DELEN

Dana MrKichdoor Dana Mrkich

Sommige mensen houden niet van het idee, of geloven niet, dat we bloot staan aan planetaire of energetische invloeden. Net zoals de getijden de maanfasen volgen, net zo zijn wij beïnvloed door de bewegingen van de planeten, zonne-activiteit en niet-fysieke energie.

De oceaan stroomt op het ritme van de natuur, maar wij willen als mens controle vasthouden en ons vasthouden aan het feit dat we ‘vrije wil’ hebben. Het is wel goed om te voelen dat jijzelf aan het stuur van jouw wagen zit, en niemand anders, maar het is spijtig dat we in onze Westerse maatschappij niet geleerd hebben om de energetische activiteit die ons beïnvloedt te erkennen, bewust of onbewust.

Ik ken een gezegde dat gaat als volgt: Hebben we echt vrije wil wanneer we ons slechts bewust zijn van drie van de tien open deuren die potentieel openstaan voor ons?

Door het blokkeren van onze aangeboren kennis van energetische invloeden voelt het alsof er belangrijke hulpmiddelen uit onze levens-rugzak worden genomen. Deze kennis heeft het potentieel om ons duidelijker te helpen zien, betere beslissingen en keuzes te maken, onze patronen en omstandigheden te begrijpen, en in grotere versies van onszelf te gaan stappen dan die die ons als mogelijk getoond zijn.

Met grotere energetische kennis in dagelijkse gereedschapskist kunnen we echt zeggen dat we ons leven vanuit onze vrije wil leven. Erkennen van en werken met energie wordt door de mainstream helemaal niet aangemoedigd, maar belachelijk gemaakt, wat op zich belachelijk en ontkrachtend is, zeker wanneer de meest machtige leden van onze westerse maatschappij kennis van energie ten volle gebruiken en vaak ten koste van anderen.space_art_86

Ik denk dat mensen niet houden van het idee dat we overgeleverd zijn aan iets wat we niet kunnen zien of met de mind totaal kunnen begrijpen, of zelfs (nog) niet ten volle kunnen opmeten met onze wetenschap, maar energetische invloeden erkennen heeft helemaal niets te maken met overgeleverd zijn aan iets. Integendeel, ik denk dat het net is wanneer we niet weten hoe energie een rol speelt in ons leven (innerlijk of uiterlijk), dat we ons dan waarschijnlijk toevallige slachtoffers voelen van toevallige gebeurtenissen.

Planetaire bewegingen halen ons niet ondersteboven voor de lol of om van ons ongelukkige pionnen te maken. Ze bieden ons daarentegen kansen voor groei. Weten waarom iets gebeurt, weten dat er een specifiek dieper of hoger transformationeel proces aan de gang is, helpt ons ons leven te navigeren met meer emotionele rust en balans.

Hoe graag we het ook willen geloven, we kunnen niet alles dat ons gebeurt controleren, maar we kunnen wél controleren hoe we reageren. Een kennis van alle energetische invloeden die meespelen, onderbewust of astrologisch of door je geloof in een hogere macht, kan ons helpen door het leven te gaan met sterke, gezonde reacties op alles wat we van dag tot dag ervaren.

Dana Mrkich

vert. Fran Tielemans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in