8-maart-volle-maan

Februari leek met een slakkengang voorbij te gaan, en ook al is het de kortste maand van het jaar (en we hadden dan nog een extra dag dit jaar), toch leek deze maand erg lang te duren. Nu komen we in maart, waarin een heleboel krachtige gebeurtenissen zullen plaats hebben, waaronder de Equinox, een retrograde van Mars en Saturnus, een retrograde van Mercurius en nog wat krachtige aspecten tussen alle planeten. We bevinden ons niet langer op een kruispunt, we zijn op weg nu maar we hebben geen idee van op welk pad we nu zitten omdat dit onbekend terrein is. Een thema voor maart zal zijn: ‘Als je niet zorgt voor een oplossing, dan leg je je neer bij het probleem.’, en er zullen veel gelegenheden zijn om nieuwe oplossingen te creëren.

Wanneer we het hebben over de retrograde van Mercurius, denkt iedereen aan de problemen die hij gewoonlijk meebrengt in communicatie en reizen, en dat het een geschikte tijd is om een back up te maken van je computer en alle correspondentie te dubbelchecken. Als er iets mis kan gaan met dingen die we zorgvuldig gepland hebben, dan zal dat gebeuren in een Mercurius retrograde. Maar het is ook een heel geschikte periode om het rustig aan te doen, dingen die niet afgewerkt zijn af te maken en eens te gaan kijken waaraan we onze tijd en energie spenderen. Als er iets verkeerd loopt, hebben we dan een kans om een lek in energie of tijd los te laten? Vooraleer de schuld te geven aan de chaos, kijk je beter eerst eens of er geen zegening in verpakt zit. En dit begint op 27 februari en eindigt op 23 april.

Dan hebben we een krachtige Volle Maan op 8 maart,

8-maart-volle-maan
volle maan 8 maart

die verbinding maakt met Mars en een Nieuwe Maan de dag na de Equinox die aflijnt met Uranus en Pluto. Alles dat niet te maken heeft met jouw intentie tot vreugde, kan deze maand gewoon het raam uitvliegen, of je nu denkt dat je er klaar voor bent of niet. Of je kan ontdekken dat iemands echt schandelijk gedrag (dat je vorige maand nog tolereerde) de laatste druppel betekent voor je. Denk eraan om je leraren te danken voor de lessen die ze je brengen, want het is door hun inspanningen dat je die dingen loslaat die je niet langer dienen.

Maart brengt een verandering van seizoen op veel niveaus. Het is nu tijd om de integratie te beginnen van al wat we de laatste vijftien jaar of langer hebben geleerd. Wat wil je in je leven? Hoe wil je voelen, met wie wil je omgaan, wat soort ervaringen wil je hebben? Wie wordt gekwetst door jouw keuzes? Je hebt daar geen controle over; er kan bijkomende schade zijn maar het is een tijd om ons te herinneren dat wat anderen verkiezen te voelen over onze keuzes niet jouw verantwoordelijkheid is. Het is tijd voor ons om vanuit onze visie te leven, niet vanuit wat we zien. Het gezegde ‘Wat je ziet is wat je krijgt.’, is passé. Wat we zien is wat we gecreëerd hebben. Waar we ons een beeld van kunnen vormen, dat is wat we krijgen. Er is veel energie deze maand, en je kan ze op elke manier gebruiken. Dus, in plaats van aan de zijkant van je leven te zitten en je af te vragen of je nog een uitnodiging krijgt om mee te doen met het spel, spring erin en begin te spelen!

Geniet van je maand.

Copyright 2012 Jennifer Hoffman
vertaling: Fran Tielemans

andere artikelen Jennifer Hoffman op deze site/website Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman is een Amerikaanse,  zeer intuïtieve, begaafde vrouw die na een bezoek van Aartsengel Uriel  in 2003 de website Urielheals.com opstartte om zijn boodschappen te channelen.  Zij schrijft wereldwijd voor een aantal grote spirituele websites en is mede bekend door haar inzichten in de energieën van de Indigo en de Kristalkinderen. Haar artikelen hierover worden door Nieuwetijdskind.com vertaalt en op deze site geplaatst. 

7 REACTIES

 1. @Gordon,

  Ik heb de tekst wel gelezen, maar waarschijnlijk is het eerste deel en het laatste deel het best blijven ‘hangen’ 😉 en daar heb ik op gereageerd. Maar als Jennifer schrijft: Februari leek met een slakkengang voorbij te gaan, en ook al is het de kortste maand van het jaar (en we hadden dan nog een extra dag dit jaar), toch leek deze maand erg lang te duren.

  Dan maak ik daaruit op dat zij dat zo ervaren heeft.
  Dit slaat ook deels op mijn eigen situatie inderdaad vooral op werkgebied. Sommige dingen gaan veel minder snel dan je zou willen (wij als nieuwetijdskinderen willen weleens (te?) snel ;-), en persoonlijk heb ik ook weer zin om ‘te spelen’ zoals Jennifer dat omschrijft. Dus je reactie begrijp ik wel.

  Groetjes Anna

 2. Grappig, sinds gisteren ben ik bezig met wat ik zelf wil en wil voelen! Ik heb voor t’eerst door wat ze bedoelen met durf te dromen durf je voor te stellen wat je zelf wil. Ik wist natuurlijk wat dat betekende, maar kon me er niet op focussen. Er stond teveel in de weg: vooroordelen, angst, minderwaardigheid en ook een pak van de zogenaamde vanzelfsprekendheden waar iedereen je constant op wijst. Na het lezen van dit artikel ben ik benieuwd naar het vervolg.. Het geeft me in elk geval een goed gevoel en tovert een lach op mijn gezicht. 🙂 Dank je voor dit artikel!!

 3. Ha ha maart roert zijn staart….
  Mooie beschrijving van de plek waar we gezamenlijk staan en waar we als individu in mee bewegen om de eenheid te voeden.

 4. Hallo Jennifer,

  Als je de maand maart als een ‘slakkenmaand’ hebt ervaren, moet je misschien kijken welk aandeel je hier zelf in hebt gehad. Want ‘oplossingen’hebben te maken met je eigen instelling, maar ook met factoren eromheen. Want wat een ander al weet, weet jij misschien niet, dat is je ‘blinde vlek’ denk ik. En spelen kun je zelf, maar om het spel compleet en leuk te maken heb je spelmateriaal en speelkameraadjes nodig.

  Warme groet, Anna

  • @Anna, heb je het artikel eigenlijk wel gelezen? Of ben je meteen begonnen te reageren? Dat doe ik ook af en toe. Meestal komt mijn reactie dan niet echt voort uit wat ik hoor en/ of lees, maar uit iets waar ik zelf mee bezig ben. Groetjes, Gordon

 5. Nou Ik voel die energie al een tweetal dagen en voelde me helemaal niet happy. Nu begrijp ik het wat meer. Ik heb al gedacht dat ik wat meer actie moest ondernemen en was eral mee bezig.. Goed om te lezen dat wat ik zelf al had gedaan ook de bedoeling was van die energie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in