DELEN

merkaba
November is een maand waarvan de energie zich leent om losse eindjes vast te knopen, onze emotionele, mentale en spirituele rommel op te ruimen, en goed te kijken wat we in ons leven willen veranderen. Dat betekent niet dat we geen nieuwe dingen kunnen opstarten, maar dat er geen energie is om nieuwe beginnen makkelijk of vlot te laten gebeuren, deels door een lastige Mercurius retrograde, die ons de hele maand stimuleert om onze dingen op te schonen.

We gaan veel veranderingen aanbrengen deze maand, maar die zullen pas vanaf december zichtbaar worden in de buitenwereld. Denk eraan dat de dingen pas zichtbaar worden in de eindfase (3D- dichtheid), niet in de beginfase. Tegen dat ze in 3D raken beginnen we ze te zien, maar zijn ze energetisch al lang overal verspreid.

Sinds het begin van 2013 zijn we in een voortdurend proces van transformatie geweest, zowel individueel als collectief, en indien we bepaalde thema’s hebben vermeden, gaan we daar nu mee geconfronteerd worden, en gaan we onze weg moeten kiezen. Er zijn maar twee keuzes nu: het heden of het verleden, het ene katapulteert ons naar een onbekende toekomst, het andere houdt ons waar we nu zijn.

November begint met het vierde van zeven Uranus/Pluto-vierkanten, een Mercurius retrograde (in Schorpioen), en een nieuwe maan zonne-eclips in Schorpioen (Saturnus heeft invloed op alle drie, en staat ook in Schorpioen). De machten van transformatie kloppen op onze collectieve deur, gaan we opendoen?

Indien de energieën van november konden praten, zouden ze zeggen dat het nu tijd is om in beweging te komen, of tenminste te denken over wat je gaat doen, omdat het niet belangrijk is wat we kiezen, als we maar iets kiezen. De comfortzone van ons verleden is waar we beslissen te blijven wanneer we te bang zijn om de ongemakkelijk aanvoelende zone van ons onbekend potentieel binnen te gaan. En toch, wanneer dat potentieel luid genoeg roept, moeten we onze angsten opzij zetten en beslissen om te kijken wat er nog meer beschikbaar is voor ons. We weten dat het tijd is voor een verandering, wanneer niets meer werkt en we ons vast voelen zitten, maar of we klaar zijn voor die verandering of niet, en of we dan bereid zijn actie te ondernemen is dan weer wat anders.

Wanneer we kijken naar de 7 Uranus/Pluto-vierkanten als zijnde de 7 chakra’s, zoals Carol Ciocco schrijft, dan komt dit vierkant nu overeen met de hartchakra, de vierde chakra. Denk eraan je hart te openen, leer te ontvangen, jezelf te waarderen, te werken aan thema’s rond liefde – zowel energetisch als emotioneel, de energie van ons gebroken hart te herstellen, onze liefdes-energie opnieuw op te pikken en onszelf te leren liefhebben. Resoneert dit met een van de veranderingen die je nu meemaakt? Alle zegeningen beginnen met zelfliefde, dus wanneer je je niet gezegend voelt, is het tijd om een inventaris op te maken van je zelfliefde, en te werken aan je evolutie naar liefde.

Het kernwoord voor november is opdiepen, of diep graven, en dan de moed hebben om nog dieper te gaan graven. Zoveel van wat ons blokkeert wacht op ons om losgelaten te worden, maar eerst moeten we het wel opdiepen. Veel van onze levenservaringen helpen ons nu om die gebieden aan te wijzen waarin onze houding, angsten, oordelen en herinneringen ons ter plaatse vasthouden. Maar ze loslaten is nog maar het begin, we moeten ook een intentie hebben voor onze volgende stappen, want anders creëren we een vacuüm dat we niet weten te vullen.

