energie balans

Een van de dingen die we Indigo- en Kristalkinderen kunnen leren (en zelf ook oefenen) is hoe zij energie in balans kunnen brengen. Energieën die niet in balans zijn, voelen als ongericht, beangstigend en verwarrend. Ze geven ons het gevoel dat we zaken niet meer in de hand hebben, dat we te veel keuzes moeten maken, of dat aan ons getrokken wordt. En dat we de besluiten of keuzes te snel moeten maken of op basis van onvoldoende informatie. We kunnen toestaan dat die energieën ons op een wilde rit meenemen, we kunnen ook even een pauze nemen, onszelf in balans brengen en dan de beslissing nemen. Deze energieën hebben verschillende bronnen, inclusief die waarvan we al bewust zijn, zoals andere mensen of situaties.energie balans

Maar energieën bestaan ook in overtuigingen en verwachtingen – die van jezelf en die waarvan we denken dat anderen die over je hebben. Het in balans brengen van energieën is niet hetzelfde als ze los te laten. In balans brengen is besluiten welke verwachtingen en overtuigingen je wilt houden of wilt uiten, en welke je loslaat. Hoewel we denken dat we al de energieën die op ons afkomen in balans moeten brengen, gaat het er eigenlijk om dat je beoordeelt wat goed voor je is, en de rest laat gaan. Het kost wat tijd en moeite om hooggevoelige kinderen te leren dat zij selectief kunnen zijn in de energie waar ze op reageren. Maar dat moeten we doen als we hen de vaardigheden aanleren om hun eigen centrum te vinden in de chaos van de vele verschillende soorten energieën die zij voelen.

De beste manier om het te doen is door ze simpelweg de volgende vraag te stellen: “Is het mijn energie of die van een ander?”. En het antwoord klopt altijd. Als het niet hun eigen energie is – en dat is meestal zo – dan moet er op de goede manier mee omgegaan worden. Elke energie die plotseling komt, te intens of ingrijpend is en ongemakkelijk voelt, is vreemde energie die balans zoekt.  Die energie moet teruggestuurd worden naar zijn eigenaar of losgelaten worden naar het universum. Zelfs jonge kinderen kan geleerd worden hoe zij dit moeten doen,  wat hen zal helpen om zich niet verantwoordelijk te voelen voor alle energie rond hen heen. Zij zullen rustiger worden, meer gecentreerd zijn en minder angstig op het moment dat zij beseffen dat zij controle hebben over de energie die hun ruimte binnengedrongen is en die hun tijd en aandacht opeist.

Deze eenvoudige vaardigheid helpt hen in hun centrum te blijven wanneer zij in de buurt van anderen zijn en maakt hen sterker in het beheersen van hun eigen energie op een manier die voor hen het best is. Iedereen kan deze vaardigheid gebruiken, en in elke situatie om gecentreerd en in balans te blijven. Hoe vaker je het gebruikt, hoe meer automatisch het gaat,  totdat het proces van afwenden van vreemde energie en gecentreerd blijven een vanzelfsprekende reactie is op iedere energie die onze vrede en plezier verstoort.

Copyright 2010 Jennifer Hoffman
-vertaling: Eric, voor www.nieuwetijdskind.com ©

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

andere artikelen Jennifer Hoffman op deze site/website Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman is een Amerikaanse,  zeer intuïtieve, begaafde vrouw die na een bezoek van Aartsengel Uriel  in 2003 de website Urielheals.com opstartte om zijn boodschappen te channelen.  Zij schrijft wereldwijd voor een aantal grote spirituele websites en is mede bekend door haar inzichten in de energieën van de Indigo en de Kristalkinderen. Haar artikelen hierover worden door Nieuwetijdskind.com vertaalt en op deze site geplaatst.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in