summer

door Niek van Gastel

summerIn deze wereld waar wij leven zijn er verschillende vormen van energie. Deze energieën stralen wij uit en word gevoeld (en op gereageerd) door de mensen om ons heen. Wij kunnen positieve en lichte vibraties naar onze omgeving sturen. Daarnaast kan men ook negatieve en donkere vibraties naar onze omgeving sturen.

Het Licht verspreid zich van hart tot hart. Wanneer een hart oplicht, zal het de harten eromheen mee op laten lichten. Een kaars die wordt aangestoken en zijn licht verspreid over de kaarsen om zich heen. Het Licht, kan simpelweg Liefde genoemd worden. Licht en liefde zijn de bouwstenen van het Heelal, de Aarde, de grond en uiteindelijk onszelf. Ga maar na, wat is de reden waarom wij, als persoon hier op deze aarde zijn? Is het niet omdat er een man en een vrouw, elkaar lief hadden in het verleden, besloten om zich intiem met elkaar te delen waaruit er nieuw leven is ontstaan?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

In tegenstelling tot Liefde is er Angst, polariteit, Yin Yang. Angst is de oorzaak van alle vormen van pijn. Zij het woede, wrok, haat. Angst is een factor die de mens stilzet. Weerhoudt om iets te gaan doen. Hoe vaak willen we iets doen maar komt er iets op in onze gedachten wat ons weerhoudt om het te doen. Of het van “Ik moet morgen vroeg op om te werken” tot “Nee, er zou iets kunnen gebeuren” gaat, dat maakt niks uit. De angstfactor zit in beide zinnen. In de eerste zin de angst om te laat op het werk te verschijnen en in de tweede zin zit de angst erin dat er iets fout gaat.

Door de eeuwen der menselijke evolutie zijn onze hersenen, fenomenaal dat ze zijn, erop geprogrammeerd om eerder op negatieve ervaringen te letten dan op de positieve ervaringen te letten, ten slotte zijn deze de ervaringen die ons pijn hebben gedaan in het verleden op welke manier dan ook. Doordat de hersenen daar eerder de focus op leggen zijn onze gedachten ook eerder gefocust op negatieve dingen dan op positieve dingen. Hoe vaak word er in uw omgeving (of door u zelf) geklaagd over iets wat u niet goed vind, iets wat er is gebeurd en zijn sporen heeft nagelaten. Ga daarnaast eens uit over hoe vaak er, de positieve dingen worden verteld in tegenstelling tot de negatieve dingen. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat we sneller uitgepraat zijn over positieve ervaringen dan over negatieve ervaringen. Dit kan zijn omdat elke ervaring, voor ieder persoon uniek is. Iemand kan een positieve ervaring hebben, van een concert die over de top was, terwijl de persoon naast hem het een zeer slecht concert vond. Een gebeurtenis, twee ervaringen.

Dat is allemaal heel leuk en aardig denkt u, maar dat is iets wat algemeen bekend is? Ja maar ook weer nee. Het zijn veelal de kleine dingen die er toe doen in de liefde en de grote dingen die er toe doen als men vanuit het perspectief van angst kijkt. Stel u hebt een slechte dag, tijdens het opstaan bent u uit bed gevallen, de tandpasta was op, de douche bleef op de koude kraan staan en onderweg naar u werk (of school) had u vertraging met de trein waardoor u te laat bent. U komt eindelijk aan op u bestemming en voor u naar binnen loopt word u aangesproken door iemand op straat. Er komt een klein gesprek en beiden lachen terwijl u elkaar een fijne dag toewenst. De gehele slechte reis tot dan is plots niet meer van belang, dus hoe kan het dat iets simpels als een gesprek, een glimlach toch zoveel kan doen?

hagelin
hagelin

Zoals ik al eerder vertelde straalt iedereen energie uit, vibraties waarop alle mensen, dieren en zelfs huizen op vibreren. Alles maar dan ook alles vibreert, hoe dit zit is teveel om uit te leggen maar bent u hierin geïnteresseerd dan stel ik voor om op Youtube te zoeken naar Dr. John Hagelin over Conciousness. Quantumfysica is de huidige wetenschappelijke bron waarin vibraties worden beschreven. Sinds alles vibreert, vibreren onze gedachtes, onze acties en vooral onze woorden door de gehele wereld en mede daarmee door het gehele universum.

