DELEN

healingEr is nog maar eens een maand voorbij van dit jaar, met zoveel kansen tot healing, schoonmaak en loslaten. September was een maand die we niet snel zullen vergeten, en nu gaan we een nieuwe maand in die begint met de schaduw van de Mercurius retrograde, en nog meer activiteit die ons naar de komende eclipsen en het Uranus/Pluto-vierkant van november zullen voeren. Je kan je afvragen of hier ooit nog een einde aan komt, en het antwoord hierop is ja en nee. De cycli eindigen in die zin dat ze de openingsportalen worden voor de volgende cyclus. Dat is waarom wachten op het einde ervan contra-productief is. We moeten wachten tot het einde het nieuwe begin creëert.

In mijn voorspellingen over 2013 schreef ik dat we de paradigma’s moeten loslaten over de gekwelde healer, ik schreef daar ook over in ‘Ascending into Miracles’ in 2011, en ik schreef er in verschillende artikels over sinds 2009.

Die tijd is nu gekomen, maar wanneer de boze, angst-gebaseerde reacties op een recente post op Facebook die ik schreef over het beëindigen van zielscontracten en onszelf te bevrijden van de behoefte om anderen te healen, een indicatie zijn van hoe de mensen zich momenteel voelen, is er blijkbaar nog altijd veel ego aanwezig rond het healer willen zijn van anderen. Toch is de tijd nu gekomen, en we gaan nog meer kansen krijgen om dit los te laten vanaf nu tot het einde van het jaar.

In oktober hebben we verschillende paden ter onzer beschikking, afhankelijk van wat we als onze volgende stap kiezen. We kunnen verschillende paden exploreren, tot we beslissen wat belangrijk voor ons is en wat we echt wensen. Is het tijd om oude paradigma’s en manieren van zijn te laten gaan? Vertrouwen we onszelf, anderen en het Universum bij dat proces? Gaat het allemaal verdwijnen en hoe zal dat eruit zien? Hoe gaat het eruit zien wanneer het niet allemaal verdwijnt?

Ik denk dat we allemaal gefrustreerd zijn omdat we de antwoorden op die belangrijke vragen niet kennen, en we nog altijd op drijfzand staan, nu de oude 3D-paradigma’s schoongemaakt worden, en we proberen toch staande te blijven, terwijl we ook proberen te beslissen waar de volgende veilige plek om te staan zich bevindt.

Dat is waarom de vele paden en kansen van oktober ofwel een bron van vreugde zullen zijn, of een echte uitdaging, en dat is ook een zegening. Ze zijn een bron van vreugde wanneer we deze verschillende opties gebruiken om onze keuzes te maken vanuit een krachtig, zelf-dienend perspectief. Maar ze zullen een uitdaging zijn wanneer we ons vastklampen aan al wat volgens ons permanent zal zijn of ons zal beschermen tegen veranderingen.

Een goede manier om te kijken waar dit voor jou gebeurt, is te kijken naar alles waar je weerstand naartoe hebt, wat je triggert, wat je boos maakt, of waartegen je jezelf voelt te moeten verdedigen. Het is zo moeilijk voor het ego om de concepten van goddelijkheid, zelf-bewustzijn en zelfbekrachtiging te vatten, en we bevinden ons in twee werelden momenteel, want we willen wel de geëvolueerde wereld met hogere frequenties, maar we willen dat wat ons tegenhoudt om die wereld in te gaan, niet opgeven. Deze beweging voor-en achterwaarts is intens frustrerend, en maakt deel uit van de frustratie die voortkomt uit onze koppigheid om vast te houden aan onze geslachtofferde healer-paradigma’s, die we niet mee kunnen nemen naar hogere dimensies, want die energie vereist dat we ‘geheald en heel’ kunnen zijn, en dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen healing.healing2

Deze maand ervaren we voor de eerste keer een sterke impuls om ‘oude’, dichte energie los te laten, die ons niet opgedrongen is, maar het resultaat is van het opbouwen van hoger vibrerende energie die we al maanden aan het integreren zijn. De geëxpandeerde, lichtere en hogere vibraties duwen de dichtere energie die we ook nog dragen bijeen, en maken die energie geconcentreerd, zodat we er ons heel bewust van zijn en ook van de aanwezigheid ervan in ons energetisch veld, waarlangs het zich in ons leven manifesteert.