Zoals al de rest in ons leven is dit een proces, zoeken en vinden, loslaten en aanvaarden, samentrekken en uitbreiden, van vroeger naar nu, want we kiezen elk moment onze energetische ruimte. Zoals ik schreef in de voorspellingen van 2013, voor november: ‘November: de maand begint met de Mercurius retrograde, het vierde Uranus/Pluto-vierkant en een eclips, dus het zal interessant worden. Zij die stevig geankerd zijn in de veranderingen die ze het hele jaar (en alle afgelopen jaren) doorgemaakt hebben, zullen de druk van deze maand niet voelen. In feite zal dit meer aanvoelen als bevestiging van al het werk dat ze gedaan hebben. Er zal een sterk gevoel zijn van eenheid in de wereld, om een liefdevollere en meer ondersteunende wereld te creëren. ‘Nowhere to run, nowhere to hide’ komt in mijn gedachten wanneer ik denk aan november, want zij die niets te verbergen hebben, hebben ook niets te vrezen. Laat de chaos je niet afleiden, denk eraan dat verandering onontkoombaar is, chaos kies je.’

Nieuwetijdskind.com-hogere-zelf-1024x460Wanneer we dus doorheen deze maand gaan, besteed dan aandacht aan je gedachten over het verleden, over kwetsuren, spijt, dingen die je nog niet gedaan hebt en toch nog wil doen, dingen die je vermeden hebt, of waarvan je voelt dat je er nu klaar voor bent, specifiek dingen van vroeger, want de retrograde is daar uitstekend voor, en het gebeurt dan nog op een intenser level, wanneer het in Schorpioen gebeurt.

We beëindigen een 19-jarige eclips-cyclus, die gebeurtenissen van 1992 tot 1994 terug naar voor brengt. Wat deed je toen, en hoe kan je het nu anders, beter, vervullender doen, met een focus op zegening van jezelf en je leven? De Mercurius retrograde stopt op 10 november, en is volledig voorbij op 27 november, dus kan je voelen dat er wat meer druk of zwaarte zit rond het naar boven halen van je waarheden.

Raak niet ontmoedigd, blijf vooruit gaan en je zal vooruitgang boeken. We hebben nog één maand te gaan in 2013, en we gaan dit tot de laatste minuut van 2013 uitwerken. 2014 zal een heel andere reeks opties en kansen brengen.

De voorspellingen voor 2014 zullen gepost worden op het einde van december.

UPDATE 4/11/2013


Welkom in november.

Ben je opgelucht dat we er eindelijk geraakt zijn, en dat er maar één maand meer te gaan is in 2013? Hoe ga jij om met deze Mercurius retrograde, eclips, Uranus/Pluto-vierkant, en de intense energie die we ervaren van de meer dan 28 zonnevlammen de voorbije week, waarvan er vele X-klasse vlammen waren (de meest intense)? Deze week zal nog meer intense zonne-energie brengen. Neem magnesium, rust voldoende, drink veel water en doe rustig aan als je dat nodig hebt. We hebben veel doorgemaakt, en de maand is net begonnen. (zo intens zal het niet de hele maand zijn, dat beloof ik).

In plaats van opgelucht te zijn dat 2013 bijna voorbij is, gebruik je deze maand beter om balans op te maken van de healing, groei en transformatie die je dit jaar hebt verwezenlijkt, en ik ben er zeker van dat dit veel is. Waar ben je je jaar begonnen, en hoe ga je het eindigen?

©Creation_L_Sotka_2008
©Creation_L_Sotka_2008

Zelfs wanneer je al je koorden losgelaten hebt, je leven niet langer meer lijkt op iets waar je het kan mee vergelijken, en je je afvraagt wat je volgende stappen zullen zijn, heb je nu meer vertrouwen, ben je meer vastbesloten om vreugde en vrede in je leven te hebben, vind je jezelf leuker, kan je al wat makkelijker je intenties voor je leven formuleren, en ben je klaar om te leven vanuit je eigen energie? Dit is de zegening van dit jaar vol energie, en dit zet zich voort doorheen deze maand, zodat we stilaan in december naar de start kunnen gaan voor een krachtig en bruisend 2014.