Maar hoe zit dat dan met het Licht en het Donker? Als men bewust is van de vibraties waarop men vibreren is men intuitief ingesteld om de positieve, of good vibes, en de negatieve, of bad vibes, te voelen. Zij die zich in het licht bewegen, of naar het licht aan het bewegen zijn, weten dat alles afkomstig is van een bron; Liefde, Licht, God en dat alles, vanuit Liefde is gecreëerd en weer tot liefde zal terugkeren. Het Donker weerspiegelt dit door te kiezen voor dualiteit, de Ego, het zich zelf los zetten, boven stellen in tegen stelling tot de rest. Alles is een, en alles zal terugkeren tot een.

maryNaast de negatieve en positieve gedachten, acties en woorden die wij kunnen uitstralen zijn er vele dingen die vibreren op een lage frequentie. Hoe hoger de frequentie, des te meer het in het licht staat. Vergelijk het met muziek. Het ene nummer is een traag en langzaam nummer en het ander nummer is een snel en vrolijk nummer.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat je energie hoog blijft, je vibreert op de liefde of hoger? Allereerst zijn er veel manieren om dit te doen, luister vooral naar je hart. Ten tweede, weet dat alle gevoelens komen en gaan, accepteer ze, dat is het belangrijkste. Natuurlijk is iedereen van tijd tot tijd boos, het is een teken dat we van iets houden, dat we opstaan om iets te beschermen. Vergeet nooit, dat angst ontstaat omdat we ergens Liefde voor hebben, echter kan vanuit angst nooit liefde ontstaan.

god-jpgNeem afstand van middelen (alcohol, sigaretten, drugs, medicijnen) om jezelf beter te voelen. Deze middelen kunnen op het eerste gezicht een welkome verandering bieden, echter uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat deze welkome veranderingen van korte duur zijn, en uiteindelijk ervoor zorgen dat onze vibratie omlaag gaat in plaats van omhoog. Naast dat zorgen deze middelen ervoor dat ze Ego, of de lagere Zelf, voeden. Je openstelt naar negatieve energieën die zich aan je kleven en je zo de duisternis in laten vallen. Daarnaast geven deze middelen, naast de lagere vibraties ook, als men deze regelmatig gebruikt een vibratie die oppressief, obsesserend of aanvallend kan zijn naar anderen toe.

Wees bereid om naar je eigen fouten te kijken. Vaak zien we de fouten die anderen maken en maken deze graag bekend aan de wereld, maar zodra we op een eigen fout worden gewezen wordt er aanvallend op gereageerd. Want wie heeft het recht om tegen Jantje te zeggen dat hij teveel drinkt, en zeker als Klaas zelf ook af en toe geniet van een biertje? Helaas is de gedachte ontstaan dat als men zich kwetsbaar op stelt, zijn “fouten”/minpunten openlijk laat zien aan de wereld men, slap is, niet op komt voor zich zelf, dom is of noem het maar op. Het kwetsbaar opstellen is juist een van onze grootste krachten, waaruit we moed kunnen generen, iets eraan kunnen doen en vooral, onszelf kunnen leren kennen op een manier dat we nog niet hebben gezien.dreamstime

Wees bereid om uit de comfortabele zone te stappen waarin we dagelijks verkeren. Ga erop uit om nieuwe mensen te ontmoeten, praat tegen de gene die jou in het verleden pijn heeft gedaan of praat tegen iemand die jij pijn heb gedaan in het verleden. Ga je angsten tegemoet maar boven alles, wees Jezelf, want alleen JIJ kan voor jou het pad naar het Licht volgen. Men kan je op het pad zetten richting het licht, men kan een tijd mee lopen maar het pad is iets wat jezelf bewandelt, alleen, voor ieder is het uniek en voor ieder liggen er andere uitdagingen op het pad, andere obstakels.

Dan rest er nog maar een vraag vanuit mij, wat verkies jij? Een “makkelijk” en “simpel” leven dat er van dag tot dag hetzelfde uitziet, of een pad die je een nieuwe richting op stuurt, vol met nieuwe dingen die je elke dag laten verbazen. Je angsten in de ogen te kijken en weten dat het pad, zolang wij leven nooit eindigt, klaar om na elke valpartij weer op te staan en vol moed er tegen aan te gaan? Dat, is een antwoord die alleen jij kan geven. Het Licht is er voor iedereen, zij die in het Licht staan, zij die zweven tussen Licht en Donker en zij die in het Donker staan. Het Licht maakt geen onderscheid want alles, komt vanuit datzelfde Licht, God, Essentie.

