energie van overledenen

Wanneer jij een lichtwerker bent zul je af en toe merken dat er energieën om je heen zijn. Soms weet je niet wat je ermee moet of kunt. Veelal hoor ik van mensen dat ze er bang voor zijn en zich ervoor afsluiten of het gevoel wegstoppen. Als kind trok ik de dekens over mij heen en zei: ‘wil je alsjeblieft nu weggaan. Ik ben bang voor je’.

Toen ik lang geleden met mijn man op vakantie in Egypte was en nog niet bewust van mijn spirituele gave was, merkte ik dat er energieën in onze hotelkamer waren. Ik was bang, het voelde opdringerig. Na die week was ik blij weer naar huis te gaan. In de bus op de terugweg naar het vliegveld vertelde iemand dat er bij de bouw van het hotel verschillende mensen waren verongelukt. Toen wist ik dat die energieën iets van mij ‘wilden’, alleen had ik geen idee wát!

Herkenbaar?

Het is mogelijk dat je een lichtwerker bent. Jouw ‘licht’-energie trekt entiteiten (dat is energie van een overledene) aan die op zoek zijn naar het licht. Wanneer je in een spirituele groei zit, verhoog je automatisch je frequentie. Je bent dan ‘lichter’.
Voorbeeld: je loopt in een donkere nacht en weet de weg niet. Verderop zie je licht. Dan ga je daar natuurlijk naartoe.
Overledenen die de weg naar het licht niet kunnen vinden komen bij jou omdat jij licht uitstraalt. Hier is niets engs aan en het is ook niet schadelijk voor je. Behalve wanneer je zelf in een negatieve energiesituatie zit (waar je zelf voor gekozen hebt) waardoor je aura open staat of gaten vertoont. Dit ontstaat door bijvoorbeeld drugsmisbruik, drankmisbruik, werkverslaving, verslavingen (bijvoorbeeld van medicijnen) of als je heel negatief bent.
Het is heel belangrijk je dagelijks af te sluiten door een beschermende oefening uit te voeren.
Hierbij de link naar een oefening.

Waardoor kan een overledene het licht niet vinden?

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Ik heb bij mij in de praktijk een paar keer ervaren dat een entiteit ‘op aarde bleef plakken’ omdat hij/zij teveel hechtte aan ‘aardse zaken’. Sommige overledenen vinden het moeilijk los te laten. Deze ‘aardse zaken’ (materialisme, dualiteit, strijd, lichamelijke ervaringen zoals koud-warm, emoties, verliefdheid, boosheid, teleurstelling, enzovoorts) bestaan alleen op aarde en kunnen we alleen daar ervaren. Deze hangen nauw samen met de levenslessen op aarde.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Verantwoordelijkheden zijn moeilijk los te laten. Voorbeeld: een jonge vader of moeder die een gezin moet achterlaten of een bedrijf dat een levenswerk was. Een overledene heeft tijd nodig om te beseffen dat er veel beter en gemakkelijker vanuit het licht contact gemaakt kan worden om te helpen of te ondersteunen, dan vanuit de aardse energie.

Dit is onder andere de reden dat we steeds weer willen incarneren.
Als je alleen maar energie bent (dus geen lichaam als vervoermiddel hebt) stroomt alles in elkaar over en voel je deze ervaringen niet. Sommigen willen de aardse ervaringen zo lang mogelijk vasthouden.

Als iemand geheel onverwacht / plotseling komt te overlijden door bijvoorbeeld een ongeluk, een moord of wat dan ook, dan weet diegene niet dat hij/zij dood is en snapt niet waar hij/zij terecht is gekomen. Dat kost tijd. Ook om van geliefden los te komen.

Maar goed, terug naar het onderwerp: energie van overledenen naar het licht sturen. Je fungeert dan als ‘wegwijzer’.

Hierbij een oefening hoe je dat doet:

Ga in een gemakkelijke stoel zitten of ga liggen op een rustige plek en ontspan. Zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden. Het is belangrijk te zorgen dat je beschermd bent. Visualiseer een wit licht om je heen. Maak goed contact met de aarde door wortels of lichtstralen te visualiseren die vanuit je voeten en je stuitchakra de aarde ingaan. Neem je taak serieus en doe het met respect voor zowel jezelf als voor de energie waarmee je werkt. Vraag eventueel je beschermengel te helpen. Het is niet gevaarlijk om deze oefening te doen. Maar wat ik al zei, wanneer je met energieën werkt is het altijd belangrijk je goed te beschermen en af te sluiten.

Let op je ademhaling, adem rustig in en uit.
Wees je bewust van de energieën om je heen.
Visualiseer een grote gouden pilaar van de aarde naar ‘de hemel’. Bovenop de pilaar visualiseer je een plateau. Neem hiervoor de tijd.

Visualiseer nu een trap die rondom de pilaar naar boven loopt. Vervolgens wijs je de weg aan de energieën en zeg je: gaan jullie met mij mee naar het licht? Ik breng je! Het is deze kant op. Kijk maar, daar is het, en je wijst naar boven. Jij loopt voorop de trap op, de energieën volgen je vanzelf.

Je zorgt dat alle energieën die naar het licht willen de trap nemen. Wanneer je met deze oefening bezig bent, zul je merken dat er energieën bijkomen. Alsof ze op de hoek hebben gewacht. Zodra je op het plateau bent, zul je merken dat sommige energieën meteen door ‘zweven’ naar het licht en sommige energieën zullen wachten totdat jij meer aanwijzingen geeft totdat dat zij worden opgehaald door een engel of een andere energie.

Zodra jij de gouden pilaar met het plateau visualiseert, zullen direct andere energieën, helpers en engelen ervoor zorgen dat de entiteiten naar het licht kunnen doorstromen. Zij staan klaar en houden de poort open voor de weg die jij hebt gecreëerd. Jij gaat niet verder dan het plateau en wijst de entiteiten de weg naar de poort. De engelen nemen hier de taak van jou over.

Zodra je merkt dat iedereen is doorgestroomd, ga je weer naar ‘beneden’ en zie je vervolgens de pilaar vervliegen.

Richt je nu weer op je ademhaling en zorg ervoor dat je volledig terug bent in het nu.

Zie jij het anders?

Het kan zijn dat jij wel een pilaar ziet maar geen trap. Dat kan. Wellicht zie je dan een touw of een lift. Het maakt niet uit. Niets is fout. Dit is de basis van hoe je het kunt doen. Maak vervolgens je eigen verhaal ervan. Het is fijn dat er verschillende lichtwerkers zijn. Ieder trekt de energie aan die jou herkent, bij je past en die jij naar de overkant kunt helpen.

Maar waarom zorgen de engelen er niet direct voor dat de energieën naar het licht gaan?
Daar zijn verschillende redenen voor. De engelen doen dat wel, maar wanneer de overledene zó gericht is op aardse energieën, ziet of herkent deze de hogere energieën van de engelen niet. Eigenlijk heel simpel. Als je levend bent en niet spiritueel ingesteld, dan ben je ook niet spiritueel ingesteld als je dood bent.

