan afschermen tegen hun veroordeling tegen me ,hoe ik moet gaan leven .Ik ben je zo dankbaar daarvoor xxx

 15. Dank voor deze wijze woorden. Inmiddels is mijn 2e zoon geboren, Dante Michael. Dante betekend ‘de durende’ en michael is zijn 2e naam, al lang bekend voor geboorte mijn beschermengel…. Het kan geen toeval zijn. Inmiddel las ik het boek, ‘mama, luister je’ en weet nu wat jij, Gordon bedoelt met, dit kind vertelt je iets (mijn eerste zoon)… alhoewel ik nog wel zoek naar acceptatie. Ik heb hem inmiddels geleerd om een cirkel van bescherming om hem heen te maken, zo dat zijn drukke lieve HSP hoofdje tot rust kan komen, maar de weg is nog lang en ik heb nog niet alle puzzelstukjes op orde….

  Veel liefs

 16. Prettig, om het zo allemaal in een overzicht te hebben.

  Als mijn huis echt overspoeld raakt door negatieve energieën, dan reinig ik het eerst met salie, dan bach remedies in de hoeken van ruimtes en ik laad het weer op door wierook te branden. Ik ben er lang mee bezig, maar het resultaat is altijd goed.

  Ik werk zelf niet meer met wit licht, want het trok alleen maar meer donker aan. De kleur roze werkt prettig voor me, met name in het contact met andere mensen.

  Ik werk ook veel met stenen & kristallen.

  Ik blijf echter moeite houden met mensen die mijn energie wegtrekken. Ik heb een vriendin die dat doet. Ze doet het niet expres, maar ze voedt zich met mijn kracht. Ik krijg het nog niet voor elkaar me dusdanig goed af te schermen in het contact met haar, dat ik niet volledig leeggetrokken ben na afloop. Ik heb al van alles geprobeerd, en ik begin me nu af te vragen of ik haar op een bepaald niveau geen toestemming geef om dit te doen.

 17. Dankjewel voor je fijne oefening.
  Vandaag heb ik mijn konijn gemasseerd (klinkt een beetje out-of-the-blue) omdat hij nogal stresserig is. Dit is hij sinds de vorige eigenaar. Tijdens het masseren, instructies volgens een YTube filmpje, raakte hij helemaal ontspannen.
  (Dit allemaal nadat ik mezelf heb geaard.)
  Ik heb toen aartsengel Michael gevraagd of hij mijn konijn, Zwabber, zijn mantel met blauw licht om wilde doen om hem te beschermen met tijdsaanduiding. Daarna zijn aura gereinigd met violette vuur. Daarna heb ik gevraagd of hij beschermd kon worden met blauw licht, bij mezelf is dit goud, bij hem moest ik denken aan blauw. Ik vroeg aan Michael om hem te verlossen van zijn angst, van zijn verdriet, zijn pijn, zijn onzekerheid en of hij hem kon laten voelen hoeveel ik van hem houd. Ik vroeg of hij zijn verdriet met mij wilde delen en dat we het samen konden loslaten. Bij mij kwamen er allemaal tranen los. Ik weet niet of dat door mijn konijn kwam of dat het te maken had met heel veel medelijden die ik heb voor hem en dat ik het vervelend vind dat ie zich rot voelt. Daarna heb ik hem geborsteld en een beetje bijgeknipt en hij ging er zelfs voor liggen, behalve als ik bij zijn bips komt dat vindt ie niet leuk. Meestal kan ik dit niet echt uitgebreid doen.
  Daarna liet ik hem op de grond loslopen en voor het eerst deed ie een flop, dan laat ie als het ware zijn lichaam op de grond vallen en ligt ie languit om te relaxen.
  Goed, wilde dit even posten. Want de meeste dingen in dit stuk kan ik niet vertellen tegen mensen in mijn omgeving.

  Groet.

  PS:weet niet of hij echt over zijn angsten heen is. Dat moet later blijken als ik hem terug zet bij zijn vriendinnetje. Maar heb gevraagd voor hulp.

  • @Mulder, wat fijn dat je dit gedaan hebt zo! Zelf vraag ik voor dieren vaak Aartsengel Rafael erbij, dat is de healer onder de engelen.Ik geef mijn kat, Mimi, soms Reiki en laatst vroeg ik AA Rafael erbij omdat Mimi last van haar buik had en daardoor niet zo goed kon eten; de volgende ochtend was Mimi weer vrolijk aan het eten!

   • @Gordon, Okay, ik moet nog veel leren over alles. Volgende keer vraag ik Rafael. Ik vond het zo fijn voor mijn konijn dat ie helemaal in slaap was gesukkeld op mijn schoot. Ik merkte ook dat ik daarna best wel moe was, had niet verwacht dat het zo’n impact op me zou hebben. De volgende keer reinig ik direct mezelf ook om zijn pijn weer van mij te verwijderen.

 18. Een waanzinnig goed artikel. Duidelijk omschreven.

  Wanneer ik bijvoorbeeld in mijn slaap/ droom bezoek krijg van negatieve energieen/ entiteiten,( wat overigens heel naar voelt) roep ik in mijn slaap(dus vanuit mijn binnenste zonder geluid en zonder dat ik wakker ben) de naam Christus of “Jezus Christus”,en dan verdwijnen deze negatieve energieen/ entiteiten ook.

  Groetjes,
  Karin

 19. Ik ben zelf helderhorend en heldervoelend en heb dat, na jaren zoeken, als een kwaliteit kunnen ontwikkelen. Bescherming , aarding zijn allemaal belangrijk maar wat minder bekend is, is dat veel nieuwetijds kinderen slecht kunnen aarden als gevolg van het niet goed in hun lijf geincarneerd zijn, wat weer te maken heeft met de aanwezigheid van een miasma. Eeen miasma is eenvoudig te behandelen.

