DELEN
Jennifer-Hoffman
Jennifer-Hoffman
Jennifer-Hoffman

Een zin valt me te binnen wanneer ik aan de maand juni denk: ‘Je kan de bel niet ontdoen van haar gerinkel’. Dit verwijst naar de waarheid dat je je verleden niet ongedaan kan maken.

We hebben sinds januari 2013 veel van onze oude thema’s aangepakt, zeker in mei, en we zijn ons heel bewust geworden van hoe het verleden het nu heeft beïnvloed.
In juni hebben we de kans om het verleden ongedaan te maken in een bepaald opzicht, door een nieuwe koers en richting voor ons leven te bepalen.
We zijn misschien niet in staat om de bel van haar gerinkel te ontdoen, maar we kunnen wel een nieuwe bel doen rinkelen, en daartoe geeft juni ons de kans, indien we het kunnen zien en er klaar voor zijn.

De dagen die leiden naar de Zonnewende op 21 juni zijn belangrijke beslissingsmomenten voor ons, en elk ervan biedt ons de keuze voor het verleden of voor de toekomst, uitbreiding of samentrekking, angst of liefde, transformatie of bezinning, evolutie of revolutie.Stonehenge zonnewende
Bij momenten zal het aanvoelen alsof we zoveel verschillende keuzes hebben, maar er is echt maar één thema: dienen onze relaties en ons levenspad ons nog, en hoe zijn ze afgelijnd op onze intenties.
Juni zal ons voorzien van vele kansen (sommige vlak voor onze neus) om sterk en krachtig te gaan staan voor onze intenties.
Zijn ze afgelijnd? Indien niet, zullen we zien waar ze uit aflijning zijn en kunnen we de nodige aflijningen maken.

Mercurius gaat in zijn retrograde schaduw op 9 juni, en de volledige retrograde start op 26 juni.
Wanneer we dus onze verbindingen en verleden in overweging nemen, en wat we daaraan willen doen, zal Mercurius ons extra ondersteuning geven. De Zonnewende van 21 juni is een keerpunt voor ons allen, en is de volgende belangrijke pit stop in deze cyclus.
Zijn we ver genoeg gegaan, of zijn we te ver gegaan? Gaan we in de juiste richting?
Interessant is dat de jaarlijkse conjunctie van Zon en Jupiter ook op die datum valt, zodat de energieën rond die dag expansief en ondersteunend zijn voor al wat we wensen te doen.

Maar het gaat niet over het ongedaan maken van het verleden, het gaat om de lessen uit het verleden te leren en ze te gebruiken om een nieuw en ander nu te creëren. Wanneer we proberen het verleden ongedaan te maken, handelen we uit spijt, angst en vanuit onze pijn, wanneer we denken dat we een ander pad hadden kunnen kiezen, maar dat hadden we niet gekund, niet toen.
De keuzes die we elk moment maken worden het pad dat ons naar een transformatie-punt brengen, waarop we wat we leerden consolideren en gebruiken om een nieuw pad te creëren.
We kunnen dit zien als een optie, maar of we ervoor klaar zijn of niet hangt af van onze bereidheid om het verleden achter ons te laten, zonder spijt, en naar een meer heldere, meer zelfbewuste, meer uitgebreide versie van onszelf te evolueren.
Niet door gewoon vooruit te gaan, maar door een volledige 360° expansie te creëren zodat we in elke richting naar buiten toe bewegen.
Wat voor nieuwe bellen wens jij te doen rinkelen in je leven? Beginnen de oude dof en saai te klinken?

Zoals ik al schreef in de voorspellingen van 2013(link)  zal er zoveel gebeuren in de maanden van juni tot augustus dat ze snel voorbij zullen gaan.
Het proces van keuzes maken, zich los te koppelen van het verleden, en het in overweging nemen van nieuw potentieel en levensopties begint in juni.
We maken ons los van ons verleden, ook van onze biologische connecties en dat kan aanvoelen alsof we elke familieverbinding moeten verlaten, wanneer we voelen dat hun energie ons niet langer dient.balans

Maar we laten onze biologie los om onze ware aard te omarmen, en die is energetisch.
Voor elke biologische verbinding die we loslaten zal er een nieuwe energetische verbinding zijn plaats innemen.
Onze energetische families zullen onze nieuwe ondersteuning en begeleiding worden, en ze zullen ons een level van verbinding schenken dat we nooit eerder in ons leven hebben meegemaakt.

Het voelt alsof de wereld serieus in de problemen zit, en op een bepaald level is dat zo, maar dat is omdat de wereld zoals die nu bestaat, gebouwd is op een paradigma dat niet langer duurzaam is. De funderingen van 3D brokkelen af, en we zien de poolverschuiving die voorspeld is maar die energetisch is, niet geografisch.
Wanneer onze collectieve energieën hoger worden, kunnen we niet langer ideologieën en praktijken verdragen of er deel van uitmaken die niet die vibratie hebben; deze verschuiving is ongemakkelijk, maar ze is een fase van de evolutie waar we deel van uitmaken.

Aanvaard deze transformatie en het potentieel dat je ziet, gebruik de energie van juni om uit te breiden, jezelf tot uitdrukking te brengen, en jouw punt van vreugde te vinden.

De Mercurius retrograde draagt bij tot deze herziening, hernieuwing, her-beschouwing, herinnering en dit loslaten. We kunnen wel alles kiezen, maar soms geeft het Universum een duwtje in een bepaalde richting, en worden we allen gestimuleerd om een verleden los te laten dat ons niet langer dient en om naar hogere dimensies van zijn te gaan, en een nieuw pad aan te nemen dat we op elke manier kunnen bekrachtigen om ons zelf en heel de mensheid te dienen.

Heb een prachtige maand.

door Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

Vert. Fran Tielemans

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in