Als je dood bent verander je niet ineens in een alwetend lichtwezen. Natuurlijk zijn we dat allemaal in de basis! Als iemand de overtuiging heeft dat er na de dood niets is, zal diegene er wat langer over doen of extra hulp nodig hebben om dat in te zien en zijn/haar weg te vervolgen. Als je niet in een hemel gelooft, zul je ook niet zo snel een hemel herkennen. Je loopt dan in het donker en word je aangetrokken door iets herkenbaars: het licht van een mens.

Ik wil niet zeggen dat spirituele mensen verlicht, beter of wat dan ook zijn. Iedereen is gelijk. Alleen kijkt een ieder anders naar het leven waardoor je andere dingen ziet, beleeft en ervaart. Als je naar links kijkt zie je rechts niets. Zo is het in het leven, maar ook na de dood.

Deze oefening is vrij simpel, maar neem er wel de tijd voor. En voor alles wat met spiritualiteit te maken heeft geldt: doe het met Liefde en Respect. Je bent een doorgeefluik, een hulpmiddel. Dat is mooi, maar je bent niet uitverkoren of super bijzonder. Het zijn mooie egolabels, meer niet ;-))
Net zoals je een oude dame helpt met oversteken, help je overledenen naar de overkant, naar waar zij hun weg kunnen vervolgen. Uitrusten van het leven op aarde, overleden geliefden terugvinden en –zien en terug naar hun zielengroep.

Nadat je dit een keer gedaan hebt en je merkt dat er steeds vaker energieën bij je komen, kun je het ook doseren. Je hoeft er niet altijd iets mee te doen. Indien jij dat niet wilt, zeg dat dan! Of geef aan wanneer je het wel wilt doen door een bepaalde dag en tijd te zeggen. De keuze is aan jou om op deze manier met spirituele zaken bezig te zijn. Maar besef wel; dit talent heb je niet voor niets.

Voor mij was het een opening om vertrouwen te krijgen om met energieën te werken. Ik was bang enge dingen te zien. Totdat iemand zei: je krijgt altijd wat je aankunt. Vanuit dit standpunt heb ik leren vertrouwen. Er is denk ik een periode van twee jaar geweest dat ik dit zeer regelmatig deed. Ik heb ook ervaren dat ik bij lastige energieën geholpen werd. En zo bouw je stapje voor stapje vertrouwen op en ga je steeds verder en meer zien in de energieën. Ondertussen lift je gelijk je eigen energie. Hoe meer bewustwording, hoe hoger jouw energie wordt. En dat is in deze tijd geen overbodige luxe.

Ik heb het gevoel dat het de hoogste tijd is dat er veel lichtwerkers ‘wakker worden’. Dus ga ermee oefenen, ga ermee aan de slag, zodat er een gemakkelijkere doorstroming komt voor de overledenen. Ik merk dat het ineens weer steeds vaker voorkomt, dat het nodig is, energieën naar het licht te sturen.

Je kunt het tweeledig zien. Momenteel zijn er zoveel levende mensen (zielen) op aarde dan er ooit in de geschiedenis zijn geweest. Dat betekent logischerwijs dat er dagelijks, veel meer dan ooit, dood gaan.
Ook staat er de komende periode veel te gebeuren met onze wereld. Wat het precies is weet ik niet maar ik heb het gevoel dat er tussen 2015 en 2016 (een paar keer?) een grote groep mensen naar het licht geholpen wil worden. Lichtwerkers en lichtzoekers zijn grenzeloos. Het is te beperkt om te bedenken dat je alleen entiteiten uit je eigen land naar het licht stuurt. Het is maar net welk soort energie jij aantrekt. Vandaar dat het fijn is dat er zoveel lichtwerkers zijn. Een ieder trekt zijn eigen frequentie aan.

Veel succes!

Heb je nog vragen, dan lees ik deze graag in een reactie.
Liefs Esther Buijs

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

50 REACTIES

 1. Jaren lang heb ik entititeiten door gestuurd naar het licht. Op een bepaald moment had ik het gevoel dat het niet meer klopte. Tegenwoordig verbind ik een overleden persoon met de oorspronkelijke bron van het licht. Het valt op dat deze overgang vele malen gemakkelijker en sneller verloopt dan via de Poort van Het licht en die toestanden met engelen etc. Ik was ooit energetisch healer. Nu niet meer. Lees maar eens over de God-Matrix. Daar wordt je heel wat wijzer van. https://www.edithnijhuis.nl/de-reincarnatie-val/

 2. Hoi Esther,

  Heel mijn leven ben ik een gevoelsmens, een enkele keer hoor ik stemmen in de verte (deze kon ik destijds niet verstaan) Omdat ik mij daarna een poosje hiervoor heb afgesloten hoor ik ze niet meer. Nu vandaag na drukte van alle hectiek ronddom feestdagen wilde ik een dutje doen op de bank. heel ontspannen, voelde ik een aanwezigheid achter mij staan.. Het voelde zwaar en groot maar niet negatief. Geheel op mijn gevoel heb ik deze naar een punt van licht gebracht waarna ik mijzelf een stuk lichter voelde. Na het lezen van jouw stuk zou ik juist graag willen weten wie het was of de achtergrond willen kennen. ik heb altijd het gevoel gehad dat er meer is dan enkel het aardse, toch blijft het merendeels bij mij bij voelen..
  Ik voel het wanneer er een dierbare in de buurt is door de liefde die het uitzendt en de gedachte aan die persoon, dit komt voor bij momenten van verdriet of pijn. Ik ben blij om te lezen dat ik het zonder echt te weten wel goed heb gedaan.. dankje voor deze bevestiging.. het is een hele ervaring..

  Mijn zoon van 10 heeft denk ik dezelfde gave, en zit behoorlijk op mijn golflengte.

 3. J
  ik krijg soms mensen die ik heb gekend door in mijn gehoor ze vragen vaak hoe het komt dat mensen hun niet meer antwoorden als ze iets vragen ,of ze vragen of ik naar achterblijvers wil gaan om te zeggen dat ze er nog zijn ,ik laat ze eerlijk weten dat ik dat niet kan doen en leg uit wat er aan de hand is ook heb ik wel is een anonieme brief naar iemand geschreven ,het was een school vriendin en ze bleef bij me hangen ík ben dus blij met u artikel ,dank u wel grt Nellie

 4. Mooie tekst! Ik ben bang dat ik mij op een negatieve manier teveel vast houd en angsten en pijn stuur naar een dierbare die is overledden. Ze is nu al zon 3 jaar geleden overleden en was als een kind van mij, maar tegelijkertijd ook mijn beste vriendin, zus en moeder eigenlijk alles voor mij. Ze is op 1 dag overleden door een plotselinge ziekte. Ik hoop dat u mij kan helpen.

