De energie van je kind gronden en in balans brengen- 10 technieken

De energetische verbinding met hoogsensitieve kinderen

Hoogsensitieve kinderen zijn wezens die zeer gevoelig zijn en snel beïnvloed worden door de energie om hen heen, zowel in positieve als negatieve zin. Met hun verhoogde gevoeligheid, zuigt hun “hyper gevoelige systeem” alle negatieve emoties en omgevingsenergieën als een spons op. Dit zorgt ervoor dat hoogsensitieve kinderen zweverig, dromerig en vaak energetisch zo verstoord zijn dat ze foute keuzes maken en zichzelf saboteren. Dit maakt niet alleen hún leven lastig, maar ook de taken van de ouders tot een grote uitdaging!

Ik heb gemerkt dat ouders van hoogsensitieve kinderen vaak naar een therapeut gaan omdat ze zich zorgen maken  doordat ze niet veel begrijpen van de (over) gevoeligheid van deze kinderen . Ze hebben misschien een gespannen kind die zich druk maakt over van alles en nog wat of zelfs een dwangneurose  ontwikkelt om maar met die gevoelens om te kunnen gaan. Andere ouders hebben een depressieve teenager die zichzelf beschadigd of suïcidaal gedrag vertoont. Ander moeilijk gedrag voor sommige ouders is het provocerende kind wiens boosheid overdreven lijkt in verhouding met de gebeurtenissen. Deze kinderen gooien het hele huis overhoop in hun woede-explosies en tegendraadse buien.  Het kan ouders helpen wanneer ze zich realiseren dat dit gedrag van hoogsensitieve kinderen niet meer is dan symptomen van een onbalans in hun lichamen door persoonlijke en omgevingsinvloeden en niets te maken hebben met de normale gedragsproblemen. De fundamentele oorzaken moeten worden aangepakt als men wil dat dit kind kan functioneren en opgroeien.

Het Nieuwetijdskind-Lezing van Hans Stolp (1)

Veel hooggevoelige kinderen hebben moeite met de traditionele schoolsystemen

Veel van deze hooggevoelige kinderen hebben ook moeite met de traditionele schoolsystemen die kinderen aansporen om maar niet voor zichzelf te denken. Dit komt doordat hoogsensitieve kinderen in opstand komen tegen autoritaire figuren. Het zijn slimme, creatieve, “outside the box” denkende kinderen die heel anders denken en leren en moeite hebben om zich te conformeren, tenzij hiervoor een hele goede reden  wordt gegeven. Helaas hebben zij vaak ook beweging nodig om hun hersens te stimuleren en hun capaciteit om te multitasken levert hun nog weleens, onterecht, het etiket ADD/ADHD  en een recept voor Ritalin op. Ook al is Ritalin een stimulerende drug, het heeft ook een verdovende werking op actieve hoogsensitieve kinderen die al gestrest zijn door een school die niet aan hun leerbehoeftes kan voldoen. Ritalin kan de schijn geven dat een hooggevoelig kind beter kan stil zitten en opletten, maar het corrigeert niet de chronisch omgekeerde polariteit en hun verstoorde staat die leiden tot de energiepatronen die zorgen voor allerlei problemen op de lange duur. Als hun energie maar lang genoeg verstoord is, kunnen hoogsensitieve kinderen zover afdwalen van hun potentie  en kunnen ze hun speciale manier van denken verliezen om maar in een door  volwassenen gedomineerde wereld in te passen.

De sleutel om  hoogsensitieve kinderen op een gezonde, positieve manier  te helpen opgroeien is hen te leren hoe hun energie in elkaar steekt en te herkennen wanneer dat “hyper gevoelige systeem” slecht afgestemd is .Hoogsensitieve kinderen die slecht afgestemd zijn en compleet in hun hoofd leven in plaats van in hun lichaam te zitten, pikken vrij gemakkelijk negatieve energie in hun aura en fysieke lichaam op. Als ze erg lang zo blijven leven, zullen ze zich emotioneel leeg  of juist overgevoelig  voelen en geen idee hebben waarom. Ongezonde “junkfood”eten, uren voor de tv hangen of domme spelletjes spelen kunnen een manier zijn om je kind af te leiden van zijn/haar werkelijke gevoelens.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
kind en allergieën
lijden aan allergieën voor eten en chemische stoffen

Als ouder van zo’n hooggevoelig kind, is er veel dat je kunt doen om je kind te helpen beter te aarden/gronden en energetisch gebalanceerd te zijn. Omdat hoogsensitieve kinderen vaak een spiegel zijn van je eigen energetische toestand, helpen een kalme en emotioneel gebalanceerde benadering van het kind om zich bewust en in controle van hun eigen emoties te voelen. Elke  dag tijd maken om ze in contact te laten komen met hun eigen energie en negatieve energie die ze op school of van anderen hebben opgepikt los te laten is heel belangrijk. Elke dag energie-balanstechnieken trainen zal ze helpen meer in contact te zijn met hun lichaam zodat ze sneller herkennen wanneer ze een energiereiniging nodig hebben. Er zijn simpele Brain Gym oefeningen die de energie in balans kunnen brengen en te helpen om met hun hele brein te denken.

