Energie en meditatie

De wetenschap beschrijft nog niet hoe energieën werken in relatie tot de menselijke geest en het menselijk lichaam.

De oorspronkelijke betekenis van het Griekse woord ENERGIE is: “werkzame kracht”.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Energie kan zowel een bepaald vermogen zijn als een werkende eenheid.

Als je heldervoelend bent, dan heb je er een zintuig bij.
Zoals je met je ogen mooie en minder mooie dingen kunt zien en zoals je met je oren prettige en minder prettige geluiden kunt horen, zo kun je via je gevoel aangename en minder aangename energieën gewaarworden.

Er is verschil tussen veel voelen en helder voelen.Energie en meditatie

Helder voelen

Je GEVOEL is je vermogen om iets innerlijk gewaar te worden en te waarderen. (Van Dale)
Uit deze definitie blijkt dat ‘jij’ en ‘jouw vermogen om te voelen’ en ‘wat je voelt’ 3 afzonderlijke dingen zijn.
“…en te waarderen” houdt in dat je een waarde/betekenis kunt geven aan hetgeen je in jezelf gewaar wordt.

Helder voelen = innerlijk zuiver/neutraal gewaar worden & waarderen.
=> De vroege monniken noemden deze eigenschap DISCRETIO: de gave om te kunnen onderscheiden en maat.
Discretio wordt beschouwd als de moeder van alle deugden. Met discretio bedoelt men het onderscheiden van de geesten: welke geest komt van God en welke niet? Is het een goddelijke of een demonische gedachte?
Je kunt je deze gave eigen maken door je gedachten en gevoelens nauwkeurig waar te nemen en ze te onderscheiden. De monniken hanteren als criterium dat alleen gedachten die vanuit God/het Licht komen een diep gevoel van vrede geven. (Anselm Grün)

Jouw vermogen om te voelen is één van de eigenschappen van jouw GEEST. (Van Dale)
Hoe helderder (transparanter) jouw geest en hoe zuiverder jouw hart, des te zuiverder jouw gevoel en jouw gedachten.

Meditatie

MEDITATIE is een krachtig middel om jezelf schoon te maken en een heldere geest te ontwikkelen. Een geschikte vorm is een ademhalingsoefening gecombineerd met een mantra of gebedswoorden of woorden vanuit je hart die jouw zoeken of verlangen uitdrukken.

Je HART is het centrum van je persoonlijkheid. Het is je gezindheid, je innerlijke houding. Een zuiver hart betekent niet dat je geen fouten maakt, maar dat je transparant/oprecht bent naar jezelf/het Hogere én naar andere mensen.

Meditatie beïnvloedt de energie van je hart (= gedachten/gevoel vanuit je hart).

Je kunt, liggend, zittend of staand mediteren. Een richtlijn is 2 x daags een meditatie van plm. 10-15 minuten, bijvoorbeeld ’s ochtends na het opstaan en ’s avonds voor het slapen gaan. In het begin kan mediteren zwaar zijn vanwege de energieën die vrijkomen. Probeer toch vol te houden door meerdere keren per dag kort (3-5 minuten) te mediteren. Bouw het langzaam op.

Het gaat er niet om dat je je geest leeg maakt. Aanschouw de gedachten die in je opkomen en laat ze los, of vraag hulp en stuur ze weg. Blijf doorgaan met het ritme van de ademhalingsoefening. Richt je gedachten steeds weer terug op je mantra of gebedswoorden.

Je hele wezen reageert op de positieve energie die je via meditatie ontvangt. Als er emoties vrij komen, neem dan de tijd om ze te doorleven en stuur daarna alles weg en vraag om hulp en heling voor dat stukje.

Een oefening

Ga zitten, liggen of staan.
Sluit je ogen, ontspan je en ga met je gevoel in je hart(chakra) zitten.
Denk aan wat voor jou de bron van positieve energie/liefde is: de Kosmos/het Universum/God/het Licht/het Hogere etc. en vraag of je hart daarmee verbonden mag worden. Vraag of je positieve energieën mag ontvangen en of het negatieve bij je weg mag.
Adem diep in door je neus en houd je adem vast. Zeg in jezelf de (gebeds)woorden van jouw keuze en herhaal deze net zolang totdat je je adem niet meer vast kunt houden en blaas dan uit via je mond. Herhaal deze oefening 15-25 keer. Je kunt tellen op je vingers. Sluit de oefening af door te bedanken.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in