DELEN

Met de meteorenregen van afgelopen dagen is er weer een heel nieuwe golf van hoge energie de Aarde binnengekomen. En wat met de Aarde gebeurt, gebeurt met ons.
Wat dus ook geldt; hoe je met de Aarde omgaat is een weerspiegeling van hoe je met jezelf omgaat. Maar dat is niet waar ik het persé over wil hebben.
Waar ik het over wil hebben is de nieuwe energie golf. Net als met grote zonnevlammen of bijzondere Maanstanden kan het een behoorlijk effect hebben op ons gestel. We voelen ons anders dan anders. Meestal begint zo’n golf met een hyper-gevoel; alles willen doen en daar ook de energie voor hebben en dan ineens slaat het om naar een gevoel van platgewalst te zijn, moe, prikkelbaar en graag alleen willen zijn. In extremere gevallen, zoals bij zeer gevoelige mensen, kan dit laatste zich uiten in ronduit depressieve gevoelens.
Hoe komt dit?

Allereerst, schrik niet als je tegenwoordig ineens in een sombere bui vervalt of als oude pijn ineens de kop op steekt. Dit komt over het algemeen door de collectieve energie die een nieuwe boost heeft gekregen, in dit geval door de meteorenregen.
Wat er gebeurt is het volgende; de energie die op zo’n moment binnenkomt is vele malen hoger dan de energie die wij gewend zijn. Dit legt een druk op onze persoonlijke energie en bij deze hoge druk kom je in jezelf ineens op plekken waarvan je dacht dat die al opgeschoond waren.

De hoge druk die de nieuwe energie golf met zich meebrengt, haalt alle vergeten en verborgen emoties naar boven zodat wij de kans hebben er nog één keer naar te kijken om ze vervolgens volledig los te laten.
Als je in staat bent hierin mee te gaan, geeft dat alleen maar ruimte, inzichten en nieuwe kracht en energie.
Maar hoe ga je hierin mee? Wat ik al schreef, schrik niet van onverwachte gevoelens. Merk ze op, maak er ruimte voor en accepteer wat je voelt.
Verder hoef je er niks mee te doen, alleen erkennen van wat ís. Dan geef je er ruimte aan en dan kan ons zelfhelend vermogen aan de gang. Wij hoeven dit alleen maar te laten gebeuren en hoe meer je hier ruimte aan durft te geven, hoe sneller je weer uit de put bent waar je onverwachts in terecht was gekomen.
Op deze manier ruimte geven aan wat boven komt klinkt misschien makkelijk maar in de praktijk blijkt dat velen dat (nog) moeilijk vinden. Het kan ook best eng zijn, je pijn of verdriet helemaal toelaten. Ervan uitgaande dat je al in staat bent je werkelijke emoties op te merken.
Vaak denken we namelijk dat we geïrriteerd zijn door iets kleins maar meestal wijst dat op een gevoel van boosheid wat dieper ligt en wat naar boven wordt gehaald door een kleine irritatie.
Neem daarom de tijd om écht op je gevoelsleven te letten, gewoon te kijken wat er in jezelf gebeurt. Voel je irritatie? Kijk eens wat dieper, wat haalt die kleine irritatie allemaal naar boven? Vraag jezelf ‘waar ben ik werkelijk zo boos over?
Je zult verrast zijn over wat voor antwoorden er dan naar boven komen. Het kan zijn dat er een herinnering opkomt die ogenschijnlijk niets met dat moment te maken heeft maar die wél die emotie met zich meedraagt.

headache
schrik niet als je tegenwoordig ineens in een sombere bui vervalt of als oude pijn ineens de kop op steekt

Kijk er dan naar, accepteer het en laat het zijn.
Hetzelfde doe je met verdriet wat boven kan komen door een kleine afwijzing bijvoorbeeld. Als je graag met iemand af wil spreken en diegene geeft aan daar nu geen tijd voor of zin in te hebben, kan dit onverwachts een gevoel van verdriet oproepen.
Ons geprogrammeerde systeem zegt dan als snel ‘stel je niet zo aan, zo erg is het ook weer niet’. En dat klopt, zo erg is het niet, maar als je wel verdriet voelt bij zoiets ‘kleins’ wijst dat erop dat er een ander verdriet is aangeraakt. Stel jezelf wederom de vraag ‘waar ben ik nu werkelijk verdrietig om?’ Wat er dan als eerst in je opkomt is het antwoord, Accepteer het, erken het en geef er ruimte aan.
Door op deze manier met je gevoelens van alledag om te gaan blijf je emotioneel up-to-date. Je bent je dan bewust van wat er speelt binnenin jou, geeft er op tijd ruimte aan zodat het opgeschoond kan worden en je niet onnodig belast raakt met zware energie.
Doordat je de zware energie zo de kans geeft onmiddellijk op te lossen en plaats te maken voor lichte (hoge) energie, zul je steeds makkelijker door deze collectieve golven van hoge energie doorkomen.
Dan groei je mee op elk niveau en zul je zien dat je steeds makkelijker nieuwe stappen durft te zetten, beter met je angsten om kan gaan en een frisse wind door je eigen leven kunt laten waaien.
Dan vóel je je ook fris, ben je in staat elke dag als een nieuw begin te zien en je leven te beleven zoals een kind dat doet; open voor nieuwe avonturen en verwonderd door alle schoonheid die de wereld te bieden heeft!