 5. hoi allemaal
  ik heb op 6 aug jl mijn eerste beelden mogen ontvangenik heb de eerste keer een overledene ziel (vrouw) naar het licht mogen brengen ik keek naar een foto van een concentratiekamp ik zag op die foto een dikke wolk met een oude man zijn gezicht erin
  ik ging naar bed die avond en lag ontspannen in bed met mijn ogen dicht op mijn rug.
  toen zag ik die wolk met het gezicht hoog en laag steeds op mij afkomen ik bleef rustig en heb het laten gebeuren
  daarna zag ik een vrouw met een rode jurk achter een muurtje naar mij gluren ze liet zich even zien aan mij (angst) ik ben naar een ervaren vertrouwingspersoon gestapt en heb haar onder begleiding naar het licht gebracht
  ik voelde iets kriebelen op mijn linkerarm maar er was niets zooooo speciaal

  8 weken later ben ik bij een client aan het schoonmaken op hun slaapkamer. en aan de praat geraakt over het spirituele we zaten in een diep gesprek op een lijn.
  kom ik thuis en lig ik in bed op mijn rug ogen weer dicht zie ik een zwarte labrador kwispelend en mij aankijkend op hun slaapkamer.
  ik heb nooit fotos van hun hond gezien in hun huis en er is nooit over gesproken
  alleen weet ik niet waarom de labrador zich liet zien aan mij en wat zijn boodschap is
  ik heb zijn baasje verteld dat hij op hun slaapkamer aanwezig is die spreken nu tegen hem

  deze 2 beelden heb ik als mooi ervaren het valt mij op dat ik momenteel alleen overledene zielen zie die zich aan mij tonen

  ik bedank ieder avond de engelen gidsen en alle werkers voor mijn mooie gave en ik zeg dat ik van hun hou

  Mijn vraag is ben ik een lichtwerker en een helderziende? ik ben nog

 6. Mooi stuk. Ik had afgelopen week nog negen zielen geholpen naar het licht. Veel mensen vinden dat vreemd maar voor mij is het de normaalste zaak van de wereld. Het was allemaal zeer bijzonder en ik heb ze vanaf de plek waar ze zijn overleden “het station, het waren allen treinspringers” meegenomen naar een voor mij heilige plek in het bos vlakbij. Daar staan twee prachtige beukenbomen die een spiegel van elkaar zijn. Ze zijn een paar, Athene en Adromunus. Athene heeft een weelderige kruin van takken en bladeren en Adromunus heeft een weelderig wortelstelsel. Daar bij die twee bijzondere bomen zat ik met negen zielen die niet wisten hoe nu verder, ik heb met een gesproken en daarna aan mijn begeleider Ramirez gevraagd ze verder te begeleiden naar het licht waar ze thuis horen. Wat nog bijzonder was in het gesprek met de vrouw met wie ik sprak was dat ze bang was dat ik een oordeel zou hebben over haar daad. Ik zeg nee hoor, ik oordeel niet. Ieder mens heeft een vrije wil en als jij vind dat je leven hier moet beëindigen dan zal ik je niet tegenhouden en je er ook niet om veroordelen. Ik zou willen dat ikzelf de ballen had om er een einde aan te maken. Ik ben moe tot in het diepst van mijn ziel van dit en alle vorige levens dat ik hier ben geweest. Zucht, maar goed, zolang we hier nog zijn help ik graag mensen of ze nu hier fysiek nog zijn of niet daar maak ik geen onderscheid in. Namasté

 7. Mijn mama is 3 juli 2016 overleden.
  Een paragnoste vertelde dat ze veel te zwak is om over te gaan. Zou haar heel graag willen helpen.
  Normaal voel ik overleden maar nu helemaal niet. Men mama geloofde erg in het hiernamaals en beloofde ons een teken te geven. Ikzelf zit nu in een depressie omwille de laatste week van haar leven hier op aarde. Ze had sedatie i.p.v. Euthanasie gekozen maar ze werd altijd precies wakker en er liep vanalles mis wat niet mochht gebeuren. Hoe kan ik haar kracht geven om verder te gaan liefs lieve

 8. Kan het zijn dat je ook mensen helpt in je slaap? Ik heb een hele tijd lang (heftige) emoties gevoeld waarvan ik zeker wist dat ze niet van mezelf waren. Het gekke is dat ik ze sinds een jaar niet meer voel. Ben erg benieuwd of het iets vergelijkbaars is.

  Groetjes,
  Iris

 9. Bijzonder om te lezen dat iedereen een ander idee heeft van het leven na de dood. Ikzelf heb de overtuiging dat je ziel in het licht thuis hoort! Ik geloof dat dit de 4e dimensie is maar kan het mis hebben. Daar maak je de keuze wat je in een mensenleven wil leren en wordt ook in die omstandigheden geboren. In dat mensenleven maak je keuzes en ontwikkeld je ziel, je leert andere mensen dingen waar hun ziel voor gekozen heeft. Als je overlijdt krijg je de keuze om naar het licht toe te gaan. Daar teruggekeerd zie je wat je in dit leven hebt geleerd, welke obstakels je uit vorige levens hebt meegenomen en hoe je daarmee bent omgegaan. Het doel is om je ziel te ontwikkelen dus hier zit geen enkel oordeel aan.

  Helaas is mijn ervaring met het sturen van overledenen naar het licht niet heel positief. Ik trek blijkbaar mensen aan die erg verward, bang of boos zijn. Ik ben zelf niet bang en weet dat door met hen te praten ze meestal de juiste keuze maken en vredig het licht in gaan. Ik doe dat in het Nederlands en Engels omdat het zo goed voelt en nu heb ik het idee dat ik nu Frans moet leren. Maar al die energieën zuigen mijn energie leeg en daardoor ben ik altijd erg moe.

  Ik wil dan ook heel graag leren om mijn energie en gevoelens te kunnen afsluiten van die van anderen, zowel de levenden als de overledenen, want doordat ik zo moe ben wordt het alleen maar moeilijker. Iemand tips, herkenbaar?

  • Door een sjamanistische healing kan ik aardig goed bij mezelf blijven. Ik speel af en toe op mijn sjamanistische drum om de harmonie weer op te zoeken.
   Ook heb ik veel gehad aan een goede homeopate in Oosterhout om o.a. dingen uit vorige levens op te ruimen. En effecten uit mijn jeugd en wat daarna kwam. Zo kom je beter in je energie te zitten. Voorheen had ik vermoeidheidsziekte door o.a. HPU.

 10. Hoi Sylvia,

  Ik zie niet dat waar ik over schrijf jij niet zou kunnen, je hebt jezelf alleen wat in de weg gelegd waardoor twijfel in/aan jezelf onstaat. Die wijsheid, dat weten, dat ben jij toch ook?!

