DELEN

November begint met een mooi aspect, een conjunctie in Maagd tussen Venus, Mars en Jupiter. Een conjunctie ( letterlijk: “samenvoeging” treedt op als een planeet of de maan gezien vanuit de aarde voor- of achterlangs de zon trekt, redactie.) Dit is de derde Venus/Mars conjunctie van dit jaar en samen met Jupiter vormt het een krachtig geheel. Het staat ook tegenover Cheiron, de gewonde genezer, dus niet alleen de wonden zullen duidelijker zijn, maar ook de genezing die zij nodig hebben, als we de moed hebben deze toe te passen. Eén van de lessen van november zal zijn het hebben van de moed om door te stromen naar het volgende niveau van transformatie, om energetische banden van onze helende reis los te laten en ze te vervangen door de vleugels van vrijheid en heelheid. Het is een maand voor creatieve convergentie (convergentie= ideeën selecteren, evalueren en uitwerken, red.), waar alle onderdelen samenkomen zodat we onze nieuwe levenspaden kunnen creëren. We hoeven niet te weten waar we heengaan, we hoeven slechts het verlangen te hebben om ons vooruit te bewegen.energieen van november

We zijn zovele levens op het helende pad geweest, dat het versnippert en losgekoppeld zijn en het ons voordoen als de gemartelde genezer onze manier van “zijn” is geworden. We zijn zo vertrouwd geraakt met de pijn, dat deze een geaccepteerde, verwachte en levenslange last is geworden. Als Lichtwerkers hebben we de loopgraven gegraven voor degenen met wie we hebben gewerkt en hebben ze vervolgens gezelschap gehouden in hun misère. Als Bakens van Licht verlichten we de weg, maar eerst moeten we er klaar voor zijn om onze kruizen, zwaarden en schilden neer te leggen, zodat we kunnen uitzoeken hoe het hebben van plezier in onze reis zal passen. Wanneer was de laatste keer dat jij plezier had?

Er is deze maand heel veel spirituele energie, maar voor je denkt dat dit zoete en lichte spiritualiteit is, dat is het niet. Het is meer “Jeanne d’Arc” , die onbevreesd de troepen naar de overwinning leidt. De “maagdelijke Maagd” is het teken van geest boven materie, van materiële alchemie met gebruikmaking van spirituele energie. We kunnen nu lood in goud veranderen. Het is pure creatiekracht die energie kan laten veranderen in (vaste) vorm, door de kracht van het zetten van de intentie daarvoor. Heb jij intenties voor jouw leven? Dit is een goede maand om ze te zetten.bloemen

De focus op Maagd intensiveert zich op de 12e, als het knooppunt van de maan zich in Maagd gaat bewegen. De knooppunten volgen een cyclus van steeds 19 jaar, ze waren in Maagd in januari 1997, juli 1978 en december 1959. Waren dat veelbetekenende jaren voor jou? Dat waren het wel voor mij en ook voor de wereld, Prinses Diana kwam om het leven op 31 augustus 1997, toen we ook een krachtige eclips in Maagd hadden.Lady-diana“Lady-diana-101757 w1000” door GegodejuEigen werk. Licentie CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons.

Als je kijkt naar de positie van de planeten op die dag en de dagen erna, stonden velen op hetzelfde aantal graden, maar in andere tekens. Maagd is ook het teken van pure waarheid, kennis, bewustzijn, transparantie en helderheid. Wees er klaar voor dat geheimen onthuld zullen worden, er zullen geen plekken meer zijn om je te verstoppen als het licht van de waarheid zo helder gaat schijnen.

Dit is spirituele energie op steroïden, als we tevens Jupiter in Maagd hebben, altijd het teken van een spiritueel ontwaken, en Neptunus in Vissen, het teken van zijn huis, samen met Chiron. Ze laten hun licht op elkaar schijnen deze maand, een spiritueel getouwtrek dat de lat hoger legt voor ons allemaal. Hoeveel spiritualiteit en energie kunnen we aan? Als we eenmaal alles dat we kunnen absorberen op 3D niveau, moeten we onze vibraties, frequenties en bewustzijn verhogen om meer aan te kunnen. We hebben ons 3D bewustzijn zoveel als we kunnen uitgebreid en in november kunnen we nieuwe dimensies gaan verkennen om ons verder in uit te breiden.

