hart-papier

We naderen de datum waarrond zoveel te doen is, 21 december 2012. Maar de datum waar we echt moeten aan denken is 22 december, omdat het leven, de aarde en het universum gewoon verder zal gaan. De vraag is, waar willen we dat het naartoe gaat, en wat willen we gaan doen? Het is belangrijker dan ooit tevoren dat we focussen op onze reis van dag tot dag, want bij elke stap, keuze, les en ervaring verschuiven we de dynamiek van heel ons ascensiepad. En oktober brengt ons belangrijke energie om ons de moed te geven om actie te ondernemen rond wat we hebben geleerd. In feite zijn de sleutelwoorden voor deze maand ‘terug opeisen’ en ‘een nieuw doel stellen’.

 hart-papier
Er zijn verschillende belangrijke gebeurtenissen in oktober, die ons kansen bieden om onze energie terug op te eisen en een nieuw doel te stellen. De eerste is de beweging van Saturnus weg van Weegschaal, waar hij heeft gestaan sinds oktober 2009, naar Schorpioen. Dat maakt ook de cirkel rond van de vorige verandering van Saturnus, van Weegschaal naar Schorpioen, in december 1982. Welke keuzes of beslissingen, kansen of gebeurtenissen gebeurden toen die zich nu herhalen? Saturnus in Weegschaal toonde ons net hoeveel we onze individuele en collectieve werkelijkheden uit balans lieten komen. De komende drie jaar kunnen we meer naar binnen gaan om te ontdekken waar we onszelf innerlijk kunnen herstellen zodat we de wereld vanuit een meer gebalanceerde en sterkere plek kunnen instappen. We leren van wat in de wereld gebeurt dat uiterlijke macht een illusie is, wanneer er geen innerlijke Bron is. We hebben Mercurius die zijn schaduw binnengaat op 18 oktober, voor hij in retrograde gaat in november. En er zijn ook nog de blijvende effecten van het Uranus/Pluto-vierkant die alles dat niet is afgelijnd of in integriteit met ons hoogste doel zullen losschudden, zelfs wanneer we dat echt niet willen zien. Al onze kwetsuren, onzekerheden, verkeerde aflijningen, verkeerde verbindingen en angsten tonen zichzelf, om ze dan los te laten. Beslis om ze te laten gaan, want ze slorpen enorm veel energie op, en dat kan je energieniveau beïnvloeden, en ook hoe je nieuwe energie-downloads verwerkt.Of het de laatste 20 minuten gebeurde, of 20 jaar geleden, elke traumatische situatie houdt een stuk van onze energie en licht in zich, en we onderhouden die verbindingen onbedoeld en onbewust energetisch. Dan voelt onze energie versnipperd en niet in balans, omdat we niet kunnen focussen op onze huidige reis, doordat zoveel van onze energie besteed wordt aan gebeurtenissen uit het verre verleden. Nieuwe energiedownloads lekken ook veel energie naar die oude trauma’s, zodat je geen verschuiving kan maken in energetische frequentie, omdat je deze nieuwe frequenties op die manier niet volledig integreert. Wanneer we onze energie terug opeisen, roepen we die deeltjes van licht en energie terug die werkelijkheden in stand hielden die we niet langer meer wensen te ervaren. We stellen een nieuw doel voor deze energie op het moment dat we beslissen dat we klaar zijn om andere keuzes te maken.

Energie een nieuw doel geven betekent gewoon dat we ze gebruiken binnen de context van een ander doel dan dat van in het verleden. Indien ons vroegere doel was om heel te worden, dan is ons nieuwe doel onze healing in actie te brengen. Het is makkelijk om vast te blijven zitten in healingcycli, en onze healing steeds maar te herhalen en nooit vooruit te gaan.

We hebben zoveel geleerd, schoongemaakt, geheald en losgelaten, het is nu tijd om die energie een nieuw doel te geven en te beginnen denken over ons leven na de healing. Het is tijd om krachtige intenties te plaatsen mdat we alles hebben dat we nodig hebben om dat te manifesteren. Het enige dat ons kan beperken is niet over al onze energie te beschikken om onze intentie te dragen, door de energie die lekt naar onze oude trauma’s. Eens we die schoonmaken, zijn we vrij om door te gaan.

Ons meesterschap vereist 100 % van onze energie, dus besteed in oktober aandacht aan alle zones waar je energie lekt, alle plaatsen van spijt, oordelen, angst, gebrek aan zelfliefde, kwaadheid of kritiek. Denk eraan dat je energie lekt naar al die plaatsen, en eis je energie terug op, zodat je die volledig kan gebruiken om je leven op dit moment te bekrachtigen. En wanneer je je energie terug opeist, denk er dan aan om er ook een nieuw doel aan te geven, plaats er een nieuwe intentie voor, een die je dromen bekrachtigt, die je zielsverlangen naarr je hoogste goed, je beste energetische expressie, en je vreugdevol in je hemel op aarde zijn, ondersteunt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Jennifer Hoffman www.enlighteninglife.com

Vert. Fran Tielemans

14 REACTIES

 1. Dankjewel Petra! Ik probeer al vaak via meditatie kracht, energie en genezing terug te halen. Daarna voel ik me ook altijd beter. Maar het is erg tijdelijk… Ik raak mentaal ontzettend veel energie kwijt. (Aan andere mensen). Maar goed bewustzijn is de 1e stap!