  🙂

  Datgene wat je jezelf in de weg hebt gelegd, je levenslessen, dat is wat je kunt aanpakken en transformeren (achter je laten). Dat heb ik ook gedaan en begeleiding heeft dat proces flink bespoedigd.

  Het kan wellicht vermakelijk zijn dat een medium je iets zegt over een vorig leven :-), maar in het kader van bewustwording gaat het er om dat je uit jezelf haalt wat de oorzaak in een vorige leven is geweest van een belemmering die je in het hier en nu ervaart. Contact maken met de gevoelens en besluiten van toen. Begeleiding kan helpen om de juiste vragen te stellen om je in contact te brengen met waar het om gaat. Maar het komt wel uit jezelf, je kunt het alleen in jezelf oplossen.

  🙂

  Groetjes Robert

 11. Ik ben hier wellicht minder ervaren en bekend in dan de meeste van jullie maar ik zit wel met vragen. Op me 15e begon ik van de een op de andere dag entiteiten om me heen te voelen, ruiken, zien (in een andere context) en horen. Sommigen riepen om hulp en sommigen beschermden mij. Ik wist ook van levenden hoe zij zich voelden, wat ze over mij dachten etc. etc. Na 2 jaar in een soort strijd te hebben gezeten met mezelf is het ineens over gegaan. Ik ben wel erg spiritueel ingesteld. Nu is mijn vader precies 4 weken geleden plotseling overleden en lijkt het allemaal weer terug te komen maar dan specifiek met hem. ik herinner me weer hoe lastig het is om te onderscheiden wat je gedachten zijn en wat een overledene je "verteld". Herkent iemand zich hier in? En als ik een entiteit "zie" staan, zie ik dat in me hoofd maar dan opnieuw weet ik niet of het mijn gedachten zij of dat het echt is. Ik zou graag van iemand hulp willen bij het ontwikkelen want ik heb zeker grote angsten terwijl ik zeker weet dat ik het kan. Ook zou ik hulp willen van iemand die contact kan leggen met mijn vader en hem eventueel kan helpen.

  • hoi <a href="#comment-248640" rel="nofollow">@kelly</a>, ik ben mijn vader verloren toen ik 19 was.. wat ik me toen niet realiseerde is: ik raakte 1 persoon kwijt, maar mijn vader 4, zijn gezin. Het is dus niet geheel vreemd dat overledenen contact proberen te zoeken met je. Als je een zekere gave hebt, dan herkennen ze dat en zullen ze proberen je sensitiviteit aan te spreken om te zien of hun boodschap doorkomt. Toch vergt dat van hun ook enige vorm van trainen, net als wij onze hogere zintuigen kunnen en dienen te ontwikkelen als we dit contact willen.

   Er zijn gelukkig in Nederland veel goed getrainde mediums. Als je me laat weten waar je ongeveer woont dan kan ik je wel doorverwijzen naar een medium. Wees echter gerust dat je vader naar alle waarschijnlijk op een mooie plek is en graag contact met je wil om je te laten weten dat het goed gaat. In mijn werk als medium heb ik nooit een spirit naar het licht hoeven brengen.. ongeacht geloof in het hiernamaals of niet.

   met liefde, Edwin

   • <a href="#comment-248647" rel="nofollow">@Edwin vd H</a>,

    Ook niet als iemand jong en plotseling overlijdt en bang was om dood te gaan? Ik woon omgeving Rotterdam. Ik voelde de eerste weken alleen maar frustratie en verdriet van zijn kant. Dat vond ik erger dan mijn verdriet.

    • hoi <a href="#comment-248650" rel="nofollow">@kelly</a>, neem eens contact op met Joke Winters (www.jokewinters.nl), zij kan je vast verder helpen. Ze woont in Hoek van Holland.

  • <a href="#comment-248640" rel="nofollow">Dag Kelly</a>,

   Zou het misschien kunnen zijn dat je vader jou nog niet los kan laten? Dan zou hij inderdaad wel wat hulp kunnen gebruiken.
   Ik begrijp dat je het lastig vindt om op je waarnemingen te vertrouwen, dat is echt een les op zichzelf om dat onder de knie te krijgen. Daar ligt je uitdaging en kracht.
   Ik heb er overigens zelf ook moeite mee om mijn ingevingen vanuit mijn gevoel te onderscheiden van hoofd.
   Het kan helpen om er voor te zorgen dat je goed in je lijf zit, goed in het moment, alvorens contact te leggen. Dat kan de zuiverheid ten goede komen. Misschien voel je wel in je lichaam van waaruit de 'informatie' tot je komt.

   Sterkte en succes!

   Groetjes Robert

   • <a href="#comment-248788" rel="nofollow">@Robert</a>,

    Dat zou kunnen maar hoe kom ik er achter. en hoe maak ik contact en wanneer weet je dat er daadwerkelijk contact is. Zeker omdat er emoties bij komen kijken maaakt dat het nog lastiger dingen te kunnen onderscheiden. Zou hier graah hulp bij willen Maar weet niet hoe.

    Bedankt voor je reactie!

    • <a href="#comment-248806" rel="nofollow">@kelly</a>,

     Hoe je dat weet… ik denk dat niemand dat jou kan vertellen, behalve wat pointers geven. Dat is je eigen groei/ontwikkeling/les, zoals ik het zie.
     Ik begreep uit je vorige schrijven dat je contact met hem zo'n beetje vanzelfsprekend was, alleen dat je niet goed feit van fictie kon onderscheiden.
     Ik snap dat als er emoties bij komen kijken dat het lastiger wordt.

     Groetjes Robert

  • <a href="#comment-248640" rel="nofollow">Hoi kelly</a>,

   Ik lees eigenlijk twee dingen in je verhaal, je eigen verdriet om het jong en plotseling overlijden van je vader en daarnaast verwarring over je gaven. Ik heb zelf mijn beide ouders verloren en ook bepaalde gaven. Het is me meerdere keren overkomen dat ik van te voren wist dat iemand zou overlijden, zelfs mensen die op het oog gezond leken.
   Mijn vraag aan jou zou zijn: waarom zou je die gaven (op dit moment) willen ontwikkelen? Wat is jouw motivatie daarvoor? Dit omdat je schrijft grote angsten te hebben terwijl je zeker weet dat je het kan. Het lijkt mij dat er eerst een stukje acceptatie moet komen en als het de bedoeling is dat je die gaven ontwikkelt dan komt dat vanzelf wel op je pad. Leer ze eerst voor jezelf te gebruiken, ze te accepteren.
   Toen mijn moeder overleed voelde ik haar en haar (mijn) verdriet, wij hebben toen gewoon samen een potje zitten janken en hoe vaker er contact plaatsvond hoe neutraler het van beide zijden werd. Ik heb nooit het idee gehad dat ik haar naar het licht moest sturen.
   Als er contact is dan weet ik dat gewoon, als in helderweten, lastig om dat uit te leggen omdat jij je gave beschrijft als helderzien en aan Robert vraagt hoe je kan weten of er daadwerkelijk contact is.
   Ik hoop dat de dame die Edwin vd H noemde je kan helpen met het een en ander, heel veel sterkte en lieve groetjes.