Laten we niet op de zaken vooruit lopen: november zal ook een goede maand zijn, want ze zal helderheid, focus en bevestiging brengen van deuren die dicht zijn, beëindigingen en wat voorbij is. Er zullen kansen zijn voor nieuwe beginnen in december. Begin nu diep in je hart te graven (goed idee om dit in een Mercurius retrograde te doen), om die dromen te vinden waarvan je nooit dacht dat ze uit zouden komen.

Het is tijd om ze af te stoffen, want je weet nooit wanneer je geluksfee naast jou staat, klaar om je wensen te vervullen…

door Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

vert. Fran Tielemans

 

 

28 REACTIES

 1. Schiet me weer iets te binnen wat ik met jullie wil delen.
  Zat net te denken dat de maan mischien wel ene soort tussen station oevenen planeet/sateliet station kan zijn waarop nieuwe overgangers die daar aan het oefenen zijn met al zijn verantwoordelijkheden maar wel met begeleiding voordat het echte werk begint, het Creeren.
  Daarom is de tijd op aarde zo belangrijk.

 2. Schiet me nog iets te binnen.
  Mischien zijn we allemaal wel gevallen engelen die op aarde een nieuwe kans hebben gekregen.
  het is maar een gedachten flits die ik ineens had,toen ik aan het stofzuigen was

 3. Ik heb ook nog een stukkie vergeten zie ik,
  De zielen die dus zonder ene normale dood zijn gestorven zijn in mijn ogen allemaal zoekende/dolende,en het is onze taak om die weer thuis te brengen als we gewoon sterven op ene normale manier op deze aarde,dus hoe je het ook keert we zijn een aardige stap in de goede richting ook al zou je nu de boot gaan missen,maakt niet uit,die bootloopt echt niet weg hoor,das de aard van de natuur,die komt om de zo veel tijd gewoon weer voor je neus te staan.
  Zolang jij maar bij de goede halte staat te wachten,das onze beslissing en natuurlijk de beslissing van het universum en aardse levens omstandigheden

 4. het is ook niet erg om de boot te moeten missen hoor,want wat is 250 duizend jaar in verhouding tot geen tijd/altijd.
  Das toch een katten sprongetje.
  Ik was en ben ook nog wel aan bang voor hoor,das normaal,maar daar werk ik aan.
  Want als ik het door wat voor omstandigeheden niet heb kunnen maken deze trip naar een andere dimensie dan is er toch niets aan de hand,je bent er nog niet klaar voor en daar is niets mis mee,je kan gewoon de volgende cyclus weer beleven en voor je het weet ben je weer waar we nu zitten,tijd is niet te relativeren,anders zou je gek worden

 5. Heey Ulrike!

  Mooi opgeschreven, zeg! Ik vind dat je juist wel goed jezelf weet te verwoorden! Ik vond het nogal helder!

  Dank je wel voor het delen van je verhaal!

  🙂

  Liefs, Susanne

 6. Weet je wat ik vandaag te weten ben gekomen?

  Dat we de hele tijd vanaf dat we geboren zijn al bezig geweest zijn om onze missie uit te voeren,zonder dat we ons daar bewust van zijn geweest.
  We zijn eigenlijk de kickstart om mensen om ons heen een andere kijk op het leven en het universum te laten ervaren.
  Daarom dat we zo rebels zijn geweest.
  Maar wat ik nog belangrijker vind is dat ik weet dat alles op zijn plaatst valt nu ik het groter plaatje zie.