  Je helpt me weer een stukje verder. Liefs

  • @Linda,

   Zijn het de anderen of is het onze eigen onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, eigenwaarde? De kracht (her)vinden in jezelf kan bv door minder kritisch (mentaal) bezig te zijn tav anderen en jezelf en jezelf helemaal te accepteren, door aanwezig te zijn in je hart.
   Richt je aandacht op waar je wel energie van krijgt! En probeer alles te accepteren van jezelf, wat het ook is. Er zijn delen van jou die gezien en geaccepteerd willen worden door jezelf. Het is niet zo moeilijk, want je hoeft niet te veranderen. Alleen maar te voelen, te onderzoeken en te erkennen. Elke angst die gezien is, kan vertrekken… Succes!

   • Dankjewel Petra. Vroeger dacht ik altijd dat het de anderen waren… Maar al een tijd weet ik heel goed dat het mijn eigen gedachten en gevoelens zijn. Ik bied al jaren verzet tegen al deze gedachten waardoor het alleen maar drukker wordt in mijn hoofd. En het niet gek is dat ik steeds zo vermoeid blijf in mijn hoofd. Ik heb hulp maar moet het uiteindelijk zelf doen. Tijd om alles er meer te laten zijn… Accepteren dat het er is. Mezelf maar gewoon eens gaan accepteren!

 2. Beste Linda en ka,

  Het kan op verschillende manieren. Het uitspreken van je intentie is op zich al heel krachtig. Stel het je voor (in een meditatie) hoe alle delen van jezelf (kracht, energie) terugstromen naar jou toe. Probeer het te voelen. Dat is een manier. Vraag vooral de hulp van het Goddelijke erbij, gebruik bv de violette vlam, hak de energetische koorden door met anderen met behulp van Michaël of doe mee aan het ‘programma’ van bevrijding van de karmische patronen (Michaël, via Katarina Karanika), maar vertrouw vooral op je Zelf, je Hogere Zelf en geef je Hogere Zelf de leiding, hou van jezelf (zeg het hardop! Woorden en gedachten hebben kracht) en richt je aandacht op dat wat je wilt, op je dromen, op wie je werkelijk bent, op de Goddelijkheid in jou. You are Love and Light, zeg het tegen jezelf tot je dat voelt!

  Liefs & kracht, Petra

 3. Hoi Linda,
  Een goede vraag. Heel herkenbaar wat je schrijft over het overeind houden. Ik heb letterlijk en figuurlijk last van mijn rug. Toevallig besprak ik vandaag met iemand de onrust en angsten die maar boven blijven komen. Daar waar ik verder wil lijk ik steeds beperkt te worden door die heftige emoties. Ook ik zou graag handvatten krijgen hoe ik mijn energie kan terug halen.

  Liefs

 4. Wat ik me afvraag: hoe eis je je energie op? Ik kamp al een aantal jaren met flinke (vooral geestelijke) vermoeidheid. Ik zie, o.a. door het lezen van dit artikel, in dat een groot deel van mijn energie al jaren lekt door de beschreven energielek zones. Mede door een flinke stresssituatie, daarna 2 heftige verliezen van dierbaren en het eenzame pad daarna om mezelf ‘overeind’ te houden. Ik heb nog regelmatig boosheid in me om het gemis van steun en begrip van vrienden. Nu 2 jaar verder heb ik alles aardig weer op rij. Maar regelmatig komen er nog negatieve gevoelens omhoog. Ik kan dit niet tegenhouden, probeer te voelen waar het zit. Maar nu lees ik over : de energie terug opeisen. Tja, mijn energie gaat idd flink verloren aan angst, woede en oordelen. Dus wie kan me uitleggen hoe hiermee om te gaan? Hoe haal ik deze energie terug?

  Liefs

  • @Linda,

   Beste Linda, mijn inziens is het niet een kwestie van energie terughalen maar een kijken waarom we energie lekken.

   Even kort door de bocht; we lekken energie omdat we nog in de oude afhankelijke kindenergie zitten.

   Als er de volledige volwassenenergie is dan is er geen angst, woede of oordeel, we voelen ons dan nergens van afhankelijk omdat we weten dat we in ieder situatie op onszelf kunnen vertrouwen en naar iedere situatie kunnen handelen.

   M.a.w. we moeten steeds meer door krijgen welke energie er bij ons is en is er de afhankelijke kindenergie dan kunen we op dat moment eens om ons heen kijken of er nou werkelijk iets aan de hand is.