Ben jij klaar voor multidimensionaal multi-tasken? Dit is niet de tijd om de fysieke wereld te verlaten voor de spirituele wereld, of vice versa. We moeten met onze beide voeten stevig op de grond blijven staan in al onze dimensionale werkelijkheden om klaar te zijn de grond te raken in 2016 en we moeten deze maand beginnen met het oefenen daarin. Marathonlopers trainen maandenlang voor ze gaan lopen, ze verschijnen niet zomaar aan de start en beginnen met rennen. Wij kunnen dat ook niet en onze training begint nu.

Als je klaar bent met het omgaan met de herhalingen van de retrogrades van afgelopen zomer, die nu eindelijk voorbij zijn (behalve Pluto en Neptunus), dat verschuift eveneens in november. Alle persoonlijke planeten bestrijken een groot terrein, verwacht lessen om snel te bewegen, sommige zullen al eindigen voor je je realiseert dat er een einde gaande was, Mars en Venus blijven redelijk dichtbij, ons herinnerend aan de kracht die we omarmen als we ons onze geïntegreerde dualiteit herinneren – mannelijk en vrouwelijk, menselijk en Goddelijk, materieel en spiritueel. Polariteit representeert afwijzing; dualiteit representeert integratie. Neptunes gaat recht na de 15e, de laatste sluier van desillusie van ons pad verwijderend. Waar we de waarheid ook hebben genegeerd, het zal meer dan duidelijk zijn.

De boodschap voor deze maand is dat we geïntegreerd zullen moeten zijn om onze kracht op een enkel punt van expressie te kunnen laten samenkomen. Zijn we niet krachtiger als we ons als een laser gefocust hebben in plaats van versnipperd te zijn in vele richtingen? Dit is geen tijd voor wederopstanding of herrijzen uit de dood (we zijn niet dood, ook al heeft het wel zo gevoeld), dit is ontsteking en lancering, om in nieuwe potenties, mogelijkheden en richtingen te worden geblazen. We zijn niet onze oude manieren of wegen opnieuw aan het bestemmen, we creëren nu iets nieuws. Het oude heeft z’n doel gediend, het is tijd om wat voorbij is te laten gaan en door te gaan.bloemen

Eén belangrijke opmerking voor deze maand, hoe angstig en ongeduldig je ook bent voor dingen om te veranderen, laat jezelf meevoeren op de energie. Het is tijd om nieuwe dingen uit te proberen en te kijken hoe ze passen, om met je intenties te experimenteren en je manifestatievaardigheden te oefenen. We hoeven ons niet te haasten en het is niet nodig te proberen dingen te versnellen – Goddelijke timing is nog steeds van kracht; we zijn de bestuurder, niet de passagier. Neem wat tijd om van je reis te genieten en om van gedachten te veranderen als de uitkomsten niet voldoen aan je verwachtingen. En onthoud dat je jezelf op de eerste plaats zet. Aan je behoeften toegeven maakt dat je “zelf-bewust” kunt zijn zonder egoïstisch te zijn. Lees mijn (engelstalige) artikel over hoe je zelf-bewust kunt zijn zonder egoïstisch te zijn.

Het thema van november is samenkomen, waar de vele onderdelen samenkomen om een nieuw geheel te worden, zodat we kunnen voelen wat het betekent om te groeien en uit te zetten, om netjes geïntegreerd te worden met onze energie en niet versnipperd te zijn. Het is een nieuwe manier van “zijn” voor ons, dat nu zonder trauma of drama kan gebeuren. We hebben gedurende een hele lange tijd hard gewerkt en nu kunnen we afsluiting en completering laten plaatsvinden terwijl de genieten van de laatste paar weken van de reis van dit jaar en ons klaarmaken om ons te verplaatsen in het nieuwe.

9 REACTIES

  1. appart….3e wereld oorlog staat op punt uit te breken, maar daar word nooit wat over geschreven? Andere energie misschien?
    Wss is het de bedoeling om helemaal op het zelf te richten en niet meer te richten op de wereld die het tegenovergestelde pad aan het bewandelen is.. Alles richten op het Zelf en je eigen leven, en niet meer in andere stroom te gaan zitten.

  2. Wow! Ik ben helemaal sprakeloos eigenlijk! Het is een antwoord op veel van mijn vragen die ik de laatste dagen heb! Bedankt Jennifer :-)!

  3. Voor mij geen blabla om niets te vertellen. Ik herken mezelf momenteel op ALLE onderdelen en ben blij met deze verwoording van mijn verwarring

  4. Veel bla bla van Jennifer om niets te vertellen, behalve dit: het leven gaat gewoon verder mensen, leef en geniet dus!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in