Tenslotte, hun geestelijke gezondheid is een belangrijk component van hun welzijn en gezonde eetgewoonten ontwikkelen is heel erg belangrijk omdat ze zo’n heel gevoelig systeem hebben. Veel hoogsensitieve kinderen lijden aan allergieën voor eten en  chemische stoffen en het is heel belangrijk om hen te leren wat suiker, chemische stoffen, conserveringsmiddelen, onverzadigde vetten en andere vormen van giftige voedingsstoffen doen met hun lichamelijke en energetische systeem. Checken op verborgen voedsel- en chemische allergieën is ook belangrijk om je kind te helpen een gebalanceerde energetische status te bereiken.  Normaal voedsel als tarwe-, melk- of graanproducten kunnen, omdat zij zwaarder verteerbaar zijn,  gifstoffen in het lichaam  en  brein van uw kind aanmaken  die kunnen leiden tot gedragsproblemen en beperking van het denk- en leervermogen.Het Nieuwetijdskind-Lezing van Hans Stolp (1)

10 technieken om de energie van je kind te gronden en in balans te brengen.

1) Onze manier van ademhalen heeft een grote impact op hoe geaard we ons voelen. Oppervlakkige borstademhaling zorgt ervoor dat we in de stress schieten. Maak er een spelletje van om met je kind langzaam en diep adem te halen terwijl ze zich focussen op een bepaald lichaamsdeel. Kunnen ze zich voorstellen om vanuit de onderkant van hun voeten te ademen, vanuit hun hartgebied,  vanaf de bovenkant van hun hoofd of vanuit hun maag? Als ze zich focussen op de verschillende delen van hun lichaam kunnen ze dan visualiseren dat alle stress of negatieve energie hun lichaam verlaat met hun uitademing? (Onze adem beweegt energie!!)

2) De energie in ons lichaam is elektromagnetisch. Om kinderen iets te laten voelen wat je meestal niet kunt zien, laat je hen hun handen tegen elkaar wrijven.  Beweeg dan de handen van en naar elkaar om te zien of ze de energie tussen hun handen kunnen voelen. Als ze de energie makkelijk kunnen voelen laat ze die dan groter en weer kleiner maken of naar iemand toegooien om te vangen. Neem de tijd om ze duidelijk te maken hoe belangrijk het is om deze energie gebalanceerd te houden in hun lichaam en contact te houden met de energie van de aarde.

3) Terwijl je kind in een stoel  zit of met gekruiste benen op de grond laat je ze zich  voorstellen dat hij/zij  net als een aap een staart heeft die de grond raakt. Dit is hun grondingskoord waar ze negatieve energie mee naar de aarde kunnen afvoeren en positieve energie kunnen aanvoeren vanuit de aarde. Kijk eens of het ze lukt om negatieve energie af te voeren door hun staart naar de aarde. Wanneer al hun negatieve energie is afgevoerd, kijk dan eens of het ze ook lukt om positieve energie omhoog te krijgen via dezelfde weg. Kunnen ze het verschil voelen in de kwaliteit van energie? Wanneer je deze oefening buitenshuis doet, kan dit een hele sterke positieve ervaring zijn.

4) Terwijl je kind rechtop staat laat je ze zich voorstellen dat ze een grote, stevige boom zijn met wortels die uit de onderkant van hun voeten groeien en diep de aarde ingaan. Laat ze ervaren  hoe stevig en sterk ze zich voelen wanneer hun wortels zich verbinden met de energie van de aarde. Kunnen ze de energie vanuit de aarde door de onderkant van hun voeten ook weer omhoog brengen door hun hele lijf tot het de bovenkant van hun hoofd uitsproeit als een fontein? Welke woorden gebruiken zij om de positieve energie te beschrijven die door hun lichaam stroomt?