Dit kan plotse emotionele, fysieke en mentale problemen creëren, die opduiken om ons aandacht te doen besteden aan de patronen, paradigma’s, gedachten en overtuigingen die tussen ons en onze volgende stap staan. Eens we een intentie plaatsen, komt al wat die blokkeert naar boven om te herbekijken en los te laten, en wanneer we daar niets mee doen, bouwt zich dat gewoon op tot het niet meer te ontkennen valt en we wel actie moéten ondernemen. De licht-energie zal op de een of andere manier de dichte energie wegduwen.

We hebben de Mercurius retrograde die zijn schaduwperiode ingaat op 2 oktober, die volledig retro gaat op 18 oktober, en de schaduwperiode eindigt op 27 november. Mercurius maakt drie passages over de graad van de Saturnus/Venus/Maansknoop conjunctie op 8 Schorpioen, en biedt ons zo de kans om die energie opnieuw te ervaren en tot uitdrukking te brengen.

Dit brengt ons bij het Uranus/Pluto-vierkant op 1/11, dat tussen twee eclipsen ligt. De eerste is op 18/10. Dit vierkant heeft Uranus in retrograde en Pluto direct. Een ding dat ik opmerkte over deze 7 vierkanten, is dat de beweging van elke planeet varieert tussen retro en direct, tot de laatste, op 17 maart 2015, wanneer beide planeten direct gaan.

We bewegen ons verder op het evolutiepad dan we ooit tevoren deden, en er is nu geen terugkeer meer mogelijk. Vanaf oktober hebben we veel kansen om verandering op een diepgaand level te dragen, wat we vrijwillig kunnen gebruiken en de verandering vlot hanteren, ofwel nodigen we chaos en drama uit, afhankelijk van hoeveel angst en weerstand naar transformatie toe we hebben.

Het is de juiste tijd, we moeten gewoon de moed vinden om de veranderingen door te voeren en ons goed te voelen bij de transformatie die ons uit onze comfortzone haalt en ons in onze discomfortzone brengt. De structuren die onze werkelijkheid dragen vallen weg, wanneer we de focus en de uitbreiding van onze werkelijkheid veranderen. Wat we denken dat ‘echt’ is, is alleen maar echt voor onszelf. Het is allemaal gewoon een illusie. Wanneer we onze werkelijkheid veranderen, nodigen we een andere illusie uit om zijn plaats in te nemen. Al wat we doen is verschillende illusies doorlopen, elk ervan gecreëerd en bekrachtigd door onze intentie, overtuigingen en gedachten.

De sleutelvraag voor oktober is: ‘Ben je geëvolueerd, of erin betrokken?’ Geëvolueerd zijn vereist onthechting, niet-oordelen en aanvaarding. Wanneer we erin betrokken zijn, zijn we voortdurend bezig met onszelf en anderen, bang van de uitkomst, weerstand biedend aan transformatie, en bang om onszelf en het Universum te vertrouwen. We weten allen al dat we moeten creëren wat we wensen, en al wat we moeten doen is ons ermee te verbinden, vanuit die plek van bekrachtiging en bewustzijn van ons zelf als goddelijk, heel en compleet.

In oktober kunnen we een leven van ‘gemak’ beginnen te ervaren, naarmate we oordelen en angst loslaten, en stoppen met ons druk te maken of iets goed of slecht is, fout of juist, tot we het hele complete plaatje zien. En gemak komt door intentie, wanneer we eraan denken dat we nu in volle co-creatie-modus zijn, dus waar we ook intenties rond plaatsen, is dat het wat gecreerd wordt. Nu de zielscontracten en karma, de geslachtofferde healer en onze zelf-gecreëerde healing-verplichtingen¨verleden tijd zijn, zijn we vrij om vreugdevol, vreugde-vervuld, bekrachtigd en gelukkig te zijn.

Hoe ziet dat er voor jou uit?