  We moeten ons er nu goed op voorbereiden,lichamelijk opschonen en healen,en dan aan onze mentale staat werken.
  Goed leren te mediteren om met alle krachten goed om te gaan.
  Omdat de aarde in zijn aan het spinnen is.
  De force die de aarde in een soort beweging naar binnen word gezogen om aan de andere kant er weer uit te komen.
  Alles in het leven is op dit gebaseerd.
  Kijk maar naar hoe een badkuip leeg loopt,en hoe de melkwegstelsels bewegen.
  Zelfs onze bloedstroom is daar op gebaseerd.
  Nu de aarde in een soort wormhole is aangekomen komt er ook veel kracht en energie vrij waartegen we ons dus moeten beschermen.
  Daarom is het belangrijk goed en gezond te eten en te mediteren.
  De andere generatie na ons is geboren met meer bewijs zodat de hardcore er beter mee kan om gaan en zich kan over geven aan de kracht van de natuur,en er niet meer bang voor hoeft te zijn.
  Zodat we met zo veel mogelijk de oversteek kunnen maken.
  Want ik heb gemerkt dat ik op sommige momenten in mijn leven mijn lichaam als ware uit kan zetten om bv geen pijn te moeten voelen als ik weer es werd in elkaar geslagen.
  Je ziet,we hebben zulke mooie gaven en krachten en weten het zelf geen eens.
  Maar dat moeten weer leren
  En dat is wat er op het moment massaal aan de gang is met heel veel mensen

  Als we steeds maar meer mensen om ons heen elkaar zien af slachten en vermoorden is niet goed.
  Op deze manier sterven er steeds minder mensen op een normale manier en gaan diegene die dus wel gewoon sterven naar een nieuw lichaam voor een extra rondje op de aarde om het weer te proberen om daar te komen waar we nu zijn zodat je het weer kan herhalen zoals het al biljoenen jaren aan de gang is zodat je weer kan herhalen.

  het is niet voor niets dat de lange telling kalender iets van 2 honderd 50 duizend jaar er over doet om weer op dit punt uit te komen waar we nu zitten.De stand is ook gunstig voor de spiritwereld oom ons te bereiken.

  Maar wat ik nog belangrijker vind is de volgende conclusie die ik vanochtend ineens helder zag

  Stel we hebben ons er goed op voorbereid en weten met onze emoties enz om te gaan kunnen mediteren enz.
  Dan kunnen we op een gegeven moment als de tijd daar rijp voor is ons lichaam hier achter laten en onze spirit mee nemen naar elke plaatst die we willen,om zo een mooiere toekomst te krijgen.
  De indianen wisten dit al lang.
  Die gingen bv als ze aanvoelden dat ze niet lang meer te leven hadden bv een paar dagen naar een berg,alleen om te mediteren.
  Ze gaan in een soort trance en sterven en de spirit is vrij.

  je moet wel al je angsten opzij zetten en met al je chakras open de gidsen willen ontvangen.
  Daar hebben we tijd voor nodig,om dat te bereiken.
  Die tijd hebben we al heel lang gehad,zolang als we op aarde zijn de 1 wat langer als de ander.
  Wie weet heb ik dit al biljoenen jaren moeten leren.
  Ze zeiden vaak tegen mij dat ik een oude ziel heb maar begreep het nooit goed.
  Dan is het toch prachtig dit te mogen mee maken en anderen er bij te helpen.
  Want zonder liefde en compassie voor elkaar en het leven om ons heen blijven we ons zelf alleen maat tegenhouden van de natuurlijke krachten hier op aarde.

  Ook omdat we op alles lijken hoe dit melk weg stelsel funtioneerd.
  Je hoeft maar naar de natuur te kijken en naar ons lichaam en ook in ons lichaam en je ziet heel veel vergelijkingen.