   • <a href="#comment-248844" rel="nofollow">@Sylvia</a>,

    Misschien heb jij je moeder dat 'gegeven' wat ze nodig had om los te kunnen laten? 🙂

    Naar het licht wijzen wil voor mij enkel zeggen dat de ziel in kwestie tot besef/inzicht/bewustzijn komt om diens weg te vervolgen. Het kan wel eens nodig zijn om een handje te helpen. Dit is mijn idee hierover.

    Groetjes Robert

    • <a href="#comment-248854" rel="nofollow">@Robert</a>, daar zit wel wat in wat je schrijft, maar dat is voor mij geen onomstotelijk bewijs dat ze zich in eerste instantie niet in het licht bevond. Naar het licht wijzen, ben een beelddenkster, houdt voor mij in dat diegene zich in het duister bevindt. Misschien nogal zwart/wit c.q. overgesimplicifeerd omdat ik niet denk in termen van(of me heb laten onderwijzen over, of het bestaan heb ervaren van)dimensies. Er is nog steeds contact mogelijk, alleen de verdrietige lading is er vanaf. Groetjes

     • <a href="#comment-248855" rel="nofollow">@Sylvia</a>,

      Ik zie het wat genuanceerder, zie ook mijn vorige reactie 🙂

      Naar de hemelen gaan is naar een plek gaan waar *meer* licht aanwezig is, waar een *groter/hoger* bewustzijn aanwezig is. Ik denk dan niet absolute termen van : ik was in het duister en ging naar het licht 🙂

      Ze was misschien op een plek met meer licht en hoger bewustzijn, maar dat wil niet zeggen dat dat bewustzijn voldoende was om deze 'les' te kunnen loslaten. Kun je ook nog steeds schuldgevoelens ervaren 🙂

      (zit beetje krap in tijd, hoop dat het enigszins duidelijk is wat ik zeg 🙂 )

      Groetjes Robert

 12. Het is daarom ook zo van belang dat er bewijsvoering is. Er zijn heel veel channels van de Aartsengelen maar als je ze vraagt een contact te maken met een overleden dierbare, dan haken ze af. Het waren vooral de mediums zoals Edgar Cayce die blijk gaven van daadwerkelijk mediumschap en daarin vertrouwde op de spirit world, daarbij niet hun eigen ego voedend.

  Het is ook 1 van de eerste dingen die je geleerd wordt op het Arthur Findlay College.. het medium hoeft het bewijs niet te leveren, de spirit world moet dit doen. Het medium is slechts het kanaal waarlangs de informatie komt. Vertrouwen, dat is het enige wat het medium moet doen.

  • <a href="#comment-247609" rel="nofollow">@Edwin vd H</a>,

   Het moeten hebben van bewijzen staat toch haaks op vertrouwen (op gevoel/ingeving)? 🙂

   Hebben die mediums (of jij) al eens contact gelegd met hun Hogere Zelf voor 'informatie'?

   Groetjes Robert

 13. Beste Edwin

  Ik heb zoveel veel Boeken gelezen op dit gebied.
  Edcar cayce ben ik een fan van.
  Het is een verkeerde opmerking van mij geweest .
  Van dat blijft geheim ……..
  Ik weet meer dan genoeg . Ik neem alleen niet alles
  Klakkeloos aan. sommige zogenaamde zieners
  Zuigen alles uit hun dikke duim.
  Ik heb zelf ook bepaalde vaardigheden op dit gebied
  Maar zal het nooit tegen iedereen zegen. hier ben je toch
  Anoniem .
  Vooral diegene die zegt bv dat hij of zij zoveel kan
  Waarnemen en er rijk van wordt , die ga ik uit de weg.
  Een ieder heeft zijn voorkeur .
  Er zijn geweldige helderziende mensen.

  Hartelijk bedankt voor je tip van de boeken.

 14. @Yvonne: absoluut.. Jozef Rulof heeft prachtige boeken geschreven. Zijn werk heeft me erg geraakt door de herkenbaarheid ervan.

  @Janny: dat valt best mee hoor wat betreft de geheimen tussen hemel en aarde. Er is juist heel veel over bekend maar je moet weten waar te zoeken en veel werk is in het Engels gedaan. Een goed voorbeeld is het boek 'Testimony of light' geschreven door Helen Greaves. Of 'The Edwardian Afterlife Diary of Emma Holden' gepubliceerd door K. Jackson-Barnes.

 15. Een goed artikel over energie van overledenen.
  Mijn vader is maanden bij ons in huis aanwezig geweest .
  Ik voelde hem en zag hem .
  Hij kon mij nog niet loslaten . Hij ging toen hij nog leefden
  Vaak bij mij langs om te kijken of alles goed ging .
  Hij was bezorgd echt een goede vader .
  Meerdere malen energie van overledenen gevoelt .
  Op plaatsen waar gevochten was o à
  Ik kan mij trouwens voorstellen dat mensen die plotseling
  Overlijden . even niet weten waar ze zijn . en daarom ook
  Bij hun Fam. In de buurt blijven .
  Dat lijkt mij niet zo gek. waarom zou dat niet kunnen .
  Wie weet nou werkelijk echt wat er gebeurd vraag ik mij weleens af.
  De een zegt dit en een ander beweerd weer iets anders .
  Alles is mogelijk volgens mij . Dat blijft het geheim tussen hemel en aarde.

  Dank je esther voor dit artikel .

 16. Het is mijns inziens een groot misverstand te denken dat zielen kunnen blijven plakken aan aarde omdat ze de weg naar het licht niet kunnen vinden. Dit creëert vooral veel angst – wat als IK straks de weg niet kan vinden. Residu-energie – ja – maar dat is slechts energie met 'herinneringen', niet de overgegane ziel zelf.

  Wanneer iemand sterft, dan wordt hij – zonder uitzondering – geholpen door spirits bij de 'geboorte' in de spirit world. Als medium heb ik contact gehad met spirits die in hun leven absoluut niet geloofden in mediums of het hiernamaals, nooit heb ik ze ooit horen vertellen dat ze moeite hadden met het vinden van het licht.

  Ik heb de grote mediums van de vorige eeuw bestudeerd: Gordon Higginson, Estelle Roberts, Maurice Barbanell, Ursula Robberts etc… nooit spraken zij over de noodzaak om spirits te helpen het licht te vinden.