♥’Follow your dreams and they will follow you!’

19 REACTIES

 1. Hallo Marielle Ik ben de laatste week weer veel te druk, echt hyper zoals ik dat ken toen mijn schildklier te snel werkte, met dit verschil dat mijn hart rustig blijft slaan nu! Ik word her zo nerveus bij dat ik het gevoel heb dat ik teveel ineens wil doen, En dat doe ik, Mijn energie raakt niet op terwijl ik zo graag rust wil voelen Heel vervelend die fladderingen in mijn lijf.

 2. @Marielle, hmmm ok, gebaseerd op je reactie krijg ik het gevoel dat het dus thema’s zijn die je al hebt opgelost, alleen weer voorbij komen. Dat doet me dan sterk denken aan dat celgeheugen. Ik denk dat ik daar last van heb, maar dat heeft ook te maken met het feit dat het op dit moment aansluit bij mijn proces.

  (Ik probeer dit verhaal te plaatsen binnen mijn eigen ervaring en kennis, that’s all 🙂

 3. Dit geeft meer duidelijkheid , danku hiervoor.
  Laatste dagen kan ik niet veel verdragen van mensen rondom me. Heb ik weer de druk op mijn hoofd en voel ik me licht in mijn hoofd bij momenten. Hopelijk is dit weer snel voorbij!

  • @Elle, graag gedaan, Elle. De heftigheid is alweer aan het afnemen en langzaam verschuift de energie weer naar ‘rustiger vaarwater’. Probeer te genieten van wat je wél fijn vindt nu, dan ben je sneller uit deze golf.

 4. Ik heb voornamelijk last van huilbuien en eenzaamheid gevoelens en gevoel dat alles aan mij voorbij gaat, dat mensen mij niet mogen enz enz. Ook tintelingen, koude voeten, warme voeten, opeens ontzettend heet. Totaal geen trek in eten. Ik voel me ook best gefrustreerd. Pfff.

  • @Marla, Lieve Marla, hoe vervelend ook; geef er ruimte aan en weet dat wat je dénkt dat anderen (over jou) denken jij alleen denkt. Vul niets voor anderen in. Geef jezelf de ruimte om deze ‘rit’ uit te zitten en wees vooal heel erg lief voor jezelf want dat verdien je. *virtuele knuffel*

   • @Marielle Diemel, Dank je wel! 🙂 Ik weet het eigenlijk ook wel. Tis ook de frustratie van mijn telefoon die kapot is gegaan en het duurt langer voordat ik een nieuwe krijg (toeval..?? denk t niet). En nu is mijn nieuwe laptop ook kapot gegaan.. Zucht. Gelukkig heb ik deze oude laptop nog, anders zou ik met niemand in contact kunnen komen!

 5. Kan het zijn dat die energie er voor zorgt dat bepaalde innerlijke blokkades (in de vorm van energie) los aan het trillen zijn? Of misschien dat de energie op het niveau van je celheugen (herinneringen op energetisch nivo) zich nadrukkelijker manifesteert?

  • @Robert, Hoi Robert, ja dat kan zeker! Oude shit kan naar boven komen, pijn, herinneringen. Trap niet in de illusie dat je nog van alles moet ‘verwerken’, je hoeft er alleen ruimte aan te geven. That’s all. Het kan gepaard gaan met fysieke verschijnselen of energetische zoals tintelen, warm/koud e.d. Luister goed naar je lichaam w.b. rust, water, voedsel.

   • @Marielle Diemel,

    goede opmerking: Trap niet in de illusie dat je nog van alles moet ‘verwerken’, je hoeft er alleen ruimte aan te geven. That’s all.

    Dat is precies de valkuil waar ik ook keer op keer in terecht kom, terwijl ik uit eigen ervaring weet dat het niet zo is (uit eigen ervaren daarmee bedoel ik “zelf ervaren heb”), mijn woorden zouden zijn “je hoeft er alleen maar mee te zijn” maar in essentie precies hetzelfde als “ruimte eraan geven”.

 6. Ik begrijp nu waarom ik een beetje girriteerd om de mensen om mij heen reageer…Maar ik probeer nu stil te staan bij de werkelijke,onderliggende irritatie,en daarna verder te gaan..Dank je wel!!!

 7. bedankt voor deze duiding; bij mij is het zeer herkenbaar; in volle vakantietijd, geen mensen rond mij kunnen verdragen. clannad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in