  Die helpen ons om het plaatje te zien zodat het kwartje gaat vallen.
  Zolang als we ons daartegen verzetten zullen we nog niet klaar zijn deze stap te maken,want angst is een krachtige kracht die ons leven op aarde mogelijk maakt,zonder angst overleef je het niet,maar zonder liefde en vertrouwen en helder denken ook niet.
  Dus laat je angst varen en kijk wie je bent en wat je plaats in het hier en nu is en neem je beslissing,we hebben niets voor niets ene vrije wil,maar zijn wel gebonden aan bepaalde regels daarvan

  Ik hoop dat jullie snappen wat ik hier mee bedoel,ben nl niet zo goed in mijn gedachten enz op papier te zetten of om op te schrijven/typen

  Als er iemand is die hier over met mij wil praten kan ook,heb geen probleem om mijn nr te vermelden.

  dat is:010-8221337

  groetjes Ulrike

  • Ulrike,
   Dank voor je verhaal.
   Ik wil er één zinnetje uithalen.

   (–Je ziet, we hebben zulke mooie gaven en krachten en weten het zelf geen eens. Maar dat moeten weer leren–)

   En daarom is het zó belangrijk om (eerst) het ego op te lossen, zodat die krachten en gaven niet misbruikt worden voor eigen belang.

   Groet van Lia

 7. ha Lia, nou ja die neiging herken ik ook, om dat wat daar staat als leidraad voor mijn leven te nemen en niet meer gewoon zelf naar binnen gaan of heel zenuwachtig te worden, van oh ik moet dit en oh ik moet dat. Nou zegt dit vast en zeker ook een heleboel over mij. Ik worstel al een paar jaar heel erg (of liever gezegd heb heel erg geworsteld) en in mijn diepe behoefte, mijn verlangen naar een oplossing zocht ik overal en ook vooral buiten mezelf en helaas pindakaas, ik ben er door eerder nog meer verdwaald en verstrikt geraakt dan dat het gemakkelijker werd. Tot inderdaad bij mezelf naar binnen, dat ik ontdekte dat daar het antwoord lag, dat juist in de worsteling het antwoord ligt en dat er eigenlijk ook geen antwoord is. Ja een andere manier van kijken, een andere manier van ervaren. Dat is alles.

  groeten

  harma

 8. vaak geven me deze maandbloggen van Jennifer Hofman me een dubbel gevoel. Het is niet de inhoud zelf, maar de toon waarop het geschreven is. Ideeen van “er klaar voor moeten zijn”, “emotionele rommel opruimen”, dat er maar twee keuzes zouden zijn het heden en het verleden en mocht je “er nog niet klaar voor zijn” en voor “het verleden kiezen”, of in andere woorden “blijven hangen”, ja wat dan? Dan mis ik de boot, dan is mijn leven verprutst, dan heb ik alle prachtige kansen die alleen nu benut konden worden verpest? (dit zijn slecht retorische vragen hoor).

  Mijn ervaring is juist door de verbinding met mijn verleden aan te gaan, het mij juist in het nu brengt. Dat juist door “in het blijven hangen” lekker te gaan hangen (ofwel er gewoon mee zijn, het “is” gewoon) er als een katapult eruit vlieg. Het is niet of het een of het ander, het is juist allebei. Het is ene wat je naar het andere brengt (ofwelhet ene met het andere verbinden). Het “is” gewoon, er hoeft helemaal nergens aan “gewerkt” te worden. Werken is vaak juist meer olie op het vuur gooien, ellende in stand houden. En nog ergens heen moeten, waar dan heen, een betere versie van jezelf. Echter (zoals ik het ervaar) die betere versie de bestaat niet. Dit is het, wat je nu bent, wat je in het verleden was, dat is het en ja daar zul je het gewoon mee moeten doen. En deze versie van het nu, die voldoet gewoon prima.