Namaste.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

 1. Tijdens het lezen, viel me op dat het veel lijkt op het
  verhaal dat AartEngel Michael ons via channelingen heeft verteld! 🙂 En dit staat ook in de brieven van hem! 🙂 xxx

  Wat ik er zo leuk aan vind is, dat iedereen op zijn eigen manier aan het verwoorden is…en dat bewijst voor mij…
  Dat we inderdaad allen één Zijn!

  Het maakt ook niet zoveel uit op welke manier het verteld wordt…als je met je hart luisterd…zie je het…doordat je het kunt voelen….de weg van het hart… Gweldig!! 😉

  Liefs, Henriëtte

 2. ik heb even gekeken op youtube maar ik merk dat dit niet voor mij is, na 5 minuten was mijn interesse alweer weg. Het is me wat te theoretisch. Persoonlijk vind ik “what the bleep do we know and down to the rabbit hole” erg boeiend.

  en grappig dat je dat zegt over de medicijnen dat iets waar ik zelf de laatste ook mee bezig ben. Ik slik twee soorten medicatie voor een autoimmuunziekte en voor een allergie en ik stel me de laatste tijd ook de vragen “wat doet deze medicatie in mijn systeem” en ook “als mijn systeem verandert, zou ik de medicatie dan niet meer nodig hebben”. Ik vind het wel onverstandig om puur op basis van eigen ervaring anderen mensen afraden medicatie te gebruiken. Dan is het een kwestie van jou ervaring op die van een ander drukken. Het gaat denk ik veel om het proces om je bewust te worden wat bepaalde dingen met je lichaam/systeem doen (medicatie, alcohol, drugs hoewel alcohol is ook gewoon een drug, maar ook heel vet en heel zoet eten, junkfood etc. etc. etc.) het is allemaal informatie. En mijn inziens, is het nu juist de weg naar verbinding/heel worden om door die informatie heen te voelen, te ervaren wat het je te vertellen heeft en dan vallen dingen samen en is de innerlijke verbinding er.

  Waar iedereen ons wijs maakt dat we ervan weg moeten, denk ik eerder ga er heen, of het nu de “slachtofferrol” is, een alcohol verslaving, een verziekte relatie, een eetprobleem of welke andere worsteling ook. In je pijn, in waar het wrikt en waar het schuurt, juist daar ligt je antwoord. Daarom zijn zgn. fouten ook nooit fouten alleen maar ingangen naar je diepere/hogere/echte zelf. Als je het “licht” wilt vinden, ga naar het donker, juist in het donker zul je het licht vinden (want licht en donker is alleen een tegenstelling dan dualiteit)of door in het donker te kunnen staan, te mogen staan, juist dan kun je het licht zien. zolang je bang blijft voor het donker zal het licht nooit echt stralen.

  • @harma, What the Bleep Do We Know heeft een heerlijke energie 🙂

   Iedereen heeft z’n eigen pad, eigen visie. Het woord fouten is niet goed maar wel het woord waar ik in me jeugd veel mee te maken kreeg.

   We zijn er om anderen aan te vullen waar nodig is 🙂 Dankjewel

 3. ga eens kijken of ik het filmpje kan vinden wat in dit blog genoemd wordt, de quantum physica vind ik oneindig boeiend. De relatie met de spiritualiteit maar ook het puur wetenschappelijk aspect.

  En verder als ik op de afgelopen maand terugkijk, tja wat zijn “fouten”, ik ervaar juist dat ik door “fouten” te maken, door dingen te doen zoals ik ze niet zou moeten doen, me veel meer duidelijk wordt en ik veel meer inzicht krijg dan dat ik ze probeer te vermijden. Fouten bestaan volgens mij ook niet (ja alleen in dualiteit, de afgescheidenheid), ervaar je “fouten” niet langer als fouten maar als ervaringen die je inzicht geven, verder op weg helpen waar je juist wel moet zijn en waar juist niet (tja om te weten dat drugs een akelige werking op je hebben moet je ze wel eerst genomen hebben, hoewel ik deze ervaring zal overslaan).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in