  Ik realiseer me terdege dat alles gebeurt met de beste intentie en liefde. Maar onzin is onzin.. mediumschap is bewijs leveren dat het leven niet eindigt bij de fysieke dood. We leven verder in een mentale werkelijkheid in een hogere frequentie. Het zijn vaak de mensen zelf die er allerlei dingen bij gaan halen, wellicht gevoed vanuit hun eigen angst.

  Als laatste een stukje uit "More wisdom from Ramadahn" wat mijns inziens een veel meer liefdevol beeld schetst van wat er met ons gebeurt op het moment van sterven. Ramadahn was de spirit gids van Ursula Robberts, een zeer gerespecteerd medium uit Engeland en tutor aan het Arthur Findlay College:

  Can you explain what happens when a human being enters the spirit word?

  If there comes about a death through age, or through the body being destroyed by means of disease, then we know that such a one is going to be reborn here into the region of the spirit. Then a watcher will be appointed to wait for the time when the spirit is ready to be released from its hold on the physical, dying body. The watcher will then send forth a call, drawing in another group of spirits who will, as it were, wrap that one in wrappings of their love, and convey it to a place wherein it may rest in peace. There a place is prepared, often a simple room in one of the spirit temples, dressed with blossoms and flowers from the gardens of healing, and into which we bring objects dear and familiar to the beloved. The mother, father or other loving spirits will sit silently waiting beside the new-born soul until the deep state of rest ceases to hold the consciousness. As they awaken, they behold the smiling faces of those lost long ago, but who wait now to welcome them into the newness of spirit. Therefore I would say to you, a death to you on earth is to us a birth into the spirit.

  • <a href="#comment-247383" rel="nofollow">@Edwin van der Hoeven</a>,
   Ja, Edwin, zo is het. Het is altijd een geboorte als we iets achterlaten.
   Jozef Rulof schrijft hier ook mooi over.
   En……ja, jouw collega zijnde, krijg ik het ook vaak door.
   Het is mooi om zo te mogen werken, vind je niet?
   Warme groet, Yvonne

  • <a href="#comment-247383" rel="nofollow">@Edwin van der Hoeven</a>,

   Wordt dan hoog tijd dat je een ziel tegenkomt die niet meteen naar het licht ging 🙂

   Ik persoonlijk ken er 2 : de overleden oma van mijn vriendin en ikzelf (in een vorig leven). Dus kom je er toch eentje tegen 🙂

   In ieder geval is er altijd een reden waarom dit gebeurt. In mijn geval was dat om dat ik mezelf van het leven had beroofd en besefte dat ik toen in mijn ogen iets vreselijks had begaan door mijn familie in de steek te laten. Ik bleef even hangen om het te aanschouwen en ontstond een schuldgevoel. Het vereiste enige bewustwording om de effecten hiervan in mijn huidige leven achter te laten.

   Blijf er gewoon voor open staan, en wie weet.

   Groeten Robert

   • Hoi <a href="#comment-247547" rel="nofollow">@Robert</a>,

    Het gegeven dat ik nu hier, vanachter mijn bureau, aan jou denk en reageer op je bericht, betekent niet dat mijn lichaam ook bij jou is. Het is een mentale activiteit, een energie, die je misschien zelfs oppikt en bij jezelf denkt.. heeee, misschien schrijft Edwin nu wel een reactie.

    Met de spirits is het niet veel anders, ze zijn in het licht, ze kunnen niet anders want ze hebben geen fysiek lichaam meer.. neemt echter niet weg dat hun gedachten nog steeds bij ons (kunnen) zijn en er zelfs nog een verlangen is. Uiteraard kan een medium deze mentale energie opvangen en als zodanig vertalen. Maar denk je werkelijk dat wij hier op aarde nodig zijn om spirits in hun wereld de weg te wijzen?

    In het verleden zijn er veel fysieke mediums geweest die de spirit world een stem gaven middels Direct Voice of volledige materialisaties.. ik ben dit 'onderwerp' nooit tegengekomen in de verslaglegging daarvan. Er is geen objectiever bewijs voorhanden.. dat en mijn eigen gezonde verstand en sensitiviteit laat ik verder beoordelen wat ik wel en niet geloof.

    met vriendelijke groet, Edwin

    • <a href="#comment-247551" rel="nofollow">Hallo Edwin</a>,

     Ik dacht al : wat voel ik nou toch allemaal 😉 Op die manier, wat je schrijft in je eerste alinea, geloof ik ook dat het kan werken. Aandacht is energie, die kun je richten en voelen.

     In de tweede alinea schrijf je dat ze enkel in het licht kunnen zijn als ze geen fysiek lichaam mee hebben. Dat ligt wat mij betreft genuanceerder. Op dit moment heb je hoogstwaarschijnlijk niet meer dan 2 actieve energielichamen (bewustzijnslichamen) naast je fysieke lichaam : een emotioneel energielichaam en een mentaal/etherisch energielichaam. Op het moment dat je komt te overlijden verlaat jij je fysieke lichaam, maar er volgt daarop een proces om de genoemde energielichamen af te leggen. Het is feitelijk de reis ('terug') door een aantal dimensies, waarbij elke hogere dimensie een hogere vorm van licht is. In de 4e dimensie leg je je emotionele energielichaam af, in de 5e dimensie je mentale energielichaam. In de 5e dimensie worden plannen gemaakt aangaande een volgend leven.

     Nu zijn er dus zielen die hun fysieke lichaam verlaten maar die genoemde energielichamen nog niet afleggen en blijven hangen in de 4e of 5e dimensie. Ze zijn dus aanwezig met hun energielichamen.

     Tja, heb je uberhaupt een ander *nodig* om je de weg te wijzen? Ik denk dat het gewoon gebeurt dat een ziel gebonden kan blijven aan aarde vanwege diverse redenen : iets (nog) niet inzien, angst voor het licht, onafgemaakte zaken.

     Moet jij dan overal bewijzen voor hebben? Zul je dan wel kunnen zien als je niet eerst (een beetje) gelooft? 🙂

     Groeten,
     Robert

     • <a href="#comment-247557" rel="nofollow">@Robert</a>, met alle respect, maar jouw relaas roept bij mij vragen op. Je schrijft hier dat in de 5e dimensie plannen worden gemaakt aangaande een volgend leven, echter in de voorgaande reactie schrijf je dat je in een vorig leven niet meteen naar het licht ging wat gevolgen had in je huidige leven. Hoe moet ik dit zien? Welke dimensie zie je dan als licht? Ben je in dit leven geïncarneerd terwijl je energielichaam na die zelfmoord nog in de 4e of 5e dimensie hing? De enige manier waarop ik jouw relaas voor mijzelf kloppend zou kunnen krijgen is als volgt: je bent enige tijd na die zelfmoord naar het licht geholpen, anders had je niet opnieuw kunnen incarneren. Hoe kon eea dan nog effecten hebben in dit leven? Nja kortom, vind het tegenstrijdig en vraag me af in hoeverre de herinnering aan vorige levens echt is of slechts een egodingetje. Dat laatste in het algemeen, voor iedereen geldend, dus geen aanval richting jou. Ben benieuwd hoe jij dit ziet. Groetjes

      • <a href="#comment-248850" rel="nofollow">@Sylvia</a>,

       Stoor je je trouwens aan mijn schrijven? 🙂

       Feitelijk is er in elke dimensie 'licht', dus 'licht' is eigenlijk te algemeen. Vandaar dat ik dat wilde nuanceren.
       Even plat gezegd : 5e dimensie is al 'licht', maar ik vind dat relatief, als in : dat er 'meer licht/bewustzijn' aanwezig is in de 6e dimensie, dan de 5e.