 20. Ik ben onlangs iets tegengekomen op mijn weg om me af te schermen: OZALIET http://shop.aquariuswholism.nl/index.php/alle-producten/ozaliet-kennismakingsbuisje.html
  Ik kende het niet. Ik hou zo’n buisje al een paar weken in mijn zak en leg het s’nachts onder mijn hoofdkussen.
  Ik heb het gevoel dat dit echt werkt en ik voel op sommige momenten als ik bv in een grote menigte loop dat mijn aura terug groter wordt. Ik sta s’morgens ook frisser op.
  Dus zeker eens uitproberen!!!
  En je kan er ook grote zakken van kopen in geval van nood :))
  Cecile

 21. Zag net dat mijn taalgebruik in eerdere mail de indruk wekte, dat ik niet voel en zie :). Ik VOEL wel degelijk, en al heel lang ook, ik ben er dankbaar voor, alleen ik zie niet……

 22. Beste Gordon, mijn zoon sprak in het weekend over het feit dat hij eenzaam was en een broer net als hemzelf wilde (in zijn taal) Hij is drie jaar. Maandag deed ik bij toeval een test en ik blijk zwanger. Deze week verteld hij, dat het twee baby’s zijn :), ik ben 40 jaar. Toen ik hem vroeg hoe hij dat wist, vertelde hij dat de engelen dat hadden verteld. Toen ik hem vroeg hoe zij er uit zagen, gaf hij aan met wit licht en paars. Kun jij hier iets over zeggen. Ik voel en zie niet, maar dat wit en paars… heeft vast een verklaring?

  Het houdt me bezig, hoop dat je tijd hebt om te reageren… Wel heb ik bovenstaande ritueel laatst met hem in de douche uitgevoerd. Heel ontspannen. Ik neem aan dat hij in mijn ‘mantel van bescherming’ mee mag?

  Thanx….

  • @kerstkind, gefeliciteerd, met je tweeling en met je wijze kindje.!

   Niet toevallig heb ik net een foto in huis neergezet (gekregen) met een afbeelding van een engel. De energie, want daar gaat het om, wordt op die foto als wit licht en paars weergegeven. Mij trekt die foto erg aan. Om duidelijk te zijn: ik zie geen Engelen.Ik hoor ze, en ik voel ze. Ik weet niet waarom dat paars en wit licht mij aantrekt….Kom ik nog wel achter denk ik.

   Volgens mij zien wij mensen engelen op een manier die bij ons past. Ik weet zeker dat kinderen engelen anders zien dan de meeste volwassenen.

   Waar het volgens mij om gaat is dat je open bent naar je kind en ook al kan je zelf niet voelen of zien wat je kind ziet en hoort, je hem wel open de ruimte geeft om zijn ervaringen met jou te delen. Hij wil je volgens mij iets leren en laten zien. Geef hem de ruimte door open naar hem te luisteren.Stel open vragen die uitnodigen om te praten. Vul niks in.

   Over de mantel van blauw licht.. die kan ie net zo goed, beter eigenlijk, zelf om zich heen laten slaan door Aartsengel Michael. Zo leert hij dat hij dat zelfstandig kan doen. je bent er immers niet altijd bij.
   Leuk dat jullie samen zo veel van elkaar leren!

   Ik heb wat tips verzameld in dit blog over “wat je kind van je vraagt”. Misschien leuk om eens te lezen?

   Groetjes, Gordon

   • Beste Gordon,

    Het is nog niet zeker dat het een tweeling betreft, het zijn zijn woorden, maar ik neem hem daarin heel serieus. We praten open hierover, omdat ik een voeler ben, ik voel mijn ‘beschermers’. Ik voel hun aanwezigheid. Een echo binnenkort zal uitwijzen of hij gelijk heeft ;). Ik werk zelf als coach met verstandelijk beperkten, dus weet goed wat ‘open vragen’ stellen inhoudt. Het gaat ons goed af, die commucniatie. Ik zal het vandaag vertellen, dat hij ook om bescherming mag vragen een AE Michael. Over leren: het klopt wat je zegt. Ik worstel met een werksituatie, maar word nu op de feiten gewezen, dat ons innerlijke leven, onze band, de manier waarop we in het leven staan veel belangrijk zijn. De focus verleggen, dat is waar het om gaat. Lief dat je reageert. Het troost me en raakt me heel diep van binnen.

    Dankje….

    Je blog zal ik lezen!

    Lieve groet

 23. Aarden is voelen; we moeten het doorleven om los te laten… het is niet van ons!!! Hoe meer we loslaten, hoe leger we worden…en juist de leegte in gaan, zijn vele onbewust bang voor. Want dan worden we met onszelf geconfronteerd en we zijn immers gewend het buiten ons zelf te zoeken en inderdaad ook te voelen wat buiten ons is i.p.v het in onszelf te zoeken en te voelen!!!

 24. Fijn dat je dat eens allemaal bij elkaar zette!
  Ik kan me momenteel redelijk goed afschermen, alleen word ik soms overvallen door negatieve energie en die geraak dan heel moeilijk kwijt.
  Het overnemen van gevoelens is ook zoiets waar ik me heel slecht kan van voelen. Deze week zat ik naast iemand op een vergadering en ik voelde zo haar degout om daar aanwezig te zijn. Zo erg was het dat ik na een tijd de ruimte moest verlaten. Mijn maag was echt van streek. Ik kreeg hulp van een reiki master om uit die toestand te geraken. Het rare was dat iemand anders het zelfde voelde een paar dagen tevoren?!En ze moest ook de ruimte verlaten!
  Groeten
  Cecile

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in