DELEN
leeuw
jennifer-hoffman
jennifer hoffman

Zoals het gezegde ‘begint maart als een leeuw en eindigt het als een lammetje’. Dat kan ook gelden voor het weer, daar maart meestal begint met winterweer, en eindigt met warme lente-temperaturen. Maar wat al de rest betreft, denk ik dat maart gaat beginnen als een half tandeloze leeuw, en eindigen als een hongerige leeuw, met een nieuw gebit, op zoek naar zijn volgende maaltijd.

We hebben nu al vele maanden zonder actie gehad, en we zijn nu klaar voor wat verandering, al was het maar een kleine. Die verandering zal komen in april, want in maart is er nog geen plaats voor grote levensveranderende wendingen, maar wél voor de beslissingen en keuzes die aan de basis daarvan liggen.

Mercurius loopt nu direct, maar Mars en Saturnus lopen beide retrograde. Dat betekent dat communicatie terug mogelijk is, maar actie nog niet. Mars gaat ongeveer één keer in de twee jaar retrograde, en Mars is de planeet van actie, dus wanneer die retro gaat, is het als rijden met een auto, met je voet op het gaspedaal en de handrem op, dus je krijgt een hoop lawaai en uitlaatgassen, maar niet veel beweging of actie. Dat wil niet zeggen dat actie niet mogelijk is, maar gewoon dat het tijd is voor goed doordachte, weloverwogen actie. Je kan meer nood hebben aan rust, en soms gewoon niets doen, dat maakt allemaal deel uit van Mars retro, die eindigt op 20 juli (schaduwperiode inbegrepen).

leeuw
klik, zoals altijd, voor een vergroting

Dit is geen slechte zaak, want als je kijkt naar de energie-bewegingen die we sinds 2012 ervaren, heeft alles ons teruggeworpen op onszelf, op onze kern en centrum. Hoe maken we beslissingen en keuzes, welke criteria hanteren we en waar plaatsen we onszelf, in het begin, in het midden of aan het einde van het proces? Of komen we helemaal achteraan, wanneer alle anderen zijn aan bod gekomen? Hoe beïnvloedt dit ons vermogen om te manifesteren wat we willen en misschien manifesteren we niet wat we willen omdat we dingen vragen voor iedereen?

Deze maand krijgen we een goede kijk op hoe onze energie gecenterd is, en hebben we de tijd om wat koers-aanpassingen te maken. Wanneer een situatie niet vooruit gaat, doe dan een check van de duidelijkheid en richting – doe je wat je wil doen, en heb je duidelijkheid over wat dat is? Indien niet, is de retro goed voor time-out, opnieuw gaan nadenken, herziening en heel vaak ook loslaten. Als je niet altijd keuzes maakt op een bedachtzame, weloverwogen manier, dan heb je nu de tijd om dat wel te doen. Dus in plaats van de deur uit te snellen en dan op onze bestemming aan te komen om dan te constateren dat je je geld of belangrijke papieren thuis vergeten bent, of je nog altijd je slippers aan hebt omdat je je schoenen vergeten aan te trekken bent, dan zullen de energieën van maart je in die mate afremmen om je zorgvuldiger te helpen plannen. Misschien doe je ook teveel, en moet je wat meer rust nemen. Misschien had je wat dingen opzij geschoven omdat je er de tijd niet voor had, en beginnen die dingen je nu te prikkelen, omdat ze je aandacht vragen. Als dat is zoals het was voor je, dan moet je het nu anders gaan doen. Ik had vorige week gemerkt dat mijn auto-batterij begon te falen, maar had de tijd niet om er een nieuwe te gaan kopen. Dan stond ik vast op de luchthaven met een lege batterij (in vries-temperaturen), dus snelde ik naar de autoshop om een nieuwe te kopen op de weg naar huis. Mijn wagen heeft nu een nieuwe batterij, dus dat probleem is afgehandeld. Moest de oude niet de geest hebben gegeven op de luchthaven, dan had ik dat nog uitgesteld, maar nu moest ik wel een nieuwe kopen, de oude was leeg en zou niet meer starten.

Kijk naar alle situaties die deze maand opduiken in je leven, als kans om een probleem op te lossen dat er waarschijnlijk al een tijdje was, maar waarvoor je de tijd nog niet genomen had om het op te lossen. Misschien zijn er dingen die je ontkent, omdat je denkt dat ze te lastig zijn, misschien ben je gewoon moe om altijd maar voor dingen te zorgen, en wou je dat ze vanzelf weggingen of zichzelf oplosten, of misschien ben je gewoon moe van zo hard te proberen.zon boven bomen

Soms moeten we gewoon gaan zitten en relaxen, om onze prioriteiten te herschikken, en onszelf wat pauze te gunnen. Nu heb je de kans om dat te doen, en je kan dat proces zonder inspanning doorgaan, je moet er gewoon een prioriteit van maken, van jezelf een prioriteit maken. Het is oké om even halt te houden en de de geur van de rozen op te snuiven, de wereld zal niet stoppen met draaien als je dat doet.

onder boomDe drie persoonlijke planeten, Mercurius, Venus en Mars zijn in retro-fase geweest sinds eind december 2013, en dat is heel zeldzaam. Hun energie beïnvloedt alles wat we doen, communicatie, beweging en reizen, alle emotionele verbindingen, daden, verlangens, woede en vreugde. Voel je alsof je actie miste in je leven? Deze maand kan je gaan nadenken over de actie die je wil ondernemen, te beginnen met wat je wil en dan kijken naar wat je in de weg staat of je vooruitgang belemmert. Dit is een belangrijke maand om twee keer zo lang te doen over het nadenken over dingen, om alle tijd te nemen om dingen zich te laten ontvouwen.

Saturnus gaat ongeveer 6 maand per jaar retrograde, dus dat zijn we gewend, en het geeft extra energie aan de suggestie dat we onszelf op nieuwe manieren her-creëren. Het moedigt ons aan om diep naar binnen te gaan, en verbinding te maken met die aspecten van onszelf die we vaak ontkennen, omdat andere dingen en mensen ofwel belangrijker zijn, of dringender.

Omdat de voorwaartse beweging wat geblokkeerd is, is het tijd om zorgvuldiger na te denken over dingen, om onze plannen om nieuwe ideeën of mogelijkheden te integreren uit te breiden. Het is een tijd om flexibel te zijn en open te staan voor nieuwe ideeën, net op tijd om je voor te bereiden op de energie van april, die een krachtige katalysator is voor verandering.

Heb een prachtige maand.

Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

Vert. Fran Tielemans

2 REACTIES

  1. dank je wel voor de update Jennifer,

    Het klopt met wat ik heb mee gemaakt en wat ik voel 🙂

    Ga mee met de tijd…komt allemaal goed 😉

    liefs, Henriëtte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in