5) Een leuke oefening om uit te proberen met je kind is met een ijzeren lepel  de elektromagnetische energie vanuit het lichaam te gebruiken. Wrijf met de onderkant van de lepel tegen de klok in over de onderkant van je kinds voet. (Je moet wel een beetje kracht zetten, anders werkt het niet) Het tegen de klok in wrijven zorgt ervoor dat bepaalde energie vrijkomt waardoor je kind kalmeert. Dit is zeker een goed hulpmiddel wanneer je kind moeilijk in slaap kan komen! Het kan zijn dat ze het zo lekker vinden dat ze erom blijven vragen.Negatief denken

6) Wanneer kinderen energetisch omgekeerd zijn, zullen ze zichzelf saboteren en keuzes maken waarmee ze zichzelf kwetsen in plaats van positiviteit verkrijgen. Een snelle manier om hun polariteit in balans te brengen is de “Karate Chop” . Door met de zijkant van hun hand in de palm van de andere hand te tikken en dit te combineren met een positieve affirmatie en een diepe ademhaling helpt dat om hun polariteit om te draaien. Vaak is het kind gefrustreerd, dus laat hem iets zeggen in de zin van: “Ook al ben ik boos over/omdat………, toch hou ik van mezelf en vind ik mezelf een goed kind.” Het maakt niet uit hoe je het probleem beschrijft als je het maar met een vorm van positieve acceptatie  en onderwijl tikkend op de handpalm doet, lijkt het te werken om de polariteit te corrigeren. Deze acceptatie-affirmatie moet minstens 3 keer hardop gezegd worden terwijl je diep ademhaalt.    ( De Karate Chop komt van de Emotional Freedom Technique.)

7)Een andere manier om omgekeerde polariteit te corrigeren is door het wrijven van de “Brain Buttons” (K27) net onder het sleutelbeen. Deze Brain gym oefening start je door je duim en vingers van de ene hand op je sleutelbeen te plaatsen.  Schuif dan iets naar beneden naar de holte net onder je sleutelbeen. Masseer daar voorzichtig met je ene hand terwijl  je de andere hand over je navel legt. Na ongeveer 25 seconden draai je het om en masseer je je “Brain Buttons” aan de andere kant  terwijl je je andere hand op je navel legt. Het is goed om deze oefening een paar maal per dag te doen als je vermoedt dat je kind problemen heeft met omgekeerde polariteit! Het is sowieso een goede stimulatie voor het brein. (link naar Engelstalig Filmpje waar in wordt voorgedaan hoe deze plek te vinden)Wetenschappers ontdekken dat ook bomen een ‘hartslag’ hebben

8)Buitenshuis blootsvoets lopen (mits het weer het toelaat) is ook een goede manier om je kind te laten gronden. Zorg dat het kind het verschil leert voelen tussen gras, aarde, beton, zand, rotsen en water als ze lopen. Het stimuleren van de onderkant van de voeten door massage of reflexologie is een andere manier om zich te laten afstemmen op hun voeten en energetisch terug in hun lichaam te laten komen.

9) De “Hook Up” van Brain Gym is een geweldige manier om energie in balans te krijgen en een teveel aan energie te minimaliseren voor beide hersenhelften. Dit is een goede oefening die je een aantal malen per dag met je kind kunt doen. Deze oefening kan je zittend, staand of zelfs liggend in bed doen.  Start met het kruisen van je benen bij de enkels. Strek je armen naar voren uit en draai je handen zo dat de duimen naar de grond wijzen. (De achterkant van je handen raken elkaar bijna aan) Beweeg nu één hand over de andere zodat de palmen elkaar raken en je de vingers in elkaar kunt verstrengelen. Buig je ellebogen iets en draai je gevouwen handen onderlangs zodat ze comfortabel  op je borst kunnen rusten. Haal nu diep adem terwijl je je tong tegen het midden van je gehemelte drukt. Als je uitademt, laat je de tong weer losjes op zijn plaats terugvallen. Ga hiermee door terwijl je de tong omhoog drukt bij het inhaleren en terug laat vallen bij het uitademen.

Wanneer de “Hook Up” minstens één minuut wordt gedaan, wordt er vaak een kalm en vredig gevoel ervaren. De “Hook Up”wordt beëindigd door het ontkruisen van de armen en benen en je plaatst de vingertoppen zachtjes tegen elkaar.  Ik moedig het kind aan om te letten op het gevoel dat ze aan hun vingertoppen voelen. Het tintelende, warme of pulserende dat ze meestal voelen is de vibratie/trilling van de energie in hun lichaam. Het plaatsen van de vingertoppen tegen elkaar is een andere manier om de polariteit in balans te brengen.

10) Je kind aanleren om elke dag een luchtbel om zich heen te vormen is een andere techniek om ze te leren zich te beschermen tegen het oppikken van negatieve energie. Als eerste laat je je kind zich een bol van licht voorstellen die helemaal om hun heen zit als een luchtbel. Laat ze zich voorstellen dat deze luchtbel positieve energie kan binnenlaten, maar gesloten is voor negatieve energie. Laat ze daarna denken aan de leuke activiteiten en positieve uitwisselingen die ze de hele dag doormaken. Hun engelen en gidsen staan klaar om hun gedachten realiteit te maken. Het kind beëindigd de visualisatie door een bij hun voeten een veter om de luchtbel te doen zodat er geen negatieve energie in kan sluipen.

