Energiebewustwording voor kinderen

Ga je ook graag zuinig met de natuur en het milieu om? Dan let je vast en zeker ook op je eigen energieverbruik. Dat is niet alleen goed voor onze aarde maar ook voor je bankrekening omdat je zo lagere energiekosten hebt. Hoe leer je jouw kinderen omgaan met energie en het belang van energiezuinig zijn? Hier een aantal leuke tips om je gezin te betrekken bij energiebesparing.

Tip 1: Maak energie inzichtelijk

Energieverbruik is natuurlijk een abstract iets, helemaal voor kinderen. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een slimme thermostaat en/of energieverbruiksmanagers heb je direct inzicht in het energieverbruik van jullie gezin. Zo zie je real-time wat er gebeurt met je energieverbruik wanneer je een lamp uit doen of de waterkoker aanzet. Op deze manier zie je waar en wanneer je zuiniger aan kunt doen.

Tip 2: Geef zelf het goede voorbeeld in je gezin

Zoals met veel zaken helpt het als je zelf het goede voorbeeld geeft als het gaat om energieverbruik. Als je aan je kinderen uitlegt dat het beter voor het milieu is om korter te douchen moet je zelf geen half uur onder de douche blijven staan. Leg ook uit waarom je de was wat vaker buiten aan de waslijn hangt in plaats van het gebruiken van de wasdroger.

Tip 3: Spreekbeurt over energie

De uitgelezen mogelijkheid voor iedereen om zich meer te verdiepen in een onderwerp is een spreekbeurt. Heel interessant en leerzaam om een spreekbeurt over energie te doen. Iedereen heeft er tenslotte van jongs af aan al mee te maken, maar weten we er nu helemaal vanaf? Terwijl het toch heel belangrijk is om te weten waar het vandaan komt en wat de gevolgen voor het milieu zijn. Daarbij kan je kind natuurlijk vertellen over de manieren waarop jullie in je gezin jullie best doen om zo min mogelijk energie te verbruiken. Energiebewustwording voor kinderen

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Tip 4: Leg uit dat energie geld kost

Als je kind daar de leeftijd voor heeft kun je prima de jaarrekening laten zien. Hiermee laat je zien dat de energie die jullie verbruiken ook geld kost. Het is natuurlijk helemaal leuk om na een jaar weer de jaarrekening erbij te pakken om te zien of jullie energieverbruik is gedaald na jullie inzet. Op deze manier maak je er een spelletje van! En misschien kun je het bespaarde geld ook wel gebruiken voor een leuk uitje met de hele familie. 

Overstappen van leverancier

Door de energiebesparende maatregelen in je gezin ga je vast minder energie verbruiken en dus minder betalen. Maar wist je dat je door energie vergelijken nog meer geld kunt besparen? Door leveranciers met elkaar te vergelijken en jaarlijks over te stappen naar de goedkoopste weet je zeker dat je nooit meer teveel betaalt. Je profiteert dan namelijk elke keer van de hoge welkomstkortingen die leveranciers uitdelen aan nieuwe klanten. Als trouwe klant betaal je helaas uiteindelijk altijd teveel. Energievergelijken en overstappen dus, een klusje dat via een online energievergelijker binnen 10 minuten is gepiept. Zo bespaar je gemiddeld al €350,- op je rekening!

 Over Energieleveranciers.nl

Energieleveranciers.nl is een onafhankelijkeonline energievergelijker waar duizenden mensen jaarlijks energie vergelijken. Op deze website worden energiecontracten goedkoper aangeboden dan bij de leverancier zelf. Je vergelijkt eenvoudig op prijs of bijvoorbeeld duurzaamheid van de leverancier. De overstap van de ene naar de andere leverancier regelt de website geheel kosteloos. Door jaarlijks overstappen bespaar je gemiddeld €350,- op je energierekening.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap