DELEN
De geboorte van Venus, door Sandro Botticelli c. 1485–1486.
Jennifer Hoffman
Jennifer Hoffman

Op energetisch vlak gebeurt er deze maand veel, en veel ervan zal gebeuren op een innerlijk level. Voor je kreunt: ‘toch niet weer’, schep moed, want het zal niet dat afmattende innerlijke werk van de laatste jaren zijn, dit zal veel lichter en vloeiender zijn, ook al zou ik het woord ‘makkelijker’ niet onmiddellijk gebruiken, omdat dat niet alleen subjectief is, maar ook een vergelijking impliceert die niet opgaat.

Iedereen heeft zijn eigen idee over wat makkelijk en moeilijk, vloeiend en vast, problematisch of opportuun is. Deze maand zal vol kansen zijn in de vermomming misschien van problemen, maar hoe ze er ook uit zien, er zullen ook oplossingen beschikbaar zijn.

Er zijn deze maand drie belangrijke energetische gebeurtenissen. De eerste is Venus die nu direct loopt, dus de planeet van liefde en schoonheid loopt voorwaarts, en alle liefdesperikelen die vast zaten, kunnen nu opgelost worden. Als je relaties had waar geen beweging in zat, of waarin geen keuzes werden gemaakt, kan je nu zien dat die dingen opgelost worden.

De tweede belangrijke gebeurtenis is de Mercurius retrograde in Vissen/Waterman, die begint op 6 februari en loopt tot 28 februari. De gewone Mercurius retrograde waarschuwingen zijn van toepassing, dus teken geen contracten, begin geen nieuwe ondernemingen (tenzij het iets is dat al voor de retrograde was gepland), dubbel check je communicaties, geef je pc een back-up, denk twee keer na vooraleer een keuze te maken, en om mijn klusjesman te citeren, ‘twee keer meten, één keer snijden’.

Deze Mercurius retrograde is in het begin van Vissen, wat het meest spirituele teken van de dierenriem is. Het voegt zich ook bij Neptunus, wat het een extra sterke spirituele betekenis geeft. Mercurius regeert over twee tekens: Tweelingen en Maagd. In Tweelingen is het als de twee jaar oude peuter, die over de straat loopt van zodra je zijn hand los laat. In Maagd is het het kind dat piekert over elke beslissing. In Vissen is het bedachtzamer, maar omdat dat nodig is, niet omdat het dat in se wil zijn.

Wanneer we onze tijd nemen, zien we meer opties, en kiezen we dan die opties die afgelijnd zijn op onze intentie, en maken we op een meer gebalanceerde en duurzame manier vooruitgang. Denk na over de laatste keer dat je iets snel besliste, en dan na een tijdje moest constateren dat je eigenlijk de uitkomst niet leuk vond, en dus een andere optie moest kiezen.

Deze Mercurius retrograde periode is goed om je ervan te verzekeren dat elke keuze gemaakt is vanuit ons hoogste goed en vanuit wat ons dient. Het is goed om bewuster, alerter en meer vanuit de ziel intenties te formuleren. Mercurius regeert de geest, en soms moeten we net dat ietsje meer mind-less zijn, zodat we het licht van de ziel kunnen laten schijnen. Het linkt terug naar Waterman, een lucht-teken, dat de behoefte om bewuster te denken aan wat we doen, in plaats van blind vooruit te stormen, in de hoop dat alles oké zal zijn eens we aan het einde zijn. Mercurius is volledig uit de retrograde-schaduw op 21 maart.

De geboorte van Venus, door Sandro Botticelli c. 1485–1486.
Er zijn deze maand drie belangrijke energetische gebeurtenissen. De eerste is Venus die nu direct loopt, dus de planeet van liefde en schoonheid loopt voorwaarts, en alle liefdesperikelen die vast zaten, kunnen nu opgelost worden. (Afbeelding: De geboorte van Venus, door Sandro Botticelli c. 1485–1486.)

De derde belangrijke gebeurtenis in februari is de Noordelijke Maansknoop die naar Weegschaal gaat (en de Zuidelijke naar Ram). De Maansknopen veranderen elke twee jaar van teken, en stonden sinds 30/8/2012 in Schorpioen/Stier. Wil je weten wat de reden is van al je problemen die je had sinds 2012? De Maansknoop in Schorpioen/Stier is daar deels de oorzaak van. Alle water-tekens zijn sinds dan actief, en het was als een verborgen water-lek hebben in je huis, waarvan je geen idee had, tot de vloer onder water staat (zoals ik in mijn huis meemaakte, en ik de hele badkamer moest herdoen om het gat in de vloer te herstellen.)

In Weegschaal/Ram leggen de Maansknopen de nadruk op het vinden van balans, en het creëren van harmonie en structuur en het ondernemen van goed doordachte actie. Daar waar je leven uit zijn centrum is gegooid, zal je in staat zijn een nieuw centrum te creëren, met de nadruk op ‘nieuw’. Alles uit het verleden dat je intentie voor vreugde, liefde, vrede, harmonie, overvloed en succes niet langer kan dienen, is niet langer beschikbaar voor je. Je kan nu iets nieuws creëren, en je wordt daarin ondersteund. Maar indien je het oude probeert te doen herrijzen en het in je leven nu wil doen inpassen, dan kan je problemen krijgen.

energetische mensEen aanhoudende les de komende maanden is onszelf eerst te leren zien als energetische wezens, en daarna pas als fysieke wezens, en intussen balans te creëren in deze twee aspecten. We hebben de neiging om zo gegrond te zijn in ons fysieke lichaam, dat we de energie-stromen vergeten, die zijn hoe we op elk level functioneren.

Wat we aanvoelen als vertraging, is in feite een poging om ons naar onszelf te doen kijken op deze nieuwe manier. Wanneer we het rustiger aan moeten doen is dat om ons ervan te doen verzekeren dat we ons hele zelf, mind en spirit gebruiken, in elke situatie.

Onze energie-bron zit binnenin, niet buiten ons. Wat er ook gebeurt in de buitenwereld is een weerspiegeling van wat er gebeurt aan de binnenkant, en een spiegel van hoe we energie gebruiken.

Deze maand hebben we ook Mars in retroschaduw, die retrograde gaat op 1 maart, en pas direct op 20 mei, en volledig uit retrograde op 22 juli. Dat is een lange tijd voor de planeet, om in retrograde te zijn, maar het is niet zomaar, het is om ons in staat te stellen om te vertragen, om vanuit de ziel onze opties te bekijken, en dan de actie te ondernemen die onze intentie op de hoogst mogelijke manier dient. Het goede nieuws is dat Venus nu direct gaat lopen, en we dus ondersteuning krijgen van de planeet van liefde en schoonheid. Het sleutelwoord is deze maand her-centeren, dat nieuwe centrum vinden voor jezelf, waar je in liefde, vrede en vreugde leeft, en jezelf tot rust brengen, er is nog tijd genoeg om te handelen, eens je duidelijkheid krijgt over wat je wil en je energetische zelf een kans geeft om deel te nemen aan de actie.

Geniet van je maand.

Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

vert. Fran Tielemans

4 REACTIES

 1. Dankje wel! 🙂 ik wens iedereen een mooie maand toe en dat een ieder zichzelf mag hervinden vanuit de kern van zijn of haar wezen, vol van licht en liefde 🙂

  Liefs Anne

 2. Dank je wel voor de update! 🙂

  weten we weer waar wij rekening mee moeten houden 🙂

  Blij dat je het ons hebt willen vertellen 🙂

  liefs, Henriëtte <3 xxx

 3. Das effe lekker “We hebben de neiging om zo gegrond te zijn in ons fysieke lichaam, dat we de energie-stromen vergeten, die zijn hoe we op elk level functioneren.” heb ik net zo`n aardingsmatje besteld.

  “Het sleutelwoord is deze maand her-centeren, dat nieuwe centrum vinden voor jezelf, waar je in liefde, vrede en vreugde leeft, en jezelf tot rust brengen, er is nog tijd genoeg om te handelen, eens je duidelijkheid krijgt over wat je wil en je energetische zelf een kans geeft om deel te nemen aan de actie.”

  Dat is toevallig, ik heb me gisteren ingeschreven voor een aanleunwoning bij een zorgcentrum.

  Joepie, tafeltjedekje, liefde, vrede, vreugde en rust.

  Ach, dat andere centrum in mezelf dat ken ik wel, dat centrum is niet bezig met liefde, vrede en vreugde.

  Dat centrum is altijd okay, daar is geen ik wat met liefde, vrede en vreugde aan het jongleren is, daar is enkel altijd okay.

  Niet okay omdat het er okay is maar okay omdat er geen ikje loopt te bleren dat het niet okay is.

  Dat niet lopen bleren van een ikje zou je vanuit de nog ik-beleving als vrede, vreugde en liefde kunnen betitelen maar vanuit dat centrum bestaat die beleving geheel niet.

  “In Weegschaal/Ram leggen de Maansknopen de nadruk op het vinden van balans, en het creëren van harmonie en structuur en het ondernemen van goed doordachte actie. Daar waar je leven uit zijn centrum is gegooid, zal je in staat zijn een nieuw centrum te creëren, met de nadruk op ‘nieuw’. Alles uit het verleden dat je intentie voor vreugde, liefde, vrede, harmonie, overvloed en succes niet langer kan dienen, is niet langer beschikbaar voor je. Je kan nu iets nieuws creëren, en je wordt daarin ondersteund. Maar indien je het oude probeert te doen herrijzen en het in je leven nu wil doen inpassen, dan kan je problemen krijgen.”

  Herkenbaar, ik heb het hele verleden eruit geflikkerd.

  Mijn Aart, wat kwam ik een hoop troep tegen zeg; overtuiging dit, overtuiging dat, een paar rolschaatsen, katoenen luiers, zakje knikkers, flesje clearasil, de schaar waarmee de navelstreng is doorgeknipt, foto van BB, de aarde is plat, ach mijn eerste tandje, plukje van laatste haar en een beelden van mezelf, ongelofelijk hoe heb ik dat mee kunnen dragen.

  De blikopener bewaar ik maar, die kan nog van nut zijn.

  “Als je relaties had waar geen beweging in zat, of waarin geen keuzes werden gemaakt, kan je nu zien dat die dingen opgelost worden.”

  Ik had een onbeweegbare relatie met mezelf, ik moest dit en vond dat en zus en zo. Ben ik eens gaan kijken wat dat mezelf nu eigenlijk was. Allemaal oude shit/onbeweegbare/vastzittende energie. Nou die relatie heb ik direct beeindigd. Alles is nu opgelost.

  Jammer dat februari maar 28 dagen heeft, het is zo`n heerlijke energie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in