  • Ha Harma,
   Nou, ik zit soms ook behoorlijk tegen de inhoud aan te hikken, hoor. Niet dat ik iets tegen astrologie heb. Heb mij er een tijdlang zelfs behoorlijk in verdiept.
   Krijg alleen de hik als het mijn leven zó gaat beheersen, zó in hokjes en vakjes wordt ingedeeld.
   Het kernwoord voor nov. is opgraven, diep graven. Alsof ik andere maanden niet kan graven. Het is nu (in nov.) tijd om in beweging te komen, alsof het de rest van het jaar niets zou opleveren.
   Het doet mij denken aan woensdag gehaktdag. De rest van de week verkoopt de slager ook gehakt, maar dan zijn de ballen niet om te eten, of ze rollen van je bord.
   En dan al die voorspellingen…Ik word daar een beetje bijgelovig van.
   Kortom, het komt mij over alsof ik het hele jaar aan de leiband loop van moeder astrologie, terwijl ik volwassen en zelfstandig moet worden en op eigen benen moet staan.
   Maar goed, ik zal vanavond eens uit het raam kijken naar al die mooie sterrenlichtjes.
   Zie de maan schijnt door de bomen.
   Weet niet hoe jij erover denkt, maar ik geloof in Sinterklaas.
   Groetjes van Lia

 9. Jeetje Henriëtte ik ga er nog van glimmen al die vriendelijke woorden , ik ben mijn helen leven al mensen aan het helpen met obstakels in hun leven , mijn man zegd al jaren je had er je beroep van moeten maken , maar ik doe het liever gratis en voor niets , ik kan niet tegen al die zogenaamden spirituelen helpers die heeeeeeel veel geld los kloppen bij lieve mensen die overal in geloven , ik ben al meer dan twintig jaar naar velen avonden geweest over alles wat met het hiernamaals te maken heeft .en mij god wat heb ik een fake figuren gezien , er zijn ook veel ten goeden trouw mensen echte lichtwerkers , mijn broer zijn vrouw is door een ongelukkige val overleden heel erg , hij was voor een gesprek bij een heel lief mooi medium , ze was zo onder de indruk van alles dat mijn broer niks hoefden te betalen , ze zei koop maar een mooi bloemetje voor bij het graf , nou is dat niet byzonder , dat zijn de enige echten lichtwerkers . In mijn ogen , ik weet wel er moet ook wel eens wat verdiend worden maar sommige bedragen zijn buiten proportie , ja Henriëtte dat bedoelden ik met klein lichtwerktje ik draag mijn steentje on opvallend bij , en in de praktijk doe je veel ervaring op ik doe zeker al jaren aan spiritueel ruiken , en dat bevalt mij goed , ik volg de weg die voor mij uit gestippeld is , het is een mooie weg er gebeurd veel . Lieve groetjes Henriëtte jannie

 10. Lieve Henriëtte Compassie ben ik nou eenmaal meegeboren , dat is mijn karakter dat zit er zo ingebakken. Ik ben nog niet zo vergevorderd. Dat ik dit kan toepassen . Er dwarrelt al zo veel door mijn hoofd ik laat het maar allemaal over mij heen komen . Ik heb al zo veel boeken gelezen over deze materie emmet ook van mevr Mulder schallekamp . Ik kan door mijn ziekte wat veel energie kost ook niet goed concentreren . Ook denk ik dat veel via lezen is te leren. maar een aangeboren gave is nog het beste misschien ben jij de gelukkige ? Ik voel ontzettend veel en kan veel aflezen aan iemand . Toch denk ik dat het in mij kast blijft voorlopig . Heeeeeel erg bedankt lieve Henriëtte jannie

  • @Jannie,

   wat ben je een lief mens, wederom bedankt en graag gedaan

   Alles is een fase, ook ik heb ze doorlopen, boeken gelezen,ook van Mulder-Schalenkamp–) Ehmed! huizen van de ziel, Rosemary-Althea. enz. verdiept in astrologie en nog veel meer, bijbel les genoten, dit alles om te begrijpen en samen te kunnen voegen. ook ik heb met concentratiestoornissen te maken gehad, als ik teveel van mijn lichaam verg, heeft ze daar ook last van, dus alles aanpassen aan wat je wilt…maar ook kunt! op dat moment.