       Tussen dat leven waarin ik zelfmoord heb gepleegd en nu, zaten meerdere levens tussen. Elk leven sinds die zelfmoord heb ik die herinneringsgevoelens ervaren, het is dit leven dat ik ze heb losgelaten. Die herinneringsgevoelens zijn niet ontstaan omdat ik niet direct naar het 'licht' ging, maar omdat ik mezelf ergens zo onzettend de schuld van gaf dat ik dit 'meenam' in mijn lichamen. Ik weet zo niet waar dit zit opgeslagen in welk lichaam, maar ervaringen in levens kunnen zo groot zijn dat deze ervaring een afdruk vormt in je lichamen. Die afdruk neem je mee.

       Bij dat ene leven ben ik gewoon teruggekeerd naar het 'licht', anders was ik hier nu niet 🙂 Of ik hier hulp bij heb gehad weet ik niet, maar blijkbaar is het besef wel gekomen om terug te keren. Dus na dat ene leven heb ik mijn fysieke lichaam, emotionele en mentale lichaam 'ingeleverd' om weer in de 5e/6e dimensie terug te keren en weer een plan te maken voor een vervolgleven.

       Herinneringsgevoelens zoals ik ze hier beschrijf zijn geen egodingetje, het zijn gevoelens van een traumatische gebeurtenis uit dit of een voorgaand leven die in het hier en nu in dit leven aangeraakt worden. Ik droeg schuldgevoelens met me mee uit een vorig leven die tot uitting kwamen in dit leven, alleen hadden ze niks met dit leven te maken.

       Groetjes Robert

      • <a href="#comment-248850" rel="nofollow">@Robert</a>,

       Ik stoor me niet aan je schrijven, althans storen is niet het juiste woord. Je schrijft vrij stellig, citeert daarbij niet uit boeken dus das een voordeel, ik heb dus het idee dat jij veel dingen hebt mogen ervaren en dat ik wat van je kan leren, kan er alleen niet de vinger opleggen. Misschien een beetje jaloers dat jij op een moment in je leven gepaste hulp hebt kunnen vinden waardoor je zo wijs over kan komen. Haha, een egodingetje denk ik, ik probeer al zo zorgvuldig mogelijk mijn woorden te vinden . 😉
       Nu je met je nuance komt van dimensies en toenemende mate van licht, nu begrijp ik het beter, die nuance ontbreekt ook in het artikel dus een goeie aanvulling wel.
       Jouw herinneringsgevoelens zijn dus geen egodingetjes, ik kwam erop door de vragen die bij me opkwamen nav jouw stelligheid en dat gecombineerd met mediums die ik wel eens heb aanschouwd bij de plaatselijke verlichtenclub, die bijvoorbeeld het publiek iets over hun vorige levens kwamen vertellen, het idee dat mensen zich door dat soort mediums een vorig leven laten opdringen zonder zich dat zelf te herinneren. Erg flexibel brein ikke, lol. Groetjes

 17. Ik zie al van kinds af aan entiteiten toen ik een kind was zag ik ze duidelijker als nu,ik was en ben er niet bang voor en geef ze altijd alle mogelijkheden dat ik ze kan helpen om het licht te vinden zodat ze verder kunnen. En als ik dan visualiseer gaan ze daar ook naar toe en dan zijn ze weg dus dat werkt wel. Iedereen heeft daar andere rituelen/middelen/visualisaties voor maar altijd met respect doen vind ik. Ik geloof ook dat er verschillende vormen van entiteiten zijn zoals overleden familieleden dwalende en gecreeerde door "negatieve" gedachtes aangezien ik denk wat je denkt kan werkelijk worden aangezien alles een energie is.Zij kunnen ook verschillende vormen aan kunnen nemen en zijn zover ik weet meestal kouder dan de omgeving. En ik heb ook een vermoede dat ze op positieve of verlichte energieen afkomen. En waarom zouden entiteiten niet op de zelfde plaats kunnen zijn als we zelf ook een entiteit zijn met een jasje aan. En over die engelen denk ik dat engelen alleen bijsturen en raad geven en dat ze niet oordelen of ze nu op de goede plaats zijn of verkeerd handelen denk ik want ik heb begrepen dat het boodschappers zijn en geen wezens zijn die iemand helpen met oversteken als ze niet in levensgevaar zijn.

 18. Beste Ester,

  Bedankt voor uw mooi verhaal.

  Ikzelf heb altijd het idee gehad dat het mijn taak is om de zielen naar het licht te leiden.
  Ik kan mezelf 2 keer herinneren dat ik zoiets mee heb mogen maken.
  De eerste keer was toen mijn oma in 1991 stierf.
  Ik was als enige bij haar toen ze stierf, ze had een doodstrijd en was erg onrustig tot het moment dat ik tegen haar zei dat ze niet bang hoefde te zijn en dat ik haar wel naar het licht zou brengen.
  Ze werd meteen rustig en sliep vredig in.
  S'avonds "droomde" ik dat ik in een grote donkere ruimte was met in het midden een fel licht net alsof je vanaf een hoge tribune neerkijkt op een boksring.
  Van alle kanten liepen trappen naar beneden richting het licht met allemaal schimmen die er hetzelfde uitzagen, maar ik herkende mijn oma er tussen, ze lachte lief en zwaaide naar mij toen ze richting het licht liep, ik zwaaide terug.
  Het was net alsof ik in een soort skybox stond want ik kon zelf niet richting het licht lopen.

  De 2 keer was een paar weken nadat een goede collega van mij was gestorven, hij had geen geloof in een leven na de dood en wilde ook nooit over de dood praten.
  Ook hij kwam in een "soort droom" alleen dit keer stond ik met hem in een donkere tunnel met aan het einde een fel licht.
  Ik wees richting het licht en zei tegen hem dat hij daarheen diende te gaan.
  Hij bedankte mij en vroeg nog wat hij voor mij kon doen, ik zei dat het goed was en ik niks nodig had, vervolgens liep hij naar het licht.

  Ik heb veel contact met mijn gids en hij vertelde mij dat het mijn taak is of wordt om mensen naar het licht te leiden omdat er door de "vervuiling van de kosmos" door alle negativiteit die er momenteel op de aarde heerst, er een soort blokkade wordt gevormd wat de doorstroming stagneert.