   M.a.w. we lekken energie omdat we (het kleine kind) afhankelijk is/ons zo opstellen, daar is niets mis mee. Het is het bewustzijnsproces om ons bewust te worden dat we in werkelijkheid HEEL/ONAFHANKELIJK zijn.

   • @Aart, Mooie uitleg Aart! Maar heb je wat -tips- om ons los te maken van die afhankelijke kindenergie? Is er dan kennelijk nog ervaring te helen uit de kindertijd? En als je daar nu moeilijk bij kunt komen omdat dit vaak onbewuste processen zijn, hoe doe je dat dan?
    Heb je daar ervaring mee?

    • @Renée, ja ik heb er ervaring mee maar het hangt er nu maar net vanaf in welke fase/trillingsnivo jij je bevindt m.b.t. tips.

     Ik zelf kwam zo`n 17 jaar geleden in aanraking met Jeru en het Clarity Proces en daarin werd mij uitgelegd hoe het 1 en ander werkt.

     Zie hier een link; http://www.tsuki.org/index.htm/

     Je kunt daar naar hartelust lezen en inzicht krijgen m.b.t. je vraag.

     Ik zou bv nu tegen je kunnen zeggen; je hoeft je niet los te maken, je hoeft het enkel te herkennen en de oude energie er te laten zijn en te zien verdwijnen. Je hoeft er niets mee want het is ‘maar oude energie’. Maar een gevaar is dat je het er niet laat zijn dus wegstopt of misschien wel teveel laat zijn, je er door geheel laat overrompelen.

     M.a.w. in een bepaalde fase hoef je dus niets met de kindenergie maar als die er nog zit moet tie wel de gelegenheid krijgen uit je lichaam te verdwijnen, net zoals bv een boertje.

     Daar hoef je niets mee maar het moet er wel uit, je moet er enkel niet meer van maken dan het is.

     Al kan in een andere fase de kindenergie zo angstig/gekwetst zijn dat bv een soort heling nodig is om die oude energie er uit te kunnen laten komen. Maar in mijn geval was dat bv enkel even mijn hand op de buik en de woorden; niets aan het handje hoor.

     Je snapt dus wel dat ik voorzichtig ben met tips.

     In principe hoef je niet te gaan spitten onbewuste processen komen vanzelf wel naar boven wanneer de tijd rijp is.

     Het leven biedt de ervaringen/mogelijkheden ter bewustwording van die onbewuste processen.

     Als je nu nergens last van hebt dan is het okay toch.

     Zit er iets niet lekker dan is het de tijd om te kijken hoe dat komt, lijkt mij.

     Veel leesplezier en inzichten gewenst bij Tsuki Meditatie en Inzicht.

     • Wow wat een fijne en duidelijke uitleg. Ik kan hier zeker wat mee. Toen ik het las, dacht ik: dat ben ik…. Ik merk dat er continu dezelfde patronen, negatieve gedachten en gevoelens terug komen. Als ik van een afstand naar mezelf kijk, heeft jouw hele verhaal en verklaring hiermee te maken. Het gebeurt steeds in het contact met andere mensen. Soms vooraf in mijn hoofd d.m.v gesprekken. Wat ik wil zeggen tegen ze, verantwoorden, verwachtingen etc. Maar ook vaak erna. Zo ook gisteravond nog. Heb ik met mijn vriendinnen gezeten, heel avond gezellig. tot er dingen ter sprake kwamen waar ik niet bij betrokken was. Ik heb mezelf een tijd teruggetrokken door mijn energiegebrek en rouwverwerkingsproces. Nu kom ik er steeds meer achter wat het gevolg daarvan is. Mensen zoeken je niet meer op, gaan zonder jou door.. Toen ik alleen was, kwam er onmacht, boosheid en verdriet omhoog. Dit gebeurt dus heel vaak. Gevoel dat in die tijd niks ander kon dan tijd en rust voor mezelf nemen. Ik was mezelf volledig kwijt. Door veel tijd en rust alleen, vond ik mezelf of eigenlijk mijn kracht en vertrouwen in mezelf weer wat terug. Nu komt alleen steeds vaker naar boven, hoe veel mensen mij hebben laten zitten (of met rust hebben gelaten, net hoe je t bekijkt!). Ik heb gister meteen daarna rustig gevoeld waar het zat. Lijf gierde van de spanning en emoties. Hoofd was megadruk met boosheid en alles wat ik wel niet had willen zeggen. Wil het dan eigenlijk wel uitschreeuwen… Groot gekwetst kind in mij… Maar door t in te voelen werd het rustiger. Ik ga hier mee verder. Begrijp steeds beter de geestelijke vermoeidheid…

     • @Aart,
      Hoi Aart, dank je wel en ook voor plaatsen van de link! Daar ga ik nog eens op lezen.
      Ik heb net als jij ook al een aardig traject afgelegd 🙂 en al veel mogen en kunnen loslaten. Fijn is dat hè! Voel me nu weer helemaal Renée!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in