   Dus lieve lieve Jannie, ik weet heel goed wat je bedoeld, dat voel ik…ik schrijf dit nu met een glimlach…en ik zal je vertellen waarom…ik ga je nu zeggen wat ze jaren geleden tegen mij zeiden…. JIJ komt er wel! en ze hadden gelijk… dus ik begrijp je volkomen lieverd…. 🙂 🙂

   Doe op je gemak, neem je tijd, geniet zoveel je kan en ruik af en toe aan een roos… en herinner je dan weer wie je bent…compassie door liefde 😉 je bent een schat!

   Ik hou van van al wat is, wat er altijd al is geweest en er ook altijd zal Zijn… dus ook van jouw <3 xxx 😉

   Liefs, Henriëtte <3 xxx

 11. “Het is tijd om ze af te stoffen, want je weet nooit wanneer je geluksfee naast jou staat, klaar om je wensen te vervullen…”

  De geluksfee komt bij mij eens in de week.

  Kan ze een beetje uitrusten van al dat wensengevervul van al die mensen die niet in het moment nu leven maar de wereld beleven vanuit hun behoeftig hoofdje.

  Kopje koffie en natuurlijk stukkie appeltaart en na een half uurtje stilzwijgend tegenover elkaar gezeten te hebben, vliegt ze uitgerust de deur weer uit.

  Dat wens je zo`n arme fee toch ook niet toe.

  Lief medemens, heb je nog een wens laat laat die dan nu terplekke uitkomen of vraag je nou eens af wat er aan de basis ligt van die wens.

  Ik zou hooguit de dood kunnen wensen want dat is iets wat ik nog niet (bewust) ken.

  Het schijnt dat die vanzelf komt dus ik ga mijn feetje er niet om vragen, ik heb niets te klagen.

  Misschien moet ik dat eens wensen, iets om te klagen, het gevoel krijgen dat het me ergens aan ontbreekt.

   • @Lia, NEEN Lia, het leven is geen sprookje.

    Maar een harde werkelijkheid/realiteit.

    Okay, door ons zelf geschapen maar ik zou het niet een sprookje kunnen noemen.

    Ik kan het leven niet eens leven noemen.

    Ik kan ook niets met; Heerlijk toch of Fijne dag.

    Ik hoop dat je me begrijpt, ik duid enkel naar ‘buiten die mind’ naar ‘het moment Nu’ waar geen invulling/bewoording/betekenis gegeven wordt aan ‘het moment Nu’.

    Oei Aart, wat ben je weer niet duidelijk.

    Feetje zit aan de toffiefeetjes dus die kan ik nu niet even om duidelijkheid vragen, ik heb het maar zwaar, ik zit verdikkeme toch niet in 1 of ander sprookje.

    • Ha Aart,
     Het leven geen sprookje? Wat zit jij dan verdikkeme in 1 of ander sprookje oneindig te fantaseren over de geluksfee die bij je langs komt. Elke week nog wel.
     Werkelijkheid is dat toffiefee zóóóó slecht is voor je tanden. Moest verboden worden.
     Tja, de realiteit is hard zonder zuurstokken, suikerspinnen en toverballen.
     Het leven is een pijpkaneel. Ieder zuigt en krijgt zijn deel.
     Geen fijne dag, Lia

 12. Jennifer wat een geweldige gave heb je om zo mooi te verwoorden wat je bezig houd top . Henriëtte Jij …. Bent Ook een beetje een geluks fee je weet een ander goed woorden van troost te geven . Ik probeer in de dagen van allerzielen aan mijn geliefde kleinzoon te denken ( doe ik elke dag ) maar dan op een andere manier en Allerheiligen de bijzonder dagen voor mij in nov . En demaand dec isvoor mij de fijnste jaar van het jaar de geur van dennenboom alles er om heen niet het eten . Daar voor moet ik te veel denken aan de mensen die hun Fam niks te eten kunnen geven . Ik ben ook dankbaar voor al het voedsel kriijg elke dag weer het is niet vanzelfsprekend . Liefs aan alle mensen die dit lezen jannie