  Mijn ego is zeer benieuwd wat de toekomst voor mij in petto heeft, maar ikzelf wacht wel af, als de tijd daar is zal het wel gebeuren.

  Liefdevolle groetjes voor iedereen,

  Walter

 19. Ik heb zelf te maken gehad met een heel naar slag negatieve entiteiten in mijn huis. Vanaf de dag dat ik verhuisd was, was ik depressief, ik kon er niet aarden, hoorde gekraak in huis en ik had et er absurd koud. Ik heb dat door een paragnost laten verwijderen en dat was niet grappig. Toen ik de paragnost aan de telefoon had, had ik gevoel dat mijn hoofd in een bankschroef zat die steeds verder werd aangedraaid, ik voelde speldenprikjes over mijn hele lichaam, ik werd aangestaard in de badkamer, dieren gingen voor me op de loop, het was echt heel erg eng. Een 'verdwaalde overledene' is misschien niet zo erg, maar er kunnen echt hele nare dingen aan de hand zijn en dat kun je misschien niet alleen af.
  Soms voel ik nog wel eens een entiteit maar die stuur ik altijd weg. Ik hoef daar niets mee.

 20. Beste Ester, jouw uitleg sluit precies aan op wat ik persoonlijk heb ervaren. Doordat ik ook nare en angstige ervaringen had, heb ik mij er lange tijd voor afgesloten. Ik was nog jong en ging door negatieve ervaringen. Ik woonde ook in een huis waar veel negativiteit aanwezig was. Deze werd veroorzaakt door de levende mensen. Inmiddels ben ik bijna 58 en is de angst niet meer aanwezig. Ik werk met mijn mediamieke gave om levende mensen richting te geven. Toch sluit ik mij nog steeds af voor het mediumschap terwijl ik weet dat ik het zou kunnen. In mijn slaap/dromen help ik wel. Ook levende mensen die het moeilijk hebben en die met woorden niet te bereiken zijn. Er is qua energie namelijk geen verschil in het bewustzijn van levenden en overledenen. Jouw duidelijke uitleg in dit artikel vertelt mij niets nieuws maar moest ik het lezen als bevestiging op vragen die ik mij zelf al langer stel. Het geeft mij net dat duwtje wat ik nodig heb om mij weer open te stellen zodat ik ook bewust tijdens mijn dagbewustzijn de overledenen kan begeleiden. Maar ook dat ik zonder angst een medium kan zijn tussen hemel en aarde. Dank voor je uitleg.
  liefs,
  An

 21. Dag Esther,
  De tekst: "Wanneer je in een spirituele groei zit, verhoog je automatisch je frequentie. Je bent dan ‘lichter’.", vind ik niet kloppen.
  Men kan in een spirituele groei zijn, maar zelf nog heel veel oude emotie's, pijnen e.d. in het eigen energielichaam vast houden.
  Hierdoor kan het Licht niet echt doordringen.
  Dat is toch nog min of meer de donkere kant van jezelf en dát trekt juist de entiteiten aan.

  Hoe hoger je frequentie is, des te Hogere energieën je kan ontmoeten en dit is een bescherming voor de lageren energieën.

  Ook de mensen die overgegaan zijn en nooit geloofd hebben dat het leven blijft bestaan, hetzij in een andere vorm en zij in het donker terecht komen…..hierin heb ik ervaren dat ook dit niet altijd zo is.
  Zij zien juist aan die andere zijde dat er toch een leven is, dat het toch allemaal verder gaat.
  Mijn vader was iemand die niet geloofde in een leven na dit leven, zoals hij dat zei.
  Eenmaal aan de andere zijde, kreeg ik al snel te horen, dat hij het verkeerd zag. Hij was niet in het donker terecht gekomen.

  Men komt in het donkere terecht wanneer zijn/haar eigen leven hier ook donker is ervaren…..Jozef Rulof schrijft er zo mooi over.
  En als medium, kan ik mededelen dat mensen die overgaan en niet in het leven aan de andere zijde hebben gelooft, toch in een lichte sfeer terecht komen, omdat hun leven hier op aarde van dien aard was.
  Wij kunnen daar niets over zeggen.

  Groetjes
  Yvonne

 22. Hoi Esther,

  Ik lees je berichten en plaats ze ook op mijn Facebook omdat ik weet dat ik daar mensen uit mijn vriendenkring er ongemerkt mee help.
  Wat ik lees is voor mij bekend terrein.
  Ik wil nog wel een toevoeging geven op wat je hierboven hebt geschreven. Het gebeurt mij regelmatig dat ik spirits naar de weg huis mag wijzen.

  Er zijn echter ook spirits die een (negatieve) spirit in zich hebben zitten.

  Je zult dan eerst een cleansing off Darkness moeten doen via de engelen off cleansing the darkness voordat de sprit naar huis kan. De spirit die erin zit kun je door de engelen eruit laten halen en die brengen ze dan naar de juiste omgeving.

  Dus als ze niet meteen weggaan kun je vragen of er een andere spirit in zit.

  Groeten Paulina

 23. Dank je voor dit, voor mij superbevestigend, artikel!
  Fijn dat je aangeeft dat je (ik)zelf mag "doseren"; ik was wel ietwat overdonderd door de enorme stroom van overledenen/entiteiten die hier op reageren.

 24. Esther,
  O zo herkenbaar.
  De angst voor energieën.
  Het besef dat ze iets met je willen.
  Het vertrouwen in ze.
  🙂

  Dank je wel en fijne zondag!

 25. Esther,
  O zo herkenbaar.
  De angst voor energieën.
  Het besef dat ze iets met je willen.
  Het vertrouwen in ze.
  🙂

  Dank je wel en fijne zondag!

 26. Beste Esther,

  Bedankt voor je verhelderende verhaal.
  Door de "kriebels" en kippenvel aanvallen die ik geregeld krijg ben ik me jaren geleden meer gaan verdiepen in spiritualiteit. Angst en bangheid voor iets engs voerde de overtoom, inmiddels 3-4 jaar verder is die angst weg en ben ik er soms meer en minder mee bezig.
  Nu ga ik proberen op de manier hoe je die beschrijft iemand door te sturen die zich meld.
  Energieen weg sturen, die je dan van je kruin tot door je voeten voelt wegstromen dat lukt wel, ik denk dat ze dan verder gaan naar een ander persoon.

  Mijn dochter ziet en word er in de nacht ook wakker van, ik probeer haar zoveel mogelijk te helpen. Het is wel eng als je iemand naast je ziet. Ze is 8 jaar.
  Ze zag haar grootoveroma ook vaak, nu haar boodschap overgebracht is is die door.
  Ze voelt alles aan, alle emotie om d'r heen, voornamelijk van mijn vrouw

  Fijn je verhaal te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in