Jij hebt de kracht om het nu te creëren en een voorbeeld te zijn van makkelijk, vervuld en heel te zijn. Kies wat jou het beste dient, en als je daar niet van houdt, kies dan een andere illusie. We kunnen ze zo krachtig maken als we willen, het is tijd om groots te dromen.

Heb een prachtige maand.

Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

Vert. Fran Tielemans

12 REACTIES

 1. Je schrijft dat we gefrustreerd zijn omdat we de antwoorden op belangrijke vragen niet kennen.
  Dat is precies wat het voor mij was, tot ik deze regel las.
  Het is niet de bedoeling dat we antwoorden vooraf weten, het is de bedoeling om het leven op elk moment te nemen/vieren zoals het zich aan dient.
  Vooraf weten is controle en juist dat willen we los laten, zodat alles kan stromen, zonder vooropgezet doel, volgens mij hoort dat allemaal bij 3D, controle en doel, het leven is groter dan dat en gaat eraan voorbij.

  karin

 2. Heel mooi geschreven.

  Ook ik merk sterke veranderingen in en om mijzelf.
  Het onbewuste wordt steeds bewuster.
  Heel bijzonder 🙂
  september was voor mij een heftige maand rond veranderen in mijzelf en nu merk ik sterk dat het om mij heen aan het veranderen is.

 3. Ook ik zit met mijn vraag, waarom ik er zo nodig voor die ander moet zijn? Waarom men zelf zijn verantwoordelijkheid niet neemt?
  Maar…..ook die ander heeft wat hulp nodig en soms zien zij ook die stapjes niet die ik al wel genomen heb.
  en zo is het ook fijn dat een ander mij weer stapjes aan kan geven die ik niet zie van mezelf en erin blijf hangen.
  Zo blijven we toch er voor elkaar zijn.
  Maar je zielemaatje los moeten laten…..in hoeverre?
  Als hij/zij nog niet zover is als jijzelf bent, zul je inderdaad die ander los moeten laten en het bij die ander moeten laten.
  En het bewuste/onbewuste aspect hierin?
  Onbewust kan iemand veel verder zijn, dan dat hij/zij bewust ervan is.
  Ik vind dit een moeilijk aspect.

 4. “De sleutelvraag voor oktober is: ‘Ben je geëvolueerd, of erin betrokken?’ Geëvolueerd zijn vereist onthechting, niet-oordelen en aanvaarding. Wanneer we erin betrokken zijn, zijn we voortdurend bezig met onszelf en anderen, bang van de uitkomst, weerstand biedend aan transformatie, en bang om onszelf en het Universum te vertrouwen”.

  Ja das ff makkelijk, onthechting, niet-oordelen en aanvaarding.

  Wat een stukkie lastiger is om te zien/herkennen/voelen wat datgene is wat hecht, oordeelt, niet aanvaart.

  Wat een onmogelijkheid is om dat in de praktijk zien te geschieden.

  Alhoewel, tis enkel een kwestie van je ikje doorzien.

  Dat angstige, afhankelijke ikje met al zijn/haar gedachtes, gevoelens, wensen, waaraan echt voldaan dient te worden om zich prettig te voelen.

  Hopeloze zaak als je een leven wilt vanuit de geëvolueerde wereld met hogere frequenties, daar zul je namelijk alles losgelaten moeten hebben, je kunt er zelfs ‘jezelf/het beeld van jezelf’ niet mee naar toe nemen. Er is ook geen plaats voor je zielemaatje, je helperschap, je liefde, etc.

  Alles waar jij je prettig bij/door voelt is daar niet welkom m.a.w. de jij die nog iets van buiten nodig heeft is daar niet welkom.

  Het is daar trouwens wel saai, ze draaien er enkel het volgende liedje http://www.youtube.com/watch?v=6vLj4OT-RPw

  Hieperdepiep, ik ben jarig vandaag.

  Jennifer, wil je met me trouwen?

 5. Dit is precies waar ik doorheen ga. Dit artikel heeft mij
  geholpen om het gevoel te plaatsen in een context. It all makes
  sense now! Dank je wel

 6. ‘want we willen wel de geëvolueerde wereld met hogere frequenties, maar we willen dat wat ons tegenhoudt om die wereld in te gaan, niet opgeven.’

  Wow, precies wat ik nodig had!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in