  • @Jannie,

   Lieverd, alles is voedsel, ieder woord die jouw tot in de kern raakt, je hart en ziel, is voedsel, geestelijke voedsel

   daarnaast heeft ieder mens natuurlijke voedsel nodig, om te kunnen leven…medelijden hebben, betekent mee-lijden met,

   De Engelen vragen ons, om met hun mee te leven en hun liefdeskracht te sturen…en om deze redenen—) iedere gedachte = is een kracht=energie, als deze bestaat uit jouw lijden…naar hen toe… kunnen zij zich niet op-richten…ze zakken alleen maar verder weg…is een neerwaartse spiraal en daarmee ont-neem je hen hun moed..

   Echter; Stuur jij hun liefdeslicht en kracht—) die zij nodig hebben om voor henzelf op te komen en zichzelf op te richten—) stuur jij een waardevolle bijdragen aan hun gemoed—) gevolg= dat ze zó sterker worden! 🙂 🙂 en dán help je ze! daardoor vinden ze weer moed en liefde in henzelf om buiten zichzelf te treden en vinden ze het voedsel wat ze nodig hebben. Op een mooie dag, die ook voor hen dan daar is… heb jij ze een stapje verder geholpen—) op hun pad van verlichting….ook deze zielen hebben hun eigen vrije wil…) vergeet dat alsjeblieft niet lieve Jannie. oké?

   Dus er is niets op tegen om te genieten samen met jouw dierbaren van een feestmaal op een feestelijke dag, overdrijven heeft nog nooit iemand gebaad… dus Geniet samen… gun jezelf het geluk…) daar heb jij ook recht op….) ontzeg jezelf dit niet en ook je dierbaren niet…
   sta open lieve Jannie en ook jij mag ontvangen… <3 xxx

   Sta jezelf dit toe—) straal het uit—) dan ontvangen anderen weer via jouw—) dan doe je meer dan genoeg—) nu mag jij zelf eerst genezen…door te genieten—)
   tover een liefdevolle glimlach op je gelaat… dan glimlacht iedereen terug naar jouw—) gedachten krachten

   Voor nu, eerst tot ziens, met een glimlach om mijn gelaat

   een knuffel van mij, voor jouw, dank je voor je liefdevolle woorden, ik ben dankbaar en blij 🙂 xxx

   liefs, Henriëtte <3 xxx

   • @Henriëtte,

    Supermooie woorden, Heriëtte!

    “De Engelen vragen ons, om met hun mee te leven en hun liefdeskracht te sturen…en om deze redenen—) iedere gedachte = is een kracht=energie, als deze bestaat uit jouw lijden…naar hen toe… kunnen zij zich niet op-richten…ze zakken alleen maar verder weg…is een neerwaartse spiraal en daarmee ont-neem je hen hun moed..
    Echter; Stuur jij hun liefdeslicht en kracht—) die zij nodig hebben om voor henzelf op te komen en zichzelf op te richten—) stuur jij een waardevolle bijdragen aan hun gemoed—)”

    Mooi geschreven! Om positieve gedachten over anderen te hebben/voelen/zijn, en dus aan de ander op zo’n manier iets geven, bij wijze van spreken. Fijn om daar inderdaad weer even aan herinnert te worden! Dank je wel daarvoor! 🙂

    Liefs, Susanne

 13. Bedankt voor de update Jennifer! 🙂 xxx

  Mijn dromen zijn zo helder als wat…al jaren… hard gewerkt en alles op zijn plek gezet…

  De Geluks Fee is van harte welkom om een handje te helpen…

  sta open om te ontvangen.. 🙂 🙂 🙂 xxx

  Liefs, <3 <3 <3 xxx Henriëtte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in