luchtbel
luchtbel: beschermd tegen negatieve energie, open voor lichte energie

11) Omdat de voorkant van het lichaam (chakrasysteem) vaak de plek is waar je positieve energie kunt verliezen of negatieve energie op kan doen, is een “ Rits Dicht”  een handig hulpmiddel voor de gevoelige persoon wanneer die zich tussen allerlei mensen gaat begeven. Nadat je de handen hebt gewreven, strijk je de centrale meridiaan  met de handpalm op, vanuit het schaambeen omhoog naar de onderkant van de lippen en dan naar buiten voor je je hand weer naar beneden doet. Dit laat de hand werken als een magneet met de elektromagnetische energie van het lichaam en is krachtiger wanneer je hem combineert met een positieve affirmatie, als bijvoorbeeld: “ Ik ben kalm, sterk en liefdevol” of “ Ik ben slim, moedig en zelfverzekerd”. Alles wat goed voelt voor het kind/de teenager zal werken omdat het gaat om de bedoeling waarmee dingen worden gezegd . Even diep ademhalen voordat de hand weer omhoog strijkt versterkt de werking enigszins. Je voorstellen dat je een slot op de lippen zet zodat niemand het energieveld gedurende de dag kan openen kan ook helpen.

Het dagelijks herhalen van deze oefeningen zal de kinderen helpen hun bewustzijn te verhogen en hun energetisch veld te stabiliseren. Dit zal ze helpen om  hun eigen, schitterende zelf te zijn!

Geschreven door Jan Yordy†, gecertificeerd spel therapeute.

Lees ook:  Tien Eenvoudige Stappen om de Energie van je Kind te Kalmeren

Bewaar voor later op Pinterest:

De energie van je kind gronden en in balans brengen- 10 techniekenJe vindt ons hier op Pinterest: https://nl.pinterest.com/nieuwetijdskindmagazine/

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

 1. dank je super de puper voor de ‘hook up’….. want door te grote disbalans hersenhelften, you feel hooked up. dwz alsof je een jasje draagt waarvan een kant scheef hangt naar beneden en andere kant een beetje omhooggerekt. toen ik de oefening deed begon mijn linkerkant zo te tintelen……lag te grote druk op.

  tot slot Limoniet geel ofwel golden healer werkt met zonnevlecht en luisteren naar hoger zelf ipv ego. donkere limoniet oranje/bruin gaat over fysieke lichaam over uiterlijke prikkels. https://www.semoea.nl/edelstenen/limonietkwarts.html

  groetjes

 2. @emmy, Emmy, Kun je me vertellen wat het allergiedieet inhoud alsjeblieft en wat jou na twee jaar precies heeft geholpen in je lijf te zitten.
  Ik ben jonge volwassen en op de een of andere manier lukt het me niet om (ondanks mijn vele jaren allerlei pogingen, waaronder dagelijk Ritalin) in mijn lichaam te komen en dit maakt me vreselijk depressief.

  Groetjes

 3. Wat een fijn artikel, net met mijn dochtertje overlopen. Bij de hook up was ze zelf verbaast

 4. Dank voor het heldere artikel! Ook ik heb 25 jaar geleden veel gehad aan een allergiedieet, Touch for Health en bloesemremedies. Na 2 jaar ‘paste’ ik ineens in mijn lijf! Bijzondere gewaarwording was dat!Ben er nog steeds blij mee.Nu werkt mijn hooggevoeligheid als voordeel……
  Mijn kinderen hebben er zo ook weer profijt van gehad. Je kunt het doorgeven. Hen hielp een visueel blauw dekentje goed als ze niet konden slapen.
  Er is nog zoveel mogelijk zonder medicatie.Maar het belangrijkst is dat je een keuze hebt om te kiezen wat het best bij jou en je kind past!

 5. dit is een mooi gebaar zeg! bedankt voor het vertalen en voor het plaatsen.

  ik gebruik ook technieken, ongeveer zoals hier beschreven, ze helpen inderdaad. ik heb ze geleerd, via de engelen, gidsen en mijn eerste vrouwelijke leraar, op mijn 21ste, toen ik voor het eerst leerde over de chakra’s. alweer 26 jaar geleden! ik vind het geweldig zoals we hier met zijn allen nu vrijelijk over kunnen communiceren! ik kan dus beamen dat het werkt. mijn engel zei; gooi een bol van wit licht over je heen met een gouden randje, dat beschermt je. dat doe ik iedere dag. volgens mij heeft aardsengel Michaël ook zoiets genoemd? ik lees zoveel artikelen hier, hou me even tegoede als het een andere engel was die gechanneld werd. Maar hoe het ook zei; dank u allen, mensen, engelen, vertalers en plaatsers van de artikelen. en gordon natuurlijk! dit is prachtig. wat een vooruitgang hier, door iedereen. mooi hoor!

  liefs, Henriëtte